X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mówi, że u wczesniakow może być problem z jelitami. Pokarm mamy pomaga ale też pojawił się probkem, że Oli może szkodzić mój pokarm.
    Ale dajemy sobie czas. Gdybysmy wytrzymały do dziś to Ola urodzilaby sie w 9 miesiacu.

Jedno wiem na pewno. Mamy wczesniakow mają na początku gorzej. Ale wierze, że za kilka miesięcy Ola dorowna waszym Robaczkom :)

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, cały czas jestem z Wami i wspieram. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. A do współlokatorek faktycznie masz szczęście ;) Będziesz miała co wspominać :D

Gosiunia, lekarze znaleźli przyczynę tych krwawień? Dobrze, że jesteście już w domku.

Coś czuję, że większość rozpakuje się w kwietniu ;) Dobrze, że to już bezpieczny czas dla naszych maluszków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 08:43

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:01

katalina lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ależ oczywiście :) Twoja mała w mig podgoni inne dzieciaki :) A jak nie będziesz mogła karmić cycem to dasz flaszkę bez wyrzutów sumienia!!!!!!!!
    Musisz być silna dla Was obu :) Za jakiś czas zapomnisz o tym koszmarze :)

Kotmisia pamiętaj o tym że masz 14 dni na wysłanie do pracodwacy podania o urlop macierzyński.

03.02.2014
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam na pobieraniu krwi. Poszlam z nastawieniem ze sie wpycham w kolejke. Podeszlam pod zabiegowy. Tam czeka 8 osob. 7 ciezarowek. Tyle z korzystania z przywileju :p

KotMisia mocno trzymamy kciuki i wszystko sie ulozy! A Mala Olenka szybko nadrobi zaleglosci. Mocno sciskam Was obie :*

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja jak zamawialam z gemini to byly dlugie daty waznosci. Cos kolo 2017/2018

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dzięki za przypomnienie :) właśnie dziś rano dzwonilam do kadr. Ale do tego i tak potrzebuje akt urodzenia malutkiej. A my bez ślubu więc czeka mnie wizyta w urzędzie. Zobaczymy ile będziemy w szpitalu. Najwyżej wyjde na godzinę.

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Nie przestraszyła cie ta krew??
    Ja to pewno bym już gnała na ip
    Po perypetiach dziewczyn wolę nie ryzykować

Nie bo było jej mało, bardzo mało, a wieczorem się goliłam i pomyślałam, że może się gdzieś zacięłam i teraz podrażniłam. Ale ogólnie to się pilnowałam do rana i już był spokój.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Pierwsze slowa kieruje do Kotmisi, mocno wierze, ze Olenka sobie poradzi, to tylko kwestia czasu zeby sie zaklimatyzowala. Ja jestem tez wczesnuakiem ur w 8 miesiacu z waga 2100 i od zawsze bylam okazem zdrowia i patrz jakie babsko ze mnie wyroslo :) 27 lat temu sobie poradzili a teraz to tym bardziej, bedzie wszystko dobrze Paulinko :*

Ewelinkie wspolczuje pobytu w szpitalu ale zawsze lepiej sprawdzic co sie dzieje z naszym organizmem. Ja 2 tygodnie temu tez lezalam po raz pierwszy w zyciu w szpitalu i troche mnie to przerazalo ale po pierwszyn dniu okazalo sie, ze ten szpital nie taki straszny jak go maluja :)

Gosiu fajnie, ze nocka dzis lepsza a maz mnie rozbawil :)

U nas krazy po okolicy ten dowcip ze Stolcem od zawsze z racji tej wioski, ktora sie tak nazywa. Maz chyba do niego nawiazal ?? :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

KotMisia wierze ze Oleńka sobie poradzi i z brzuszkiem to przejściowe :) a Ty jak się czujesz?

Gosiunia znaleźli przyczynę tych plamien??

Ewelinkie ale masz przeboje z tym ciśnieniem :/

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 2-3 dni czuje ból i kłucie w podbrzuszu, dziś odbieram wyniki moczu bo jeśli to nie infekcja to co to może być???

8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Pigulska ja to czasami mam wrażenie jakby malutka mi paznokcie od środka wbijała, ale pęcherz mi się uspokoił uff. A czujesz kłucie typowo w pęcherzu??cewce??
    Ja idę zaraz się ogarniać przed jutrzejszą wizytą póki mam chałupę wolną, to będzie istna gimnastyka :)
    W ogóle coś dzisiaj dobrze się czuję, nic mnie nie boli , Wiki jakoś majestatycznie się rusza bez obijania mamusi. Żebym tylko nie zapeszyła :p

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:53

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia trzymam kciuki. Już niedługo wyjdziecie ze szpitala i zapomniesz o wszystkich stresach jakie miałaś. A co do twoich współlokatorek to jakiś specyficzny ten szpital co w nim leżysz. Przynajmniej będziesz miała co wspominać.

Ja jak sobie przypomnę o tej dziewczynie co ze mną teraz leżała i płakała, a wręcz wyła ciągle bo ma skurcze, a później bo nie ma skurczy i się namęczyła na darmo. No szok, byle by nie trafić na taką na porodówce, bo to się jednak słyszy, a ja nie jestem na tyle cierpliwa, żeby w bólu słuchać takiego wycia.

A tak w ogóle, to mój mąż stwierdził, że jak zacznie mi się poród i on akurat będzie w domu to pójdzie ze mną na porodówkę, przynajmniej na początek.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj fatalnie czuję, jest mi strasznie duszno. Z resztą 16 kg na plusie to ma prawo być duszno. Ogólnie to od kilku dni nie mogę jeść bo ciągle mi nie dobrze.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti juz sama zwatpilam gdzie te kłucie, niby przy siusianiu nic mnie nie piecze tylko jak chodzę albo się próbuje w nocy z boku na bok przewrócić to czuje ból
    Coś mi się wydaje ze to może być szyjka, bo mały nieraz jak się przeciąga to czuje kłucie właśnie w szyjce echhhh wizyta we wtorek zobaczymy

Monika mnie też jakoś ostatnio mdłości męczą, podejrzewam ze dlatego iż żołądek mamy uciskany
    I też mi non stop duszno i nie umiem złapać oddechu

8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline dziękuję!!!!!!!!!!!!!!
    Takie słowa były mi potrzebne! Od rana dużo czytam i staram się uspokoić :) ale to co napisalas dodalo mi skrzydeł.
    Oczywiście dziewczyny każdej dziękuję za dobre slowo ale Ofe swoją historia dodała mi nowej nadziei!

Z tego co kojarze to Ty Ofe wysoka dziewczyna jesteś :) może moja Ola będzie jak ciocia Ofe :) a jak Ofe masz na imię? :)

Ciocie idę do Oli, odciagne pokarm i obiecuje napisać o fizycznej stronie mojego cc :* i opieki okoloporodowej :*

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Misia - życzę zdrówka dla Olci! Będzie dobrze! Daj jej trochę czasu.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Dziś jestem nieprzytomna, o 5 rano obudziłam się na siku po raz trzeci, mała dostała czkawki, potem się wierciła a ja się rozbudziłam. Potem zasnęłam a o 7 budzik i musiałam wstać ogarnąć się, zrobić śniadanko dla męża i córci. Wszyscy pojechaliśmy odwieść Emilkę do przedszkola, potem mąż mnie zawiózł pod sklep i pojechał do pracy.

Pytam się męża co chce na obiad a on - nie rób dziś nic, zamówimy coś w Magillo. Połóż się i odpocznij bo nie wyspałaś się ;) I teraz pytanie czy mój mąż to skarb czy ma dość mojej kuchni ;) heheheh
    Przypomnę że nie lubię gotować...

Ofelaine, gosia86, MiM, maribel, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia ciesze sie bardzo ze dodalam ci otuchy,ja mam 180 cm wzrostu, od zerowki bylam najwyzsza w klasie i tak zostalo do Líceum :) Moja mama nigdy nie jezdzila ze mna na dodatkowe badania z racji wczesniactwa bo nie bylo takiej potrzeby :)
    Takze kochana z Olcia bedzie tak samo :)

Ciocia Ofe ma na imie Kamila :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ