Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś załączyłam drugie pranie jedne dzidziusiowe drugie nie. Poodkurzałam pół mieszkania, jeszcze drugie pół. I dziś na tyle. Może wieczorem poprasuję jak będę mieć wenę
Pogoda w Krakowie jest paskudna. Wieje, pada i jest zimnoSłyszałam, że gdzie niegdzie w Polsce spadł nawet śnieg...
Macie rację - lepiej nie będę doszukiwać się drugiego dna odnośnie podejrzeń czy mąż ma dość mojej kuchni. W weekendy jak ma wolne to zazwyczaj on gotuje albo jedziemy do teściów na pyszne obiadkigosia86 lubi tę wiadomość
-
Gosiu u mnie tez nozki mniejsze byly ostatnio o 1 dzien a glowka i brzuszek wiekszy o prawie 2 tygodnie. Ale w szpitalu nic nie mowili,ze to zle i moj gin takze nie widzi problemu.
Ja sie na poczatku wystraszylam i naczytalam w necie glupstw ale juz wyluzowalam. Trzeba troche zaufac lekarzom. -
Jesli masz ubezpieczenie grupowe i opłacasz składkę za pobyt w szpitalu to należy Ci się odszkodowanie
U mnie to 100 zl za dobę powyżej 4 dni pobytu
Dzieki za pocieszenie dziewczyny z tymi nóżkami bo trochę się zmartwiłam że dziewczynka i będzie miała krótkie nóżki
Zreszta każdy lekarz mierzy inaczej
Najważniejsze że pozostałe parametry ok i serduszko i przepływy -
Ofe jeśli masz ubezpieczenie np w zakładzie pracy zbiorowe to należy się kaska za pobyt w szpitalu. I tu tak jak Gosia pisała, pobyt musi być powyżej iluś dni, to zależy od ubezpieczyciela np. Uniqua to było 3 dni, a PZU chyba 4. W zależności od składki kwota od 80zł/dzień.
-
KotMisia mała dojdzie do siebie, spokojnie, grunt żebyś Ty była spokojna i małej się udzieli Twój nastrój
Mam pytanie do Was, myślę, że będziecie wiedziały: jeżeli jestem w ciąży i idę na L4 ale nie z powodów ciążowych tylko np. grypa, ale na L4 jest napisane, że choroba w czasie ciąży (tam są jakieś oznaczenia, ja do końca nie wiem jakie), czy pracodawca mi płaci 80% czy 100%? -
Aktyde - ja miałam taki przypadek. Zachorowałam w ciąży a jeszcze pracowałam. Jeśli internista wypisze Ci zwolnienie L4 z kodem ciążowym to pracodawca musi Ci wypłacić 100% ale jeśli na zwolnieniu nie masz kodu ciążowego to wtedy pracodawca wypłaca 80%.