Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia toż to cud prawdziwy! A jak Ty super w tę flanelkę ją zakutałaś! Słodkości!
Musiałam się chyba podświadomie tą wizytą stresować, bo teraz zasypiam na siedząco. Dobranoc KochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:20
gosiunia, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
PIGULSKA wrote:Eklerka tylko żeby się nie okazało ze prośby nikt nie wysłucha i będą chcieli Karola wypchnąć siłą...
Rety tego to się boje na maxa ze będą naciskać na brzuch i jeszcze coś mojemu małemu coś zrobią
Dziewczyny dobre wieści gratuluję
Niektóre z was już wiedzą kiedy zobaczą swoje maleństwa
A my tu co niektóre juz donoszone i cisza nic się nie dzieje, nam to się dopiero dłuży
Pigulska ja się dokładnie tego samego boję, bólu też wiadomo, ale tu i tu ból, a jakoś to "wyrwanie z brzucha" jest chyba jednak bezpieczniejsze niż różne komplikacje, które się przy sn mogą pojawić. -
Eklerka wrote:Ja mam o tyle dobrze, że u mnie ze względu na mamę wszyscy będą koło mnie skakać
Wstyd się przyznać, ale zawsze jak tu leżałam to miałam wypasioną salę z własną łazienką, roletami w oknach, łóżko na pilota i co chwilę ktoś do mnie zaglądał...
Więc mogę być spokojna, że nie będą na siłę cisnąć
W sumie to dziś mi się gin przyznała, że ona chciała cesarkę tylko ze względu na mamę, żeby była spokojna, że dziecko nie będzie niedotlenioneNo ale zaczęłam jęczeć, że tyle kobiet rodzi, że dzieci są większe i dają radę, a ze mnie się kalekę robi
Heh czyli nieoficjalnie lekarze przyznają, że poród SN wcale nie jest taki fajny.Eklerka lubi tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Gosiu mała jest aniołkiem póki co, w najgorszym wypadku karmimy się z godzinę bo marudzi, ale potem śpi snem kamiennym kolejne 3 godziny
Teraz właśnie leży koło mnie na kanapie po kąpieli już 2 godziny i kima, moja kaczuszka
Baleronik pokąpielowy
A jeśli chodzi o drugie dziecko, to u mnie też będzie przerwa na znalezienie i zakotwiczenie się w jakiejś fajnej pracy, a potem próbujemy wznowić produkcjęSzczerze - bardziej mnie odstrasza od kolejnego maluszka wizja 9 miesięcy ciąży niż kolejny poród sn
Ale super smerf!Agusia246 lubi tę wiadomość
-
Agusia Zosiaczek jest słodzikiem
Super że daje Ci pospać :*
Mąż przywiózł łóżeczko, szafę, regał i stojak pod wanienkę wiec odpada nam ten wydatek
Teraz pytanie ile to będzie składał
Gabi dobrze że to lekarz podjął decyzję najgorzej jak trzeba takie trudne decyzje podejmować samemuGabiK, Karolcia88, Wonderwall, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Magnez mi się skończył, a z tych stresów to chyba dawkę muszę zwiększyć, bo powiek ami drgać zaczęła.
Co do kolejnego dziecka...mój mnie dziś zaskoczył, mówi, że w razie co zrobimy kolejne, wiadomo żartował, ale i tak jestem w szoku, bo my pierwszego nie planowaliśmy,a tu nagle takie pomysły -
Podnieść Wam ciśnienie?
http://babyonline.pl/cesarka-to-nie-porod-szokujaca-kampania-na-facebooku,aktualnosci-artykul,17218,r1.html
Gosia, napływ mleczka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 23:22
-
Eklerka wrote:Podnieść Wam ciśnienie?
http://babyonline.pl/cesarka-to-nie-porod-szokujaca-kampania-na-facebooku,aktualnosci-artykul,17218,r1.html
Gosia, napływ mleczka?
I powiem szczerze że nie podniosło mi to ciśnienia tylko mnie rozśmieszyło. Ludzie trwonią czas i energię na takie fanaberie echh...gosiunia lubi tę wiadomość
-
Witam się w nowym tygodniu
Mąż wychodził do pracy więc się obudziłam i teraz usnąć nie mogę
Mały właśnie też nie śpi i molestuje moje krocze, chyba jest mu tam już na prawdę bardzo ciasno...
Ciekawe czy ktoś się przez noc rozpakowałgosia86, gosiunia, Bluberry, Eklerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej Wam jak tam wyspane??bo Ja spałam jak zabita...Ja z pytaniem cz zdarza Wam się nie utrzymać moczu w nocy??bo albo mi uleciało ale mi się wody sączą...nie wiem co to wkładki nie miałam ogromna plama na majtkach wstałam poszłam siku po drodze mi leciało utrzymac nie mogłam umyłam się założyłam suche majty i zobaczymy...tyle że czułam parcie na pęcherz ze chce mi sie siku i dalej tak czuje a ak tam czytałam cos to laski mowią ze one nic nie czuły skurczy nie mam mały lekko kopie tylko.lekarz mi mówił że jak mały będzie pod koniec napierał na dol to moze sie tak zdarzyc ale ja jestem w 36tyg do piątku więc nie az taki koniec mówil ze jak dziecko naciska w nocy na pęcherz moczowy to moze tak by ale bez jaj 25 lat i nie trzymac moczu??!! masakra...obym nie rodziła bo oszaleje. dziś o 14.45 mam wizyte
-
Olka możliwe ze to nietrzymanie moczu, zdarza się w ciąży bardzo często. Najlepiej załóż wkładkę żeby w razie czego zobaczyć kolor i czy ma to jakiś zapach. Dobrze ze masz dziś wizytę ale jeśli to jednak wody się sączą to do tej 15 jeszcze sporo czasu
Wonderwall lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Pigulska gratki z okazji nowego tygodnia
Olka a patrzyłaś na kolor tej plamy? Jesli żółta otoczka to mocz
Mi sie raz zdarzyło popuścić gdy kichnęłam ale to był jednorazowy epizod
Śniła mi się dzisiaj Gabi że miała cc
A potem koszmary związane z dzieckiem i porodem aż nawet nie chce o tym pisać
Eklerka czegóż to nie wymyślą a najlepsze jest zdjęcie brzucha z rozstępami opisane że to blizny po cesarce
Eklerka nic mi z piersi nie leci ale sutki bolą bardziej niż w I trymestrze, może coś zaczyna się tam dziać
Milego dnia i samych pozytywnych wieści z wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:00
PIGULSKA, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Hej
Ola, to moze być mocz, ale tak jak pisza dziewczyny sprawdz otoczke, jeśli nie zazolcona to lepiej podjechac na IP czy to nie wody, saczace wody trzeba wylapac wczesnie żeby nie zrobilo się zakazenie, nie wolno ignorowac a do 15 to troche dlugo czekac..
Kciuki za wizyty dzisiejsze.
-
Dzień dobry Mamusie
witamy się w 38 tyg
no nareszcie mogę powiedzieć że jesteśmy z Wikusią donoszone. Mój B. w końcu się wczoraj dodzwonił do mnie. Powiedziałam mu że mam duże przeczucie że Mała wyjdzie wcześniej. No ale zobaczę dzisiaj na wizycie u gina jak moja szyjka. Już doczekać się nie mogę. No ale gdyby postanowiła dotrwać to mówię że będzie wyganiać. No i tu mnie rozbroił. No ale jak?? Ja mówię żeby żartów sobie nie robił, że nie wie. Najpierw wymyślił że zacznie naciskać brzuch a potem ze włoży mi rękę
mowię mu czy słyszał o seksie. To było tylko takie achaaaaa no i zobaczymy.
Już 3 dzień cisną mnie pachwiny jak chodzę, tak porodowo. Pewnie mój klocuś ciśnie. Ja dzisiaj miałam porodowe sny, a na końcu mi się śniło że przyszedł mój gin i powiedział że musi być cc i się popłakałam że ja nie chcę.GabiK, gosia86, WesołaMama, Bluberry, Eklerka, dorota1987 lubią tę wiadomość