Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
beti97 wrote:Aktyde pamiętaj że luty był krótszy i ja niestety też pensję miałam mniejszą mimo kodu b
chyba każda z nas miała za luty ciut mniej.
No jak? A różni Ci się pensja gdy miesiąc ma 30 dni i gdy ma 31? Bo ja zawsze dostaję tak samo. Chyba, że na l4 jest inaczej, tak czy siak byłam na l4 w marcu. -
Gosia, nie martw się o Małą
na pewno albo nadgoni, albo na kolejnym usg będzie zupełnie inaczej, co lekarz i usg to inne pomiary.. Mój gin wczoraj mówił, że na kolejnej wizycie już jak będzie 37+1 będzie najbardziej rzetelny pomiar. Od tego czasu do porodu dziecko już nie urośnie raczej na długość, a tylko może przybrać na wadze około 0,5kg tak więc spokojnie
Czekaj na kolejne tygodnie
-
Cześć
Widze temat zwolnień l4ja dziś biorę zobaczymy co z tego wyjdzie
Gosiu będzie dobrze, mi też jak lekarka obca pomierzyła Małą to była mniejsza niż tydzień wcześniej na wizyciepoza tym myślę, że w szpitalach to takie średnie mają to usg
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic daj znać po wizycie
Dziewczyny czy macie zaplanowane przez gina ktg? bo nie wiem właściwie od kiedy je wykonują regularnie, a serio data 20.04 następnej wizyty trochę mnie przeraża, że trochę późnow końcu to już 38t wg OM, a 40 wg wieku ciąży
A o żadnym ktg nie wspominał, a teraz sobie myślę, że może zapomniał bo przecież gdybym nie spytała o wymaz na posiew to też by nie zrobił, bo właśnie zapomniał a potem mnie przepraszał... Wybaczyłam, bo zrobił to tak delikatnie, że nawet nie wiem kiedy
-
Tak aktyde mi ta pensja na l4 różni się co miesiąc , ale nie wiem jak oni dokładnie to wyliczają.
U mnie Boże Narodzenie, śnieg sypie się z nieba , tylko że zaraz topnieje. Aż się nie chce wychodzić z domu. Oby jutro była w miarę pogoda -
Moj gin jeszcze też o ktg nic nie mówił może za tydzień wspomni coś ale wiem od koleżanki że ona miała u niego wiec to pewnie kwestia czasu...
Ja też mam co miesiąc pensję inna, za luty była dużo mniejsza bo płacą za każdy dzień miesiąca.
U mnie też okropnie za oknem, zimno i mocno wieje, ja juz zgotowałam zupkę zjadłam i leże pod kocykiem, spać mi się chcę ale chyba i tak nie usne bo Mała Lili masakruje mi żebra -
U nas padał śnieg takimi ogromnymi płatami. Ale ciepło jest to już po śniegu.
Dziewczyny - jesteście boskie. Bez Was bym sobie nie uświadomiła, że też przecież jestem ubezpieczona
KotMisia - moja siostra się urodziła w 33tc ważąc 1900g, trochę ją potrzymali w szpitalu, ale ogólnie to np. z jedzeniem nie miała nigdy problemu, natomiast ja (36tc) ulewałam na potęgę ustami i nosem naraz
Katalina - no właśnie mi nic nikt o ktg też nie mówił i już rzucałam tutaj takie pytanie. Okazało się, że dużo dziewczyn też nie ma. A też mam mieć wizytę 16 kwietnia
Orientujecie się może jak to jest z macierzyńskim jeśli moja umowa o pracę została przedłużona do dnia porodu? -
beti97 wrote:Tak aktyde mi ta pensja na l4 różni się co miesiąc , ale nie wiem jak oni dokładnie to wyliczają.
U mnie Boże Narodzenie, śnieg sypie się z nieba , tylko że zaraz topnieje. Aż się nie chce wychodzić z domu. Oby jutro była w miarę pogoda
Kurcze te zasady kadrowe, to mam wrażenie wszędzie są inne
Inna sprawa, że u mnie w firmie to wszystko funkcjonuje na wariackich papierach plus nepotyzm na maxa i wiem, że jak zadzwonię do kadrowej (która jest przyjaciółką tej całej ferajny), to zaraz będzie dzwoniła do szefowej, która tak na prawdę jest szefową tylko na papierku, bo faktycznie firmą rządzi jej brat, szefowa będzie zaraz plotkowała z koleżanką z biurka obok, która jest dziewczyną jej brata czyli prawdziwego szefa, do tego się wtrąci księgowa, która siedzi obok, a jest żoną brata wspólnika szefahehehe ja nie jestem z tej rodziny żeby nie było
WesołaMama lubi tę wiadomość