Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba długa noc przede mną
tak gorąco że aż głowa boleć zaczyna
Na papierze jeszcze jakieś resztki różowego ale wkładka czysta
Ofeline może poprostu poproś o dodatkowe usg
Aktyde dzwonić i pytać czy coś się zwolniło a może szukaj też w innych przychodniach? Albo może masz numer bezpośrednio do lekarza to dzwoń do niego -
Dzięki Karolcia, właśnie czegoś takiego szukałam, przegrzebałam neta a na to nie trafiłam. A z tą babą to ja dyskutowałam wtedy i to długo, najpierw grzecznie potem ostrzej, ale to jak grochem o ścianę, ja swoje ona swoje. Teraz jak zadzwonię to przynajmniej będę miała jakiś argument konkretny.
-
Gosia a wspolkokatorki nie pozwila na chwile uchylic okna?
Teraz jak bylam w marcu to od 6 do 17 mialysmy caly czas uchylone.
Dibrze, ze plamienie pomalu ustaje.
Ja tez zaczynalam myslec o wizycie na ip bo Mala sie od wczoraj nie odzywala a ja przez to moje cisnienie musze byc 3 razy pilniejsza.
Nie pomagalo ani slodkie ani zimne. Zaczynalam sie niepokoic.. ale zrobilam jej trzesienie ziemi i dopiero po jakis 3 minutach sie odezwala.
Aktyde ja bym zadala zapisania na wizyte a jak by sie dalej upierala ze nie ti poprosilabym zevy mi dala to na pismie i -
Dziewczyny same pytały czy nie będzie mi okno przeszkadzać otwarte i wietrzyło się ponad godzinę ale po 22 zamknęły
Karolcia ja też się stresowałam poprzedniej nocy bo trochę więcej spałam a przez sen nie czuję czy mała się rusza więc jak wstalam na siku nr II to musiałam ją obudzić bo zasnąć nie mogłam
Teraz wiesz że nie ma co zwlekać z wizytą na ip i chyba z dwoja złego lepiej wybrać to niż kolejną płatną wizytę
Chyba że masz możliwość podejść do położnej do luxmedu Np żeby chociaż tętno sprawdziła
Pola ma chyba syndrom białego fartucha i się boi i dlatego taka spokojna
Na usg go nie mogła zmierzyć jej nogi bo jakos po skosie była ułożona
Mówi głowa duza brzuch duży tylko nogi krótkie
No ale mam nadzieję że to błąd pomiarowy i będzie miała nogi do samej szyi
Ja to w 99% zawsze piszę z telefonu bo mi się nie chce bawić z laptopem i już się tak przyzwyczaiłam że jak korzystam na laptopie to nie potrafię ogarnąć strony i oczy mi latają po całym ekranie -
Nie wiem czy by mi zmierzyly jakbym przyszla i poprosila o sprawdzenie tetna. Pewnie zalezy na jaka polozna bym trafila.
Moja to ogolnie malo ruchawa (moze przez ta mala ilosc wod plodowych?), czasem sie wypnie. Ale dzis to wyjatkowo przetrzymala i wystraszyla matke. Ale po tym trzesieniu ziemi jak sie obudzila to mnie smyra:)
Gosia na pewno blaf pomiaru. Mama ma taaaaaakie nogi to az grzeh gdyby ich nie odziedziczylagosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosia ja juz od srody pracuje :p
Nawet gdybym wyladowala w szpitalu to przy wypisie pytaja czy potrzebne jest l4 a ja nawet jakbym je wziela to nie mam obowiazku go dawac pracodawcy.
Poza tym juz jestem zapisanagosia86 lubi tę wiadomość
-
Poza tym wiesz gdyby cos sie dzialo to w nosie bym miala to ubezpieczenie. Najwazniejsze zdrowie mojego Malenstwa.
Pieniadze to tylko rzecz nabyta a zdrowie dziecka jest na 1 miejscu.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie zdrowie dziecka najważniejsze!
Super że jesteś już zapisana
M wstąpił do mojej mamy jak wracał ode mnie i mama już pisze czarny scenariusz że do porodu mnie będą trzymać
Więc się śmiałam że po 14 dniach się wypisuję bo ubezpieczyciel płaci za pobyt od 4-14 dniale tak na serio to oczywiście żartuję bo dla Poli będę leżeć ile trzeba będzie
Swoją drogą masz w porządku pracodawcę że zgodził się na powrót do pracy
Czytam właśnie opis 35 t na bbf i piszą że dziecko może mieć długie paznokcie i tak jest chyba w przypadku Poli bo gin pokazała mi stopę i miałam wrażenie że widać długie pazurki
Boże chyba zamęczę Was teraz postamiz góry proszę o wybaczenie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 00:48
-
Gosia ja jak pierwszą noc leżałam sama, to cały czas prawie przy otwartym oknie, aż się pielęgniarka pytała czy mi przypadkiem nie zimno
Mój lekarz na usg nigdy pomiarów nie robił, zawsze tylko sprawdzał szyjkę i tętno małej. I też następną wizytę po poprzedniej umówił mi na za 4 tygodnie bo stwierdził, że i tak pewnie urodzę do tej poryJeśli nie dzieje się nic dziwnego (ciśnienie, mało wód, cieknięcie, plamienie, brak ruchów) to nie ma co co chwilę latać do lakarza, bo tak naprawdę po 34tc już się nie powstrzymuje jeśli dziecko postanawia się urodzić.
-
Tak całkiem sama to chyba bym nie chciała leżeć na sali
Ale tak we dwie to czemu nie ale sala niestety 6 osobowa i jest nas 5
Ciekawe jak jutro będzie z ciśnieniem bo przy przyjęciu miałam 139/91 ale to chyba trochę ze stresu
Co lekarz to inna praktyka ale trzeba przyznać że na tym etapie to wizyty są już uciążliwe przynajmniej dla mnie jeśli muszę jechać bez męża lub innego kierowcy
Po powrocie do domu mam zamiar naszykować torbę i niech czeka
Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć tak jak dzisiaj to plamienie znikąd
Ale muszę jeszcze napisać że od wyjścia z domu do przyjęcia na oddział minęła godzina więc to chyba dobry czas biorąc pod uwagę ile ostatnio czekała chyba Ewelinke -
To ja się witam juz poniedziałkowo
Wczoraj trochę w gościach z mężem pojezdziliśmy i nie było nas prawie cały dzień, teraz ledwo was nadrobilam
Co ja to chciałam napisać...
Aaaha Gosia dobrze ze pojechałaś na ip mnie też zawsze uczulano ze takie różowe bądź krwiste plamienie jest niebezpieczne i to bardziej od takiego brązowego jakie ja miałam
Dziwna sprawa z dł szyjki, a rozwiera się od środka czy od zewnątrz??
Z łożyskiem wszystko ok?
Może tą wredna franca położna skończy dyżur i w ciągu dnia będzie sympatyczniejsza zmiananadulek lubi tę wiadomość
-
Tak z łożyskiem ok
Dobrze że trafiłam na moją gin to jakoś spokojniej się poczułam na tej ip
Wg badania to chyba rozwiera się od zewnątrz
Nie wiem czym bardziej sugerować badaniem ręcznym czy usg
Może rano po obchodzie wezmą mnie jeszcze na badanie przynajmniej tak miałam poprzednio jak leżałam w szpitalu
Ta położna to pewnie będzie w środę na dniówce bo one chyba pracują w turnusie czyli dniówka/nocka/ dwa dni wolne przynajmniej tak jest piętro niżej na ginekologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 01:44
-
Karolcia88 wrote:a ja w związku z tym, że mąż będzie chorować i pewnie nic nie będzie chciał jeść robię obiad typowo nie niedzielny bo naleśniki
Dziewczyny jak myślicie, który leżaczek zamówić?
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-0-18kg-promocja-i5215829376.html
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-kolyska-3w1-0-18kg-gratisy-hit-i5175329151.html
podoba mi się tiny love, jest nawet do 18kg ale cena dla mnie zaporowa. Ponad 300zł
-
A usg miałaś dowcipne?
Bo niby przez powłoki brzuszne trudniej określić długość
A co do badania to różnie bywa każdy lekarz inaczej interpretuje wiem po sobie, jeden twierdził że jest 4cm, drugi ze 2,5 a ostatnio moja ginka twierdziła ze prawie 3 -
Mnie pierwszej nocy rzucili na przedporodową, żebym miała spokój
Bo patologia ciąży wypełniona była świerzo urodzonymi maluszkami
Ale fakt, w towarzystwie raźniej. Chociaż aż 5 towarzyszek bym nie chciała mieć... A jeszcze nie daj Boże jak ktoś chrapie...