X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka tylko żeby się nie okazało ze prośby nikt nie wysłucha i będą chcieli Karola wypchnąć siłą...
    Rety tego to się boje na maxa ze będą naciskać na brzuch i jeszcze coś mojemu małemu coś zrobią :(

Dziewczyny dobre wieści gratuluję :)
    Niektóre z was już wiedzą kiedy zobaczą swoje maleństwa :)
    A my tu co niektóre juz donoszone i cisza nic się nie dzieje, nam to się dopiero dłuży ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia też myślałam właśnie o powrocie na 3 miesiące ale miałabym problem z Mała bo nie miałby kto z nią zostać. Z resztą nie ma co gdybać- będzie co ma być ;)
    szkoda, że się nie udało z tym autem, ale dobrze, że mąż w końcu przywiezie te rzeczy od znajomych :) wypucujesz i jutro się nam będziesz chwalić :)
    Gabik super, że już wiesz kiedy Kubuś się pojawi! <3

a ja właśnie przeczytałam komentarz diabetologa i napisał "brak podstaw do rozpoznania cukrzycy ciężarnych". Widocznie wg niego nieznaczne przekroczenie normy to nic złego ;) i co, zaszaleje jutro zjem coś słodkiego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:39

GabiK, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Eklerka tylko żeby się nie okazało ze prośby nikt nie wysłucha i będą chcieli Karola wypchnąć siłą...
    Rety tego to się boje na maxa ze będą naciskać na brzuch i jeszcze coś mojemu małemu coś zrobią :(

Dziewczyny dobre wieści gratuluję :)
    Niektóre z was już wiedzą kiedy zobaczą swoje maleństwa :)
    A my tu co niektóre juz donoszone i cisza nic się nie dzieje, nam to się dopiero dłuży ;)
    Ja mam o tyle dobrze, że u mnie ze względu na mamę wszyscy będą koło mnie skakać :P Wstyd się przyznać, ale zawsze jak tu leżałam to miałam wypasioną salę z własną łazienką, roletami w oknach, łóżko na pilota i co chwilę ktoś do mnie zaglądał... :D Więc mogę być spokojna, że nie będą na siłę cisnąć :)
    W sumie to dziś mi się gin przyznała, że ona chciała cesarkę tylko ze względu na mamę, żeby była spokojna, że dziecko nie będzie niedotlenione ;) No ale zaczęłam jęczeć, że tyle kobiet rodzi, że dzieci są większe i dają radę, a ze mnie się kalekę robi :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ten kamisiek i ta laska piękne fotki robią, ale myślę że koleś ma lepiej zorganizowane sesje pod względem rekwizytów. Zresztą zorientujesz się cenowo jak to wygląda bo to istotne ;) szkoda ze z autem nie wypaliło :/
    Ciekawa jestem czy w końcu doczekasz tego łóżeczka ;)

Karolcia super ze z tą wyceną tak wyszło :)

Aktyde chyba większość z nas nie jest pewna o swój powrót do pracy ale według mnie nie czas teraz na takie zmartwienia. Cieszmy się ciążą i naszymi Skarbami ;)

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ja mam o tyle dobrze, że u mnie ze względu na mamę wszyscy będą koło mnie skakać :P Wstyd się przyznać, ale zawsze jak tu leżałam to miałam wypasioną salę z własną łazienką, roletami w oknach, łóżko na pilota i co chwilę ktoś do mnie zaglądał... :D Więc mogę być spokojna, że nie będą na siłę cisnąć :)
    W sumie to dziś mi się gin przyznała, że ona chciała cesarkę tylko ze względu na mamę, żeby była spokojna, że dziecko nie będzie niedotlenione ;) No ale zaczęłam jęczeć, że tyle kobiet rodzi, że dzieci są większe i dają radę, a ze mnie się kalekę robi :/
    No to super jesteście w bezpiecznej sytuacji :) i jasne jeśli nie ma poważnych przeciwskazań to próbujcie sn :)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam umowę tylko do dnia porodu ;) Potem będę się martwić gdzie szukać pracy i co zrobić z Małym :/

Gosia, Kamisek ma u mnie plus za Adasia kowboja :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:45

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Dziewczyny współczuje problemów z pracą ja mam chyba o tyle dobrze, że pracuje w budżetówce i powrót mam raczej pewny ale też w sumie nigdy nic nie wiadomo bo akurat wracając trafie na zmianę kierownika. I nie wiadomo jakie rządy bedą panować.

Mój mocz z dziś, rewelka, sok z żurawiny i urosept pomogły. Leukocyty wybite ;)

Truskaweczka co u Ciebie??
    Ofe to tak jak ja, ja tez w budzetówce. Wiec raczej powrót mam, jedynie moze do innego działu, ale wtedy poszerze horyzonty wiedzy.

A u mnie jakies leukocyty jednak były. Zaraz zerknę.
    U mnie leukocyty 3,60, a 16 marca był 12,50. Wiec chyba cos ta zurawina jednak dała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:45

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Ja jutro mam wizytę, chyba już ostatnią przed porodem. Ciekawe co mi lekarz powie?
    To trzymam kciuki :) daj znać po wizycie a lekarz może jeszcze będzie chciał cie umówić na kolejną ;)

Monika1357 lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też pracuje w budżetówce i niestety nie wróciłam na swoje stanowisko. Ale nie bylo tego złego... przynajmniej teraz pracowałam z normalnymi ludźmi i bez mobbingU.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 21:48

Eklerka lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie jestem w pelni swiadoma jakie sa plusy i minusy kazdej z opcji. Na SR polozna mowila nam,ze CC to nagle wyrwanie malucha z bezpiecznego srodowiska,ze on nie jest na to przygotowany i to dla niego duzy szok. Bo przy SN uruchamiane sa poklady hormonow,ktore sa potrzebne dziecku do pojawienia sie na swiecie i dziecko przechodzac przez kanal szyjki zyskuje, cwiczy miesnie itd. Zreszta co tu duzo mowic,porod naturalny to naturalny. Nie bez przyczyny tak to natura wymyslila. Dlatego przez tych 9 mcy mialam metlik w glowie,bo wiedzialam ze przy mojej ciazy takie jest wskazanie i caly czas mialam nadzieje,ze to lekarz podejmie ostateczna decyzje. No i najwazniejsze dla mnie,ze moj prowadzacy przyjmie porod. To duzy komfort.
    Troche plusem dla mnie jest to,ze mam wyciety pepek i wiem mniej wiecej jak bedzie wygladac moje dochodzenie do siebie.
    I powiem Wam jeszcze,ze jak sobie pomysle jak bedzie wygladal moj brzuch po wszystkim to bedzie niezly ubaw,bo beda cycki robily za oczy, blizna pozioma po pepku za nos,a blizna po cc za usmiech :-)

slash, Eklerka, gosia86, gosiunia, Anioł, dorota1987 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    to ten tardyferon tak zadziałał :-) ?
    ja biorę od tygodnia to żelazo, oby mi też tak ładnie wzrosło, bo ostatnio hemoglobina znów mi spadła poniżej 10, mimo brania żelaza, ale brałam inne, może tamto nie chciało się wchłaniać dobrze.
    Mysle ze to zasługa własnie tych tabletek. Choc nie powiem, bo jadam tez sporo mięsa. Na pewno tez u Ciebie podskoczy, zobaczysz. Ja chyba po 2 tyg zazywania albo po 3ech, miałam wzrost z 12 do 12,7, no a teraz po kolejnych 3 tyg wzrosło do 14tu. Wieci u Ciebie będą efekty. Ja popijałam wodą z cytryną bo lepiej się wtedy wchłania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:02

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Skonczyłam układanie ciuszków w komodzie. Jak tak lezały nie wyprasowane to taka góra sie wydawała a jak ułozyłam to mam wrazenie ze jakos wszystkiego jest mało. Ale nic co ma byc to bedzie. Jak bedzie trzeba to dopkupie poki co musi to wystarczyc.
    Musze jeszcze zadzwonic do szpitala i zapytac co potrzeba do noworodka a co daja.

Dziewczyny na wyjscie ze szpitala co szykujecie dzieciaczkom?
    pieluszka
    kocyk
    kombinezonik
    pajacyk
    body
    czapeczka
    co jeszcze?

wiem ze to juz było wałkowane :( ale wtedy nie uszykowałam.
    Chyba nic więcej nie potrzeba na wyjście, może ewentualnie łapki niedrapki?
    No i fotelik rzecz jasna ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no tak łapki tez muszę zapakowac ale wrazie czego to przy pajacyku sa wywijane rekawki. Fotelik ma się rozumięc tez :) zeby tylko mąż nie zapomniał zapakowac do samochodu ;)

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

• slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne są te sesje z takimi maluszkami :) u Lindnerów mam wrażenie ze jeszcze piękniejsze te dzieciaczki

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    I brałaś 2x1, tak ? :)
    Pierwsze 3 tyg 2x1 a na kolejnej wizycie zaleciła zebym brała 3x1 na poł godziny przed posiłkiem. Zatem od 18 marca biorę po 3 dziennie. Choc czasem zdarzy mi się zapomniec o ktorejs.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash to moze zabierzcie fotelik jak bedziecie jechac do porodu,zeby potem z wrazenia nie przyjechal bez, za to z bukietem kwiatow :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mała jest aniołkiem póki co, w najgorszym wypadku karmimy się z godzinę bo marudzi, ale potem śpi snem kamiennym kolejne 3 godziny :) Teraz właśnie leży koło mnie na kanapie po kąpieli już 2 godziny i kima, moja kaczuszka <3

Baleronik pokąpielowy :)
    df405b14f2d50d1fmed.jpg

A jeśli chodzi o drugie dziecko, to u mnie też będzie przerwa na znalezienie i zakotwiczenie się w jakiejś fajnej pracy, a potem próbujemy wznowić produkcję :) Szczerze - bardziej mnie odstrasza od kolejnego maluszka wizja 9 miesięcy ciąży niż kolejny poród sn :)

slash, Karolcia88, Wonderwall, nojaniewiem, GabiK, Eklerka, AGA 30, PIGULSKA, gosia86, Catyyy, aktyde85, katalina, gosiunia, czarna panda, beti97, Ofelaine, Puella, kika79, Bluberry, Anioł, Monika1357, dorota1987, madziorek, Magic lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Slash to moze zabierzcie fotelik jak bedziecie jechac do porodu,zeby potem z wrazenia nie przyjechal bez, za to z bukietem kwiatow :-)
    Wszystko się moze zdarzyc.
    Mam nadzieje ze maz z moim tata beda mieli choc na chwile głowe na karku bo razem przyjada, albo moze mama zanim ich z domu wypusci to zapyta czy fotelik maja. Zanim pojde do szpitala to jeszcze ich uczule na to. Wszystkich razem!!!!

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki apetyczny ten Twój baleronik pokąpielowy. Sliczności, az chce się tulic.

Agusia246 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ