WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OFe - to mnie pocieszyłas bo juz myslałam ze u mnie cos nie tak.

Aha - Dzieki Magic za info to ja tez dopakuje recznik papierowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:37

klz98u696p33kjce.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko ;) ale możesz tez rozważyć zwykły papier toaletowy biały :) ja sie jeszcze waham do spakować ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:01

dorota1987 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz papier toaletowy nawilzany i suchy mam spakowane, jeszcze dopakuje ten recznik - ah nie zaszkodzi.

Dzieki Karolka.

Ten monitor kupowałyscie na allegro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:12

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie spakowana :) ale planuje to zrobić w tym tygodniu ;)

Ja to od rana mam wrażenie, że mi się szyjka rozwiera, takie dziwne uczucie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 14:48

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba spakuje jeszcze ten zwykły :)

Ofe a jakie to uczucie? :) mnie kłuje brzuszek u dołu :I

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic nawet nie wiem jak to opisać, :)czasami miałam tak dzień przed @ i wiedziałam, że " zaraz" coś poleci..

Czuje dosłownie jakby rozwarcie w środku, jakiś luz taki...

I kłuje mnie tez dół brzucha ale bardziej takie parcie odczuwam ale teraz to nie wiem czy to nie wina pęcherza bo dzisiejsze wyniki kiepskie, bardzo dużo leukocutów mi wyszlo i może myle to uczucie rozwarcia i parcia ze stanem zapalnym układu moczowego...
    A żadnych objawów typu swędzenie cz pieczenie przy siusianiu nie mam...

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2017, 15:01

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo, jak zaczyna mnie boleć tak okresowo to mam wrażenie jakby coś miało zaraz polecieć. Ale to taki etap już, że będziemy mieć wszystkie objawy ;) zupełnie jak starałyśmy sie o ciąże ;) ja miałam wszystkie objawy w miesiącach bezowocnych a jak się udało to zupełnie nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:12

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz wszystkiego dosc :-( Denerwuja mnie juz codzienne pytania "jak sie czujesz?" Pretensje bliskich,ze sie "nie odzywam", bo oczekuja,ze codziennie bede wysylac smsy czy juz urodzilam no i wlasnie to "jak sie czuje". I to oczekiwanie na wielka niewiadoma. Juz bym chciala byc po. Zazdroszcze dziewczynom co juz urodzily. Wiem,ze to zainteresowanie przyjaciol i rodziny to tylko dowod jak jestesmy zzyci,ale nie przypuszczalam,ze bedzie mnie to irytowac. Tym bardziej,ze Wam moge bez skrepowania powiedziec,ze boli mnie tylek i krocze,ze mam od dwoch dni permanenty skurcz brzucha,ze nie przesypiam nocy,bo wstaje co 1,5h bo czuje parcie,ide do lazienki a tam nic,bo to maly napiera na pecherz. A innym albo sie krepuje,bo to intymne doznania,albo mi sie nie chce im mowic,bo i tak nic z tego nie zrozumieja :-(

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ILe płaciłyscie za ten zestaw monitor plus niania - bo jak kupowalismy wozek to z mezem widziałam w sklepie za 500 zł.

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierdziele ja jeszcze nie chce rodzić :D jeszcze półtora tygodnia muszę wytrzymać a jak będzie skończony 37 tydzień to niech sie dzieje co chce :P

Magic ja miałam tak samo z tymi objawami ciążowymi, były co miesiąc a jak zaszłam to ani jednego i wielkie zdziwko, że się udało :)

Już mnie stres dopada przed wizytą zwłaszcza, że chcę gina trochę pomęczyć :D

GabiK mnie też wykańczają pytania ' jak się czujesz'? każdy o to pyta prawie codziennie, wiem, że to z troski ale szlag trafia..

A niedługo sie zaczną pytania ' jeszcze nie urodziłaś' itp.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:17

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam drugie pranie - kurcze kicham po tym proszku lovel dla dzieci.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe a co zamierzasz ginowi robic? ;-)
    Ja sie tak przejelam pogoda,ze bedzie snieg jak urodze,ze w efekcie zakupilam kombinezon na wyjscie ze szpitala,ale oczywiscie zamiast jeden to 4!!! Bedzie jak znalazl na czerwiec,lipiec i sierpien :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:19

gosia86, slash, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi - wcale ci sie nie dziwie ze cie wkurzaja te pytania.
    Pisałąm wam to juz jak mi ostatnio jedna osoba zadaął pytanie "a ty długo jeszcze bedziesz chodzic w tej ciazy?" Ja mowie no trwa 9 mcy wiec tyle ile trzeba. Az mnie zagotowało - tym bardziej ze ta osoba rok temu sama urodziła, a o mojej ciazy dowiedziała sie jak byłam w 5 miesiacu.
    Wiec ludzie maja tupet. Olej to Gabik - przynajmniej staraj się. Ludzie juz tacy sa.

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin robi tylko 3 usg w ciąży ;/ a z racji tego, że w szpitalu zwrócili uwage na niby malą ilość wód płodowych ( choć na wypisie AFI -12,5 ) chcę aby gin mi je dziś pomierzył bo jednak od szpitala minął już miesiac i moglo się wiele zmienić poza tym ciekawa jestem wagi córci bo mój brzuch stanął w miejscu jakoś...

I sie zastanawiam czy może on sam mnie zaskoczy i zrobi usg z własnej woli czy będę musiała się prosić i wyjdę na przewrażliwiona matkę ale kurde moim zdaniem na tym etapie to usg powinno byc co wizytę, sprawdzone wody, łożysko, waga, itp. Przecież to bardzo ważne rzeczy.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze te opowiesci o porodach sprzed X lat, niektore osoby to juz nie pamietaja,ze mi opowiadaly i tak po 5 razy wysluchuje jak to bylo.
    Jak dziewczyny tu pisza to jest dla mnie wazne, po kilka razy czytam wpis,zeby nic mi nie umknelo,ale co to ma wspolnego z porodem sprzed 10-15-25 lat,medycyna poszla do przodu,sa inne procedury, teraz juz nie jest jak wtedy. No i tlumacze,ze juz tak nie jest. To slysze "no nie wiem, jak ja rodzilam...."

2r8ri09ksg9rle49.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez wkurzają te pytania. "długo jeszcze, a czemu masz taki mały brzuch;p, inni a czemu masz tak nisko". no ludziom sie nie dogodzi. hehe

Gabi mi teściowa już 10 razy opowiadała jak rodziła i mojego męża i jego siostre znam to na pamięć... hahah. moja mama mi opowiadała ale dopiero jak ja zapytałam.. a teściowa to płacze zaraz przy tych opowieściach bo jej dziec są takie malutkie..
    teśc meżowi w nedziele mówi że będzie opijał z nim i moim tatą wnuka przez tydzień, a mój komentarz był tylko taki "Mężu nie zapomnij nas tylko odebrać ze szpitala chyba że mam wziąć fotelik do szpitala i taxi wrócić" ehhh.

Mikołaj tak się wypina dziś że mam wrazenie że skóra mi pęknie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 15:28

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie. Z młodą wszystko ok, muszę zwrócić uwagę na ten stawiający się brzuch. Mam rozwarcie szyjki na 0,5cm, ale to nie budzi niepokoju. Pierwszy deadline żartobliwie dostałam do końca 34 tygodnia. Kontrolować ciśnienie, odpoczywać więcej i troszkę poleżeć czasem. Jest jakaś szansa że przy cukrzycy,i wyższym ciśnieniu będę indukowana.

GabiK, Anielka, gosia86, slash, Magic, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie jakby sie nie kwapil to nalegaj Ofe, zgadzam sie z Toba,ze na tym etapie to wazne,wiele sie moze zmienic z tygodnia na tydzien.
    Ale jak napisalas,ze bedziesz go meczyc,to oczami wyobrazni widzialam jakies sceny z 50 twarzy Greya :-)
    Ech, glodny to zawsze o sucharkach :-)

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ