X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie z tego samego zalozenia wychodze.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - ogromne gratulacje :*
    Podkłady na łóżko są super, ja podokupuję jeszcze, bo fajnie się na tym przewija, a mała co chwilę robi suprise'a jak już wyciągnę spod niej pieluchę :)
    U nas w szpitalu przydział pieluszek dali, podkłady poporodowe różnorakie też. Tych pieluszek było może z 15, więc trochę za mało.Natomiast 30 wystarczy zdecydowanie na szpital i powinno być z lekkim zapasem. Smółkowych kupek nie było dużo łącznie może 6, a przy każdym siku nie przebierałam, bo nawet nie wiedziałam czy się zsikała czy nie, bo to tyle co nic w tych pierwszych dniach. Teraz kupka jest prawie co karmienie i sika więcej zdecydowanie, więc pieluch też idzie więcej.
    I u nas nie ubierali dzieciaczków - zawijali w tetrę i rożek. I może to miało więcej sensu, bo szybciej ubrać i rozebrać, a badają coś co chwilę. Małą mi kłuli chyba z 10 razy, miała jakieś badanie słuchu, usg, osłuchiwania, szczepienie itd. Ale jak brali ubrane to wracało ze swoim ubrankiem :)

GabiK, Ofelaine, gosia86, Eklerka, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jestes kopalnia informacji teraz! Podziwiam,ze dajesz rade karmic,przewijac, dochodzic do siebie i jeszcze do nas tu skrobnac! Kiedy wychodzicie do domku?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje :)

Przepraszam że się nie odzywam. Ale po za opieką nad Oleńka walczę z pokojem. Robię to co miałam przygotować przed porodem ale nie zdążyłam ;)

Buziaczki i duuuzo miłości <3 <3

Anioł, beti97, Ofelaine, Bluberry, gosia86, katalina, GabiK, Eklerka, Karolcia88, PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka Gratulacje :)
    Agusia ale masz fajnie że masz już Zosieńkę ze sobą. Ja właśnie się położyłam w wyrku po spacerku. Byłam u siebie w aptece po pojemniczki na mocz i usłyszałam że brzuch mi się opuścił już enty raz :)
    I jakoś lepiej mi po tej wyprawie, nic mnie nie strzyka, nie kłuje, nie szczypie i nie piecze dzięki Bogu :)
    Ale i tak jutro zrobię ten mocz bo znając życie raz poczuję że ok a za 5 min będę zdychać. Na obiadek wybrałam się do pobliskich obiadków domowych, wyprowadziłam piesia a teraz otworzyłam okno na szerz. Piorę sobie płaszczyk, powinien za oknem ładnie przeschnąć.
    Czy Was już też pytają kiedy rodzicie?? Bo u mnie mimo że wszyscy w około znają termin to i tak się dopytują. A skąd ja mam to wiedzieć?? Co ja wyrocznia?
    Jutro na 10 SR ciekawe czego się znowu dowiem.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na małych zakupach w lidlu po owoce i się tak zmachałam jadac samochodem że szok ;D

u mnie brzuch dotykają tylko moje kuzynki i mąż ale oni akurat mogą ;) raz dotknęła mi bzucha obca baba to myslalam ze ja zabije wzrokiem;D

Zgredka gratulacje ;)

aaaa mój mężuś wraca chyba jutro ;D dzwonił że kierownik jedzie do Pl i on też i będzie z nami długoooo teraz ;D więc mogę rodzić;D

GabiK, Anioł, gosia86, katalina, Karolcia88, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa nie kracz :P

Ja właśnie wróciłam z zakupów, naładowałam na taśmę i stał za mną pan z wypitą buteleczką oranżady to się go pytam czy tylko to ma, bo ja miałam zdecydowanie więcej, a on że tak to mówię żeby szedł przede mnie. Upewnił się czy dobrze usłyszał i podziękował, a babka z kasy go zje*ała za przeproszeniem, że nawet mu zgoda do głowy nie powinna przyjść a ja to mam pierwszeństwo wszędzie i dlaczego nie przyszłam na przód kolejki tylko odczekałam swoje? :P Mnie wmurowało, czerwona się zrobiłam i tłumaczę, że wywieszki nie ma, a ludzie dziwnie patrzą jak się pcham, poza tym mam czas i czuję się w miarę spoko to gdzie będę się pchać, a ta dalej swoje, że znieczulica w ludziach, że jak tak można brzuch na dwa metry a oni głowy odwracają etc. etc. Polecam zatem "Piotr i Paweł" :P Miła Pani miała dobre 50lat i dalej jeszcze debatowała jak odeszłam od kasy, że a to w metrze też takie cuda i w urzędach, a te młode to będą rodzić dzieci na emerytury przecież! :P no humor mi niesamowicie poprawiła :)

gosia86, paulinqa, Ofelaine, Eklerka, GabiK, PIGULSKA, madziorek, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ale fajna obsługa ;) mnie dzis w lidlu jak widzieli to odwracali wzrok tak jak i kasjerka...

aaaa i już bym chciał urodzić bo drugi dzień takie ciepełko a mi nogi i rece tak puchną ;(
    więc od jutra nie zaciskam już tak nóg ;D chociaż niech posiedzi sobie do tego magicznego 38 tyg jeszcze;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa, mam tak samo.. strasznie dziś spuchły mi nogi, przez to jeszcze bardziej chodzę jak kaczka mimo że zakładam baleriny... a obrączkę musiałam zdjąć w środę choć do tej pory to rzadko musiałam i chwilowo tylko.. i teraz patrzą na dłonie, a potem na brzuch i dezaprobata.. :P Jeszcze dziś na IP to samo, nie miałam obrączki a z mężem mamy różne nazwiska, nie przyjmowałam jego po ślubie raczej z przyczyn formalnych właśnie :P a położna do mnie, że wpisze partnera do karty (bo już słyszała nazwisko), a ja mówię dobrze, że męża, a ona na mnie takim dzikim wzrokiem: ale jak to? No tak to.. nie musimy się tak samo nazywać przecież... ech.
    Też bym już chciała urodzić, ciężko mi, chociaż i tak się cieszę, że to jeszcze wczesna wiosna.. co by było rodzić w letnich upałach?!

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hejo, rzadko pisalam tutaj, ale chwale sie, ze wczoraj zamiast w maju na swiat wylazla Łucja 2510 gr 52 cm 10 punktow.

Pozdrawiamy
    Wielkie gratulacje Kochana <3 :) Życzymy z Karolkiem szybkiego powrotu do domku :)

Katalina, też miałam raz sensacje z powodu braku obrączki ;) Tekst w sklepie, że co ze mnie za żona skoro obrączki nie noszę... A ja mam palce jak salcesony od grudnia i musiałam obrączkę ściągnąć jadąc autem do domu z wesela, bo kwiczałam z bólu ;) Teraz doszły do tego nogi i mam je szerokie jak płetwy... Mam ponad 10 par balerinek a w żadne stopy nie włożę, bo albo cisną, albo się wylewa z buta :/
    W szpitalu też na mnie zerkali... Z brzuchem a bez obrączki, pewnie panna z dzieckiem... Tragedia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:22

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

za 4 dni ciąża donoszona <3

po wizycie ok .mój synek waży prawie 2800,wszystkie wymiary w normie,we wtorek znowu ktg , doktor powiedział że jak mały znowu będzie taki spokojny mam dzwonić i położnymi się nie przejmować ;)

gosia86, PIGULSKA, Karolcia88, Bluberry, katalina, madziorek, dorota1987, maribel, GabiK, nojaniewiem lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy ze spacerku :) dobrze się tak dotlenić ale od łażenia aż spuchły mi stopy :P

U mnie zaczynają się telefony urywać i pytania: Urodziłaś już????
    Echh Echh...

Gosiunia gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:39

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję dobrych wiadomości z wizyty

Ja się dzisiaj czuję jak słonica nic nie robię, leżę i nie mogę sobie pozycji znaleźć na lewym boku źle na prawy też ana plecach to już całkiem :(
    Ale mimo wszystko rodzić też jeszcze nie chcę

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w baletkach śmigam ale dzis nawet one mnie cisneły najlepiej mi boso;)a w obraczce nie chodze od tyg bo w święta już ledwo zdjełam ją, już miałam wizję przecinania jej;/ takze na razie nie zakładam..

Pigulska zaczyna się;D mnie też drażnią te pytania;P

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia gratulujemy i my ;)

Ja się zdrzemnęłam jakiś czas temu a teraz jakoś dziwnie brzuch czuje, jakby się napinała macica ale brzuch jest miękki...

Torba do szpitala wstępnie spakowana, brakuje mi jeszcze kosmetyczki ale musze kupic te miniaturki w Rossmanie, dopakować ręczniki, które jutro bede prała, nowe kapcie i biustonosz do karmienia bo nadal nie kupiłam.

gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nawet nie chce koszul i szlafroka prasować i tak leżą na desce do prasowania od wczoraj ale kompletnie brak siły na cokolwiek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje;) Twoja córcia na imię ma tak jak i moja;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprasowałam koszule i szlafrok ale sadze, ze i tak nie będzie widać bo moja walizka jest tak zapchana, że się pewnie pomiętoli wszystko tak jak i ubranka dla małej.
    Ale ciesze się, że w razie "W" najważniejsze rzeczy już tam są. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Mąż wziął sobie urlop w ostatnim tygodniu kwietnia...
    To nie pozostaje mi nic innego jak urodzic w ciągu najbliższych 14 dni ;)

gosia86, paulinqa, Karolcia88, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska Tobie i tak już nie wiele pozostało do końca ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ