X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyszła mi glukoza w moczu i to 300!:-( czekam na lekarza na obchodzie co powie

relg3e5e54dwhg22.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma jak to??? jezu aż 300!

Trzymaj sie, zobaczymy co lekarz powie...

Blu ja teraz na kwiecień biorę zwolnienie i ciekawe za ile mi wypłacą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:43

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    dokładnie tak jak Magic pisze, ale u mnie to też przez to że szefowa późno oddaje moje L4 do zusu, ja muszę w ciągu 7 dni a ona może kiedy chce a zus po 30 dniach od otrzymania zwolnienia płaci, więc jak szef zwleka miesiąc dwa to 3 miesiące bez kasy człowiek zostaje.. tu dziewczyny maja takie dżezy przez nich..

To chyba najlepiej wysłać zwolnienie bezpośrednio do ZUS.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem na własnej działalności to nikt za mnie tego nie wyśle :) wiec może nie będę za długo czekać :) ale jak sie pracuje u kogoś to nie szef wysyła tylko kardowa więc musi to pójść do firmy :) a mi działają suwaczki ;P kochane macie bana na suwaczki bo za często przesiadujecie na forum :P hahahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:51

Bluberry lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic tez mnie przeraziła ta liczba. Pewnie powtórzą wynik, ale w tym szpitalnym labie ciągle coś nie tak. W jednym badaniu wyszły mi bakterie, włączyli furagin następnego dnia już ich nie było. Kazali odstawić. Teraz znowu glukoza i bakterie... Sajgon po prostu.
    Juz mam dość życia szpitalnego, bo tylko mi ciśnienie podnoszą.
    Gosia odezwij się co jak u Ciebie.

gosia86 lubi tę wiadomość

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musialam sie chwilke przespac bo mnie tak lamalo,ze na fotelu same oczy mi lecialy.

Alma nie zazdroszcze halasow :( sluchawki nic nie daja? a moze maz by Ci stopery do uszu podrzucil? :) strasznie duzo Ci wyszlo tej glukoozy w moczu, ja sie martwilam przy 20paru...

Gosia pisala,ze gosci przyjmuje. Najpiew meza a pozniej 2 siostry wiec pewnie pozniej do nas zagladnie.

Katalina, kurcze a ja nie widzialam takiej butelki psik,psik w rosmanie. Myslalam,zeby wykorzystac np po oliwce tylko wyparzyc ta koncowke ale chyba kiepski pomysl ;)

Magic, gosia86 lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień to jak teraz leżałam z Młodą w szpitalu to była tam malutka dziewczynka , której po szczepieniu zrobił się ropień w okolicy szyi i miała go drenowany.

Jeżeli chodzi o rotawirusy - moja nie była szczepiona a każdy rota przechodzi bardzo łagodnie (ma to po mamusi ;) przy czym mój mąż zawsze umiera w męczarniach przy biegunce. więc myślę że nie ma reguły.

Temat szczepień jest dość kontrowersyjny można by go porównać do walki o fotel prezydenta, do wojny PO-PIS, do karmienia piersią czy mm, a także poród sn czy cc. Każda z nas musi sama zdecydować. Faktem jest to że są one wyjątkowo drogie i jeżeli nie masz kilku stów wolnych (ja nigdy nie mam ;;) to potem każda matka ma dylemat morlany że nie dała swojemu dziecku wszystkiego co najlepsze.

Ja wychodzę z założenia (ALE TO JEST TYLKO MOJE ZDANIE) że każdy zrobi wg swojego uznania i nikogo nie powinno się krytykować za wybór. Moje pokolenie nie było szczepione na te rota, pneumo, ospę itp a żyję i ma się dobrze ;D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 17:53

czarna panda lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • alma Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dziś miałam rąbanie młotem pneumatycznym w sali obok i piętro nade mną, więc nie pomagało nic, myślałam że ogluchne.a na ktg, podłączonego w trakcie hałasu mój synek miał tętno prawie 180, taki był wystraszony ! Ręce mi opadają po prostu :-/ no i teraz ta glukoza, wcześniej białko... Jak nie urok to sraczka. Mam nadzieję, że to pomyłka.

relg3e5e54dwhg22.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, końcówka się nie zwinęła :D buteleczka tylko, więc końcówkę mam wyparzoną. Pasuje na pozostałe buteleczki. Babka w rossmannie po prostu mi powiedziała, że one bardzo szybko wychodzą. Warto spytać, czasem mają schowane w szufladkach.

Karolcia88 lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no temat szczepień to ja już przerabiałam z kuzynką, ona szczepiła Małą 6w1, ale dlatego, że Zuźka miała kolki i jakby jeszcze dała jej te szczepionki to by sie darła całe dnie i noce. Ja postanowiłam, ze Lilę zaszczepię na podstawowe i to nie te 5w1 i czy 6w1...małe dziecko i tak nie będzie pamietać tego :) ale MiM ma rację. To kwestia indywidualna tak jak karmienie i poród :)

Ja kochane uciekam, bo mi meble wynoszą z domu! :D będzie troche luźniej ;)
    Trzymajcie się ciepło i dzielnie kochane! :* jutro wpadnę pewnie dopiero po wizycie opowiedzieć co i jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:02

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niektóre suwaczki działają

Alma kurcze 300 to dużo mam nadzieję że to pomyłka a nie cukrzyca :/ może najadłaś się słodkiego przed badaniem ;)

Nikodem chce wyjść z brzucha ooo matko ale się wierci...chyba nie lubi winogron :P

Magic kciuki za wizytę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 18:06

Magic lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane ciocie;)

podczytuje was od rana ale nie mam weny pisać bo trochę pokłóciłam się z Szanownym przez tel;/ tak mnie zdenerwował że aż brzuch mi sie napinał;/

Gratuluje nowej mamusi <3 jak ja wam zazdroszczę że macie już te skarby małe;)

Alma boziuuu ale ci wyszlo... może faktycznie to pomyłka...

co do szczepień to ja sama nie wiem co zrobić szczepić będę ale jakimi to zielonego pojęcia nie mam...

nadulek lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi! :*
    powiedz mi co ile teraz masz wizyty?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie dało się zdenerwować.. pierwszy raz mnie tak wyprowadził z równowagi. jakby był tu w PL to dałabym mu popalić teraz ;D

co 3 tygodnie mam a ty?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz mam po 2. Ale nie było Marcina bo na oddziale musial zostac a byla jakas lekarka na zastepstwo i moze dlatego.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Ofe współczuję z powodu choroby u teściowej i mam nadzieję,że wcześnie wykryte komórki da się wyleczyć i będzie dobrze. Nie może tracić wiary.
    Alma cierpliwości :-) no i gratulacje z wyboru imienia, bardzo piękne i oryginalne. Ponad 15lat pracuję w szkole i nie spotkałam, warto było się pogłowić.
    Anielka - teściowa niestety prędzej czy później na własnej skórze odczuje efekty swojego zachowania. Dzieci są do bólu szczere i wyczuwają kto jest im życzliwy a kto nie. Pewnego dnia maluch wypali coś co jej nie będzie w smak,a to szczera prawda będzie.
    Madziorek - szacun za czerwone paznokcie u stóp!
    Olka- mi się brzuch spina tak jak Kotmisi i niestety nie są to jelita,a macica i efektem jest rozwarcie i skrócona szyjka :-(
    GabiK łatwiej paznokcie pomalować jak ogolić bikini :P

GabiK lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no to pewno dlatego. a ja mam przesuniętą bo swieta są za tydzień ;) dlatego 3 tyg a nie dwa;D

Madziorek co fakt to fakt ;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!
    Kolejne dzieciątko na świecie – chyba mi się stresor włącza.
    Tak w ogóle gratulacje dla kolejnej mamusi, a dla nas cioteczki tez gratulacje ;)

Ja tez jak maribel się nauczyłam od jakiegoś czasu umiec mówic nie. Kiedys tez nie odezwałam się żeby czasem kogos nie urazic, a jak ktoś cos proponował to się zgadzałam. Teraz od razu jeśli ktoś mi cos proponuje a wiem ze tego nie chce albo nie zrobię, to oda razu mówie – NIE DZIEKUJE, nie mowie ze się zastanowię czy jakos tak bo potem jest jeszcze gorzej odmowic. Mówie ja już mam cos tam upatrzonego, albo zwyczajnie ale ja z tego wiem ze nie skorzystam i już. Tez nie lubie jeśli ktoś mi cos na siłe wciska.
    Nauczyłam się tez czasami nie warto mowic o czyms do przodu bo potem mnie ktoś z tym wyprzedza i np. mój pomysl już wychodzi na nie jest moim pomysłem. Mąz się czasem wkurza bo jak mowie mu nie mow nikomu to ona zawsze „ach te twoje tajemnice” ale ja już się nauczyłam od ludzi ze tak jest lepiej. Nauczyłam sie się ze wiele ludzi mi nie mowi prawdy albo zwyczajnie kłamie np. co do imion mowia ze wybrali takie a potem jak przychodzi dziecko na swiat jest całkiem inne. To akurat przykład na czasie w moim przypadku. Choc my jeszcze nie jesteśmy pewni co do imiona to nawet przykładowych nie mowie. A ludzie naciskają no powiedz, powiedz. Ja twardo nie wiem. Maz czasem się wygaduje bo on tak się jeszcze nie nauczył ale może kiedyś i tego go naucze.

Co do szczepionek – nie jest zwolenniczka tych skojarzonych. Ale to każdego indywidualna sprawa. Ja mam teorię, że lepsze sa pojedyncze szczepionki niż skojarzone, dowiedziałam się ze nie wszystkie skojarzone sa ze sobą jakby współgrające i nawet znam przypadek niestety śmierci dziecka. Ale może jestem przewrazliwona. Tak jak powiedziałam to jest decyzja każdego z nas i każdy ma prawo do swjego poglądu.

A wo gole dziewczyny macie tez taki jakby ucisk na klatce piersiowej i robi Wam się duszno? Mi się tak czaem dzieje? To normalne?
    Sliczne brzuszki.

A ta kontrola z ZUSu – niezłe zaskoczenie w zakładzie pracy, nononono.
    Kurcze produkujecie jak motorki – jeszcze kilka stron musze nadrobić.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taka buteleczke z atomizerem kiedys zamowiłam z kosmetykami na biochemia urody, ale teraz jak tak czytam to tantum rosa trzeba rozpuscic w 0,5 litra do 1 litra wody a ja ten atomizer mam o wiele mniejszy.
    Chyba sama poszukam gdzie tu kupic wiekszy. Jak znajde to dam znac.
    E aptece na pewno widziałam wode utleniona w atomizerze.
    Wiec jesli jest odkrecana - a nie pamietam to mozna wode wylac umyc buteleczke i wykorzystac do tantum rosa.

Kiedys widziałam w yusku - ale to takie wieksze bardziej do uzywania do spryskiwanai odziezy ;)

Chyba ze rozrobię w wiekszej butelce a potem do atomizera przeleję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 19:19

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia - całuski i usciski dla malenstwa.

A w wolnej chwili napisz proszę co ci się przydało tak naprawde w szpitalu i w jakiej ilosci. Bo czas spakowac torbe :(

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ