Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Kasiu :* cieszę się że do nas dołączyłaś:*
Trzymam kciuki za przyrost bety
Anna Maria ja się kłuje bardzo często nawet co 4 tygodnie a obecnie w ciąży to nawet częściej a bo to beta a to tsh a to morfologia
Siniaki się zdarzają ale boleść nigdy
U mnie mdłości delikatnie głównie rano ggdy zwlekam za długo ze śniadaniemKatarzyna87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzwonilam do meza i powiedzial ze tez tak mial (ostatnio mial operacje w szpitalu) i musiala mi lekko zyle uszkodzic i ze to przejdzie (chyba takie uroki chodzenia na pobieranie krwi na nfz - bo prywatnie mi sie nie zdarzylo ) a siniaki to mi sie zawsze robily po pobieraniu krwi niestety - teraz jeszcze nie ma siniaka ale pewnie sie zrobi...
na bol glowy paracetamol a tak - dziewczyny mowily o okladach z ziemniaka albo wody z octem albo amolem posmarowac...
moj sposob to byl sen:) zdrzemnelam sie i przeszlo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 09:21
-
Hejo
ja dziś poszłam na pobranie krwi, na przeciwko mojego domu, wystarczy przejść przez ulicę, ale do domu dotarłam po godzinie, bo już przy pobieraniu odleciałam, pani pobierając kazała mocno oddychać, więc sapałam jak niedźwiedź,
potem leżałam, a przede mną było jeszcze oddanie moczu,
polazłam do recepcji po probówkę na mocz i do toalety, gdzie spędziłam z 10min, reanimując się, by wreszcie napełnić probówkę..
potem znowu leżałam, cała zlana potem, zmierzono mi ciśnienie (80x60) i po wypiciu słodkiej herbaty jakoś doszłam do siebie
juz się boję sobotniego pobierania, przy czym dziś miałam morfologie glkoze i tsh
a w sb mam rożyczkę, cytomegalię, toksoplazmowe i te oznaczenia na hiv ..
myślicie, że ta też trzeba iść na czczo?? -
Hej mnie tez czasami boli reka po pobraniu krwi. Pewnie od zlego wklucia. A mnie mecza od rana mdlosci jak nigdy.nie rzygam ale rwie mnie na maksa. Nawet kolezanki z pracy stwierdzily ze zle wygladam. Ale mimo ze to nieprzyjemne to podoba mi sie ten stan
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:12
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Ofelaine u mnie dzis tak samo... boje sie ze jak szef zaraz bedzie to sie wszystko wyda bo mam ochote wymiotowac... juz nie tylko mdli...
a u nas za 2 tyg swieto karpia i normalnie nie moge sie doczekac - bo kucharz ma byc i ugotowac zupe rybna:) nigdy nie jadlam - dobre to?? taka kolejka ze ciezko sie bedzie dopchac wiec chyba ludziom rozkaze ze w ciazy jestem i musza mnie przepuscic:)
ja tez mam kolo domu laboratorium i przychodnie:) no ale mi sie lekko slabo zrobilo i poza tym ok... ja tam nie wiem czy na czczo tez trzeba ... mi zlecil 8 badan naraz wiec raz poszlam narazie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 09:30
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katalina a ciezka masz ta prace? moze ten bol to tak jak u mnie (tez najbardziej wieczorem i w nocy) jak sie przemeczysz... stresujesz? i tak organizm twoj reaguje po calym dniu tyle ze u ciebie mocniej... jak masz wolny weekend to zrob sobie caly weekend odpoczynek i zobacz czy sie lepiej czujesz - ale nic kompletnie nie rob...
ja ostatnio mniej sie stresuje i nie przemeczam i mnie od 2 dni brzuch nie boli wcale....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 09:51
-
Rika gratulacje
Katalina może masz ból promienujacy, bo jajniki w ciąży nie pracują i nie powinny boleć. Na usg wszystko było ok?
Anna Maria mi gin mówił, żeby w ciąży koniecznie zrobić Tsh, bo jest to hormon bardzo ważny do utrzymania ciąży i każda ciężarna powinna mieć go pod kontrolą. Ja tam nie robię żadnej kiły ani hiv, bo takie badania mogę sobie darować, ale na pewno ważna jest toxo, różyczka i cytomegalia.
Ja kolejny dzień zaczynam od mdłości i wymiotow:-/ nic nie mogę jeść, bo wszystko mi śmierdzi. Dziś mam wizytę wieczorem, więc zapytam gina jeszcze o badania prenatalne.
Dziewczyny farbujecie włosy? Kupiłam casting loreala i się zastanawiam, czy bezpiecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:04