X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie czujecie dziewczyny? jak wasze male serduszka?:)

Ewelcia lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo. dziś mama robiła pierogi z owocami i tak mi sie ich chciało że myslałam że żoładek mi sie przewróci. i co? i zjadlam tylko kilka bo byłam pełna.

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    a ja byłam po zwolnienie i przy okazji dostałam usg

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c735a8256c1cf948.html

o to mój ludek

katalina, inessa, Magic, Katarzyna87, Ewelcia lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • katalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:57

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mąż miksuje ciasto na naleśniki z owocami :) Idę smażyć zaraz :)
    Dziewczyny, jak robiłyście morfologię wszystko Wam wyszło w normie?

3i4920mm0jlmd1e9.png

• katalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 07:57

• pompon Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mnie wymioty męczą strasznie. Codziennie własciwie, w niedziele w pracy dwa razy hafta zaliczyłam, także no masakra. Mdłości non stop. Na słodkie w ogóle nie mam ochoty, ani na owoce, ani właściwie na nic zdrowego :/ Od wszytkiego mnie odrzuca. Nie jest lekko, ale jakoś spokojniej, bo jak w poniedziałek nie wymiotowałam to już był stres. Któraś z Was wcześniej pisała o luteinie i potwierdzam też tak mam, wypływa niestety.Ja jeszcze do szkoły na zajęcia jeżdze w tygoniu, a w weekend praca. Ledwo daję radę, najchetniej bym leniuchowała tylko :(.

Gratuluję wszystkich serduszek :)

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • Jagódkaaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    podgląduje Was w telefonie, ale wczoraj już mi sił zabrakło, na włączanie komputera, Wy też z telefonu nie możecie dodawac komentarzy?

Magic i Rika gratuluje serduszek, fajnie, miło mi się zrobiło jak wczoraj czytałam Wasze dobre wieści, no i super, że cierpliwość się opłaciła

ja dziś pierwszy dzień w pracy i po powrocie spałam 3h!! ale to był cudowny dzień, bo teraz chwilowo pracuję na oddziale noworodków, w zasadzie w ogóle nie mogłam się skupić na pracy, bo się rozmarzyłam, że może w maju sama będę mieć takiego malucha :) a one takie pocieszne, malutkie. Mam ogromną nadzieję, że w maju wszystkie będziemy takie kruszynki trzymać na rękach.

z moim kręgosłupem niestety co raz gorzej, najgorzej mnie boli po leżeniu, wczoraj nie mogłam z łóżka wstać i wołałam Męża po pomoc. Raczej to z tym nie związane, ale w ostatniej ciąży identycznie mnie bolał kręgosłup po czym się okazało, że dziecko nie żyje, więc się trochę stresuje, ale jak już pewnie zauważyłyście ciągle mnie coś martwi.

Czekamy na Stasia :)

f2w3dqk3v8mz5zsy.png
    Mama 3 Aniołków (*)
    maj 2010 (9tc) marzec 2013 (4tc) marzec 2014 (8tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mnie tez ok, chyba tylko rbc mialam ciut nizsze.

atdc8iikup31msj2.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obejrzałam w necie swoje wyniki, wszystko w normie, tylko w morfo wyszły jakie eozynofile ponad normę (rodzaj białych krwinek), ale póki co nie przejmuję się taką małą anomalia

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • pompon Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od kilku dni mam ból kręgosłupa po lewej stronie tak nisko, promieniujący na pośladek, biodro, nogę. Ciężko mi wstawać i chodzić, bo cały czas czuję i bolę, szczególnie jak się namacham coś więcej w ciagu dnia. Ma któraś z Was tak ? Martwić się?

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:44

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaa Was nadrobić to z 30 min trzeba ;)

Hihi super :)

U mnie na razie żadnych wymiotów, rano trochę mdłości, ale przeszło.

Robię gulasz wolowy...mmmm ale mam na niego ochotę;p

A produkty mączne wręcz wielbię, wszstkie makarony, kluchy, racuchy, nalesniki, co może przyjść do głowy :D

inessa, Magic lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc. W niedzielę miałabym okres, wiadomo że go nie dostałam :) w niedziele było też przytulanko z tż. A od wczoraj mam śluz zabarwiony na różowo, no i pachnie krwią. I nie wiem czy się bać. Nie chcę wpadać w panikę. W czwartek byłam na usg i wszystko bylo ok :(

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł obniżony hematokryt, hemoglobina ledwo zipie :/ Chyba się załapię na anemię... I PCT mam podwyższone, ale nawet nie wiem co to jest, więc się nie zmartwiłam :) Natomiast moje zabójcze tsh spadło z 3,8 na 1,09, muszę uważać, żeby w drugą stronę nie przedobrzyć :/
    Jagódkaaa natychmiast przestawaj się martwić! Jak strasznie boli to do lekarza, może coś na to poradzi...
    KotMisia, nie powiem Ci nic czego już nie wiesz... Plamienia w czasie teoretycznego @ są normalne, ale jak się martwisz jedź do szpitala, muszą Cię przyjąć bez gadania i upewnisz się, że wszystko ok :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:26

KotMisia lubi tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tu mam ciekawostke dotyczącą mdłosci i wymiotów:

Jak złagodzić nudności w ciąży?

Z umiarkowanymi mdłościami i wymiotami poradzisz sobie, przestrzegając prostych zasad:
    unikaj potraw o ostrych, drażniących zapachach. Jeśli taki właśnie zapach ma w twoim odczuciu większość produktów, wybierz kilka, które drażnią cię najmniej. Pamiętaj! Zapach gorących potraw jest intensywniejszy.
    trzymaj przy łóżku pudełko z krakersami. Przegryzaj je zaraz po przebudzeniu, a potem odpoczywaj na leżąco jeszcze przez około 30 minut. Możesz też zjeść kilka krakersów, jeśli mdłości obudzą cię w środku nocy.
    dziel posiłki na małe porcje, nie rób długich przerw między nimi.
    unikaj tłustych, ciężkostrawnych, a także ostro przyprawionych i kwaśnych pokarmów, które drażnią twój układ pokarmowy.
    między posiłkami pij dużo wody; popijaj ją małymi porcjami.
    zalecone przez lekarza suplementy diety przyjmuj razem z pokarmem lub tuż przed położeniem się spać.
    Zapytaj lekarza, czy możesz brać tabletki z obniżoną zawartością żelaza, które jest sporym obciążeniem dla twojego układu pokarmowego.
    zaparzaj sobie herbatki z imbiru, spróbuj też jeść obtarte wiórki surowego korzenia.

Co robić, jeśli wymiotuję wszystko, co zjadam?

Jeśli nie jesteś w stanie utrzymać w żołądku żadnych zjadanych pokarmów ani nawet wypijanych płynów dłużej niż przez 24 godziny, koniecznie zgłoś się do lekarza. Grozi ci odwodnienie, znaczna utrata masy ciała, niedożywienie. Lekarz sprawdzi też, czy nieustające wymioty nie są powodowane inną chorobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia PCT to procentowa ilosc płytek krwi i jeżeli masz niską hemoglobine to zwykle spadają również płytki krwi oraz włąsnie hematokryt.

Ja w ostatnich ciazach na poczatku miałam super wyniki aż moja lekarka śmiała sie,ze powinnam zawsze byc w ciaży ( choruje na anemie w zwiazku z bardzo niskim żelazem od lat i wogóle mam duze problemy z krwią a tu niespodzianka wyniki super )

Mam nadzieje,ze ginekolog ustawi odpowiednie leki i diete szczególnie aby podwyższyc wyniki!
    Warto dowiedziec sie czy mozna zażywać Spiruline w czasie ciaży są to algii morskie ( kapsułki zwykle) które podnoszą poziom hemoglobiny oraz żelaza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 18:34

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja sie ledwo mieszcze w normie tak mi zbili tsh
    Mam 0.37 a norma 0.2x.
    Lekarka mi powiedziala ze mimo wszystko dalej mam brac euthyrox 25 i nawet jak wynik bedzie ponizej normy to mam sie nie martwic bo sie uaktywnila jakas rezerwa tarczycowa. Cokolwiek to znaczy ;)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia jeśli mocno Cię to niepokoi to jedź na ip do szpitala ale jeśli to termin @ to nie powinno być niepokojące

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u gin, na usg jeszcze nic nie widać (choć nie robiła mi dopochwowo bo nie chciala napromieniowac fasolki ;p), sprawa jest inna, znalazła cystę - 43mm,

Czy któraś Was miała? Gin powiedziala ze mam się nie przejmować...

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ