X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska ty już jesteś donoszona więc śmiało możesz :D

Ja czekam na koniec 37 tygodnia jak na zbawienie :)

PIGULSKA, beti97, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline wszystkie tylko na to czekamy ;)
    Ale ja mimo wszystko chciałabym dotrwać do maja
    Ewentualnie jakoś bym przetrawiła 27.04 to by Pola świętowała urodziny razem z tatusiem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja to mam życzenie urodzić 4 maja :D ale coś wątpię, żebym miała takie szczęście :)
    Moze córa zechcę zrobić rodzicom prezent urodzinowy <3

A koniec kwietnia też bym jakoś przetrawiła.

Czy kojarzycie co się dzieję z Dżoaną i Dzastiną, one bardzo dawno nie zaglądały do nas??

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję że nie przenoszę bo póki co nic się nie dzieje
    Cichosza ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska to masz napięty termin :) moja koleżanka z pracy przed chwilą pisała czy nadal jestem 2 w 1. Hmm coś ostatnio za dużo osób pyta czy już. Ja sobie właśnie podopinalam wszystko na ostatni guzik. Rozmawiałam z mamą i coś nie chce do mnie jechać do szpitala jak urodzę, woli czekać w domu. Może jeszcze się zdecyduje. Jeżeli Wiki urodzi się przed przyjazdem tatusia to jestem zdana wyłącznie na siostrę. Dobrze że ona jest niezawodna. A w torbie mam chyba wszystko spakowane albo i więcej bo mama się krzywi jakby miała coś dowieść. Nawet nosidełko z kocykiem są już na odbiór naszykowane.
    Wszystko już mam i nie liczę na jakieś poporodowe bum i prezenty, tak jak to mi niektórzy mówią, że zawsze ktoś coś mi przyniesie. A ja zawsze mówię że najpierw trzeba mieć tego ktosia.

PIGULSKA lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas chodzi mi po głowie zamówienie na Allegro literek z imieniem na ścianę, zamawiałyście lub będziecie zamawiały?

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine jak się zaczniemy sypać to jedna za drugą ;)

No dawno nie pisały nie mam pojęcia co się z nimi dzieje

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ofeline fajnie by było gdybyśmy mogły sobie tak życzyć i jeszcze by się to spełniało ;)

Beti dziwne ma podejscie mama ale może ma jakąś traumę szpitalną lub coś?

A z tym oczekiwaniem że ktoś coś przyniesie to fakt najlepiej liczyć na siebie
    Mnie dzisiaj rozzłościła ta sprawa z kołyską takie uszczęśliwianie kogoś na siłę

Ofeline nie mam pojecia co z nimi zresztą dużo dziewczyn coś zamilkło

Beti ja nie zamawiam bo mężowi się nie podobają a szkoda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:29

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu masz ambitny plan :) póki co na świat pchają się prawie same dziewczynki :) jak tak jak ofe czekam do magicznego 37 tyg. Od tej środy będę mieć zielone światło od gina, ale oczywiście moja mama prorok nr 1 mówi że urodzi się 21-22 kwietnia wg jej wyliczeń. Chyba powinnam zacząć zakłady przyjmować wśród najbliższych :p

gosia86, GabiK lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mogę nawet dotrwać do końca L4 czyli do 18.05 ;) pierwszy termin z usg mialam na 17.05 wiec kto wie :)
    A tak na serio to będę szczęśliwa jak dotrwam do skończonego 37 t czyli do 20.04

A tak poza tym to chyba tylko ja zostałam bez łóżeczka bo większość z Was ma już w domu lub ma zamówione

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Cały czas chodzi mi po głowie zamówienie na Allegro literek z imieniem na ścianę, zamawiałyście lub będziecie zamawiały?

ja zamawiałam tu czyste i sama malowałam litery i ozdoby akrylami

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=p&us_id=34208611&id=76593

było też na allegro ogłoszenie dziewczyny która robiła gotowe napisy z dodatkami ale od literki liczyła około 20zł to trochę sporo

• madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine ja chce zamówić, ale póki co jeszcze musze wczesniej kilka innych rzeczy kupic np firankę i rolety do sypialni, bo jest coraz cieplej i w sypialni po takim ciepłym dniu nie da sie wytrzymać.

PS kupiliśmy lody pistacjowe zielona budka pycha :P

201505111762.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się podobają ale nie wiem czy jest sens, są dosyć drogie a imię Liliana jest długie, w sumie do naszej sypialni i tak nikt z gości wchodził nie będzie to bym zamówiła je właściwie tak dla samej siebie... A moze warto ta stówkę na coś pożyteczniejszego wydać tylko chciałam jakoś tą ściankę bardziej "udziecinnić" bo na razie pusto i smutno... Mam niby jakies motylki z biedry kupione ale juz mi sie nie podobają :P

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każda z nas nie lubi prezentów na siłę, dlatego wystopowałam teścia, który póki co i tak nic nie dał. Nie wspomnę żeby zadzwonił od stycznia, a chciał wózek kupić albo łóżeczko. Ale to taki typ obiecywacza. Ja już prawie na porodówce a on nawet nie zadzwoni co u nas. Kij mu w oko , teściowa równie zainteresowana co teściu. A mama myślę, że boi się że nakrzyczę na nią że się wtrąca i dlatego tak powiedziała. Nie chce być nachalna. Powiedziałam jej że nie mam nic przeciwko temu żeby przyjechała i że to już nie te czasy że na sale poporodowe nie wpuszczają nikogo. Opowiadała mi jak pojawiły się pampersy, ja pytam kiedy kupiła mi pierwszą paczkę, a mama mi mówi że to taki rarytas był że na sztuki się kupowało. A my tu przebieramy, wybieramy, martwimy się żeby nie uczuliło, rozmiar, firma. Pozmieniało się troszkę od tego czasu.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja zdecydowanie malować sama nie bede, szkoda materiałów i pieniędzy na takie antytalencie :P
    Znalazłam gdzies na Allegro były za 8 zł za sztukę + gratis 2 dekory do tego i przesyłka była gratis

201505111762.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek kusisz tymi lodami :p tym bardziej źe pogoda sprzyja lodożercą :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam jeszcze 3 dni a potem niech się dzieje wola nieba :D :P Wręcz bym się cieszyła gdyby coś się zaczęło dziać ;D
    Ale moim marzeniem jest urodzenie 20 kwietnia, nasza miesięcznica <3

Ja miałam zamiar kupić literki drewniane, ale na żadnej z aukcji nie znalazłam odpowiedniej kolorystyki... Jeden ze sprzedających zrobił mi nawet własny projekt, ale wycenił wszystko na prawie 100zł, więc zrezygnowałam ;)
    Potem stwierdziłam, że chcę mieć nad łóżeczkiem jakieś zwierzaki... Trafiłam na aukcję -> http://allegro.pl/naklejki-scienne-10cm-sowy-kotki-ksiezniczki-500-i5057948967.html i zamówiłam zwierzaki wodne typu rybki, wieloryby + bąbelki i dobrałam do tego imię -> http://allegro.pl/naklejki-scienne-litery-litera-imie-imiona-literki-i5125943794.html w alfabecie bąbelkowym :D Dostałam 5 gratisów mimo, że należały mi się 2 i przesyłka była u mnie następnego dnia po wpłacie :) Naklejki trzymają się ściany i przynajmniej u mnie nie ma problemów z ich zrywaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 18:45

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu dzięki, tanie te literki, tylko że ja antytalencie jestem i raczej ładnie to bym ich nie pomalowała :)

Beti ja w całym swoim życiu miałam 2 pampersy i tylko dlatego, że rodzice jechali na jakieś wesele i w trasie było wygodniej pampersa przewinac niż tetre :D

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:

my zamawialiśmy i czekam na przesyłkę;) kupowałam po 6 zł i wyszło mi z przesyłką 52zł chyba;D także jeszcze nie tak dużo. mogę dać ci linka jak przyjdą i je ocenie czy są ładne;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:55

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ