WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu masz rację Nadia tez wcześniak l. Mam nadzieje Że zaraz uda mi się po 8 godz wstać i zobaczyć malenstwo

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:35

• beti97 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek Gratulacje :) Mia jest silną dziewczynką i na pewno da radę <3 pewnie niedługo Cię do niej zabiorą.
    Mnie całą noc męczyły bolące BH , nie wiem czy one powinny boleć , ale przez to horrory mi się śniły i się budziłam. Mimo że na noc wzięłam spasmolinę i 2 magnezy to g mi to dało. Powtarzam sobie że macica ćwiczy, ale w środę nie zapomnę napomknąć o tym swojemu doktorowi. Cały czas myślę podczas takiego skurczu czy Wiki tętno nie spada, w końcu już 3 z nas miały taką sytuację :/ idę do labo z siuśkami i wrócę do Was :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się zaczęło...majówki rozpakowują się....

Nadulek....gratulacje! Czekamy na info o Malutkiej. Mam nadzieję, że za chwilkę bezie z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:56

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek - gratulacje. Czekamy na wiecej info o coreczce. Jak tylko sie dowiesz.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Ja corke urodzilam 1 dzien po terminie wiec nie przewiduje teraz wczesniejszego porodu. Takze spokojnie na maj na pewno ja zostane ;-)

Rika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:35

WesołaMama lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu a nie dostalas czerwonej tabletki na wyciszenie chyba diphergan sie zwie. Mysmy z Pigulska mialy spanie po niej superowe. :)

Mnie cos znow boli krocze ale jeszcze znosnie. W nocy mialam durny sen przez te Moje wczorajsze rozmyslania. Ze dr w szpitalu stwierdzil, ze mam zle ciaze prowadzona.

Ale przemyslalam, ze jak gin sam z siebie nie zrobi mi usg to sama porosze chociazby ze wzgledu na sprawdzenie ilosci wod plodowych bo w szpitalu sie czepili,ze gdzie niegdzie ich malo. A z reszta place to wymagam :) matka musi byc spokojna przeciez :)

Nadulek czekamy na wiesci co z mala Mia :*

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Kochane ciocie o 23.05 przez cc urodziła się Mia Wiktoria 2010g
    Gratulacje dla swiezo upieczonej Mamusi <3 Jak sie czujecie? Co z Malutka? :-)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nadulek :)

Dziewczyny jak w nocy zdarzy mi się przeciegnąć/wyciagnać/rozprostować to nagle chwyta mnie taki bol w pachwinach ze o matko. Macie tak? To te glupie więzadła czy co?
    Czy ktoś wie o co mi chodzi? ;)

• katalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Nadulek gratulacje! Zdrówka dla Malutkiej! Mia to okruszek chyba?

Gosiu, mam nadzieję że te plamienia miną szybko i że wszystko będzie dobrze, a Polcia posiedzi w brzuszku dłużej :*

Ja dziś od rana boleśnie, na miesiączkę.. Sobota tragiczna, tak mnie spinało.. w nocy z soboty na niedziele ciągle twardy brzuch, baaardzo twardy, a jeszcze Iza się kręci od dwóch dni jak szalona. U teściowej byliśmy - tak się ucieszyła, że się popłakała, że taki kawał przejechaliśmy razem dla niej, wraca powolutku bardzo do sił i świadomości, udar wykluczyli. Bardzo się denerwuję tym twardym brzuchem, do tego od dwóch dni jelita mocno mi pracują, boję się żeby nie pobudzały macicy. Dziś mam wizytę.. a najbardziej własnie obawiam się, że lekarz znów powie, że wszystko jest idealnie i on nie wie skąd moje bóle itd. :( Może to głupie, ale jakoś wybitnie mnie to nie cieszy, bo zastanawiam się czy w takim razie z moją głową ok albo czy lekarz aby na pewno dobrze wszystko sprawdził.. Stąd moje obawy czy jechać na IP czy siedzieć w domu i czekać, bo pewno nic się nie dzieje :/ No nic.. wieczorem się przekonam. Proszę o kciuki i też trzymamy za szpitalne i wizytujące Mamy :*

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline nic nie dostałam poza zastrzykiem moja gin w tej kwestii jest bardzo zachowawcza a do tej "przemiłej" piguły nie chciałam iść się prosić
    Jak się uda to odeśpię w dzień;)
    I takie podejscie mi sie podoba płacisz to wymagasz:*

Katalina przeciez po wizycie możesz pojechać na IP jeśli doktor Cię nie uspokoi lub zbagatelizuje Twoje obawy
    Cieszę się że teściowa dochodzi do siebie :* zdrówka dla niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 08:59

katalina lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł wrote:
    Gratulacje Nadulek :)

Dziewczyny jak w nocy zdarzy mi się przeciegnąć/wyciagnać/rozprostować to nagle chwyta mnie taki bol w pachwinach ze o matko. Macie tak? To te glupie więzadła czy co?
    Czy ktoś wie o co mi chodzi? ;)
    Tez tak mam! Przekrece sie na lozku i nagle taki bol, ze sir odechciewa wszystkiego, ale po chwili wszystko wraca do normy :-)

I tez mam mega twardnienie brzucha... Twardy jak kamien, moge lezec, siedziec, lykac magnezy i nospe a i tak to nic nie daje, no ale skurczybykow nie czuje i jest napiety non stop :-(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi chyba nie twardnieje - nie odczuwam tego jakos strasznie. Ale ten bolw pachwinach mnie przeraził bo wizytację mam dopiero 9 kwietnia.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek gratulacje !!! Jeszcze chwilka i sie zobaczycie z córeczka. Koniecznie napisz co u niej.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy, co dziś powie.. Oprócz tego zauważyłam że ostatnio ciągnie mnie bokiem jakoś... ale to już jest takie przeszywające kłucie, jak chcę się przewrócić na bok, to zawsze któryś taaaaak mocno boli, że hej.. no i to spojenie. Dziś będę prosić o dokładne usg..
    Anioł ja wiem o czym mówisz, takie ciągnięcie miałam w styczniu, teraz niestety permanentny ból. Gin mówił, że to właśnie więzadła się szykują, ale jeśli masz wizytę niebawem to wspomnij o tym swojemu i się upewnij ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel Ja mieszkam na takim zadupiu, ze ten moj gin to jeden z lepszych. Cala reszte przerobilam przed ciaza i nie mam zamiaru wracac do nich.
    Musze zapytac kolezanki, ktora chodzila do niego w ciazy czy pod koniec robil jej usg co wizyte. Byc moze tak a ja go tu tak oczerniam :) a jesli nie to sama go bede prosic powinien sie cieszyc bo wiecej zarobi.
    Wiem jedynie ze ta kolezanka na sam koniec to wizyty miala co tydzien wiec na swoj sposob jakos czuwa ten moj doktorek.

a mnie od rana brzuch cmi malpowo ale bardziej po stronie jajnikow :/

atdc8iikup31msj2.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek gratuluje :)

03.02.2014
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika - ciesze się że nie zostanę sama na maj. Ja też bym chciała urodzić ciut wcześniej tak 39 tc aby z kolei nie zamartwiać się że przenoszę za bardzo....

Anioł - ja mam takie bóle więzadeł, np. boli przez kilka dni potem przez dwa tygodnie nie i potem znowu. Jakoś nie zamartwiam się tym choć dyskomfort jest.

Dziś pisała do mnie koleżanka z pracy że w piątek przyszła do pracy kobietka i pyta o mnie, że chce ze mną rozmawiać. A koleżanka mówi że mnie nie ma bo jestem na L4 ciążowym. A kobietka do niej: "dobra odpowiedz" - kontrol z ZUS!!!

Rika, gosia86, MiM, GabiK, Anielka, slash lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek gratulacje i zdrowia wam Życzę.
    Kto by pomyślał że to pójdzie tak szybko.
    Trzeba torbę kupić i się pakować oj nie ma żartów. ;)
    A mnie dziś Kurs na Opole czeka .Ale może przy okazji Zaświadczenie załatwiE czy mogę rodzić naturalne przez mój kręgosłup.

Miłego dnia mamuśki.

nadulek lubi tę wiadomość

‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ