WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a w którym teraz szpitalu jestes?

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Brochowie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,dobrze zes przezorna :-) A ja bym chyba nie chciala z porodowka sie zapoznawac,bo stresowalabym sie patrzac na kobitki ze skurczami albo czekajace na CC, tam atmosfera jest chyba bardziej napieta i goraca. Moim zdaniem moglabys sie niepotrzebnie denerwowac. Na patologii spokojniej.
    Ja ostatnio pomyslalam,ze lepiej by bylo mieszkac gdzies gdzie jest jeden szpital i nie ma dylematu gdzie rodzic. Moja mama na pewno nie musiala sie az tak glowic,byl jeden szpital i koniec ;-)

gosia86 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia uff to dobrze, że nic złego się nie dzieje, ale będziesz spokojna jak Cię poobserwują.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dobrze, ze pojechałaś, teraz dobra opiekę masz :)
    Gabik u mnie jest jeden szpital i 2 w dosc bliskiej okolicy. Dużo dziewczyn jeździ rodzic do miast sąsiednich, ale z tego co słyszałam to wszędzie to samo. Położne w większości ok, ale jak maja gorszy dzień to czy u nas czy obok będzie tak samo. A tu mam swoją lekarkę, choc tez nie wiadomo czy akurat dyżur będzie miała.

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, trzymaj się tam dzielnie w szpitalu. Dobrze, że pojechałaś i teraz jesteś spokojniejsza o córcię. Zdziwiły mnie te rozbieżności w długości Twojej szyjki. Ale chyba badanie ręczne bardziej miarodajne niż USG.

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tak by było o wiele łatwiej gdyby był jeden szpital

Wiem że to może źle zabrzmieć ale jak juz leżę w szpitalu to mogłoby być te 4 dni bo dopiero po tylu dniach wypłaca mi ubezpieczenie a za dobę mam 100 zl

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu trzymamy za Was kciukasy :) ja miałam w szpitalu w 90% miły personel prócz 2 położnych. Najmilsze były studentki, siedziały prawie cały czas od rana , robiły ktg, ciśnienie itp. Ta jedna nie miła cisnęła mi antybiotyk w żyłę do oporu bez nawet przerwy. Myślałam że mi żyłę rozwali, a to roztwór olejowy i ciężko wchodził do żyły :/ poza tym reszta bardzo miła i jak się coś poprosiło to zaraz przychodziły, albo wołały lekarza. Tak na prawdę nic nie bagatelizowali, jak coś się działo to od razu na fotel i badanie. Mi wysypkę też dwóch lekarzy oglądało zanim coś postanowili. Jedyny minus że trzeba ich było pilnować bo czasami o czymś mówili ze zlecają a póżniej nie było tego w karcie i dopiero następnego dnia nadrabiali.
    Dziewczyny już niedługo kwiecień i część z nas zacznie wchodzić już w bezpieczniejszy okres, tak od połowy część z nas już będzie mieć donoszone maluchy i będzie można odetchnąć.
    Ciekawe co u KotMisi i Nany. Pewnie są zajęte dzieciaczkami.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Poprzednio też mnie trzymali właśnie 4 dni
    To tych zastrzyków ile dostałyście? Dwa czy trzy?
    Mnie dali 4 w odstepach co 12h :-)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Alma nadal w szpitalu?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dobrze, zE nic powaznego sie nie dzieje. Mi mowila polozna ze na tym etapie ciazy skurcze na ktg powinny byc kolo 20 wlasnie, takze jest ok. Ja tez tyle mialam a nawet mniej. Porodowe ponoc dochodza do 200 :)

Teraz bedziesz sie delektowac sluchaniem serduszka Poli kika razy w ciagu dnia.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak juz jestes na oddziale to na pewno min 4 doby. Mi jak usuneli pepek i chcialam w 3 dobie wyjsc,bo absolutnie nic juz nie mieli przy mnie do roboty to ordynatora oddzialu musialam blagac,zeby mnie wypuscil,a on byl bardzo niezadowolony. A ja nie chcialam wyjsc dlatego,ze mi sie do domu spieszylo tylko moja pani chirurg mi powiedziala,ze nie mam juz po co tam lezec i ona nie widzi powodu mnie trzymac. Wiec chodzilo tylko o rozliczenia z NFZ.
    A u Ciebie po podaniu 2 dawki i tak min dobe musza Cie poobserwowac czy wszystko ok,a w 4 jesli wszystko bedzie dobrze zrobia Ci ponownie badania i wypuszcza. Wczeniej na pewno nie :-)
    KotMisi Michal mial wstawic zdjecie :-(
    A Nana od jakiegos czasu sie nie odzywa,ale trzeba wybaczyc,na pewno przy maluchach maja mase roboty. Zreszta ja gdybym miala taki skarb przy sobie to tez bym sie nie umiala oderwac,wiec pewnie po porodzie zdradze Was na calego :-D
    O wlasnie,pewnie to Eklerka mi chodzila po glowie z ta wieksza iloscia dawek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 21:37

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najzabawniejsze jest to że rozmawialam dzisiaj z mężem o pakowaniu torby do szpitala to stwierdził że to tak jakby już teraz kupować sobie trumnę bo przeciez kiedyś będzie potrzebna i przeciez on da radę mnie spakować bo już mnie pakował i miałam wszystko
    No i po kilku godzinach trzeba było się spakować
    W szpitalu wymagają własnego termometru

Nastawiam się w takim razie na wyjście w środę jakby nie patrzeć jeden dzień szpitalny już mam zaliczony ;)

Na papierze pojawia sie jeszcze trochę krwi i na wkładce

Mąż się trochę przejął i może w końcu przywiezie łóżeczko (przynajmniej naiwnie na to liczę)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam gości i nie mogłam zaglądnąć ale cały czas myślami byłam przy Tobie Gosia. Cieszę się, że z Małą Polą wszystko ok. i w sumie to nie taką małą ;)
    Wszystko zależy od szpitala, u nas w Krk przeważnie trzymają 3 doby.
    Co do sterydów to jak masz po 24h to chyba będziesz mieć dwie dawki. Ciesz się, że o przyzwoitej porze bo ja miałam po północy ;)
    Dobrze, że wzięłaś ze sobą jakieś jedzonko.
    A i myślę, że męża trochę ruszy i coś zacznie działać :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu kazdej z was dali zastrzyki na plucka a mi nie ?? Teraz tak sobie mysle o tym, od czego to zalezy.?

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe pewnie od lekarza. U nas to jest w standardzie, że jak któraś leży na patologii między 25 a 34 (chociaż przypominam sobie, że w styczniu Dziewczyna w 37tc dostała bo dzieciaczek był sporo młodszy wg usg) to na dzień dobry dostaje sterydy.

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może od ryzyka przedwczesnego porodu?
    Nie mam pojecia
    A jak u Ciebie z rozwarciem Ofeline?

Na sali dziewczyny sympatyczne
    Tylko gorąco okropnie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie u mnie nie bylo potrzeby a co z rozwarciem... Hmm... Nie mam pojecia bo zaden lekarz o nim nic nie mowil, wiec podejrzewam, ze go nie bylo bo by cos mowili. Ostatnio na wizycie u mojego gina szyjka miala 3 cm i mowil ze z nia wszystko ok. Gorzej jak sie skroci ponizej 2,5 cm. I tyle wiem ale za tydzien znow wizyta wiec zobaczymy czy cos sie zmienilo bo od kilku dni mam pokluwania.

I jeszcze jedno czy pod koniec ciazy na kazdej wizycie lekarz powinien robic usg ?? Sprawdzac przeplywy,stan lozyska itp ?? Cos wiecie o tym?? Zaraz wam napisze skad to pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2015, 22:08

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe chyba nie musza, np moja gin nie ma odpowiedniego usg zeby sprawdzić przepływy dlatego byłam w piatek na wizycie u innego lekarza.
    Ale mnie dzis suszy, już sporo ponad 2 l w siebie wlałam a zazwyczaj pije miedzy 1,5-2 l

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline nie wiem ja mam usg na kazdej wizycie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ