X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy.
    KotMisia na pewno będzie ok, bo wcześniaki mogą mieć problem z brzuszkiem. Kuzynka swoją córcię urodziła wcześniej i na początku też był problem. Trzymajcie się dzielnie i nadal czekamy na fotki !! ;)

Ja zdjęłam tapicerkę z fotelika, wymyłam fotelik a tapicerka się moczy w wannie. Zaraz wypłucze dokładnie i wstawię do pralki na pranie ręczne ;) Oczywiście ile się usapałam :P Teraz zabiore się za przesadzanie moich fiołeczków kuchennych. I rzeżuchę trzeba w końcu zapodać, bo święta miną a ja nie zdążę :)
    W ogóle pochwalę się, że jest sukces... szafa w przedpokoju stoi!! Skręcana od czwartku. Fakt, że było sporo innych rzeczy do zrobienia i niestety mąż za dużo czasu nie miał, ale mówiłam, żeby się umówił z moim tatą to mu pomoże. Oczywiście wybrał swojego tatę, który chciał nam ścianę prawie demolować, żeby szafa stanęła prosto. Wczoraj w końcu pojawił się mój tata, niecała godzinka roboty, szafa stoi pięknie prosto bez dziur w ścianach itd.
    Gosia może jak wrócisz do domu to już będą mebelki przywiezione?

gosia86, MiM lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama mój rekord w nocnym wstwaniu to 5razy z piątku na sobotę...masakra.
    Ofe w zerówce i tak do 4- 5 klasy też byłam najwyższa. Potem zaczęłam się kurczyć :P ja z tych przenoszonych ;)

WesołaMama lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to czasami przeszkadzalo bo zawsze na zdjeciach klasowych stalam z tylu z chlopakami i nie bylo mnie widac :) ale ogolnie to czulam sie dumna ze jestem taka wysoka jak modelka :D

Madziorek super, ze szafa stoi i sciany masz cale :)
    Ide na sniadanie bo jeszcze gnije w lozku, az wstyd :) ale gdzie mi sie spieszy.... ? Hehe

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:53

• madziorek Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine szafa stoi wystarczy pojechać jeszcze po 3 półki i drążek i będzie koniec. Mam dość, a jeszcze trzeba by ściany pomalować w przedpokoju i kuchni :/ ale te ciąże działają mobilizująco. Od ok.2 lat kupowaliśmy szafę do przedpokoju

201505111762.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotmisia, ja też trzymam kciuki za Ciebie i Oleńkę, a także za Nanę i Nadulke, bo od nich teraz mamy mniej wieści i liczę, że to dlatego, że jest wszystko wporządku i są zajęte dziećmi. Oczywiście jak już same do tego doszłyśmy od 2 kresek na teście już do końca życia będziemy się martwić o nasze pociechy i nic tego nie zmieni, ale wierzę, że Oleńka ma tylko przejściowy problem. Moja przyjaciółka urodziła w 33+4 tc bliźniaczki - jedna 1,2kg, druga 1,6kg. Obie miały zapalenie płuc i pewnie stąd taki szybki poród, ale ta mniejsza szybciej sobie poradziła, a ta większa miała ciągle problemy z oddychaniem. Było kilka dni grozy, już na prawdę okropne myśli wszyscy mieli, ale dostała specjalne leki i po kilku dniach wszyscy byli w domu. Dlatego teraz wierzę, że wszystko będzie dobrze, zwłaszcza w Waszym przypadku Kotmisia.

Kciukam za najbliższe wizyty, badania i za wszystkie szpitalne majóweczki. Obyście wróciły do domu na święta.

U mnie pięknie sypie śnieżek, ja może potem pochwalę się jak na chwilę obecną wygląda pokój Jasia. Mały coś się mi od kilku dni mniej rucha i jak już zaczynam bardzo schizować to coś się poruszy. Chyba ma takie dni, co?
    Tej nocy spałam jak zabita, więc dziś chyba będę miała więcej energii.
    Za chwilę zabiorę się za coś czego nie robiłam przez 3 lata, odkąd nie mieszkam z rodzicami - czyli pogram na keybordzie. W niedziele mąż zabrał do nas mój sprzęt, żeby mi się nie nudziło. Muszę sobie przypomnieć jak się grało. Może Jasiowi się spodoba, albo będzie kopał żebym przestała:P

WesołaMama, MiM, madziorek lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota - graj, graj - niech Jaś się przyzwyczaja ;)
    Mi z kolei córcia rozpycha się, przez co brzuch nabiera dziwnych kształtów, raz jest kwadratowy i twardy, raz okrągły i miękki...

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maribel u mnie w pracy jest tzn gotowiec. I tam jest wyszczegolnione ze to juz na 52tyg i ze ojciec nie bedzie wykorzystywac urlopu rodzicielskiego.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła Mama - mój maż jak ma wolne zawsze gotuję nie ważne czy ja w ciąży czy nie :) A przypominam że do wybitnych kucharek nie nalezę ;) Więc nie drąże tematu czy mu smakuje czy nie ;)

Dorota mój mały też się dzisiaj mniej rusza :) może ma lenia w dupce ze względu na pogodę jaka u Nas panuję :)

Moja noc była okropna mąż zostawił kaloryfer włączony na noc na "5", więc ja co chwile się budziłam, duszno mi było, oddechu brak, koszmary senne miałam ale jakoś nie wpadłam na to że to wina kaloryfera i męża :) Oczywiście rano mu zrobiłam wykład o tym że ja mu wódkę kupuję a on mi włącza kaloryfer.

NA tym etapie ciąży z Matyldą remontowaliśmy mieszkanie i sama pomalowałam kuchnie. Więc jestem przykładem że każda ciąża jest inna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:33

dorota1987, WesołaMama lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • alma Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia lekarz totalnie zbagatelizowal sprawę tej glukozy w moczu , powiedział ze tak może być i nawet nie zlecił powtórzenia badania. Dlatego jutro rano mąż zawiezie prywatnie mój mocz do badania do innego laba. Nie wiem, czy pisałam, ale w tym moczu wyszły tez bakterie, które lekarz tez olal. Co za wstrętny typ, nazywamy go Gargamelem, a jak bada to dziewczyny później krwawią- rzeźnik sadysta :-/
    Byłam dziś na usg, robił mi mój gin na szczęście. Z moim synkiem w porządku, waży juz 2631 gramów i gin powiedział, że jest duży i pcha się na śświat, bo się nie mieści.
    Rozmawiałam z dziewczynami z oddziału i wiele z nich mi mówiło, że taka glukoza w moczu i duże dziecko, to może być cukrzyca ciążowa, która niektórym z nich wychodziła dopiero po 30 tc... Nie wiem sama co o tym myśleć, mój lekarz na obchodzie stwierdził, że okaz zdrowia ze mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:46

relg3e5e54dwhg22.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos nam dzisiaj Gosia milczy- odsypiasz?
    mam juz wynik tsh i ladnie spadlo.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma moze niech maz przywiezie sterylny pojemnik. Ja np tak mam ze jak w zwyklym pojemniczku dam mocz do badania to zawsze mam liczne bakterie a w sterylnym nic nie wychodzi.
    Tobiaszek juz duzy chlopczyk <3

Dziwne ze Ci nie kazali powtorzyc badania. Mi jak w szpitalu wyszla glukoza to robili mi profil cukrowy dwa dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:49

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia poradzicie sobie z tymi problemami brzuszkowymi trzymam kciuki:*

Wesoła Mama kobiety to zawsze doszukują się drugiego dna po mimo najszczerszych chęci partnera ;)

Już po usg szyjka uwaga 38 mm jak to dr powiedział odpowiednia na każdy okres ciąży ale Pola zrobiła sobie podusię z ujścia szyjki wiec dobrze że jest tak długa jeszcze
    Jednak wyszło że nóżki ma trochę krótsze w porównaniu z główką i brzuszkiem ale nic nie wspominał dr żeby to było coś niepokojącego
    Waga wyszła dzisiaj 2330 wiec pewnie tu wchodzi ta granica błędu pomiarowego
    Na obchodzie ordynator powiedział że potrzymają mnie jeszcze kilka dni i do świąt powinnam wyjść

WesołaMama, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ciesze sie ze szyjka dluga. Z jednej strony to dobrze, ze Cie jeszcze chwile potrzymaja bo zawsze to dodatkowe pieniazki wpadna a i Ty spokojniejsza bedziesz majac dostep do lekarzy. A z drugiej strony to jednak nie ma jak w domu ;)
    A ile ta roznica wychodzi miedzy nozkami a pozostalymi wymiarami?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 10:56

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • alma Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia tu jest po prostu Sajgon jakiś. Ja zawsze używam tych sterylnych pojemników.
    W dodatku ciągle mam skurcze, teraz co 15 min, położna pokazywała mówiła o tym ginowi, bo wyszły tez na ktg, ale lekarz to tez olal. No ręce opadają...
    KotMisia trzymam mocno kciuki za Ciebie i Olenkę<3
    Gosia mój Tobi też ma nóżki krótsze o 2 tyg od główki i brzuszka, ale mnie się wydaje, że to ok. Dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku i ze Cie lada dzień wypisza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 11:00

relg3e5e54dwhg22.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóżki wychodzą 32.4 główka 35.0 a brzuszek 34.5
    To fakt wszędzie dobrze ale w domu najlepiej

Alma masakra z tymi lekarzami

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tez 2 tyg roznicy. Moze to normalne, u nas brzuszek mniejszy o 2 tyg

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma co za buc z tego Twojego lekarza :/ długo Cie jeszcze będą trzymać? Może na następny dyżur przyjdzie jakiś kompetentny lekarz

Gosia super wieści :) a tymi wymiarami się nie przejmuj mi też w szpitalu wyszło ze nóżki i rączki krótkie a u mojej ginki zawsze wychodzą dłuższe tydzień nawet 1,5 i mi mówiła ze synek będzie długi

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ogarnęłam siebie, zrobiłam małe ręczne pranie żeby na jutro mieć świeże ubranko. Trochę zrobiłam porządek w kwiatach i leżakuję a mój brzuch faluje w swoim rytmie :) dzisiaj nawet raz mi brzuch nie stwardniał, strasznie mi z tym dobrze, bo jak się chodzi z takim kamieniem 3/4 dnia to człowiek później pada z wycieńczenia. Miałam wyjąć gondolę z folii żeby trochę przeszła mieszkaniowym powietrzem i jakoś od czasu szpitala stoi tam gdzie stała :p kosmetyczka nadal jeszcze nie w torbie.

GabiK lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosis, u mnie glowka i brzuszek o 2 tygodnie do przodu a nozki odpowiadaja tygodniowi ciazy i tez lekarz nie wspominal, ze powinnam sie bac ;-) gdy dopytywalam to powiedzial, ze jest maly, ale grubasek :-P

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ