Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy któraś się orientuje czy badanie dna oka można robić karmiąc piersią?
Bo z wojewódzkiego szpitala okulistycznego wysłali mnie do poradni onkologii okulistycznej i termin mam na połowę września. A jak mówiłam o tym mojej okulistce to powiedziała czemu tak późno i że najwyżej nie zgodzę się na badanie, ale zapomniałam dopytać czemu. To jakoś przenika do mleka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 12:41
-
tak u nas jest napisane i ręczniki i podkłady trzeba mieć
nawet firma napisana
zresztą papier toaletowy też wezmę bo jakby brakło w toalecie?
Gosia ja po poronieniu prawie nie krwawiłam, najpierw miałam indukowane jak Karolcia ale przez 2 dni i tu najmocniejsze krwawienie a potem łyżeczkowanie w sumie w szpitalu byłam 3 pełne doby. w piątek miałam łyzeczkowanie i po tym już nic nie było czyściutko.
Karolcia nie pomogę z tym badaniem... a czemu masz to badanie??? -
Ja po łyżeczkowaniu miałam dwie fale czerwoności jeszcze w szpitalu (w trakcie 3 godzin mniejwięcej), wyleciało co miało wylecieć, potem plamiłam przez tydzień ale już delikatnie.
U nas też dają podkłady na łóżka, co nie zmienia faktu, że swoje też biorę
A co do picia z rodzicami, ja nie widzę problemu. Tzn pić, a nie się upijać. Czasami z moim ojcem zdarzyło mi się wypić np. 2 piwa. Z koleżanką i jej mamą piłyśmy drinki do babskich pogaduchów. Z teściową wino. Zawsze kulturalnie i nigdy nie było mi jakoś głupio.
Natomiast moi dziadkowie (co mnie już na szczęście ominęło) stawiali alkohol do każdej okazji i trzeba było wykończyć, bo jak inaczej -
Ja tez jestem antyalkoholowa
owszem, winko czerwone wytrawne jak najbardziej, ale raz na kilka miesiecy, jeden kieliszek... Dobrze, ze maz jest abstynentem
a co do picia z rodzicami... W granicach zdrowego rozsadku i okazyjnie tak, ale nie wyobrazam sobie wpasc do rodzicow i wypic piwko
Ja do szpitala biore 2 paczki podkladow bella i 5 hartmana, bo szpital nie zapewnia i ewentualnie daja lignineWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 13:31
-
Paulinqa teraz będę mieć po 35tc badane dno oka, żeby dostać zaświadczenie do porodu.
A okulistka mi powiedziała, że jak będę pierwszy raz na Kopernika (w tej poradni onkologii okulistycznej) to pewnie mi będą chcieli sprawdzić to dno oka (zapewne jakaś standardowa procedura)
Zapewne skończy się na tym, że z wojewódzkiego mnie wysłali na Kopernika, żeby się mnie pozbyć a na Kopernika mi powiedzą, że zmiana jest na tyle mała, że powinnam chodzić do wojewódzkiego. I koniec końców raz w roku będę musiała prywatnie robić usg gałek ocznych(a badanie jednego oka kosztuje w granicach 300zł...)
Paulinqa papieru raczej nie brakuje, w styczniu raz brakło, ale zaraz salowe doniosły. Ja na wszelki wypadek brałam mokre chusteczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 14:03
-
GabiK wrote:Eklerka az 7 opakowan? Cholercia, ja mam w sumie 3 opakowania , 1x Hartman i 2x Bella. Nie miewam obfitych @ i zawsze tampony,nie cierpie podpasek,to taka ilosc krwi bedzie dla mnie szokowa :-o
GabiK lubi tę wiadomość
-
a ja w związku z tym, że mąż będzie chorować i pewnie nic nie będzie chciał jeść robię obiad typowo nie niedzielny bo naleśniki
Dziewczyny jak myślicie, który leżaczek zamówić?
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-0-18kg-promocja-i5215829376.html
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-3w1-0-18kg-gratisy-hit-i5175329151.html
podoba mi się tiny love, jest nawet do 18kg ale cena dla mnie zaporowa. Ponad 300złWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 15:24
-
Witajcie!
Jakos ostatnio nie miałam czasu zeby zaglądać.
Widzę że zaczynamy się rozpakowywac.
Gratulacje dla Swieżo upieczonych mamusiekNana i Kotmisia - ogromnie gratulacje.
Bluberry - z mojej strony taka mała sugestia (moze zapisuj w nawiasie kiedy był planowy termin porodu na liscie obok tygodnia porodu, ja w sumie zerkajac na liste chciałabym wiedziec ile kto wczesniej urodził) jesli to oczywiscie nie problem. Dla mnie jakos bardziej przemawia data niz tylko tydzien ciąży. Jesli oczywiscie dziewczyny nie macie nic przeciwko.
U mnie jakos sie kręci - oj chyba czas spakowac torbe do szpitala.
A i chce Wam powiedziec ze wozek dojechał wczorajna zywo jest jeszcze ładniejszy. A w ogóle to opwiem Wam historie z nim związaną. Jak hylismy z mezem zamawiac wóżek to facet ze sklepu wydawał mi sie taki znajomy i ten głos. Mysle sobie znam goscia, ale jakos nie zapytałam. I jak gosc zadzwonił ze jest wózek powiedział swoje imię, to zapytałam czy jego nazwisko brzmi.... On potwierdził i mówi od razu mi tez się wydaje ze skads sie znamy. Otóż wyobrazcie sobie ze poznalismy sie 20 lat temu na dyskotece w wakacje, kilka dyskotek z soba przetanczylismy - to taka wakacyjna dyskotekowa miłosc była
i po 20 latach sie spotkalismy
Normalnie byłam w ogromnym szoku ze jeszcze go poznałam i on mnie. W sumie tez za szybko sie nie ozenił bo dopiero 2 lata temu a ja 4 lata temu, ale od tamtej pory tj od dyskotek nigdy się nie widzielismy. Jaki ten swiat mały
No i w ogóle wózek przywiózł mi do domu z kolegą i nawet rozpakował i złożył.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 15:48
Karolcia88, gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:No chyba, że planujecie następne to nawet jakby zostały to się je wykorzysta
bo ja np przyszalałam i mam 2 opakowania belli i 1 duże opakowanie hartmanna (30szt) i pewnie mi zostanie na "zaś"
Karolcia gdzie kupowałas hartmana?
Bo ja nie mam ani jednego hartmana. -
na allegro u użytkownika justinex. Ogólnie dużo produktów u niej zamawiałam. Z tym, że ona ma tylko duże opakowania (z tego co pamiętam) po 30szt
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5927936&order=p&string=podk%C5%82ady+HARTMANN&search_scope=userItems-5927936&bmatch=seng-v6-p-sm-isqm-2-dz-0113Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 15:59
-
A to nasze 4 kółka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1066d7e6e228.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:02
Karolcia88, gosia86, Puella, Agusia246, madziorek, Bluberry, beti97, katalina, Wonderwall, Anioł, GabiK, Catyyy, PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dziękuję - będę nieskromna - nam też sie bardzo podoba.
Dziewczyny widziałyscie promocję w Biedronce?
Będziecie kupowac? Jesli tak to które mini czy lepiej midi? Bo nie wiem ktore sa do ilu kg? Poszukan na stronie biedronki moze gdzies opisują.
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,425,name,pieluszki-dada-premium-mega-pakaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:10
-
Slash śliczny wózek i jaka historia przy okazji
Laski puchną wam kostki?
Nie ma jeszcze tragedii ale tych kostek od wewnątrz nóg to nie widać a nogi to czuję jak takie dwie kłody i jak trochę pochodzę to zaraz bolą
Karolcia ja zawsze "leczę" mężusia rosołkiem
Slash ja kupiłam orginalne pampersy w ezakupy Tesco rozmiar 2 148 szt za 72,99 z kartą clubkard przecenione z 92,99 bez karty kosztowały 79,99
Wyszlo mi po 0.49 zl za sztukęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 16:14
slash lubi tę wiadomość