X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia wrote:
    Jeśli chodzi o farbowanie to przesada moim zdaniem. Włos to MARTWY wytwór naskórka i nie ma szans żeby takie ilości amoniaku czy innych składników przedostały się do krwiobiegu. A jeśli nie dostaną się do krwiobiegu to nie zaszkodą dziecku! Mówi się że nie powinno farbowac włosów bo chodzi o to że kobieta jest wrażliwsza na zapachy i niestety częściej zdarzają się uczulenia, ale każda normalna fryzjerka zrobi Wam próbę uczuleniową jak się dowie że jesteście w ciąży. Zresztą dlaczego nieby nie farbować w 1trym a dopiero w 2trym? Skoro farba jest szkodliwa to powinna nią być przez całą ciążę...

Poza tym farby domowego użytku są zdecydowanie mocniejsze od farb salonowych! I o tym musicie pamiętać... uważam że wszystko jest w granicach rozsądku ale nie mówcie że farbowanie szkodzi bo nie szkodzi - to tak jakbyście twierdziły że malowanie paznokci szkodzi - no bo przecież jest w lakierze aceton i inne szkodliwe składniki utrwalające, a co dopiero zmywanie paznokci? A co dopiero żel albo akryl? Jej to Magic powinna schizować bo Ona to wdycha pracując przy paznokciach? Nie popadajmy w paranoję!

U mnie w salonie dziewczyny normalnie w ciąży farbują włosy ni NIGDY nie zdarzyło się żeby którejś dziecko lub ona sama ucierpiała na tym. Poza tym nie róbmy z siebie "potworów" (zero makijażu, chodzenie z odrostem itp) bo jestem w ciąży :/ Macie być atrakcyjnymi kobietami w ciązy a nie maciorami!

Sorry ale już nie wytrzymałam :/ Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam:P

No ja też uważam, że moja fryzjerka przesadziła no ale nie bede się z nią kłócić przecież. Właściwie to mnie rozbawiła bo się tak mną przejęła ale to dlatego, że zna moją historię i jakoś podeszła do tego za bardzo emocjonalnie. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma wrote:
    Anooosiak to rzeczywiście raczej niemożliwe, zebyś na tym etapie już czuła dzidzę, bo ona jest jeszcze bardzo maleńka, ale zawsze fajnie sobie wyobrazić, ze to ona :)
    QUOTE]

No właśnie o to mi chodzi :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alma, zapytaj lekarza będziesz spokojniejsza.
    Ale wg mnie nie ma co świrować. Fryzjerki w ciąży pracują, nakładają farby, robią trwałą ( a płyn śmierdzi niemiłosiernie!) i dzieciaki rodzą się zdrowe.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak macie obawy, to możecie używać farb z henny :) np. KHADI :)

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio rozmawiałam z moim fryzjerem i Łukasz nie widzi żadnych przeciwwskazań
    No bo jeśli chodzi o zapach farby to co mają powiedzieć fryzjerki które są w ciąży a muszą pracować i farbować włosy?
    Akurat u mojego fryzjera używają super farb które pachną ale są salony gdzie używają farb gorszej jakości które śmierdzą i dziewczyny muszą ich używać

W takim razie wezmę kanapkę w torebkę i tabletki i jakoś przeżyję

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po pierwsze przy tsh i ft4 i przy hormonach prócz prolaktyny nie trzeba być na czczo. Ba nie wiem czemu nie bierzecie euthyroxu przed badaniem. Przecież właściwie dobrana dawka przy pobieraniu krwi nie zafałszuje wyniku a da obraz jak organizm reaguje na tą konkretnie dobraną dawkę. Pomijając dawkę lub gdy przez przypadek zażyje się 2 razy większą może wyjść fałszywy wynik. No ale raczej tsh się tak szybko nie zmienia więc nie powinno nic się stać. A euthyrox wchłania się ok 30 min.

Ewelcia lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się i ja mdłościami...chyba nie toleruję mleka i pochodnych. Kupiłam sobie wczoraj kiwi i chyba to bedzie moje ulubione danie :) ja mam taką teczkę PregnaPlus i tam jest taka mała książeczka i są opisane objawy i jak sobie z nimi radzić :) i co najlepsza są przepisy :) i zapomniałam wam wczoraj napisać, że mamy kartę ciąży i jakieś dziwne badania do zrobnienia... konflikt płytkowy(??) musze o tym poczytać, bo wskazane jest, że jak kobieta wcześniej traciła ciążę to to badanie jest nawet obowiązkowe. Mam na nie skierowanie więc nic nie płacę :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti a lekarz Ci powiedział, że masz brać lek przed badaniem? Bo mnie lekarka uczulała, żeby przed badaniem nie brać tabletki bo właśnie wtedy fałszuje wynik.
    Co do bycia na czczo to nigdy mi nic nie mówili, ale już pisałam, że raz jak poszłam po śniadaniu to miałam 3.66 a równo za tydzień było 2,56 (bez śniadania) więc to też może mieć wpływ.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic pierwsze słyszę o tym badaniu :) no ale dobrze, że lekarz dał skierowanie :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia ma 100% rację. To, że jesteśmy w ciąży to nie znaczy, że mamy się zapuścić. :) To jest kwestia tylko odruchów na zapachy :) myslę, że najlepiej zacząć odnowę biologiczną po 1 trymestrze jak któraś bardzo się boi :)

Ewelcia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było odwrotnie lekarz się pytał czy może nie pominęłam dawki leku w dniu badania. Hmm cóż chyba różni lekarze mają różne szkoły.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    U mnie było odwrotnie lekarz się pytał czy może nie pominęłam dawki leku w dniu badania. Hmm cóż chyba różni lekarze mają różne szkoły.
    no to widać co lekarz to opinia ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Endo zawsze uczula ze tsh musi być bez tabletki
    Ale w piątek się dopytam czy mogę coś zjeść przed badaniem
    Kiedyś pytałam co zrobić gdy pominie się dawkę i powiedziała żeby zażyć lek przed kolejnym dużym posiłkiem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, sama niedawno miałam problem dotyczący farbowania włosów.
    To nie lata 80-te gdzie farba zawierała głównie aceton (aczkolwiek są takie zakłady fryzjerskie, które używają byle jakich farb.
    Kiedy powiedziałam mojej mamie o farbowaniu włosów roztoczyła przede mną taką wizję, że aż się popłakałam. Powiedziałam sobie, że nigdy więcej nie pozwolę na coś takiego. Wizyta u fryzjera, która miała mnie zrelaksować zaczęła mnie paraliżować. Zadzwoniłam do mojej fryzjerki, a ona zaczęła się śmiać.
    Powiedziała mi, że przecież ich farby nie mają acetonu i nie wykazują reakcji alergicznych. W sumie prawda nigdy nie czułam smrodu. Ufarbowałam włosy i poczułam się pięknie. Wydaje mi się, że starsze pokolenie żyje jeszcze czasami gdzie tego typu zabiegi były szkodliwe.

Nie ma co popadać w paranoję, mama szczęśliwa to i dzidziuś szczęśliwy :D

• miscelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam prawie żadnych objawów ciąży, ze dwa razy mnie szarpnęło, czuje tylko wszystkie zapachy jak pies jakiś, lepiej już sypiam, teraz to mnie jakieś przeziębienie wzieło, leżę w łóżku i piję herbate z miodem. Nie odrzuca mnie na nic, nie mam zgagi, może to jeszcze zbyt wcześnie..

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Ja dziś pierwszy dzień wstałam z łóżka po tym okropnym przeziębieniu. Od 3 dni dzidzia ma dyskotekę jak matka kicha po 100 razy na dobę ;)
    No ale dziś jest lepiej, gotujemy fasolkę po bretońsku :)
    Od kilu dni boli mnie brzusio i mam śluz taki różowo-brązowy ale myślę, że to od tego kichania i smarkania może jakaś żyłka pękła mi w brzuszku ;)

Ja Wam powiem, że nie można się wsłuchiwać w każdy dziwny objaw, ból, skurcz itp. Bo na głowę można dostać. Ja w takich sytuacjach myślę o mojej babci. Całe ciąże pracowała w polu. Jedno dziecko urodziła w domu. A zdrowa do dziś, no i jej dzieci też :)

Także optymizmu dziewczęta życzę :*

No i dbać o siebie. Mamy być seksi mamuśki a nie baby góry :D hi hi

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie chyba będzie coś łamać bo mi wiecznie zimno (chociaż uderzenia gorąca też się zdarzają) katar mnie męczy ale to głównie rano, w ciągu dnia czuję, że mnie kręci w nosie ale bez tragedii.
    Chce mi się spać, a zaraz do pracy muszę wychodzić :( a do samej nocy dzisiaj :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia długo planujesz jeszcze pracować?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej zapobiegąc niż leczyc :) kupcie sobie syropek Prenalen :) i faszerujcie się nim :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciągle zimno, w nocy śpię w polarowej piżamce i grubych skarpetkach :)

Ja wcz jak wróciłam z pracy zrobiłam sobie herbatkę, wypiłam i mówię zrobię sobie drzemkę, bo mnie zmuliło i spałam do 21 o_O ... :D

Magic, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ