X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ofe - ślicznie wyszła córcia na fotkach.
    Mój gin - mówi ze mała jest zwrócona do mnie przodem i nie może mi zrobić jej foteczki :( tez tak macie?
    Tez tak mialam zawsze dopiero na ost wizycie sie pokazal nam

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline śliczności Twoja Lila do zacałowania:* :* :* i już jaka spora kobieta

Nasza Pola waży 2500 na poprzednim usg w szpitalu coś musiała źle zmierzyć
    Tymi krótkimi nóżkami mam sie nic a nic nie martwic bo wszystko jest w normie niby wychodzą tydzień młodsze ale to nie powód do zmartwień
    Mam natomiast przejść na leżący tryb życia i wytrzymać chociaż dwa tygodnie
    Pobrała mi posiew na gbs jutro muszę podrzucić do labu w szpitalu i powiem wam że bardzo dużo zależy od lekarza jak pobiera bo dzisiaj to nawet nie czułam że coś tam robi
    Kolejna wizyta 22.04 a potem 6.05
    Dziewczyny które brały heviran czy tez macie powtórzyć kurację przed porodem?
    Ja mam zacząć za dwa tygodnie lub w momencie gdy zaczną się skurcze

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ofeline śliczności Twoja Lila do zacałowania:* :* :* i już jaka spora kobieta

Nasza Pola waży 2500 na poprzednim usg w szpitalu coś musiała źle zmierzyć
    Tymi krótkimi nóżkami mam sie nic a nic nie martwic bo wszystko jest w normie niby wychodzą tydzień młodsze ale to nie powód do zmartwień
    Mam natomiast przejść na leżący tryb życia i wytrzymać chociaż dwa tygodnie
    Pobrała mi posiew na gbs jutro muszę podrzucić do labu w szpitalu i powiem wam że bardzo dużo zależy od lekarza jak pobiera bo dzisiaj to nawet nie czułam że coś tam robi
    Kolejna wizyta 22.04 a potem 6.05
    Dziewczyny które brały heviran czy tez macie powtórzyć kurację przed porodem?
    Ja mam zacząć za dwa tygodnie lub w momencie gdy zaczną się skurcze
    Pierwsze słyszę o powtarzaniu kuracji heviranem :/:(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wypisywała mi receptę w styczniu to już wtedy wspominała że po 36 t będę musiała powtórzyć i dzisiaj wypisała mi receptę na powtórną kurację

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez pierwsze slysze, zeby powtarzac kuracje.. a czemu znowu tryb oszczednosciowy? skurcze czy z szyjka cos?

a do mnie dzwonila lekarka z luxmedu, ze w zwiazku z tym, ze ciagle mi wychodzi glukoza w moczu i ketony to mam szybko powtorzyc test obciazenia glukoza i sie zapisac pilnie do diabetologa.
    Wcale mi sie nie chce isc jutro robic tej glukozy bo i tak mam sporo zalatwien..

Dziewczyny od jakiego czasu macie poskladane lozeczka zeby sie wietrzyly? Bo ja jeszcze nie zamowilam...

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro znow do Strzelina musze jechac zawiezc probke z gbs :/ a w piatek znow po wynik jesli bedzie i wizyte mam juz za tydzien 15 kwietnia, a jesli posiew moczu wyjdzie zly to od razu mam przyjezdzac
    ale sie najezdze...

Gosiu ja tez pierwsze o tym slysze..

Pigulska ja to mam nadzieje, ze te pomiary nie sa takie dokladnie i Lila wazy mniej :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a w jakim celu to powtórzenie kuracji? :/ Ja heviran dostałam na opryszczkę... Teraz posiew wyszedł idealnie, więc nie widzę sensu ładowania w siebie antybiotyku... Zapytam na wizycie :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia nasze stoi od grudnia ale posciel i reszta w srodku w workach prac bede w weekend i ubieram juz zeby domem przesiąkło tan mi lekarz kazal to samo z wozkiem

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia dlatego że Pola już gotowa w kanale rodnym główkę ma naprawdę bardzo nisko
    Karolcia my też nie mamy jeszcze łóżeczka ale nie mam zamiaru sie tym stresować mąż wie co robi
    Ech współczuję Ci powtarzania glukozy ale lepiej to skontrolować
    Byliśmy obejrzeć jedno auto dzisiaj ale mężowi się nie podobało a ja w tej kwestii się nie udzielam bo sie nie znam

No właśnie nie wiem dlaczego kazała powtórzyć kurację ale ufam jej i mam nadzieję że wie co robi ona należy do tego typu lekarzy którzy raczej unikają podawania leków
    Gbs robiłam w luxmedzie i wyszedl ok ale ona tez mi pobrała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:11

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jeśli zacznę rodzic a nie mam zrobionego gbs? Szwagierka mi powiedziała że zapobiegawczo dają antybiotyk i że trzeba do szpitala jechać od razu jak odejdą wody a nie jak skurcze będą co 5 minut.

dqprj44jymj31xvy.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota jak odejdą wody to i tak musisz jechac do szpitala nawet jak nie ma skurczy

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm znowu mnie czyściło. Pachwiny znowu wieczornie bolą. Czytałam że niektóre kobiety rodzą po objawach od razu a niektóre po kilku dniach , tygodniach. Tylko skąd takie oczyszczanie organizmu?? Rozmawiałam ze swoim B. na skypie i jego szanowny niemiecki szef robi problemy z powrotem do Polski. No co za pajac dobrze wiedział że ma w drodze dziecko i było zaznaczane że z dniem 1 maja wraca na 2 tyg do Polski. Oczywiście moje kochanie i tak powiedziało że przyjedzie i nie ma innej opcji. Stwierdził że najwyżej wyleci z projektu, a siedzenie w takim gdzie nic nie może i tak jest do d. Jestem ciekawa czy robią mu problem tylko dlatego że jest Polakiem czy wszystkich tak traktują.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz Dziewczyny. musze sie zmobilizowac i zamowic to lozeczko..
    Gosia ja tez sie nie znam na samochodach. Ja patrzylam czy wizualnie mi odpowiada a maz ogarnial cala reszte ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka Gosia ma rację, jak wody odejdą to trzeba jechać. Też słyszałam że bez GBS dają antybiotyk na wszelki wypadek.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska może i mój nie wyskoczy?;D musi czekać na tatusia! ;D

Karolcia ja mam łóżeczko od miesiąca i się wietrzy ;D

aaa i zaczyna mnie stres łapać przed tym wszystkim.. że sobie nie poradzę z małym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 20:32

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mąż był ze mną na wizycie dzisiaj to może weźmie sobie do serca że już nie wiele czasu nam zostało i sie streści z łóżeczkiem
    Beti chamstwo ze strony szefa że nie chce pościć B na poród tym bardziej że było o tym uprzedzony

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje lozeczko chyba od lutego stoi zaraz po malowaniu sypialni maz zlozyl.

A u mnie to sie chyba na porod nie zapowiada skoro malej jeszcze glowke widac i szyjka trzyma. Ale juz 2 razy bylam dzis na dwojce.
    Pewnie to nic nie oznacza tylko poswiateczne oczyszczenie :D

Paulinqa tez mam obawy jak to bedzie... Chyba kazda z nas

atdc8iikup31msj2.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, nam na SR położna mówiła, że jeśli odejdą wody a gbs ujemny to mamy do 4 godzin dojechać na IP. Jeśli gbs jest dodatni albo nie nie mamy wyniku tego posiewu, to w przypadku odejścia wód trzeba jechać niezwłocznie na IP, żeby podali antybiotyk. Brak wyniku tego posiewu jest traktowany na równi z gbsem dodatnim.

gosiunia, Magic lubią tę wiadomość

o148i09k1ixi8pfq.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli porod zaczyna sie od skurczy to kiedy jechac do szpitala ??

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamstwo niestety, ale wiem że tatusiek przyjedzie :) w końcu też czeka na swoją córunię i to tak daleko :/ idę spać, w ogóle to ja chodzę spać jak małe dziecko nawet 21 jeszcze nie ma.

Magic lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ