WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia wrote:
    Miscele. Po porodzie 2 dni mierzenia cukrow. Cukrzyca odeszła w niepamięć :)
    Rewelacja, zazdroszczę :-)

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Magic - no ja się pytam gdzie te +17kg Ci przybyło? Nie widać tego wcale. Ja wiem jak wyglądałam w pierwszej ciąży gdy przybrałam +18kg. I powiem Ci że chyba Twoja lekarka ma popsutą wagę ;)

Dzięki za pocieszenie, ale sama się nad tym zastanawiam gdzie te 17 kg się ukrywa...dlatego przestałam sie przejmować, to tylko waga, która jak widać nie jest żadnym wyznacznikiem. Ja obstawiam sporą ilość wody, bo czuję jak puchnę...ale za to jak kopara opadnie Tym, co mi mówili, że oczekiwali (!!!!), że ja będę szczuplej w ciąży chodzić, po porodzie :D ludzie są okrutni, ja nie powiedziałam żadnej ciężarnej, że za dużo przytyła, bo to jest ciąża!! A nie efekt obżarstwa! I wyścigi, która mniej przytyje, bo to jakiś konkurs jest. Jem normalnie,aby moje dziecko miało wszystko :)

WesołaMama, paulinqa, dorota1987 lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Puella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic...absolutnie nie przejmuj się wagą! Masz zgrabną ciążowa figurkę. Po porodzie waga szybko leci w dół, więc nie ma się co na zapas martwić.

A jak założymy jeszcze klub matek ćwiczących i wzajemnie się motywujących, to już tylko fiu fiu....pozazdrościć :p

Magic lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja podglądam pamiętnik Nataliny i co ona tam wyprawia :D wow chciałabym tak dobrze wyglądać po porodzie, ale to kwestia dobrej motywacji i wielkich chęci :)Puella jak miałabym sie tym przejmować dalej to powstaje pytanie, po jaką cholere zachodziłam w ciąże?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:49

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie... Może poleje się na mnie lawina krytyki - nie wiem, mam nadzieję, że nie i że ewentualnie podyskutujemy :D

Nasz Anti ma planowo urodzić się 27 maja, wiadomo, że może też być początkiem czerwca - zobaczymy. W każdym razie baaardzo byśmy z mężem chcieli wybrać się w tym roku na urlop nad nasze polskie morze na 12-14 dni. Planujemy taki urlop od 6-go września, czyli mały miałby skończone pełne 3 miesiące.

Nie chcieliśmy szukać ekskluzywnego hotelu, tylko czegoś bardziej na luzie, bo wiadomo jak jest w hotelach - cisze nocne itp, a z małym szkrabem nie przewidzimy wszystkiego. Znalazłam rewelacyjne domki drewniane, od 2 do 4 osób, sypialnia, kuchnia, łazienka w każdym domku, dostosowane do maluszków, 150m od morza.

Biorąc pod uwagę, że nad morze od nas jest jakieś 7-8 godzin jazdy, może jedynie ta droga być męcząca, ale z kolei moja kuzynka poleca, byli z obydwojgiem synków nad morzem, jeden miał 4 miesiące a drugi 3 i mówi, że rewelacja. Każdy z kim bym nie rozmawiała - też poleca, z tym, że trzeba co 2-3 godzinki robić postój, żeby wyjąć maluszka z nosidełka, wyprostować plecki no i nakarmić.

Dziewczyny co myślicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie (te mamusie, które już mają bobasy) :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik maz mojej siostry pochodzi spod Wroclawia (czyli z Krakowa jakies 4-5h) i jezdzili z takimi maluchami, moze nawet odrobine mniejszymi. Wszystko tez zalezy od tego czy dziecko bardzo bedzie protestowac (np synek siostry/najmlodszy/ na poczatku bardzo nie lubil jezdzic autem i darl sie w nieboglosy)

Nejcik lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wyręczyłas mnie;P bo my jedziemuy w sierpniu :) tzn chcemy a co z tego wyjdzie, zobaczymy. ale my będziemy chcieli hotel ew. z basenem w razie jakby pogody nie było :) a z tymi postojami to racja, bo dziecko za długo nie mozę przebywać w nosidełku/foteliku samochodowym, bo może wzmagać to kolki i nie jest zdrowe dla kręgosłupa :)
    Karolcia Ty robiłaś badania na krzepilwość? Bo ja musze zrobić aby dowiedziec się czy musze koniecznie robić sobie te zastrzyki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 11:59

Nejcik lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic prywatnie zrobilam tylko ddimery. W szpitalu zrobili mi cala koagulologie. Ale jak masz zrobic to te 3 podstawowe (inr, wsk i czas kk + d dimery). D dimery sa najdrozsze bo cos okolo 45zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:21

Magic lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:
    Dziewczyny, a ja mam takie pytanie... Może poleje się na mnie lawina krytyki - nie wiem, mam nadzieję, że nie i że ewentualnie podyskutujemy :D

Nasz Anti ma planowo urodzić się 27 maja, wiadomo, że może też być początkiem czerwca - zobaczymy. W każdym razie baaardzo byśmy z mężem chcieli wybrać się w tym roku na urlop nad nasze polskie morze na 12-14 dni. Planujemy taki urlop od 6-go września, czyli mały miałby skończone pełne 3 miesiące.

Nie chcieliśmy szukać ekskluzywnego hotelu, tylko czegoś bardziej na luzie, bo wiadomo jak jest w hotelach - cisze nocne itp, a z małym szkrabem nie przewidzimy wszystkiego. Znalazłam rewelacyjne domki drewniane, od 2 do 4 osób, sypialnia, kuchnia, łazienka w każdym domku, dostosowane do maluszków, 150m od morza.

Biorąc pod uwagę, że nad morze od nas jest jakieś 7-8 godzin jazdy, może jedynie ta droga być męcząca, ale z kolei moja kuzynka poleca, byli z obydwojgiem synków nad morzem, jeden miał 4 miesiące a drugi 3 i mówi, że rewelacja. Każdy z kim bym nie rozmawiała - też poleca, z tym, że trzeba co 2-3 godzinki robić postój, żeby wyjąć maluszka z nosidełka, wyprostować plecki no i nakarmić.

Dziewczyny co myślicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie (te mamusie, które już mają bobasy) :)

Doświadczenia nie mam, ale myślę, że jak będzie wszystko z małym ok to czemu nie! Nad morzem zdrowe powietrze ;) Droga jedynie ciężka, ale z postojami dacie radę pewnie ;)

Mam podobny dylemat, termin też, mój brat 4 lipca bierze ślub...nie widzę na weselu miesięcznego dziecka ani siebie :/ W dodatku wesele będzie specyficzne, jako że jesteśmy żeglarzami, ślub w kościółku nad jeziorem gdzie młodzi się poznali, później szybki obiad w restauracji i kontynuacja zabawy na świeżym powietrzu w ośrodku wypoczynkowym, ognisko, grill te sprawy, pewnie jakieś nocne rejsy jeżeli pogoda dopisze.

Za to w drugiej połowie sierpnia, jeżeli będzie pogoda, sama chce zabrać małą na pierwszy rejsik ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja jechałam z Małą. Miała wtedy 6 tygodni. A jechaliśmy do do Torunia - czyli rzut beretem od morza:) dała radę. Z takimi maluchami nie ma problemu. Gorzej z upartą 4 latką :) TO jest droga przez mękę.

KotMisia - tak zdecydowałaś i nie nam to oceniać :) Wiem jedno że jest ci cholernie przykro.

Moje dziecko może być podobne do kota, ewentualnie do którejś z 200 rybek. Może do glonojada? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:08

Nejcik, AGA 30, PIGULSKA, Magic lubią tę wiadomość

03.02.2014
  • Puella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik my tez się wybieramy na wakacje we wrześniu. Na razie chciałam nasze morze, ale Bałtyk ewidentnie nas nie lubi....za każdym razem jak jedziemy leje, hula wiatr. Także w tym roku chcemy jakiegoś lasta znaleźć i w ciepełko jechać. Jak oznajmiłam o tym mamie, to wybuchła awantura - szkoda gadać, bo tylko ciśnienie mi podnosi.

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!!! <3 Wiadomo - wszystko zależy od dziecka i jaki będzie. Ale wstępnie zarezerwujemy sobie taki domek, wszędzie jest bardzo blisko stamtąd, śniadanka będziemy sobie robić sami, bo kuchnia w domku jest super, wszystko w wysokim standardzie. Myśleliśmy o hotelu, ale nie będę się pchała na stołówkę hotelową z tak małym dzieckiem na daną godzinę np 8:00 czy 9:00, bo jak mały będzie spał, to w takim domku nic nas nie ogranicza, niech śpi ile chce i jeść też będzie kiedy zażąda. ;-) Takie luzackie wczasy chcemy sobie sprawić ;-) a jak Antoś będzie większy to hotele z basenem będą już koniecznością, już widzę moich szalejących chłopaków w basenie za rok czy dwa :D

Magic lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja zakupilam uzywana Medele.Mini Electric,dokupilam ten lejek do piersi nowy,bo powinien miec odpowiedni obwod w zaleznosci od srednicy brodawki i nowa butelke. I tak wyszlo o polowe taniej niz nowy. Kupilam pare miesiecy temu i przylozylam do piersi :-) dzialalo :-)
    A co do postoju, co 2h nalezy robic przerwe nawet jak sie jedzie bez dziecka. Wszystkie plyny w aucie musza troche ostygnac,wiec postoj min 15 min. To tak z "podrecznika zawodowego kierowcy dbajacego o auto" ;-)

Nejcik, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Nejcik my tez się wybieramy na wakacje we wrześniu. Na razie chciałam nasze morze, ale Bałtyk ewidentnie nas nie lubi....za każdym razem jak jedziemy leje, hula wiatr. Także w tym roku chcemy jakiegoś lasta znaleźć i w ciepełko jechać. Jak oznajmiłam o tym mamie, to wybuchła awantura - szkoda gadać, bo tylko ciśnienie mi podnosi.
    Puella, my z kolei rok temu byliśmy w Świnoujściu w sierpniu i przez 10 dni były mega upały i piękna pogoda - wróciliśmy tak opaleni jak murzyni, Bałtyk cieplutki, udała się pogoda super!

Nawet jak będzie lało czy wiało, to spacery morzem bardzo cenne dla zdrowia i wtedy jodu jest przecież najwięcej, rok temu Sylwestra spędzaliśmy z kolei w Dąbkach i mnóstwo ludzi z maleńkimi dziećmi spacerowało w wózkach nad morzem - super sprawa! Ja kocham Bałtyk, od 2-go roku życia jeździliśmy na wczasy co rok z rodzicami nad morze, maluchem, bagażnik na dachu i dało się! :D

My na lasty będziemy polować, jak Antek będzie trochę większy ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam podróży z 3 miesięcznym dzieckiem z Krakowa nad morze ale jakbym mieszkała bliżej to jak najbardziej!
    Pamiętam że z moją Emilką to do siostry nie mogłam dojechać (20min drogi autem), bo mi nie lubiła jeździć autem i darła się w niebo głosy. Z 8 miesięczną córką pojechaliśmy do Krynicy Zdrój (3-4 h) to pół drogi się darła!!!
    Wszystko zależy od dziecka. Moja nie lubiła jeździć autem tak do 1,5 roku a teraz pyta się kiedy nad morze pojedziemy ;)

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Nejcik ja zakupilam uzywana Medele.Mini Electric,dokupilam ten lejek do piersi nowy,bo powinien miec odpowiedni obwod w zaleznosci od srednicy brodawki i nowa butelke. I tak wyszlo o polowe taniej niz nowy. Kupilam pare miesiecy temu i przylozylam do piersi :-) dzialalo :-)
    A co do postoju, co 2h nalezy robic przerwe nawet jak sie jedzie bez dziecka. Wszystkie plyny w aucie musza troche ostygnac,wiec postoj min 15 min. To tak z "podrecznika zawodowego kierowcy dbajacego o auto" ;-)
    Dzięki wielkie GabiK za info i o laktatorze (też go kupię!) i o przepisach dobrego kierowcy! :D

GabiK lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A inna sprawa,ze sa foteliki umozliwiajace dziecku podroz w pozycji lezacej np. Kiddy Evolution,najnowszy model ale nie pamietam nazwy. Oraz gondole,ktore sa przystosowane do mocowania pasami. Z drugiej strony ponoc przepisy mowia o koniecznosci przewozenia dziecka w pozycji siedzacej,trzeba by dopytac kogos kompetentnego w temacie o szczegoly.
    Ja mam fotelik Kiddy Evo Pro 2 i on ma funkcje rozkladania do pozycji lezacej.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik to my z mezem okropni kierowcy :P maz ma lek wysokosci wiec wszelkie wypady urlopowe jezdzimy autem gdzies na poludnie europy. I przerwy to tyle co zatankowac i rozprostowac kosci. i napewno nie co 2h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:31

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam używany laktator, bo nówka cenowo przeraża.

3i49df9htr170int.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. ciekawa sprawa w sumie GabiK... My mamy Maxi Cosi Pebble, kupiliśmy ostatnio bazę isofix i są trzy stopnie regulujące pozycję dziecka pod trzema różnymi kątami, całkowicie leżąca też jest. Muszę popytać jak to wygląda ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 12:33

jagoodka lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ