X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam kiepską sytuację w aucie, gnojek jakiś wyjechał z podporządkowanej prosto pod mój samochód, jak go strąbiłam to zahamował gwałtownie. A że u mnie krew nie woda to wyprzedziłam, zajechałam mu drogę i nawyzywałam od różnych. Ciężko mi wysiadać z auta, bo miałam ogromną ochotę wyciągnąć gnoja zza kierownicy.
    Nie powiedziałam o tym mężowi, bo i tak się stresuje chłopina.
    Wczoraj zapytał co z seksem. Odpowiedziałam,że możemy w każdej chwili, bo to ponoć pomaga przyspieszyć poród. Na co on" o, to nie, poczekamy jak będzie miał 5 lat i pojedzie na wakacje do babci", no to jesteśmy umówieni :-)

PIGULSKA, dorota1987, katalina, Karolcia88, gosia86, Anioł, Wonderwall, beti97, Eklerka, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ale burak !!! nam położna mówiła w sr, że wszystkie kobiety w ciaży są ubezpieczone niby, ale nie spradzałam tej informacji.

Ja byłam w szpitalu u mojej gin i umówiłyśmy się na jutro, zrobi nam znów ktg i mówiła, że mnie zbada

201505111762.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa czy teść ani razu brzucha nie tknęli :P
    Szwagierki nieśmiało dotykają, siostra brat i mama bardzo ochoczo ale mi to nie przeszkadza :)
    Chyba mam na czole wypisane kto może a kto nie bo jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś nieproszony nas macał hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:08

GabiK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, rzadko pisalam tutaj, ale chwale sie, ze wczoraj zamiast w maju na swiat wylazla Łucja 2510 gr 52 cm 10 punktow.

Pozdrawiamy

madziorek, PIGULSKA, GabiK, dorota1987, katalina, Karolcia88, Bluberry, gosia86, Anioł, Wonderwall, Catyyy, Magic, gosiunia, czarna panda, nojaniewiem, Agusia246, beti97, paulinqa, Eklerka, slash, miscelle, Monika1357 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK lubię za poczucie humoru męża ;)
    A tego palanta na drodze słusznie nazwyzywalas ;) niech sobie nie myśli pajac!

Madziorek no i super ze zajrzałas do lekarki, super się zachowała :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hejo, rzadko pisalam tutaj, ale chwale sie, ze wczoraj zamiast w maju na swiat wylazla Łucja 2510 gr 52 cm 10 punktow.

Pozdrawiamy
    Wow Zgredka gratulacje!!!
    Dużo zdrówka dla Córci i dla Ciebie ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje i dużo zdrowia, napisz coś więcej, cc czy sn i jak było? Oczywiście jak będziesz miała siłę:D

dqprj44jymj31xvy.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i proszę - kto powiedział,że jak przyjdzie nowa dziecina majowa to z zaskoczenia? I racja, my tu gadu gadu, a dzieci się rodzą :-D

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisze póki pamiętam, potem nadrobię resztę :)
    Pisałyście o hartowaniu sutków. Ja nie hartowałam, nic z nimi nie robiłam, w ogóle nie dziwna jestem, bo nienawidzę być dotykana po sutkach. Dwa pierwsze dni - żyletki w cyckach. Po dwóch karmieniach miałam krwiaczki małe, potem leciała leciutko krew, ale pani od laktacji powiedziała, że przystawiam prawidłowo i tak musi być. Żeby smarować swoim mlekiem. Od wczoraj już mam strasznie dużo mleka i samo czasem wycieka, noszę wkładki laktacyjne i ono się tam wsiąka i działa jak okład :) I już jest dobrze, prawie nie boli :)
    A Gosiu - u mnie też, może ze dwa razy pojawił się lekko widoczny żółtawy ślad na bieliźnie i tylko z jednej strony. Tak to nic mi nie leciało przez całą ciążę, a zaraz po porodzie siara się magicznie pojawiła :)

GabiK, gosia86, PIGULSKA, czarna panda, beti97 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje :)

A powiedzcie mi jeszcze jakie ubranka i ile sztuk pakowałyście??
    U mnie na str szpitala napisali, że ubranka wg uznania a jak leżałam w szpitalu i pytałam dziewczyn to mówiły, że szpital w swoje ubiera, no ale wole spakować tylko szkoda mi tych ładnych, chyba lumpeksowe spakuje :P

atdc8iikup31msj2.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !!

Pigulska mi teściowa raz złapała za brzuch i już nie więc może też mam na twarzy napisane :P a mój tata ogólnie bardzo lubi dzieci, na wnuka czekają już długo więc trochę się nie dziwie :) jak mojemu kuzynowi się dziecko urodziło to prawie sobie go wyrywali z rąk z moją mama. I to mnie przerażać zaczyna :P
    ale znów moi rodzice mnie znają, wiedzą jaki mam charakter, więc myślę, że będą ostrożni.
    Po wczorajszej akcji teściowa jak się dowiedziała, że w szpitalu jestem to ryczeć zaczęła i co 5 minut do męza dzwoniła (co najmniej jakbym rodziła). Nie lubię takiego panikowania i w ogóle. Też wczoraj byłam w stresie, ale nawet ciśnienie miałam w normie i na tym ktg sobie spokojnie leżałam i rozmawiałam z dziewczyna z sali. Rozmawiałyśmy o porodzie i ona do mnie mówi, że się dziwi, że ja taka spokojna jak groźba cesarki nade mną wisi ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe ja ubranek nie pakuję, u nas też nie trzeba. Naszykuję tylko to co mąż ma dostarczyć przy wypisie.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooooooł :D super Zgredka gratulacje! Niech się Łucja zdrowo chowa! :) Napisz cos więcej jak dojdziesz do siebie! :)

Agusia, pisz więcej takie rady na wagę złota! :) A jak tam Zosieńka w domku już?

Ofe, ja biorę paczkę bo i tak na te higieniczne rzeczy wzięłam drugą torbę już miękką (nastawiam się że przy wyjściu nic w niej mieć nie będę bo zużyję.. a przynajmniej 2/3 z niej) ;) U nas dzidzia będzie ze mną ponoć cały czas więc będę kontrolować pampersy, ale też pozytywne info słyszałam, że tam się podmiany czy podbieranie nie zdarza więc może się nastawiam zbyt optymistycznie :P

No to która następna? ;)

Madziorek, z tatą też będziesz musiała walczyć o miejsce przy łóżeczku? :P Mój to już najchętniej by się wprowadził choćby na korytarz w naszym bloku :P Aż się boję przyjazdów i wyjazdów do rodzinnego miasta, bo będzie taki płacz, że chyba do Warszawy będą za nami jechać. To ich pierwsza wnuczka i duma dziadka! Tata juz podarował wnusi bodziaka "wnusia dziadziusia" :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę Zgredka gratulacje :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba w ogóle mam wrogi wyraz twarzy bo ani mama, tata, siostra, teściowa i szwagier nie ośmielili się dotknąć :P zmienniczka z pracy jak trafiam na jej zmianę (jak przynoszę l4) to nieśmiało dotyka. A tak to brzucha mam dla siebie ;) ale też raczej nie głaszcze bo zaraz się kończy na twardym, bolesnym brzuchu.

Zgradka gratulacje!!! <3

Pigulska pogodzić będziemy musieli ;) innego wyjścia nie ma. U chrześniaka nie ma takiej wystawnej imprezy. Po prostu tort, prezenty i w skromnym gronie (dziadkowie i chrzestni). A u bliźniaczek zaczyna się teoretycznie o 13 (od obiadu) więc posiedzimy do 16 a potem pojedziemy dalej. Ciekawe czy będę mogła zjeść torta... hmm ;)
    wieczorem się będę chwalić co dzisiaj narobiłam ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje

Puella co za kawał dziada takie zachowanie przekracza wszelkie granice, bardzo dobrze że interweniował dyrektor placówki
    A odnośnie tych jelitek to może faktycznie podejdź do kogoś na konsultację

Oj Gąbki gorąco krwista

A ja się wkurzyłam mama była u znajomej i ta sobie wymyśliła że pożyczy nam kołyskę ale przywiezie ja dopiero jak pojadę do szpitala rodzić
    A skąd wie że mi sie ta kołyska spodoba? Poza tym wszystko trzeba przygotować wyprać wyczyścić
    Wkurza mnie to

Madziorek widzisz opłacało się podejść do lekarki

Ofeline ja nie biorę ubranek bo szpital daje w sumie to położna na porodówce kazała wziąć dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki nawilżane

Karolcia Ty nie szalej nie szalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:32

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, u mnie ponoć trzeba wszystko swoje, więc mam 3x body z kr.ręk, 3x pajacyk, 3x body z dł.ręk, 3xśpiochy, rekawiczki niedrapki x2 i czapeczka x2. Ale tak jak piszesz nie te najładniejsze, bo nie wiem jak do końca tam będzie, czy dziecko cały czas ze mną czy nie będzie miejsca na oddziale położniczym i będę oddzielnie na patologii dopóki się nie zwolni. Jak by było ze mną w tym room-in to nie ma opcji,że coś zginie, ale jeśli nie..
    A i skarpetki x3 pary, chociaż sama nie wiem po co, chyba będę naciągać na śpiochy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:34

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Gabik, wczoraj na SR pielęgniarka mówiła, że urodziło się 4 dzieciaczki :) Mówiła też, że jedną dziewczynę przywieźli z Bielańskiego karetką, bo tam miejsc zabrakło.. Wiem, że chcesz tam rodzić, masz zaklepane że Cię w razie "w" nie odeślą? Czy Ty u Jurija prowadzisz ciążę bo nie wiem czy coś mi nie umknęło? Bo jak u niego to pewnie problemu nie ma, ale piszę na wszelki wypadek co słyszałam..

GabiK lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w Bielańskim i prowadzi Jurij, na ostatniej wizycie 500x pytałam go czy na pewno mnie nie odeślą, zapewniał,że nie. Mam nadzieję,że jego nazwisko podziała jak "sezamie otwórz się" :-)

katalina lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to dobrze, bo jak wczoraj usłyszałam to od razu o Tobie pomyślałam! :)

Dziewczyny... z innej beczki, o pieczeniu tu mnóstwo pisałyśmy już.. ale mam od dawna ochotę na inny deser..... chodzą za mną najpyszniejsze najbardziej naturalne lody śmietankowe.. niestety nigdzie nie mogę takich znaleźć :/ jak już są to po 18zł za litr a trochę mi szkoda płacić za samą markę :P jeszcze gdyby to grycan był.. ale nawet ich nie mogę znaleźć! Postanowiłam zrobić sama :D czy któraś z Was ma przepis sprawdzony i smaczny na domowe lody? I sorbety też, bo też za mną chodzą, ale jak patrzę na skład to same "E" :P

GabiK, czarna panda, orchidea33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ