Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiu ja to mam życzenie urodzić 4 maja
ale coś wątpię, żebym miała takie szczęście
Moze córa zechcę zrobić rodzicom prezent urodzinowy
A koniec kwietnia też bym jakoś przetrawiła.
Czy kojarzycie co się dzieję z Dżoaną i Dzastiną, one bardzo dawno nie zaglądały do nas??
-
Pigulska to masz napięty termin
moja koleżanka z pracy przed chwilą pisała czy nadal jestem 2 w 1. Hmm coś ostatnio za dużo osób pyta czy już. Ja sobie właśnie podopinalam wszystko na ostatni guzik. Rozmawiałam z mamą i coś nie chce do mnie jechać do szpitala jak urodzę, woli czekać w domu. Może jeszcze się zdecyduje. Jeżeli Wiki urodzi się przed przyjazdem tatusia to jestem zdana wyłącznie na siostrę. Dobrze że ona jest niezawodna. A w torbie mam chyba wszystko spakowane albo i więcej bo mama się krzywi jakby miała coś dowieść. Nawet nosidełko z kocykiem są już na odbiór naszykowane.
Wszystko już mam i nie liczę na jakieś poporodowe bum i prezenty, tak jak to mi niektórzy mówią, że zawsze ktoś coś mi przyniesie. A ja zawsze mówię że najpierw trzeba mieć tego ktosia.PIGULSKA lubi tę wiadomość
-
Hehe Ofeline fajnie by było gdybyśmy mogły sobie tak życzyć i jeszcze by się to spełniało
Beti dziwne ma podejscie mama ale może ma jakąś traumę szpitalną lub coś?
A z tym oczekiwaniem że ktoś coś przyniesie to fakt najlepiej liczyć na siebie
Mnie dzisiaj rozzłościła ta sprawa z kołyską takie uszczęśliwianie kogoś na siłę
Ofeline nie mam pojecia co z nimi zresztą dużo dziewczyn coś zamilkło
Beti ja nie zamawiam bo mężowi się nie podobają a szkodaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:29
-
Gosiu masz ambitny plan
póki co na świat pchają się prawie same dziewczynki
jak tak jak ofe czekam do magicznego 37 tyg. Od tej środy będę mieć zielone światło od gina, ale oczywiście moja mama prorok nr 1 mówi że urodzi się 21-22 kwietnia wg jej wyliczeń. Chyba powinnam zacząć zakłady przyjmować wśród najbliższych :p
gosia86, GabiK lubią tę wiadomość
-
Ja to mogę nawet dotrwać do końca L4 czyli do 18.05
pierwszy termin z usg mialam na 17.05 wiec kto wie
A tak na serio to będę szczęśliwa jak dotrwam do skończonego 37 t czyli do 20.04
A tak poza tym to chyba tylko ja zostałam bez łóżeczka bo większość z Was ma już w domu lub ma zamówione -
nick nieaktualnyOfelaine wrote:Cały czas chodzi mi po głowie zamówienie na Allegro literek z imieniem na ścianę, zamawiałyście lub będziecie zamawiały?
ja zamawiałam tu czyste i sama malowałam litery i ozdoby akrylami
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=34208611&id=76593
było też na allegro ogłoszenie dziewczyny która robiła gotowe napisy z dodatkami ale od literki liczyła około 20zł to trochę sporo -
Ofelaine ja chce zamówić, ale póki co jeszcze musze wczesniej kilka innych rzeczy kupic np firankę i rolety do sypialni, bo jest coraz cieplej i w sypialni po takim ciepłym dniu nie da sie wytrzymać.
PS kupiliśmy lody pistacjowe zielona budka pycha -
Mi się podobają ale nie wiem czy jest sens, są dosyć drogie a imię Liliana jest długie, w sumie do naszej sypialni i tak nikt z gości wchodził nie będzie to bym zamówiła je właściwie tak dla samej siebie... A moze warto ta stówkę na coś pożyteczniejszego wydać tylko chciałam jakoś tą ściankę bardziej "udziecinnić" bo na razie pusto i smutno... Mam niby jakies motylki z biedry kupione ale juz mi sie nie podobają
-
Chyba każda z nas nie lubi prezentów na siłę, dlatego wystopowałam teścia, który póki co i tak nic nie dał. Nie wspomnę żeby zadzwonił od stycznia, a chciał wózek kupić albo łóżeczko. Ale to taki typ obiecywacza. Ja już prawie na porodówce a on nawet nie zadzwoni co u nas. Kij mu w oko , teściowa równie zainteresowana co teściu. A mama myślę, że boi się że nakrzyczę na nią że się wtrąca i dlatego tak powiedziała. Nie chce być nachalna. Powiedziałam jej że nie mam nic przeciwko temu żeby przyjechała i że to już nie te czasy że na sale poporodowe nie wpuszczają nikogo. Opowiadała mi jak pojawiły się pampersy, ja pytam kiedy kupiła mi pierwszą paczkę, a mama mi mówi że to taki rarytas był że na sztuki się kupowało. A my tu przebieramy, wybieramy, martwimy się żeby nie uczuliło, rozmiar, firma. Pozmieniało się troszkę od tego czasu.
-
Ja czekam jeszcze 3 dni a potem niech się dzieje wola nieba
Wręcz bym się cieszyła gdyby coś się zaczęło dziać
Ale moim marzeniem jest urodzenie 20 kwietnia, nasza miesięcznica
Ja miałam zamiar kupić literki drewniane, ale na żadnej z aukcji nie znalazłam odpowiedniej kolorystyki... Jeden ze sprzedających zrobił mi nawet własny projekt, ale wycenił wszystko na prawie 100zł, więc zrezygnowałam
Potem stwierdziłam, że chcę mieć nad łóżeczkiem jakieś zwierzaki... Trafiłam na aukcję -> http://allegro.pl/naklejki-scienne-10cm-sowy-kotki-ksiezniczki-500-i5057948967.html i zamówiłam zwierzaki wodne typu rybki, wieloryby + bąbelki i dobrałam do tego imię -> http://allegro.pl/naklejki-scienne-litery-litera-imie-imiona-literki-i5125943794.html w alfabecie bąbelkowymDostałam 5 gratisów mimo, że należały mi się 2 i przesyłka była u mnie następnego dnia po wpłacie
Naklejki trzymają się ściany i przynajmniej u mnie nie ma problemów z ich zrywaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:45
-
Blu dzięki, tanie te literki, tylko że ja antytalencie jestem i raczej ładnie to bym ich nie pomalowała
Beti ja w całym swoim życiu miałam 2 pampersy i tylko dlatego, że rodzice jechali na jakieś wesele i w trasie było wygodniej pampersa przewinac niż tetre -
Ofelaine wrote:Cały czas chodzi mi po głowie zamówienie na Allegro literek z imieniem na ścianę, zamawiałyście lub będziecie zamawiały?
my zamawialiśmy i czekam na przesyłkękupowałam po 6 zł i wyszło mi z przesyłką 52zł chyba;D także jeszcze nie tak dużo. mogę dać ci linka jak przyjdą i je ocenie czy są ładne;D