WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) gbybys nie wiedziała, że masz wynik dodatni to nieciekawie, bo dziecko może ciężko zachorować, ale jak wiesz i podejmujesz leczenie to luz :) głowa do góry :)

Ja uciekam, bo zaczynam mi się sensacja... takich mdłości to nie miałam nawet na początku :(

Kochane trzymajcie się :* do zobaczenia :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wpisów powstało.
    Slash, dokładnie taką nianię mam jak zamieściłaś w linku, tzn. nianię + monitor oddechu jak widać na zdjęciu. Kupowałam na allegro używaną za 260zł. Na nową nie było by mnie stać. Często na allegro albo na OLX pojawiają się takie nianie za dobrą cenę, z tym, że z OLX to bym preferowała odbiór osobisty, bo jak coś będzie nie tak ze sprzedawcą, to serwis allegro zawsze jakoś pomoże.

Gabik ja mam chyba taki sam wózek jak Ty i się nie przejmuję, że coś będzie leciało na zielony. Nie słyszałam żeby coś wogóle leciało na zielony. Jeszcze lubię kolor niebieski, ale nie chciałam, bo szwagierka ma szaro-niebieski i nie chciałam małpować.

Gratuluje wieści z wizyt, ale to chyba jeszcze nie wszystkie.

Mnie teraz też nerwują pytania jak się czuję, bo niedawno lubiłam takie zainteresowanie, ale teraz jak chce się odpowiedzieć szczerze....to lepiej nie.
    Ja się obawiam, że teściowa bierze urlop na mój termin porodu, bo szwagier leci na 3tygodnie na delegacje i będzie pomagała pewnie przy pierwszych dwóch wnukach, ale że mieszkamy razem to będę jej miała pełno..hm

GabiK lubi tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja też mam częste wizyty w wc:/ a jak miałam zapalenie pęcherza to co godzinę potrafiłam się budzić. Do tego mocz był tak drażniący że byłam cała obszczypana, czerwona, obolała. Dopiero dzisiaj mam pierwszy dzień gdzie w miarę normalnie funkcjonuję. Oby to dziadostwo już nie wróciło bo to by było już 3 w ostatnim czasie.
    Monika to 15 wizytujemy razem jak dotrwamy :) rano bym powiedziała że nie dotrwam, a teraz że na luzie. Ciekawa jestem czy poród mnie zaskoczy, czy będę przeczuwać. W sumie to ja już chodzę i wyglądam symptomów zbliżającego się porodu.
    Teraz mam ochotę ją wyjąć i ponosić na raczkach, ale czuję że jak się pojawi to nie jeden raz będę chciała ją chociaż na godzinkę z powrotem do brzusia schować.
    KotMisia chyba już z Olcią w domku, bo taka cisza. Niech się sobą nacieszą , w końcu w domu to inaczej niż w szpitalu.
    Agusia podobno Zosieńka jest do schrupania, jak będziesz mieć czas i neta to poprosimy o fotkę :)

Monika1357, Magic lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane doktorek spisał się na medal, ależ jestem zadowolona.:) Zrobił usg bez problemu, pomierzył małą, zważył, sprawdził łożysko, przepływy, ilość wód płodowych, zrobił mi nawet 3 fotki buźki w 3d sam z siebie :):)pobrał gbs i dal skierowanie na posiew moczu.
    I uwaga uwaga mój klucuszek waży 3200 g, ja się zaczynam na poważnie bac porodu :D a poza tym to wszystko ok.
    AfI- 12.

WesołaMama, dorota1987, Karolcia88, czarna panda, gosiunia, AGA 30, PIGULSKA, gosia86, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine to super, same dobre wieści :) ja też jestem mamą przyszłego Klocusia i też trochę się martwię czy dam radę, ale najważniejsze żeby zdrowe dzieciaczki były.

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Liliankę :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bf1042a8ef7.jpg

Catyyy, czarna panda, Eklerka, gosiunia, AGA 30, paulinqa, PIGULSKA, beti97, gosia86, nojaniewiem, dorota1987, katalina, Bluberry, GabiK, Monika1357, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się tym paciorkowcem, dostaniecie antybiotyk przy porodzie i z głowy. Cześć z nas kobiet po prostu go ma i już. Dzisiaj na zajęciach w szkole rodzenia o tym mówili, nie obciążajcie się tak.

czarna panda, Magic lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałyście o nowym pomyśle?

http://opinie.newsweek.pl/nowe-becikowe-dla-polskich-matek-12-tysiecy-zl-na-dziecko,artykuly,360596,1.html

Magic lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ale słodka buźka;)do schrupania;)

ja w poniedziałek dowiem się o wyniku gbs aż się boję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 19:17

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    to idziemy łeb w łeb, u mnie też drugie :)
    jak mąż kupi drugą suszarkę, to może ze dwa jeszcze puszczę :)

Ja też piorę w loveli, ale nic mnie w nosie nie kręci.
    Mnie raz zakreciło - moze to tylko przypadek był.

Wrociłam własnie do domku - wstawiłam 3 pranko i teraz 4 :)

A ty jak tam suszarkę masz drugą :) ?

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się gin absolutnie kazał nie martwić jeśli wynik gbs wyszedłby dodatki gdyż dostane antybiotyk.

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Dobrze ze mam miec cc i nie musze sie nad tymi porodami zastanawiac...Czasie lec szybciej bo ledwo wszystkie juz zyjemy ja bym juz mogl miec maj bo ciezej z dnia na dzien
    A jakie masz wskazania do cc?

klz98u696p33kjce.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja tez w sumie bardzo się nie martwię bo przy cesarce chyba ma mniejsze to znaczenie?

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    A w ogóle taki news o ktorym nie słyszałam. Ja nie mam rozstępów i ginka powiedziała ze wlokna kolagenowe silne i dlatego tez ta szyjka mi sie dlugo ladnie trzyma i nie skraca. Czyli jak macie juz rozstępy to wychodzi na to ze macie szanse wczesniej urodzic;)
    Rozstępy na brzuchu? Czy ogólnie?

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Ofe ja tez w sumie bardzo się nie martwię bo przy cesarce chyba ma mniejsze to znaczenie?

Myśle,że tak bo dziecko nie przechodzi przez kanał rodny i nie styka sie z tym dziadostwem.

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej a ja mam wrażenie że moje dziecko chce dziś wyjść ze mnie.. normalnie bombarduję moją szyjke i nie tylko;/ aż boli mnie to...

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • slash Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - ślicznie wyszła córcia na fotkach.
    Mój gin - mówi ze mała jest zwrócona do mnie przodem i nie może mi zrobić jej foteczki :( tez tak macie?

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine super wieści :) i Twoja Lilka to już też kawał pannicy ;) w sam raz dla mojego Nikosia hehehehe

Slash Twoja córka juz ma idealne ułożenie do porodu :) mój niby zwrócony bokiem a zdjęcia też ie dał sobie zrobić bo zasłanial się rączkami i jest już bardzo nisko

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    jej a ja mam wrażenie że moje dziecko chce dziś wyjść ze mnie.. normalnie bombarduję moją szyjke i nie tylko;/ aż boli mnie to...
    Oj wiem co to znaczy, mój synek też nieraz tak szaleje ale jeszcze nie wyskoczył ;)

paulinqa, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A jakie masz wskazania do cc?
    Mam załatwiona cesarke bo nie chce rodzic naturalnie zawsze chcialam cc nigdy naturalnego nie bralam pod uwage za bardzo sie boje za duzo sie nasluchalam

‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ