X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja niestety nie znam żadnego przepisu :(
    Ale jak zrobisz lody to się wpraszam :P
    Całą ciążę się objadam lodami ;)

Ja jakoś się nie boję ze moja rodzina będzie sobie małego z rąk wyrywać ;) jakoś nawet nie umiem sobie wyobrazić takiej sytuacji :)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie naszykowalam 4 bodziaki z kr. rękawem i 4 pajacyki, 3 czapeczki, i 3 pary skarpetek i 1 parę niedrapek. Chyba starczy. \
    Gabik dzięki za pomoc :)

Katalina ja nie znam żadnych przepisów na lody ale także jak Pigulska objadam sie nimi całą ciążę ;)

Dziś mam dzień głodomora, nie moge się w ogóle najeść...
    A już 3 dzień latam 2 razy dziennie do kibelka na 2....
    Ciekawe czy to coś oznacza... :D

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za moment wybiorę się do sklepu, dziś na obiadokolację domowa pizza a na deser śmietankowe lody, ciekawe czy mi wyjdzie, bo ciasto na pizze zwykle mi siada, a lody mają dwa składniki i słabo to do mnie przemawia :P Ale próbujemy :)

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się objadam lodami i chyba dziś zakupię jakieś pyszne. A na obiad dziś u mnie naleśniki. Nie mam w lodówce praktycznie nic. Trzeba na zakupy jakies pojechać

201505111762.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam poczytac Kwietniowki, o matko,skad ja bede wiedziec czy dobrze dziecko ubralam,czy nie zbyt grubo albo zbyt lekko? A tak im zazdroszcze,ze juz na spacerki chodza! Ale szpiegus ze mnie ;-)

gosiunia, nick nieaktualny, gosia86 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:55

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie - tak, mam póki co jedno ;)

Dobrze ze w lodówce miałam jakieś lody, bo mi mega smaka zrobiłyście ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja mam,ale tylko jedno :-( Pomyslalam,ze sie moze przydac na wypadek jakby maly mi materacyk przesikal.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie mam 2 przescieradła, 1 zwykłe , drugie jakies nieprzemakalne. Muszę kupić jeszcze drugą pościel na przebranie jakby obsikała mała-kupujecie?
    Katalina jesli przepis na lody się sprawdzi to poproszę go;) Bo też mam od dłuższego czasu ochotę zrobic takie;) AAAA bo ja napisałam o przescieradełku do łóżeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:56

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupiłam prześcieradełka do wózka.

Gabi pociesze Cię ja nie wiem kompletnie nic na temat dzieci, nigdy nie zajmowałam się takim maleństwem, jestem w najbliższej rodzinie pierworódką...
    To mnie zaczyna przerażać, skąd ja będę to wszytko wiedzieć co i jak robić... ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz dopiero doczytałam-Zgredka wielkie gratulacje!!!!:)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamiast prześcieradła do wózka to wkład owinę w pieluchę tetrową.

Eklerka lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    No właśnie w Bielańskim i prowadzi Jurij, na ostatniej wizycie 500x pytałam go czy na pewno mnie nie odeślą, zapewniał,że nie. Mam nadzieję,że jego nazwisko podziała jak "sezamie otwórz się" :-)

Gabi chodzisz do dr Jurij Radźko???

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu tak, wiem,ze nie masz z nim najlepszych doswiadczen. Czytalam gdzies na forum,zgadza sie?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tak tylko pytam. Fakt nie wspominam go dobrze, nie wiem czemu tak to się potoczyło, ale przedtem chodziłam do niego długo i byłam zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    a ja mam pytanko: kupowałyście prześcieradła do wózka?
    ja nie kupowałam dam jeden podkład pod dół jakby przesikało dziecko a na góre kupiłam dodatkowy kocyk mięciutki żeby sobie cały czas go tam miał i na nim leżał

• katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiedziałam że coś takiego istnieje nawet :P Ale Olka, to chyba dobry patent.. kupiłam dla młodej więcej takich na podróże etc więc jeden dam do środka i dostałam taką patkę jakąś.. nie wiem jak to określić. Tym wysłałam teraz jej materacyk w wózeczku, żeby się nie kurzył. Zaś wytrzepię i będzie gotowe do użytku..

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie kieruje zasada ograniczonego zaufania :-) do lekarzy rowniez, bardzo go lubie i raczej ufam,ale i wczesniej kiedy diagnozowano nieplodnosc jak i teraz w ciazy w I,II i III trymestrze bylam kontrolnie u innych lekarzy. Tak dla pewnosci,ze co dwie glowy to nie jedna :-) Nie ukrywam tego przed drR,a on nie ma nic przeciwko. Smiesznie,bo czasem lekarz u ktorego bylam kazal pozdrowic dr R i czesto mowili mi,ze jestem w dobrych rekach,wiec na plus. Ale po tym co sie czyta w necie o roznych przypadkach uwazam,ze nie nalezy bezgranicznie ufac opinii jednego lekarza,warto konsultowac. Jestem 100% zadowolona,ale robie swoje :-)

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina no tak sobie jakoś wymyśliłam myśle że się sprawdzi wyjdzie w praniu :D hehe:) Ja to jak u mnie będzie jutro ładnie muszę dac wywietrzyć wózek bo smród straszny niby nowością pachnie ale jakos tak mega sztucznie cuchnie mi to...fuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, ja zaufanie do niego straciłam niestety. Po fakcie wiele usłyszałam też o nim. Zawsze są plusy i minusy ideałów nie ma :)

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ