X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - jesli mówisz o zdjęciach dziecka w tych roznych wanienkach skrzyneczkach to ja jestem jak najbardziej za. Zamierzam jak mała ciutke podrosnie zrobi jej taką sesję u fotografa.
    Mnie rozbrajają takie słodkie fotki.

gosia86 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba czas zbierac gadzety do takich zdjec bo nie wiem czy moj fotograf u ktroego bede robic takowe ma ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

Ja jutro mam wizytę, chyba już ostatnią przed porodem. Ciekawe co mi lekarz powie?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuje problemów z pracą ja mam chyba o tyle dobrze, że pracuje w budżetówce i powrót mam raczej pewny ale też w sumie nigdy nic nie wiadomo bo akurat wracając trafie na zmianę kierownika. I nie wiadomo jakie rządy bedą panować.

Mój mocz z dziś, rewelka, sok z żurawiny i urosept pomogły. Leukocyty wybite ;)

Truskaweczka co u Ciebie??

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia niestety się nie dodzwonił szkoda bo zmarnował wolny dzień na koczowanie w mieście
    Ale ale uwaga podobno wiezie rzeczy od znajomego w sensie łóżeczko i coś jeszcze :)
    Karolcia to mamy podobny plan :)
    Choć ja rozważam ewentualny powrót na 3 miesiące żeby sobie średnią pensję podnieść ale nie bardzo mi się to widzi no zobaczymy ;)

Slash dzwonilam do tego gościa dowiedzieć się o cenę sesji ale wysłał smsa ze oddzwoni

Mam jeszcze koleżankę ze studiów ktora tez zajmuje sie fotografią
    http://lindnerowie.pl/offer/oferta_dziecięca.htm

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł, super fotki, ładne lozeczko, kolorystyka mi sie podoba, brzusio zgrabny a kicia słodka :D

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magda_16maj Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Ja rodziłam i teraz też będę rodziła na Madalińskiego. Leżałam też tam na patologii. Szpital z czystym sumieniem polecam. Nie miałam wykupionej położnej, a opieka była rewelacyjna. Sale w bardzo dobrym standardzie. Minus za opiekę na poporodowym. Tam już każdy musiał zadbać o swoje. Położne owszem pomagały, ale trzeba było się naprosić. Warunki na poporodowej też dobre.

Dzięki :) tam teraz podobno mają nowe skrzydło porodowe otworzyć ale nie wiem kiedy...

zrz6p07w2xteuk93.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to super,że rzeczy wiezie. Jak dojedzie to się pochwal.
    Ja się okazało miałam dziś ostatnią wizytę u gina. Mamy wyznaczony termin CC, najpierw porozmawialiśmy z lekarzem jakie są moje preferencje (żadne;-)), wypytałam o jego opinię i stanęło na CC. 1/05/2015.
    Jeśli coś zacznie się dziać wcześniej to również wskazanie do CC. Ale sądzę,że spokojnie dotrzymam. Szyjka bez zmian, magiczne 14mm trzyma. Zabieg przeprowadzi mój gin, więc czuję się w pełni bezpiecznie. Mam się zgłosić o 9.00 na czco. Gin powiedział,że nie powinno być tłumów, a on będzie tego dnia cały dzień na dyżurze, więc full opcja :-)
    Kubuś waży już 3000g, w ciągu 2 tyg przytył 500g :-)
    Ja się dziś nie ważyłam, gin powiedział,że "nie będziemy się stresować" :-)
    Po ustaleniu terminu i sposobu porodu, gin zmierzył ciśnienie i od razu lekko podwyższone :-)

nojaniewiem, gosia86, Eklerka, Ofelaine, PIGULSKA, AGA 30, gosiunia, beti97, madziorek, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

• GabiK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ten Kamisiek chyba robi fajniejsze.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

• kika79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze ostatnia wizytę w poniedziałek czyli 4 dni przed cesarka ciekawe czy dotrwamy do wizyty :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:52

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, super że wiesz już na czym stoisz :) Jakie masz wskazanie do cc? :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde to nie kicia tylko Lucyfer. Jeszcze mi się obrazi ;)

• gosia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamisiek chyba też jest tańszy ale to się dowiem jak zadzwoni
    Gabi jak już posklada łóżeczko to na pewno się pochwalę:)
    Super ze masz wyznaczny termin i że to lekarz prowadzący przeprowadzi cc
    No i Kubulek to już spory chłopczyk:*

Slash pięknie Ci hemoglobina wzrosła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:58

GabiK, slash lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje sie po wizycie. Nie miałam nawet usg robionego tylko badanie szyjki ręczne i tyle. Szyjka sie pomału skraca jest niżej 2 cm. Hemoglobina mi troszkę wzrosła bo o 0,8:P Mam teraz 12.8 czyli lepiej niz ostatnio, a bałam sie ze jeszcze spadnie. Na gbs dodatni powiedział zeby sie nie martwić bo to nic takiego, dadza mi antybiotyk i bedzie ok. Dał mi globułki bo mowilam mu ze chyba mam jakas infekcje, on powiedzial ze teraz upławy moga sie nasilic i łatwo złapać grzybice czy innego syfka. Pytałam się o wiesiołka a on powiedział ze to sciema, no i o ta herbate z lisci malin. To on mnie wysmiał:P Tak czy siak i tak kupie:P
    Nie mam siły już na nic...idę spac;)

nojaniewiem, kika79, PIGULSKA, beti97, dorota1987 lubią tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_16maj wrote:
    Dzięki :) tam teraz podobno mają nowe skrzydło porodowe otworzyć ale nie wiem kiedy...

Podobno nie szybciej niż od czerwca, także już się nie załapiemy.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Gabik, super że wiesz już na czym stoisz :) Jakie masz wskazanie do cc? :)
    Ciaza ivf i wiek. PTG w przypadku in vitro zaleca CC,ale pacjentka oczywiscie moze sama zdecydowac. Ja nie mialam preferencji i zdalam sie na opinie lekarza. Ten z kliniki nieplodnosci tez wskazywal na CC,no i prowadzacy rowniez,wiec stanelo na CC.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik fajnie masz, ze juz wiesz, mozna sie psychicznie nastawić i ponoć cesarka to fajny odlot ;) hehe a u Ciebie jakie wskazania? Ja tak podpytuje, bo szczerze to mnie poród SN przeraża na maxa :D i głośno sie nie przyznam, ale po cichu liczę, ze mała sie nie ułoży jak trzeba, albo ze okulista mi nie da zgody, wiem, troche wstyd :P

GabiK lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik, lekarze wiedzą lepiej, nie ma się co wymądrzać :)

Aktyde, każdy poród ma swoje plusy... Przy sn namęczysz się przez kilka/kilkanaście godzin, ale szybciej dojdziesz do siebie. Przy cc nie będziesz czuła bólu w trakcie, ale za to po wszystkim może być różnie :P
    Ja postanowiłam, że będę próbować naturalnie, ale jeśli sama zobaczę, że nie daję rady, albo Bąblowi się sn nie będzie podobać, to nie będę zgrywać bohaterki tylko poproszę o rzeź :D
    Siostra po porodzie sn poszła pod prysznic po 3h i skakała koło Małej jakby nigdy nic :D Koleżanka z pracy po cesarce chodziła zgięta w pół przez 2 tygodnie i wyła z bólu, bo w pewnym momencie szwy zaczęły się rozchodzić :/ Różnie to bywa...
    Przy cc dziecko jest wyrywane z brzuszka na siłę, ale znowu jest mniejsze ryzyko powikłań... Ech :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:29

GabiK lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ