X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy temat szczepień już był?
    Nie chce rozwijac tematu szczepic czy nie ale tylko sie zapytac czy te ktore szczepią to szczepicie pojedynczymi bezplatnymi czy skojarzonymi?

• MiM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł - My tylko bezpłatne. Ale decyzja należy do Was ;)

Jedynie jak Matylda będzie starsza to kupię jej szczepionkę przeciwko HPV.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:36

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam,ze pojedyncze bezplatne sa obowiazkowe,a skojarzone to te dodatkowe na rotawirusy,meningokoki itd. Ja wybieram opcje skojarzonych,ale nie tej 6w1.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quwa... skasowal mi się cał post....

Wesoła Mamo dobrze myślisz...

Dziś mam nerwowy dzien, wszsytkie plany mi sie posypaly... Mielismmy w tym tygodniu w końcu kupić wózek ale rano zadzownił kuzyn męża, z prośbą o pożyczkę bo musi coś pilnie zaplacić i nóz ma na gardle. Pożyczyliśmy wszsytkie oszczędności, wózka nie będzie ;/ Ma oddac za 2 tygodnie.

Wczoraj zadzwoniła kuzynka meza, że chce mi oddac swoją spacerówkę, X-landera taka na 3 kołach lekko przekrzywionych jak mają niektóre wózki inwalidzkie.
    I mówi dokupisz sobie tylko gondole i masz juz wózek, zaczeła mi nawet na na necie szuakć rózowej.

A ja nie chce!!!! Nie podobaja mi się X- landery, nie podobają mi się te kola, nie chce zadnej rózowej gondoli. Powiedzialam ze mam już upatrzony wózek i ze sie zastanowie i dam jej odpowiedz ale nie wiem jak grzecznie odmowić.

KUrde ona co chwile do mnie dzwoni i mowi, kup to, nie kupuj tamtego, nie kupuj wózka 3 w 1, nie kupuj wózka z malymi kołami bo sie źle jeżdzi...

A mi sie wózki retro akurat nie podobają i chce wózek expandera albo camarelo.

Nie nawidze sie przed kims tłumaczyć ani odmawiać, wiem że ona chce dobrze ale nie lubie jak mi ktos narzuca swoje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:40

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe nie daj się....

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:52

GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe powiedz, ze wolisz terenowe koła , bo rozkopane masz pod domem czy coś ;)
    Ja mam dziś lenia na maksa. Poleze jeszcze trochę i trzeba sie zabrać za obiad, ogarnięcie bałaganu i szykowanie na wizytę. Jeszcze idę właśnie na spotkanie do szkoły rodzenia na temat szcżepionek właśnie.

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł nie dam sie i nie będe kupowac czegoś co nie jest w moim stylu tylko dlatego żeby je nie urazić..

Ona chyba widziała po mnie, że jestem średnio zadowolona z tego pomysłu i stwierdziła, że jak kupię sobie nawet ten swój wózek to ona mimo to da mi spacerówkę i będe mieć 2.

Ewelinkie pewnie tak ale skad gin ma wiedziec w jakim stanie jest łożysko, czy dziecko odpowiednio przybiera i czy przeplywy sa ok beż zrobienia usg...

atdc8iikup31msj2.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Nadulki :) Dużo zdróweczka życzę dla mamusi i córeczki :)

P.S. Bluberry dziękuje za wpis na liście jako mama aniołka bo chciałam się całkowicie usunąć :)

Trzymam za Was kciuki :)

Bluberry, MiM, gosia86, czarna panda, gosiunia lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek napisz po zajeciach co mowili w tym temacie. W necie jest straszna burza wokol tego czy szczepic czy nie i po obu stronach to jakas krucjata.
    Ewelinka kazdy kolor tego lezaczka jest super, a ja akurat bardzo lubie czerwony :-) ale i braz i bialy z paseczkami jest genialny.Bralabym ktorykolwiek :-)
    A z badaniem szyjki manualnie dodam- skad ma wiedziec czy nie ma rozwarcia od wewnatrz? No chyba,ze ma zaczarowany paluszek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 11:55

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah jeszcze jedna zla woadomosć... U mojej teściowej znaleźli komórki rakowe, prawdopodobnie bialaczka.... jest bardzo zle.... :(

Dowiedzialam sie od kuzynki bo tesciowa to nikomu nic nie mowi bo nie chce nas martwic tylko jej sie zwierzyła...

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Mój bandzior ;) W 33 tc - pstrykałam wczoraj. Dziś zaczynam 34 tc.
    Waga 71kg czyli 9 kg na plusie...
    Z Emilką dobiłam do +18kg, a teraz liczę na cud i że będzie maks + 13kg...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/08f394f544ce.jpg

maribel, Nejcik, Bluberry, Wonderwall, madziorek, katalina, Karolcia88, PIGULSKA, AGA 30, dorota1987, Anielka, GabiK, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kciuki za wizytę:*
    Ofeline mnie tez wkurza jak mi moja mama wynajduje jakies 20 letnie klamoty czy ubranka na strychu
    A jak kuzynka da wózek to możesz zawieść do teściów żeby nie bujać się z wózkiem w te i we te

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale się rozkręciłyście w tymi porodami, o matko święta!!! :)
    Zaczynam czuć namacalnie, że to już niedługo wszystko się stanie i aż mam dreszczyk emocji.. :D Nadulek - gratulacje i dużo dużo zdrówka dla Was!! <3

My leżymy tradycyjnie, dziewczyny mam taki duży brzucho, że aż strach się bać co będzie za miesiąc, chyba jak słoń będę się toczyć!!

Przyszła mi przesyłka z H&M online, świetne spodnie dresowe, bluzeczki też meeeega wygodne, a sukienka ekstra, na święta będzie idealna, a po ciąży też myślę, że będę w niej śmigać jeszcze tylko paseczkiem ściągnę w talii (o ile ją odzyskam :D)

miłego dnia kochane!! :-)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

GabiK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła to był by wyczyn przytyć przez miesiąc 10kg :)

Ofe nie daj się zagracić, mów jasno innym że nie chcesz bo już masz upatrzone/zapłacone i czekasz na dowóz.

gosiunia lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was się też skusi ;-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5ec1cb04a876.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e6588320d6d.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/03822602fe80.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ab60623c90e.jpg

WesołaMama, katalina, Wonderwall, Bluberry, PIGULSKA, Catyyy, nojaniewiem, beti97, paulinqa, AGA 30, dorota1987, Anielka, GabiK, czarna panda, gosia86, monilia84, gosiunia, jagoodka lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Może któraś z Was się też skusi ;-)

Ojej Nejcik, ale masz fajny ten brzusio! niby mamy ten sam termin (27 mi z usg wychodzi i taki podałam, z miesiączki 31) po mnie ledwo widać, że w ciąży jestem :( wstawię fotę jak wrócę z pracy :)

Nejcik lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu właśnie żaluje, że nie powiedzialam , że wózek już zamówiłam i czekam na przesyłkę ale pierwszy pytanie jakie padło z jej strony to "czy macie już wózek"? a ja odparłam, że wlaśnie jedziemy kupic... Ale sie nie spodziewałam ,ze wypali z czyms takim bo wiedziałam ze swój wózek głębki już sprzedali. A tu proszę....

Ale nic, ja powiem, że jak chca to niech daja to spacerówkę ale i tak mam zamiar kupic swoj wymarzony, najwyzej zawioze ją do teściów jak radzi Gosia zeby sie nie wozic z calym majdanem..

Nejcik brzusio masz rzeczywiscie duzy ale bardzo zgrabny ;)

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ