Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
katalina a jaki masz pakiet w luxmedzie?
Założył Ci ginekolog książeczkę ciąży? bo ja podchodziłam do rejestracji z książeczką i tam są wypisane badanie do zrobienia i tylko pytali badania dla którego tygodnia.. -
Alma - moze i masz racje - ja jednak nie bede sie martwic i calkowicie zdaje sie na mojego gina:) bo jest bardzo dobry i wiele ciaz juz uratowal, wiele kiepskich przypadkow - kolejka do niego sie ustawia ... wiec czuje sie bezpiecznie:)) skoro kaze te badania to te zrobie:) nie powiedzial ze tamtych nie zrobie - tez mnie na nie wysle - tak mowil - progesteron tez niby od utrzymania ciazy - robilam - mam w normie - wierze ze wszystko bedzie ok i w normie
-
alma wrote:Rika gratulacje
Katalina może masz ból promienujacy, bo jajniki w ciąży nie pracują i nie powinny boleć. Na usg wszystko było ok?
Anna Maria mi gin mówił, żeby w ciąży koniecznie zrobić Tsh, bo jest to hormon bardzo ważny do utrzymania ciąży i każda ciężarna powinna mieć go pod kontrolą. Ja tam nie robię żadnej kiły ani hiv, bo takie badania mogę sobie darować, ale na pewno ważna jest toxo, różyczka i cytomegalia.
Ja kolejny dzień zaczynam od mdłości i wymiotow:-/ nic nie mogę jeść, bo wszystko mi śmierdzi. Dziś mam wizytę wieczorem, więc zapytam gina jeszcze o badania prenatalne.
Dziewczyny farbujecie włosy? Kupiłam casting loreala i się zastanawiam, czy bezpieczny
Ja wczoraj byłam u fryzjerki mojej i absolutnie nie chciała mnie zafarbować, bo powiedziała że to szkodzi i nie będzie maluszka truć. Ja uważam, że troszkę przesadziła no ale ona tak jest. Kazała poczekać do 2 trym. Więc tylko mnie ścięła super modnie i czuje się od razu lepiej . Bo wyglądałam jak kocmołuch -
Gosia mi lekarka mówiła żeby raczej robić na czczo tsh żeby potem można było wziąć tabletkę żeby się wszystko dobrze wchłonęło.
Np byłam kiedyś po śniadaniu ale bez tabletki i mi tsh wyszło 3,66. A tydzień później poszłam rano bez śniadania i bez tabletki i wyszło 2,56 więc nawet w jedzeniu coś może zawyżyć/zaniżyć wynik. A brałam euthyrox 25 więc wątpię, żeby w ciągu tygodnia aż tak zbiło.
Katalina, to dziwnych macie lekarzy w tej Warszawie
do mojej ginekolożki z luxmedu też są kolejki, ale kartę ciąży mi założyła jak pęcherzyk był widoczny w macicy. Żadnych problemów nie robiła. -
Ofelaine ja wyglądam jak niechluj z 3 cm odrostami i przez to też czuję się fatalnie mi strasznie szybko rosną włosy i wygląda to źle, bo już ponad 2,5 m-ca ich nie farbowalam. Casting jest niby bez amoniaku, ale sama nie wiem, jak już Ci fryzjerka odradzila... Czy któraś farbowala włosy w ciąży?
-
alma- moja siostra we wszytkich 3 donoszonych zdrowych ciążach farbowała raz na miesiąc bądź na 1.5 miesiąca.
Nie ma co świrować!
Sama pisałaś że masz farbę bez amoniaku a to chodzi o to, żeby nie wdychać szkodliwych oparów! -
alma- moja siostra we wszytkich 3 donoszonych zdrowych ciążach farbowała raz na miesiąc bądź na 1.5 miesiąca.
Nie ma co świrować!
Sama pisałaś że masz farbę bez amoniaku a to chodzi o to, żeby nie wdychać szkodliwych oparów! -
Ja przy pobieraniu zawsze mówię na leżąco - bo zawsze fikałam od małolata
pobiorą, odleżę minutkę i jest okej ale nie wiem jak to będzie w ciąży na głodniaka o_O ...
Mnie odrzuca od słodkich owoców, tj. Pomarańcze, śliwki, maliny i brzoskwinki ;/
Mogę jeść jedynie banany i jabłka tylko to mi wchodzi od 3 dni
Dziś rano przed wstaniem - gdy leżałam w łóżku - brzucho było płaskie i wydłużone - więc się pomacałam po lewej stronie (gdzie była owulka) i poczułam takie zgrubienie/twardość. Moja kumpela też tak miała i mówiła, że to dzidzia -
Alma nie farbuj tych włosów. Ja jakbyłam w ciaży też chciałam farbować i pytałam fryzjerki właśnie o ta farbe bo reklamuja. A ona mówi że to chwyt reklamowy bo to że ona nie ma amoniaku to nie znaczy że nie ma innej substancji. Farba która nie posiada amoniaku lub pochodnej substancji nie zafarbuje włosów.
Wstrzymaj siędo 2 trymestru. -
Dziewczyny ratunku! Dzisiaj kolejny dzień wymiotów... zaczynam się zastanawiać czy to nie po euthyroxie. Biorę go po przebudzeniu i wiadomo 30 min przed śniadaniem, tyle że do śniadania zazwyczaj nie mogę doczekać bo w międzyczasie jest spotkanie z kiblem wymiotuję samą śliną i wodą ale męczy potwornie
Kurdę zastanawiam się czy jak zwymiotuję ten euthyrox to powinnam wziąć kolejną dawkę? Ile czasu potrzeba na wchłonięcie się tej tabletki?
Katarzynka87 witaj! Bardzo miło wiedzieć Cię po tej stronie
Anooosiak nie ma szans żeby w 6 tyg wyczuć dziecko. Zgrubienie może być na jajniku w miejscu po owulacji, ewentualnie endo. Gdyby można było wyczuć dziecko tak wcześnie to lekarze nie robili by usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:44
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o farbowanie to przesada moim zdaniem. Włos to MARTWY wytwór naskórka i nie ma szans żeby takie ilości amoniaku czy innych składników przedostały się do krwiobiegu. A jeśli nie dostaną się do krwiobiegu to nie zaszkodą dziecku! Mówi się że nie powinno farbowac włosów bo chodzi o to że kobieta jest wrażliwsza na zapachy i niestety częściej zdarzają się uczulenia, ale każda normalna fryzjerka zrobi Wam próbę uczuleniową jak się dowie że jesteście w ciąży. Zresztą dlaczego nieby nie farbować w 1trym a dopiero w 2trym? Skoro farba jest szkodliwa to powinna nią być przez całą ciążę...
Poza tym farby domowego użytku są zdecydowanie mocniejsze od farb salonowych! I o tym musicie pamiętać... uważam że wszystko jest w granicach rozsądku ale nie mówcie że farbowanie szkodzi bo nie szkodzi - to tak jakbyście twierdziły że malowanie paznokci szkodzi - no bo przecież jest w lakierze aceton i inne szkodliwe składniki utrwalające, a co dopiero zmywanie paznokci? A co dopiero żel albo akryl? Jej to Magic powinna schizować bo Ona to wdycha pracując przy paznokciach? Nie popadajmy w paranoję!
U mnie w salonie dziewczyny normalnie w ciąży farbują włosy ni NIGDY nie zdarzyło się żeby którejś dziecko lub ona sama ucierpiała na tym. Poza tym nie róbmy z siebie "potworów" (zero makijażu, chodzenie z odrostem itp) bo jestem w ciąży Macie być atrakcyjnymi kobietami w ciązy a nie maciorami!
Sorry ale już nie wytrzymałam Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam:PWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:54
gosia86, nojaniewiem lubią tę wiadomość
-
Karolcia i Agatka dzięki za rady, choć 2 sprzeczne. Zapytam dzisiaj guru- mego gina i będzie po sprawie
Anooosiak to rzeczywiście raczej niemożliwe, zebyś na tym etapie już czuła dzidzę, bo ona jest jeszcze bardzo maleńka, ale zawsze fajnie sobie wyobrazić, ze to ona
Ewelcia z tego co wiem, nie powinnaś przyjmować podwójnej dawki, a tabletki wchłaniają się w ciągu ok 4 h, z tego co pamiętam, ale moze dziewczyny farmaceutki udzielą Ci profesjonalnych rad. W razie czego porozmawiaj z o tym z ginem, bo rzeczywiście przy silnych wymiotach branie takich tabletek jest bezsensowne.
-
alma wrote:Ofelaine ja wyglądam jak niechluj z 3 cm odrostami i przez to też czuję się fatalnie mi strasznie szybko rosną włosy i wygląda to źle, bo już ponad 2,5 m-ca ich nie farbowalam. Casting jest niby bez amoniaku, ale sama nie wiem, jak już Ci fryzjerka odradzila... Czy któraś farbowala włosy w ciąży?
Mnie tak ścięła, że odrostu nie widać i jestem zadowolona.Mam teraz krótką fryzurkę z pazurkiem bo boki mam wygolone maszynką ale też nie dużoEwelcia lubi tę wiadomość
-
Ja jakoś ostatnio włączyłam opcję - witaj jesień
Spódniczki + rajstopy kryjące, np. czarne, czy brązowe, botki, skórka, fajny szal i inne dodatki taki styl casual i czuje się w tym dobrze!
Całą ciążę chcę wyglądać dobrze, a później to MILF musi byćKotMisia, Ewelcia lubią tę wiadomość