X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się czasem zastanawiam jak tego mojego dr poprosić o zwolnienie żeby nie patrzył na mnie jak na leniwą krowę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:32

atdc8iikup31msj2.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Anoosiak ja mam tak samo, ciągle chce mi spać, bekam, zimno mi bez przerwy ale u mnie już w pracy wiedza bo kierowniczka poznałam po mojej twarzy, że jestem w ciąży hehe. Po oczach i nosie lol lol :D

U mnie kolega z pracy wczoraj jak wszedł (z samego rana) - patrzy na biurko i z tekstem - "hmm nie czuję i nie widzę kawy?".
    Potem z innym kolegą z pracy szli na fajkę i do mnie - "idziesz?" (w zeszłym roku popalałam, więc nie wiem skąd im teraz takie coś przyszło do głowy). Mówię, że nie, nie idę. A ten drugi mówi - "no przecież w ciąży się nie pali".

Nie wiem o co biega :D

gosia86, inessa lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:
    U mnie kolega z pracy wczoraj jak wszedł (z samego rana) - patrzy na biurko i z tekstem - "hmm nie czuję i nie widzę kawy?".
    Potem z innym kolegą z pracy szli na fajkę i do mnie - "idziesz?" (w zeszłym roku popalałam, więc nie wiem skąd im teraz takie coś przyszło do głowy). Mówię, że nie, nie idę. A ten drugi mówi - "no przecież w ciąży się nie pali".

Nie wiem o co biega :D

Może faceci też wyczuwają takie rzeczy :D

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci to dobrzy obserwatorzy :)
    Mój M stwierdził że jestem w ciąży po mojej pierwszej drzemce w dzien :)
    I mój fryzjer też ma chyba jakiś radar bo zgadł za pierwszym razem i teraz a widujemy się co miesiąc :)

inessa lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja to się czasem zastanawiam jak tego mojego dr poprosić o zwolnienie żeby nie patrzył na mnie jak na leniwą krowę :)
    Aż taki twardy typ z niego?
    Mnie mój sam pyta do kiedy mam L4 i gdy się konczy to nowe czeka do odbioru w rejestracji

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • alma Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, męska intuicja? :) Dziewczyny ja żyję na owocach, nic innego mi nie wchodzi. Kupiłam dzisiaj kawałek ciasta, bo tak mnie naszło, ale wszystko mi śmierdzi :/

relg3e5e54dwhg22.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aż taki twardy typ z niego?
    Mnie mój sam pyta do kiedy mam L4 i gdy się konczy to nowe czeka do odbioru w rejestracji

Właśnie nie wiem jaki on jest, bo to bardziej taki skryty i poważniejszy człowiek ale bardzo miły. Zapytał mnie tylko czy chce zaświadczenie do pracy to powiedziałam, że nie, no bo po co mi jak nic nie dziwgam. A o zwolnienie nigdy nie pytał czy ja chce. Myślę, że jakbym poprosiła to by mi dal ale ja zawsze mam problem żeby o coś poprosić, że to głupio wygląda itp. Sama się nakręcam, że nie wypada, że to, że tamto. Taki charakter tylko utrudnia życie.
    Może się odważę na następnej wizycie, mam 7.10.

atdc8iikup31msj2.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od pierwszej wizyty jestem na L4 i będę już do końca ciąży, ale nie jest mi z tym źle bo mdłości i wymioty mijają się z moją pracą z ludźmi. Na dodatek mam pracę gdzie trzeba non stop myśleć co się wydaję żeby przez przypadek nie przeprowadzić kogoś na " drugą stronę ". Poza tym weekend by mnie teraz czekał po 12 godzin, chyba by mnie z posadzki w pracy zeskrobywali. Byłam dzisiaj w galerii i powiem Wam że zamknięte pomieszczenia nie dla mnie, źle mi się robi.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie postanowiłam że gdy tylko zrobię test i będzie dodatni to nie będę juz pracować ze względu na warunki w pracy, poza tym stres tez swoje robo a ja musiałam się użerać z ludźmi
    Zreszta na wizycie po poronieniu sam mi mówil ze kolejna ciąża odrazu na L4 ze względu na poronienie

Alma ja bym zjadła ciacho drożdżowe z owocami i kruszonką mniam
    Najlepiej z truskawkami
    Ach ale mi się marzy od razu przypomniał mi sie smak takiego pysznego ciacha z cukierni w Kołobrzegu
    Hahaha ale mam nie realne zachcianki :)

Ofelaine musisz zebrać się na odwagę i zapytać też nie masz lekkiej pracy a wiadomo że ludzie roznoszą różne bakterie itp a tym bardziej tacy korzystający z opieki społecznej
    Ale w teren nie musisz jeździć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:52

alma lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mówię Wam - jakaś intuicja chyba :D ale siedzę cicho, czekam na 06.10 :)

Ja właśnie wpieprzam migdały, bo tylko to mi zostało w pracy dziś do żarcia :( Jeszcze godzinka, chyba będę musiała zajechać do sklepu po drodze po coś do jedzenia, bo mi niedobrze ;/

Ps. Dziewczyny smarujecie się czymś już? Ja od zawsze stosuję oliwki do ciała (nie lubię balsamów) i jak na razie robię to , co zawsze po kąpieli oliweczka i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:59

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilowo wstrzymam się ze smarowanuem bo czytałam w jakieś gazecie dla ciężarówek ze gdy ciaza zagrożona lub są plemienia to lepiej zrezygnować ze smarowania brzucha i piersi aby nie wywoływać skurczy

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Ja sobie postanowiłam że gdy tylko zrobię test i będzie dodatni to nie będę juz pracować ze względu na warunki w pracy, poza tym stres tez swoje robo a ja musiałam się użerać z ludźmi
    Zreszta na wizycie po poronieniu sam mi mówil ze kolejna ciąża odrazu na L4 ze względu na poronienie

Alma ja bym zjadła ciacho drożdżowe z owocami i kruszonką mniam
    Najlepiej z truskawkami
    Ach ale mi się marzy od razu przypomniał mi sie smak takiego pysznego ciacha z cukierni w Kołobrzegu
    Hahaha ale mam nie realne zachcianki :)

Ofelaine musisz zebrać się na odwagę i zapytać też nie masz lekkiej pracy a wiadomo że ludzie roznoszą różne bakterie itp a tym bardziej tacy korzystający z opieki społecznej
    Ale w teren nie musisz jeździć?

Nie Gosiu, ja siedzę tylko za biurkiem, już pisałam wcześniej, że zajmuję się becikowym i zasiłkami rodzinnymi na dziec. A co do ludzi to prawda, akurat teraz przychodzi ich bardzo dużo bo jest okres, w którym składa się nowe wnioski. A niedługo pewnie zaczną przyłazić chorzy, zasmarkani. itp.
    Ja sobie też kiedyś obiecałam, że jak tylko się uda to pierwszego dnia pojde na zwolnienie ale jakoś nie udało. Ale jestem naprawdę zmęczona swoją pracą, tymi ludźmi, tłumaczeniem sto razy tego samego, słuchaniem wrzasków, skarg, że jesteśmy winne, że takie niskie są te zasiłki, ale to nie nasza wina tylko rządu. Obrywa nam się za wszystko bo jesteśmy najbliżej.

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:
    No mówię Wam - jakaś intuicja chyba :D ale siedzę cicho, czekam na 06.10 :)

Ja właśnie wpieprzam migdały, bo tylko to mi zostało w pracy dziś do żarcia :( Jeszcze godzinka, chyba będę musiała zajechać do sklepu po drodze po coś do jedzenia, bo mi niedobrze ;/

Ps. Dziewczyny smarujecie się czymś już? Ja od zawsze stosuję oliwki do ciała (nie lubię balsamów) i jak na razie robię to , co zawsze po kąpieli oliweczka i tyle :)

Jeszcze nie ale ja mam ciało skłonne do rozstępów i się boję, że bede ich mieć dużo zwłaszcza, że już je mam, gdyż rosłam bardzo szybko ( mam 180 cm) i taki mi ślad po tym został ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio znalazłam jakiś artykuł w babcinej stercie gazet (ona trzyma takie sprzed kilku lat), którego morałem było, że jak kobieta ma mieć rozstępy - to będzie je miała i tyle.

Chociażby miałaby się smarować najdroższymi kosmetykami na rynku, gównem gazeli, śliną jaszczura czy jakie jeszcze cudawianki ludzie wymyślą :D

gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anooosiak86 wrote:
    Ostatnio znalazłam jakiś artykuł w babcinej stercie gazet (ona trzyma takie sprzed kilku lat), którego morałem było, że jak kobieta ma mieć rozstępy - to będzie je miała i tyle.

Chociażby miałaby się smarować najdroższymi kosmetykami na rynku, gównem gazeli, śliną jaszczura czy jakie jeszcze cudawianki ludzie wymyślą :D

Pewnie tak jest, moja mama po 2 dzieci ani jednego rozstępu i niczym się nie smarowała a ja od 15 roku życia mam ich pełno..
    Taka moja uroda.
    Chyba to zależy od skóry i skłonności do takich rzeczy :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:57

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    ja od kilku dni nawilżam kremem nivea, nie wmasowuje intensywnie, bardziej delikatnie klepie.
    Nie wiedziałam, że od masowania brzucha można dostać skurczy, może od tego brzuch mnie boli bo się ciągle macam? :P
    Nie pamiętam która to była gazeta bo na szybko tylko ten artykuł przeczytałam w empiku ale to świeża gazeta bo czytałam to w zeszłym tygodniu

Najważniejsze to żeby nie masować brzucha, mi kiedys stara gin mówiła że jak boli to ewentualnie tylko rękę położyć ale nie masować
    I cos podobnego bylo w tym artykule

Ofelaine teraz musisz zebrać się na odwagę i zapytać. :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:57

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine - ja tez mam rozstepy ... moja mama tez nie ma ani jednego po dwojce dzieci a ja kurcze mam - na udach...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 24 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do majówek .
    Mnie rano mdłości męczą, mąż grzecznie poszedł dziś po sucharki:))

AnnaMaria89, inessa, Ewelcia lubią tę wiadomość

Marta
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ