Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMsia: ja plamię po stosunku i dziś o to lekarza pytałam, zajrzał tam i powiedział, że ok, że to tylko śluzówka, pytał czy to jasne ma zabarwienie (najwyraźniej takie ok) u mnie to wygląda tak jakby pękly drobne naczynka...
KotMisia lubi tę wiadomość
-
pompon wrote:Ja właśnie od kilku dni mam ból kręgosłupa po lewej stronie tak nisko, promieniujący na pośladek, biodro, nogę. Ciężko mi wstawać i chodzić, bo cały czas czuję i bolę, szczególnie jak się namacham coś więcej w ciagu dnia. Ma któraś z Was tak ? Martwić się?
Mam tak samo jak Ty...Dzwoniłam do mojego lekarza bo mam wizytę dopiero w wtorek. Powiedział ze muszę w dalszym ciągu leżeć bo to złe oznaki mogą być. W przypadku krwawien mam zglosic sie do szpitala... Boje sie -
Inessa tylko ja tych płytek właśnie mam więcej niż trzeba Z dietą będzie problem, bo co prawda jest lepiej, ale trudno się zmusić, żeby jeść porządnie
Karolcia Ja biorę teraz 75, więc w razie czego trochę zmniejszę i będę kontrolować na bieżąco, na razie jest ok, zobaczymy za kolejne 4 tygodnie.
Katarzyna nie wiem czy nie przejmować całkiem, na pewno kontrolować czy nie rośnie. Prawdopodobnie ciąża wszystko unormuje i cysta się wchłonie, ale może się zdarzyć, że nie, więc trzeba badać :* -
czarna panda wrote:Mam tak samo jak Ty...Dzwoniłam do mojego lekarza bo mam wizytę dopiero w wtorek. Powiedział ze muszę w dalszym ciągu leżeć bo to złe oznaki mogą być. W przypadku krwawien mam zglosic sie do szpitala... Boje sie
O kurcze, przestraszyłaś mnie miałam nadzieję, że to po prostu oznaki rozciągania. Poza tym brzuch tylko od czasu do czasu na chwilke delikatnie zaboli i żadnych plamień.Ale teraz to już mam stresa. -
pompon wrote:O kurcze, przestraszyłaś mnie miałam nadzieję, że to po prostu oznaki rozciągania. Poza tym brzuch tylko od czasu do czasu na chwilke delikatnie zaboli i żadnych plamień.Ale teraz to już mam stresa.
Ja miałam plamienia tydzień temu ale mi przeszły po lekach. Piersi od wczoraj na dodatek mnie nie bolą...Lekarz mówił zeby poczekac do wizyty ale ja nie wiem czy wytrzymam. Jak czytasz o bólach pleców to różnie można to interpretować...piszą nawet że to normalne. Może nie martw się na zapas. Ja sie martwie jeszcze co z tymi piersiami. -
pompon wrote:O kurcze, przestraszyłaś mnie miałam nadzieję, że to po prostu oznaki rozciągania. Poza tym brzuch tylko od czasu do czasu na chwilke delikatnie zaboli i żadnych plamień.Ale teraz to już mam stresa.
-
Katarzyna87 wrote:Byłam dzisiaj u gin, na usg jeszcze nic nie widać (choć nie robiła mi dopochwowo bo nie chciala napromieniowac fasolki ;p), sprawa jest inna, znalazła cystę - 43mm,
Czy któraś Was miała? Gin powiedziala ze mam się nie przejmować...
Ja mam torbiel i to dużą. W 7 tygodniu jak byłam na pierwszym usg to miała ponad 7 mm a jak byłam w 10 na kolejnym to już koło 5mm.
Generalnie zależy na jakiego lekarza trafisz. Mi jeden powiedział, że jak się nie będzie zmniejszać to po połowie ciąży laparoskopowo mi ją będą usuwać. Drugi, że w ciąży się nie miesiączkuje i jajniki nie pracują więc nie będzie ona przeszkadzać. A tak ogólnie to właśnie w ciąży są największe szanse na to, że ta torbiel Ci się sama bez niczyjej ingerencji wchłonie. Głowa do góry. -
No właśnie ja myślałam o rwie kulszowej, już kiedyś coś podobnego mi dokuczało. Albo, że poprostu więzadła tm pracują, macica, miednica te sprawy z tym, że to jest cholernie upierdliwe, jak chce wstaćto mnie tak w pośladku zakuwa i aż mi się noga ugina. Ale rzygam jak kot, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze. Za tydzień ide do doktorka podglądać berbecia to podpytam.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgusia bo własnie pisałam,ze moze byc za niski ale za wysoki też zwykle swiadczy o anemii.
A dieta no własnie jak narazie nie masz złych wynków aż tak bardzo to organizm mam nadzieje,ze da rade a niedługo wróci apetyt i wtedy dieta na maksa i przypuszczam,ze zelazo.
Co do boli kregosłupa to mogą byc od rozciagania sie macicy,ucisku na kregi dlatego lepiej nie panikowac dopóki nie ma innych objawów lub nie pogorszy sie ból wtedy warto zgłosic sie do lekarza.
Zdrówka życze -
pompon wrote:No właśnie ja myślałam o rwie kulszowej, już kiedyś coś podobnego mi dokuczało. Albo, że poprostu więzadła tm pracują, macica, miednica te sprawy z tym, że to jest cholernie upierdliwe, jak chce wstaćto mnie tak w pośladku zakuwa i aż mi się noga ugina. Ale rzygam jak kot, więc mam nadzieję, że wszystko dobrze. Za tydzień ide do doktorka podglądać berbecia to podpytam.
Jezu sorry dziewczyny nie dość, ze się wtrącam w Waszym wątku to jeszcze o bąkach piszę wyrzuty sumienia maminessa, pompon, gosia86, KotMisia lubią tę wiadomość
-
Czarna panda spokojnie z piersiami mnie lekarz pytał czy bym chciała zeby cały czas bolały, ale oczywiście mnie to nie uspokoiło
Teraz raz bolą mniej raz bardziej
Ale ogólnie rozmawiając z dziewczynami to mówią że ból piersi z czasem się zmienia lub mijaczarna panda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny melduję się z wizyty. Z niunią wszystko ok, ma już 13,5 mm, serduszko bije 152 uderzenia na minutę Niestety moja torbiel powiększyła się o kilka mm, ale gin powiedział, ze do 6 cm i tak jest tylko obserwacja i że powinna się wchłonąc.
KAtarzyna ja też mam torbiel 5 cm. Co najlepsze gin się pomylił i torbiel jest na prawym jajniku nie na lewym.
Zgredka ja też miałam w morfologii z eozynofilami coś nie tak, ale było ich z kolei trochę za mało.
Gin zlecił mi milion badań i nie wiem jak wyrobię z kasą. Dodatkowo pobrał mi posiew z pochwy do badania, bo choć miałam ostatni w czerwcu i wszystko było ok, stwierdził, że w ciązy łatwo o infekcję i trzeba to kontrolować.
Aha co do farbowania włosów- stanowczo mi odradził do 14 tc. Powiedział, że nowe badania potwierdzają przenikanie szkodliwych czynników z farb do płodu, a, że w farbach jest sama chemia plus hormony zwierzęce, więc nie zaleca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:36
Karolkaa, Ewelcia, agatka196, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Duży chłopak już z niego A ja od wczoraj mam gęsty biały śluzik, czytałam już że to normalne więc się nie przejmuję, piersi są coraz większe. Najbardziej mnie bolą rano przy podnoszeniu się z łóżka. Też już bym chętnie zrobiła krew ale póki co kasy brak więc muszę czekać do poniedziałku.