X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mówi, że u wczesniakow może być problem z jelitami. Pokarm mamy pomaga ale też pojawił się probkem, że Oli może szkodzić mój pokarm.
    Ale dajemy sobie czas. Gdybysmy wytrzymały do dziś to Ola urodzilaby sie w 9 miesiacu.

Jedno wiem na pewno. Mamy wczesniakow mają na początku gorzej. Ale wierze, że za kilka miesięcy Ola dorowna waszym Robaczkom :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, cały czas jestem z Wami i wspieram. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. A do współlokatorek faktycznie masz szczęście ;) Będziesz miała co wspominać :D

Gosiunia, lekarze znaleźli przyczynę tych krwawień? Dobrze, że jesteście już w domku.

Coś czuję, że większość rozpakuje się w kwietniu ;) Dobrze, że to już bezpieczny czas dla naszych maluszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:43

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:01

katalina lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ależ oczywiście :) Twoja mała w mig podgoni inne dzieciaki :) A jak nie będziesz mogła karmić cycem to dasz flaszkę bez wyrzutów sumienia!!!!!!!!
    Musisz być silna dla Was obu :) Za jakiś czas zapomnisz o tym koszmarze :)

Kotmisia pamiętaj o tym że masz 14 dni na wysłanie do pracodwacy podania o urlop macierzyński.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na pobieraniu krwi. Poszlam z nastawieniem ze sie wpycham w kolejke. Podeszlam pod zabiegowy. Tam czeka 8 osob. 7 ciezarowek. Tyle z korzystania z przywileju :p

KotMisia mocno trzymamy kciuki i wszystko sie ulozy! A Mala Olenka szybko nadrobi zaleglosci. Mocno sciskam Was obie :*

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja jak zamawialam z gemini to byly dlugie daty waznosci. Cos kolo 2017/2018

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dzięki za przypomnienie :) właśnie dziś rano dzwonilam do kadr. Ale do tego i tak potrzebuje akt urodzenia malutkiej. A my bez ślubu więc czeka mnie wizyta w urzędzie. Zobaczymy ile będziemy w szpitalu. Najwyżej wyjde na godzinę.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nie przestraszyła cie ta krew??
    Ja to pewno bym już gnała na ip
    Po perypetiach dziewczyn wolę nie ryzykować

Nie bo było jej mało, bardzo mało, a wieczorem się goliłam i pomyślałam, że może się gdzieś zacięłam i teraz podrażniłam. Ale ogólnie to się pilnowałam do rana i już był spokój.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Pierwsze slowa kieruje do Kotmisi, mocno wierze, ze Olenka sobie poradzi, to tylko kwestia czasu zeby sie zaklimatyzowala. Ja jestem tez wczesnuakiem ur w 8 miesiacu z waga 2100 i od zawsze bylam okazem zdrowia i patrz jakie babsko ze mnie wyroslo :) 27 lat temu sobie poradzili a teraz to tym bardziej, bedzie wszystko dobrze Paulinko :*

Ewelinkie wspolczuje pobytu w szpitalu ale zawsze lepiej sprawdzic co sie dzieje z naszym organizmem. Ja 2 tygodnie temu tez lezalam po raz pierwszy w zyciu w szpitalu i troche mnie to przerazalo ale po pierwszyn dniu okazalo sie, ze ten szpital nie taki straszny jak go maluja :)

Gosiu fajnie, ze nocka dzis lepsza a maz mnie rozbawil :)

U nas krazy po okolicy ten dowcip ze Stolcem od zawsze z racji tej wioski, ktora sie tak nazywa. Maz chyba do niego nawiazal ?? :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

KotMisia wierze ze Oleńka sobie poradzi i z brzuszkiem to przejściowe :) a Ty jak się czujesz?

Gosiunia znaleźli przyczynę tych plamien??

Ewelinkie ale masz przeboje z tym ciśnieniem :/

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2-3 dni czuje ból i kłucie w podbrzuszu, dziś odbieram wyniki moczu bo jeśli to nie infekcja to co to może być???

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Pigulska ja to czasami mam wrażenie jakby malutka mi paznokcie od środka wbijała, ale pęcherz mi się uspokoił uff. A czujesz kłucie typowo w pęcherzu??cewce??
    Ja idę zaraz się ogarniać przed jutrzejszą wizytą póki mam chałupę wolną, to będzie istna gimnastyka :)
    W ogóle coś dzisiaj dobrze się czuję, nic mnie nie boli , Wiki jakoś majestatycznie się rusza bez obijania mamusi. Żebym tylko nie zapeszyła :p

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:53

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia trzymam kciuki. Już niedługo wyjdziecie ze szpitala i zapomniesz o wszystkich stresach jakie miałaś. A co do twoich współlokatorek to jakiś specyficzny ten szpital co w nim leżysz. Przynajmniej będziesz miała co wspominać.

Ja jak sobie przypomnę o tej dziewczynie co ze mną teraz leżała i płakała, a wręcz wyła ciągle bo ma skurcze, a później bo nie ma skurczy i się namęczyła na darmo. No szok, byle by nie trafić na taką na porodówce, bo to się jednak słyszy, a ja nie jestem na tyle cierpliwa, żeby w bólu słuchać takiego wycia.

A tak w ogóle, to mój mąż stwierdził, że jak zacznie mi się poród i on akurat będzie w domu to pójdzie ze mną na porodówkę, przynajmniej na początek.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj fatalnie czuję, jest mi strasznie duszno. Z resztą 16 kg na plusie to ma prawo być duszno. Ogólnie to od kilku dni nie mogę jeść bo ciągle mi nie dobrze.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti juz sama zwatpilam gdzie te kłucie, niby przy siusianiu nic mnie nie piecze tylko jak chodzę albo się próbuje w nocy z boku na bok przewrócić to czuje ból
    Coś mi się wydaje ze to może być szyjka, bo mały nieraz jak się przeciąga to czuje kłucie właśnie w szyjce echhhh wizyta we wtorek zobaczymy

Monika mnie też jakoś ostatnio mdłości męczą, podejrzewam ze dlatego iż żołądek mamy uciskany
    I też mi non stop duszno i nie umiem złapać oddechu

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline dziękuję!!!!!!!!!!!!!!
    Takie słowa były mi potrzebne! Od rana dużo czytam i staram się uspokoić :) ale to co napisalas dodalo mi skrzydeł.
    Oczywiście dziewczyny każdej dziękuję za dobre slowo ale Ofe swoją historia dodała mi nowej nadziei!

Z tego co kojarze to Ty Ofe wysoka dziewczyna jesteś :) może moja Ola będzie jak ciocia Ofe :) a jak Ofe masz na imię? :)

Ciocie idę do Oli, odciagne pokarm i obiecuje napisać o fizycznej stronie mojego cc :* i opieki okoloporodowej :*

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - życzę zdrówka dla Olci! Będzie dobrze! Daj jej trochę czasu.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Dziś jestem nieprzytomna, o 5 rano obudziłam się na siku po raz trzeci, mała dostała czkawki, potem się wierciła a ja się rozbudziłam. Potem zasnęłam a o 7 budzik i musiałam wstać ogarnąć się, zrobić śniadanko dla męża i córci. Wszyscy pojechaliśmy odwieść Emilkę do przedszkola, potem mąż mnie zawiózł pod sklep i pojechał do pracy.

Pytam się męża co chce na obiad a on - nie rób dziś nic, zamówimy coś w Magillo. Połóż się i odpocznij bo nie wyspałaś się ;) I teraz pytanie czy mój mąż to skarb czy ma dość mojej kuchni ;) heheheh
    Przypomnę że nie lubię gotować...

Ofelaine, gosia86, MiM, maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ciesze sie bardzo ze dodalam ci otuchy,ja mam 180 cm wzrostu, od zerowki bylam najwyzsza w klasie i tak zostalo do Líceum :) Moja mama nigdy nie jezdzila ze mna na dodatkowe badania z racji wczesniactwa bo nie bylo takiej potrzeby :)
    Takze kochana z Olcia bedzie tak samo :)

Ciocia Ofe ma na imie Kamila :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ