X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit: wstalam na siusiu, mogę chodzic jakoś i idzie mi to ciut lepiej niż wczoraj, natomiast bol jest ogromny, nawet stopy mam jakies dziwne. Najgorzej jednak przy przewracaniu się z boku na bok, a boli mnie oprocz tego kregoslup i cala obrecz bioder dretwieje.. Polozna i rehabilitantka nakazaly lezec, wiec tylko jeszcze meza poprosze o pomoc w umyciu się w razie W i zalegam w lozku znow na caly dzien.. :( przed 9 jeszcze dzwonie do ZUSu co tam rozkminili w zwiazku z moim L4..

Aaa Agus, Zosia przesliczna! Nie mog doczekac się swojego Malenstwa :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Katalina oszczędzaj się na maxa i powodzenia z tymi żmijami z ZUSu ;)

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki .

Pigulska gratki z okazji nowego tygodnia :)

Gabi Super, ze znasz juz ternim cc i wiesz przynajmniej, ze bedziesz miala majowe dziecko :)

Propo odejscia wod to mi kolezanka mowila, ze czula parcie na pecherz i potem poczula pyk i wody poleciały. Ale uczucie niby takie jest jak sie chce siusiu.

Obudzilam sie z ciezka glowa, cmi troche na srodku a w cisnieniomierzu baterie padly i nawet nie mam jak zmierzyć teraz Czy to od tego boli.

Kciuki za dzisiejsze wizytujace i dla nas tez prosimy :)

Gosia fajnie, ze maz sie zmobilizowal i przywiozl ci potrzebne rzeczy.

Agusia Zosienka jest cudna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 07:23

GabiK, gosia86, PIGULSKA, Agusia246 lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

PIGULSKA lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) Ja spalam jak nigdy, mysle,ze odsypialam podswiadomy stres wizytowy,bo zwykle nie moglam zasnac min do 24, a tu wczoraj po 22 mnie juz nie bylo.
    Gosia musialam niezle wrazenie na Tobie zrobic,ze Ci sie po nocach snie :-)
    Katalina wspolczuje bardzo tego bolu,ale moze juz niedlugo.
    Dziewczyny mocno wierze,ze wszystkie nasze porody pojda gladko, czy CC czy SN. Patrze na kolezanki z kwietnia,tyle ich juz rozpakowanych i dzieki Bogu bez wiekszych problemow niezaleznie jak dzieciaczki przyszly na swiat. U nas tez mamy wczesniaczki, a wszystkie zdrowe,silne i sliczne <3

gosia86, Eklerka, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti gratulacje z okazji donoszonej ciazy <3

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ja zartowalam z tym wytrzesieniem bobaska :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti takze gratuluje :)

My w piatek mamy swoje swieto :)

Gabi ja tez mocno wierze,ze u kazdej z nas porod zakonczy sie szczesliwie.

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina biedna jestes, jeszcze ten ZUS... Trzymaj sie ;)

Ja dzis o 5 wstałam zrobiłam mojemu herbatke i go obudziłam do pracy, a o 7 była zmiana i ja dostałam herbatke, także początek dnia super ;)

Musze dzis skoczyć do biura spakować swoje rzeczy, bo przenosimy biuro, jeżeli wroce tam do pracy to bede miała 20 min krótsza drogę ;)

Ciagle czytam o Waszych kolejnych wizytach a ja czekam i czekam :/ jutro mam jechac po l4 moze wymusze zeby mnie zbadali, ciekawe co to za lekarz w ogole teraz bedzue mnie prowadził. A moja mała fika od rana, nie wiem jaka ma pozycje, ale na bank nie taka jak powinna, jak mi z rana fiknela to mi sie brzuch po bokach rozciągnął.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Kciukam za wizyty.
    Ofeline snilo mi się ze urodzilas :D

Ofelaine, Monika1357, czarna panda lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde to że brzuch rozciągnął sie na boki jeszcze nie oznacza że mała ma złą pozycję, moja ułożona główkowo a namiętnie wpycha nóżki pod prawe żebra :D a z lewej strony w tym samym czasie jest pupa
    Powodzenia w biurze :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nojaniewiem wrote:
    Dzień dobry! Kciukam za wizyty.
    Ofeline snilo mi się ze urodzilas :D

Ale fajnie, ze ktos o mnie sni :) Do piątku zaciskam nogi ale pozniej twoj sen moze sie spelnic :D

nojaniewiem lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sny snami, mi już się Blu śniła :P ale ciekawe, która rzeczywiście się pochwali swoim Bobaskiem :)

My już pokornie leżakujemy, mąż pojechał do urzędów pozałatwiać moje sprawy a zaś do pracy :) Ja dziś będę tylko wisieć na tel.. zaraz sądna chwila, dam Wam znać ;)

EDIT: Dodzwoniłam się... WYPŁATA W PONIEDZIAŁEK :D nie wiem jeszcze jak i co, bo pani mnie z góry opie***liła, że dzwonię tak wcześnie, ale jakąś decyzję podjęli :D Chyba, że źle zrozumiałam.. Ale grunt, że coś się ruszyło :D Chyba się bali już wojować, bo ktoś przeoczył wysłania mi pism, że sprawdzają mnie, a termin im już daaawno minął :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:47

aktyde85, aktyde85, GabiK, gosia86, Bluberry, dorota1987, Magic lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina zaciskam kciuki za sprawę z ZUSem. Mam nadzieję że leżenie pomoże w bólu.
    Gosiu mamy tak samo ułożone dzieciaczki. Głowa na dole , pupa po lewej po żebrami a nogi z prawej wypychają.
    Ja idę zaraz się zdrzemnąć, nie wiem co mnie tak ciągnie do spania ale nie będę się bronić. Wstałam , umyłam się , zrobiłam porządek z bobrem , wyszłam z psem i mam wrażenie jakbym niewiadomo co robiła. Coś mi ostatnio pachwiny siadają przy chodzeniu, schylaniu. Muszę być bardzo ostrożna bo jak mnie złapie ból to tracę równowagę, dlatego dzisiaj nie ma zmiłuj w autobusie, chcę miejsce siedzące. Najwyżej ludzie zjedzą mnie żywcem.
    Ciekawe czy dzisiaj ubezpieczyciel pokwapi się i da mi znać co z moim zgłoszeniem. Ech jak chcą pieniędzy to zaraz , wszystko na czas opłacać. W drugą stronę to oni zawsze czas mają :/

gosia86 lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w świetnym nastroju i o dziwo wyspani,to pewnie przez to że słoneczko świeci...
    Kciukasy zaciśnięte za wizyty dzisiaj i milutkiego i ciepłego dzionka dla wszystkich...

A urocza kluseczka ja też już chcę swego kluska obok...

Matko jeszcze tylko 9 dni!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 08:52

Eklerka lubi tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:26

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina super! Cieszę się :D może dziś będzie dzień dobrych wiadomości ;) która chce rodzić? :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaa :P

O matko, ale miałam ciśnienie.. aż z tego stresu czuję się zwiotczała, rozbolała mnie głowa i leje się ze mnie jak w 40stopniowym upale, ale jestem już rozluźniona! tylko jeszcze to krocze boli.. Ale autentycznie jak stane to czuję ją między nogami :D a wierzga dziś niesamowicie :) Ułożona jest tak jak u Gosi i Beti :) nogi w prawy bok tupią :)

Rika, a prześcieradełko jeszcze czymś nakrywasz? :) zauważyłam, że najwięcej kurzu mamy w sypialni, mogłabym ścierać nawet 2-3 razy w tyg i zastanawiam się czy warto już ubierać łóżeczko :) A co do tego gotowania to zazdroszczę! Chętnie bym coś mężowi zrobiła, zaplanowałam na ten tydzień, ale chyba w godzinie zero będę wzywać jednak rodziców choćby do pomocy w gotowaniu właśnie, bo nie dam rady teraz stać przy garach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:02

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was!

Trzymam kciuki za wizyty!
    U mnie wizyta w końcu w piątek po 5 tyg przerwy! Bo moja przyjmuje tylko w piątki na NFZ i akurat Święta były, potem wyjazd miała na szkolenie i dopiero teraz 17.04 mam wizytę.

Jak to jest z tymi wypłatami z ZUS? Już raz dostałam wypłatę od nich. I teraz czekam na drugą. Jeśli mam od 13.03. - 13.04 to wypłacają mi po tym 13.04 czy jeszcze później???

Co do gotowania na zapas i mrożenie na czas pobytu w szpitalu to ja nie muszę, teściowa blisko mieszka więc mąż będzie wiedział gdzie zaglądać, no a córka je w przedszkolu ;)

Mamy łóżeczko ale w piwnicy. Mąż złoży i umyje je jak już będziemy w szpitalu. Cała reszta poprana i gotowa do założenia na łóżeczko. Także my na razie nie montujemy łóżeczka.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym od poniedziałku nadal jestem w złym nastroju, w sumie bez powodu... Chyba już mi jest zbyt ciężko. Jestem ograniczona fizycznie - czego nie lubię...

‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ