Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabik +1 według zapisów w książeczce w rzeczywistości około 2kg, ale po jedzeniu więc i tak nie wypada wiele. Ostatnio po prostu dużo wody i mas kałowych chyba mi się zachowało podczas ważenia normalnie. Dziś 3 razy w kibelku byłam, na dworze chłodniej to i opuchlizna zeszła. A sukienka jest z butiku ciążowego, kupiłam jeszcze we wrześniu na wesele do przyjaciół, żeby ukryć delikatny brzuszek ale też zeby nie wydawać fortuny na kolejne kiecki na inne okazje z brzuchem już, ma też fajną opcję odkrywania piersi do karmienia więc przyda się na długo
W każdym razie dziś sukienka, bo leginsy mi obrzydły a spodnie pomaga mi zdjąć mąż, a na wizycie tak głupio
więc były pończochy i kieca, musiałam tylko majty zdjąć i gotowa do badania
GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
Eklerka to nie lekarz prowadził tylko pielęgniarka i sama mówiła, ze lekarze wielu rzeczy nie mówią rodzicom niestety. Widziałam, na slajdzie, ze dzieci sa szczepione w szpitalu na wzw b i coś jeszcze ( niestety sie spóźniłam, wiec przegapiłam początek ;(). Mówiła tez, ze jeśli sie decydujemy nie szczepić to należy napisać, ze sie odmawia szczepienia. Ona mówiła z punktu widzenia przychodni, nie wiem jak to wyglada w szpitalu.
Jeśli chodzi o NOP... Hom moim zdaniem działanie niepożądane może wystąpić po każdym zastosowanym leku. Najgorsze, ze to sa takie bezbronne dzieciaczki maleńkie.
Nie wiem, sama do końca nie zdecydowałam co robić. Każda z nas zrobi co nam podpowie serce i co uzna za najlepsze dla swojego dzieckakatalina, GabiK, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Wow! To gin byl chyba pod wrazeniem
rzadko sie spotyka kobitki w ponczochach,a juz w gabinecie na fotelu to chyba jedna na milion. Zadalas szyku! Gin mial dzis udany dzien
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:02
katalina, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się Madzia z ostatnim akapitem w 100%. Nie możemy wywierać wpływu jedna na drugą, niech się coś wydarzy to będziemy miały do siebie żale.. Temat szczepień jest na pewno trudny i trzeba go dobrze rozważyć, zasięgnąć różnych opinii, poczytać i przemyśleć na chłodno, oczywiście fajnie by było gdyby partner włączył się do podejmowania decyzji
A nie byłaś opita/opuchnięta? gin dziś mi mówił, że w przypadku takie naocznego lekkiego puchnięcia może być nawet 1-2kg różnicy. Ja w ogóle nie uznaję tych ważeń na noc właściwie.. Bo co ja mogę o 19, po całym dniu funkcjonowania, jedzenia itd? przecież to naturalne, że organizm różnie przyswaja aktywności i posiłki..
Gabik, wbrew pozorom to ja bardzo chętnie i często zakładam pończochyczy to latem delikatne, czy zimą zamiast rajstop-grube
Najwygodniejsze dla mnie, a teraz zwłaszcza z takim brzuchem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:07
GabiK, gosia86 lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:No wlasnie Eklerka chcialam to potwierdzic czy faktycznie tak jest,czy moze nie w kazdym szpitalu? Chcialabym miec kontrole nad tym co podaja mojemu dziecku i sama podjac decyzje. Ale nie wiem czy to taki urban.myth czy szara rzeczywistosc ze prawo pacjenta sobie,a zycie sobie?
Ale na fb jestem w grupie szczepienia.org.pl i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Wiedzy o Szczepieniach STOP NOP i tam nie brakuje takich historii gdzie matka wyraźnie zaznaczyła, że dziecko ma być nieszczepione, a mimo to przy wypisie okazuje się, że nawet nie wiedziała kiedy i jak, a dziecko zaszczepili
czarna panda lubi tę wiadomość
-
Hihi na poczatku przed wizyta nawet zegarek ściągałam
zawsze pół kg mniej . Teraz średnio sie przejmuje, ale dziś zwróciła mi uwagę ze za dużo od ostatniej wizyty
ehh
Eklerka czyżby w szpitalu hurtem lecieli i olali zdanie rodziców???nieładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:14
-
Mam nadzieję, że tym razem się uda
32 tc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/22cd318b1436.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 21:18
GabiK, madziorek, gosia86, katalina, MiM, Karolcia88, Ofelaine, PIGULSKA, dorota1987, AGA 30, Agusia246, gosiunia, nadulek lubią tę wiadomość
-
Aktyde jaki mały brzusio
GabiK podobno 5w1 jest refundowana chyba dla wcześniaków albo dzieci z niska masa urodzeniowa i dla dzieci z podejrzeniem wady serca. Tak jak mowię spóźniłam sie chwile i średnio byłam w temacie. Niestety nie chodzę juz w takim tempie jak przed ciąża i złe czas oszacowałamGabiK, MiM lubią tę wiadomość