Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie z tego samego zalozenia wychodze.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka - ogromne gratulacje :*
    Podkłady na łóżko są super, ja podokupuję jeszcze, bo fajnie się na tym przewija, a mała co chwilę robi suprise'a jak już wyciągnę spod niej pieluchę :)
    U nas w szpitalu przydział pieluszek dali, podkłady poporodowe różnorakie też. Tych pieluszek było może z 15, więc trochę za mało.Natomiast 30 wystarczy zdecydowanie na szpital i powinno być z lekkim zapasem. Smółkowych kupek nie było dużo łącznie może 6, a przy każdym siku nie przebierałam, bo nawet nie wiedziałam czy się zsikała czy nie, bo to tyle co nic w tych pierwszych dniach. Teraz kupka jest prawie co karmienie i sika więcej zdecydowanie, więc pieluch też idzie więcej.
    I u nas nie ubierali dzieciaczków - zawijali w tetrę i rożek. I może to miało więcej sensu, bo szybciej ubrać i rozebrać, a badają coś co chwilę. Małą mi kłuli chyba z 10 razy, miała jakieś badanie słuchu, usg, osłuchiwania, szczepienie itd. Ale jak brali ubrane to wracało ze swoim ubrankiem :)

GabiK, Ofelaine, gosia86, Eklerka, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość

age.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jestes kopalnia informacji teraz! Podziwiam,ze dajesz rade karmic,przewijac, dochodzic do siebie i jeszcze do nas tu skrobnac! Kiedy wychodzicie do domku?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje :)

Przepraszam że się nie odzywam. Ale po za opieką nad Oleńka walczę z pokojem. Robię to co miałam przygotować przed porodem ale nie zdążyłam ;)

Buziaczki i duuuzo miłości <3 <3

nick nieaktualny, beti97, Ofelaine, nick nieaktualny, gosia86, katalina, GabiK, Eklerka, Karolcia88, PIGULSKA, madziorek lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka Gratulacje :)
    Agusia ale masz fajnie że masz już Zosieńkę ze sobą. Ja właśnie się położyłam w wyrku po spacerku. Byłam u siebie w aptece po pojemniczki na mocz i usłyszałam że brzuch mi się opuścił już enty raz :)
    I jakoś lepiej mi po tej wyprawie, nic mnie nie strzyka, nie kłuje, nie szczypie i nie piecze dzięki Bogu :)
    Ale i tak jutro zrobię ten mocz bo znając życie raz poczuję że ok a za 5 min będę zdychać. Na obiadek wybrałam się do pobliskich obiadków domowych, wyprowadziłam piesia a teraz otworzyłam okno na szerz. Piorę sobie płaszczyk, powinien za oknem ładnie przeschnąć.
    Czy Was już też pytają kiedy rodzicie?? Bo u mnie mimo że wszyscy w około znają termin to i tak się dopytują. A skąd ja mam to wiedzieć?? Co ja wyrocznia?
    Jutro na 10 SR ciekawe czego się znowu dowiem.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na małych zakupach w lidlu po owoce i się tak zmachałam jadac samochodem że szok ;D

u mnie brzuch dotykają tylko moje kuzynki i mąż ale oni akurat mogą ;) raz dotknęła mi bzucha obca baba to myslalam ze ja zabije wzrokiem;D

Zgredka gratulacje ;)

aaaa mój mężuś wraca chyba jutro ;D dzwonił że kierownik jedzie do Pl i on też i będzie z nami długoooo teraz ;D więc mogę rodzić;D

GabiK, nick nieaktualny, gosia86, katalina, Karolcia88, PIGULSKA lubią tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa nie kracz :P

Ja właśnie wróciłam z zakupów, naładowałam na taśmę i stał za mną pan z wypitą buteleczką oranżady to się go pytam czy tylko to ma, bo ja miałam zdecydowanie więcej, a on że tak to mówię żeby szedł przede mnie. Upewnił się czy dobrze usłyszał i podziękował, a babka z kasy go zje*ała za przeproszeniem, że nawet mu zgoda do głowy nie powinna przyjść a ja to mam pierwszeństwo wszędzie i dlaczego nie przyszłam na przód kolejki tylko odczekałam swoje? :P Mnie wmurowało, czerwona się zrobiłam i tłumaczę, że wywieszki nie ma, a ludzie dziwnie patrzą jak się pcham, poza tym mam czas i czuję się w miarę spoko to gdzie będę się pchać, a ta dalej swoje, że znieczulica w ludziach, że jak tak można brzuch na dwa metry a oni głowy odwracają etc. etc. Polecam zatem "Piotr i Paweł" :P Miła Pani miała dobre 50lat i dalej jeszcze debatowała jak odeszłam od kasy, że a to w metrze też takie cuda i w urzędach, a te młode to będą rodzić dzieci na emerytury przecież! :P no humor mi niesamowicie poprawiła :)

gosia86, paulinqa, Ofelaine, Eklerka, GabiK, PIGULSKA, madziorek, nojaniewiem lubią tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ale fajna obsługa ;) mnie dzis w lidlu jak widzieli to odwracali wzrok tak jak i kasjerka...

aaaa i już bym chciał urodzić bo drugi dzień takie ciepełko a mi nogi i rece tak puchną ;(
    więc od jutra nie zaciskam już tak nóg ;D chociaż niech posiedzi sobie do tego magicznego 38 tyg jeszcze;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • katalina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinqa, mam tak samo.. strasznie dziś spuchły mi nogi, przez to jeszcze bardziej chodzę jak kaczka mimo że zakładam baleriny... a obrączkę musiałam zdjąć w środę choć do tej pory to rzadko musiałam i chwilowo tylko.. i teraz patrzą na dłonie, a potem na brzuch i dezaprobata.. :P Jeszcze dziś na IP to samo, nie miałam obrączki a z mężem mamy różne nazwiska, nie przyjmowałam jego po ślubie raczej z przyczyn formalnych właśnie :P a położna do mnie, że wpisze partnera do karty (bo już słyszała nazwisko), a ja mówię dobrze, że męża, a ona na mnie takim dzikim wzrokiem: ale jak to? No tak to.. nie musimy się tak samo nazywać przecież... ech.
    Też bym już chciała urodzić, ciężko mi, chociaż i tak się cieszę, że to jeszcze wczesna wiosna.. co by było rodzić w letnich upałach?!

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Hejo, rzadko pisalam tutaj, ale chwale sie, ze wczoraj zamiast w maju na swiat wylazla Łucja 2510 gr 52 cm 10 punktow.

Pozdrawiamy
    Wielkie gratulacje Kochana <3 :) Życzymy z Karolkiem szybkiego powrotu do domku :)

Katalina, też miałam raz sensacje z powodu braku obrączki ;) Tekst w sklepie, że co ze mnie za żona skoro obrączki nie noszę... A ja mam palce jak salcesony od grudnia i musiałam obrączkę ściągnąć jadąc autem do domu z wesela, bo kwiczałam z bólu ;) Teraz doszły do tego nogi i mam je szerokie jak płetwy... Mam ponad 10 par balerinek a w żadne stopy nie włożę, bo albo cisną, albo się wylewa z buta :/
    W szpitalu też na mnie zerkali... Z brzuchem a bez obrączki, pewnie panna z dzieckiem... Tragedia ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:22

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

za 4 dni ciąża donoszona <3

po wizycie ok .mój synek waży prawie 2800,wszystkie wymiary w normie,we wtorek znowu ktg , doktor powiedział że jak mały znowu będzie taki spokojny mam dzwonić i położnymi się nie przejmować ;)

gosia86, PIGULSKA, Karolcia88, nick nieaktualny, katalina, madziorek, dorota1987, maribel, GabiK, nojaniewiem lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie wróciliśmy ze spacerku :) dobrze się tak dotlenić ale od łażenia aż spuchły mi stopy :P

U mnie zaczynają się telefony urywać i pytania: Urodziłaś już????
    Echh Echh...

Gosiunia gratki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:39

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratuluję dobrych wiadomości z wizyty

Ja się dzisiaj czuję jak słonica nic nie robię, leżę i nie mogę sobie pozycji znaleźć na lewym boku źle na prawy też ana plecach to już całkiem :(
    Ale mimo wszystko rodzić też jeszcze nie chcę

gosiunia lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w baletkach śmigam ale dzis nawet one mnie cisneły najlepiej mi boso;)a w obraczce nie chodze od tyg bo w święta już ledwo zdjełam ją, już miałam wizję przecinania jej;/ takze na razie nie zakładam..

Pigulska zaczyna się;D mnie też drażnią te pytania;P

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia gratulujemy i my ;)

Ja się zdrzemnęłam jakiś czas temu a teraz jakoś dziwnie brzuch czuje, jakby się napinała macica ale brzuch jest miękki...

Torba do szpitala wstępnie spakowana, brakuje mi jeszcze kosmetyczki ale musze kupic te miniaturki w Rossmanie, dopakować ręczniki, które jutro bede prała, nowe kapcie i biustonosz do karmienia bo nadal nie kupiłam.

gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie nawet nie chce koszul i szlafroka prasować i tak leżą na desce do prasowania od wczoraj ale kompletnie brak siły na cokolwiek

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratulacje;) Twoja córcia na imię ma tak jak i moja;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprasowałam koszule i szlafrok ale sadze, ze i tak nie będzie widać bo moja walizka jest tak zapchana, że się pewnie pomiętoli wszystko tak jak i ubranka dla małej.
    Ale ciesze się, że w razie "W" najważniejsze rzeczy już tam są. ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan Mąż wziął sobie urlop w ostatnim tygodniu kwietnia...
    To nie pozostaje mi nic innego jak urodzic w ciągu najbliższych 14 dni ;)

gosia86, paulinqa, Karolcia88, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska Tobie i tak już nie wiele pozostało do końca ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ