X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zofio Aurelio u majowych mamusiek :)
    Śliczna.

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Karolcia raczej nie ułatwiamy Ci wyboru ;)
    Mi podoba się orzech
    Malutka sliczna taka pyzunia :*
    Już mam zgagę za karę za moje obżarstwo
    Wyszłam trochę się dotlenić na taras bo piękne słoneczko teraz :)
    Wesoła Mama takie teksty dzieci rozbrajające są:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Zosieńka jak malowana :) ja dzisiaj i na spacerze byłam i w sklepie a później zaczęło łupać mnie w podbrzuszu i przeszło jak się położyłam. Ogólnie fajny dzionek. WesołaMama córcia ma niezłe teksty. Nakupilam sobie chrupek kukurydzianych i znowu będę się zapychać. Dzisiaj chodząc po parku też chciałam mieć wózeczek przed sobą , jak reszta mamuś , ale jeszcze troszkę muszę poczekać.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u nas to wyglądało tak mama siala a Paulina się przyglądała;D teraz znów kwiatki rozsadzałyśmy tzn ja tez w sumie się więcej przyglądałam i siedziałam na słońcu;)

Karolcia mi się podobają seledynowe sówki i te pszczólki różowe;) a i ujęcie piękne dostałaś małej ;) ciekawe czy ja coś w pon zobacze?

Agusia śliczna córeczka <3

Gosia zgaga to moja przyjaciółka teraz;/ odejdzie jak się maluchy urodzą ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 17:25

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek zamówiony będzie w ciągu trzech tygodni, zestaw do pobrania krwi pepowinowej przygotowany przy torbie do szpitala. Ostatnie ciuszki uprane, w torbie komplet, dużo dzisiaj udało mi się zrobić. Któraś z was też zdecydowała się na pobranie i przechowywanie krwi pepowinowej ?

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem czerwcówką 2015. Mam pytanie do mam ktore zdecydowały sie na pobranie krwi pępowinowej.
    Sami jesteśmy zdecydowani ale nie wiemy jak to załatwić i jaki jest faktyczny koszt.
    Miscelle jeżeli możesz podziel sie info. Będę bardzo wdzięczna.

• slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misccele - my z mezem rozwazalismy ten temat, długo.
    Czytałam sporo tez o tym. Jednak zrezygnowalismy - zbyt wiele znaków zapytania nam się pojawiło. Pozniej zaczełam sie zastanawiac nad publicznym bankiem krwi pepowinowej ale jakos mi ten temat uciekł z głowy, choc od wczoraj znów zaczełam o tym myslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 17:45

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa u nas przesadzanie roślinek wyglądało tak samo :) pokazywałam palcem co gdzie rośnie i gdzie przesadzamy a mąż wszystko robił :)

my nie pobieramy krwi pępowinowej tak na prawdę to jeszcze nikt nie ma pewności jak to działa no a poza tym chodzi o ogromny koszt jaki teraz trzeba by ponieść

paulinqa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm - moja córka dzis dziwnie spokojna, a brzuch pobolewa mnie tak lekko jak na miesiączke :(
    Myslicie ze wszystko jest ok?

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy Anielka już wchodzi do gabinetu. Ja miałam mieć wizyte 10 minut temu, ale jestem jeszcze w domu, bo jest obsuwa, co najmniej 40 minut.Niedługo się zbieram, tak bardzo nie mogę doczekać się, żeby zobaczyć synka:)

Magic, Anielka lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Miałam dosc intensywne ostatnie dni, a dziś dodatkowo pierwsza wizytę w szpitalu ever. Na sr dziś wyszły mi regularne skurcze na ktg, wiec położne odesłały mnie do lekarza. Nie mogłam sie skontaktować ze swoją prowadząca, wiec szybko do szpitala i niestety minęłam sie z nią. Zbadał mnie inny lekarz, wg niego ok ale mam przyspieszyć wizytę a w szpitalu na ktg skurczy brak, za to czkawka była :P jestem na maksa zmęczona z tych emocji, przyspieszona akcja pakowania torby do szpitala, na szczęście jesteśmy w domu. Czas przystopować.
    A teraz bede Was nadrabiać :)

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash a długo już taka spokojna?może się dzisiaj przemęczyłaś i po prostu malutka śpi bo ją dużo bujałaś?
    Mi już nawet nie pokazują małej na usg ostatnio widziałam w szpitalu bo tam mają dodatkowy monitor powieszony nad łóżkiem do usg

Madziorek pewnie najadłaś się strachu ale dobrze że to tylko fałszywy alarm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:05

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za komplementy :*

Magic lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto nasz dzisiejszy zakup. Tako Moonlight Omega - wersja Love Story.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/281a86c3a4d4.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/826e938e2d38.jpg

Nadal mam mieszane uczucia ale w końcu przemyśleliśmy z mężem, że lepiej wziąć wózek, który możemy osobiście sprawdzić, dotknąć i zobaczyć. Braliśmy też pod uwagę to, że jeśli coś się z nim stanie to możemy oddać go do naprawy na gwarancji. I zależało nam żeby dziś z wózkiem wrócić bo na inne trzeba było czekać około 2 tygodnie i znów trzeba bylo by jechać 50 km po odbiór.
    Cenowo trochę zaszaleliśmy bo wózek + spacerówka 1880 zl i osobno kupiliśmy fotelik Maxi Cosi za 500 zl + adaptery. Łącznie jakieś 2500 zł.
    Pan za to dal nam w gratisie butelkę avent 330 ml ;)

Kolory na żywo są ładniejsze, a ten biały dól gondoli jest z plastiku i ma czerwone serducha ;) szare wykończenia gondolki są z eko skóry. Prowadzi się znakomicie, jest leciutki.
    Raz mi się podoba a za chwilę nie bo przypomina mi się malachit :P
    I chyba wyróżnia się z tłumu ale ja to akurat lubię ;)

Jak klikniecie na fotki to się powiększą i lepiej go widać bo teraz to sie gubi wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:20

Karolcia88, madziorek, gosia86, nojaniewiem, katalina, GabiK, PIGULSKA, Bluberry, dorota1987, Catyyy, Magic, slash, Anielka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:34

gosia86, Ofelaine, GabiK, Eklerka, PIGULSKA, dorota1987, Anielka lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trochę spanikowałam na poczatku. Czekałam na mieście na męża, chciałam zdążyć do 15 do szpitala, zeby zastać swoją lekarkę, ale sie nie udało, a kontakt kiepski jest do niej ( telefon podaje do swojego męża, który rejestruje na wizyty). Napisałam SMS, może sie odezwa. Szybkie pakowanie, a dziś rano wypralam szlafrok !!!
    Ogólnie lekarz jakiś średnio przyjemny był, ale potem nawet wyluzował i sie pośmialiśmy. Ale wiecie na tym ktg mi położne w sr zapisały ze mam sie skonsultować z lekarzem i miałam podpisać, ze zostałam poinformowana. Ogólnie byłam tylko po śniadaniu, dopiero przed 18 zjadłam cokolwiek. Teraz adrenalina schodzi, spać mi sie chce.

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline cudny
    Trochę się szarpnęliście ale na pewno warto i wam posłuży

Madzia to teraz nogi do góry i odpoczywasz Kubuś ma jeszcze czas
    A Ty czułaś te skurcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu. Raz poczułam napięcie lekkie. Skurcze wychodziły po 50-60 na ktg. I w ciagu 40 minut miałam 7 skurczy dosc regularnych, dlatego mnie odesłały

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Gosiu, ja nadal przetrawiam ten wybór. ;) mogliśmy wziąć fotelik w komplecie ale był beznadziejny i mąż kategorycznie nie chciał powiedział, że woli dołożyć pare stówek i kupić bezpieczny fotelik z atestami. Ja oczywiście przezywałam że tak drogo nas to wyniesie ale mezu nie miał nic przeciwko i kazal na cene nie patrzec tylko wybierać to co mi sie podoba <3 bo to przeciez na lata się kupuje i ma być solidne.

A jetem totalnie wypompowana, maż też padł, zasnął w 10 minut, bidulek <3 tyle się nachodziliśmy.. Ale ciesze się, że mam już wszytko bo chyba jako jedyna z majówek nie miałam wózka i fotelika.

Jutro biore się za pranie pościeli, wkładu z wozka i pakuje torbę do szpitala.

Karolcia cudna córcia a pościel bym wzięła te wesołe owieczki ;)

Co do bodziaków to ja mam naprawdę dużo po 15 sztuk z każdego rodzaju i rozmiaru. A prałam wszystko od 56 do 68.

gosia86, Karolcia88, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe wozek jest mega! To limitowana edycja. Cudo <3

Ofelaine, Magic lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1304 1305 1306 1307 1308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ