X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ulozona jest tak jak u Gosi, Beti i Kataliny :)

Na zupke nastawilam i chyba zaraz smigne do rossmana po reszte rzeczy do kosmetyczki co by byc gotowym na 100% do szpitala :)
    Dzis czuje sie calkiem lekko wiec trzeba to wykorzystac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 09:37

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, my w dwupaku ale po marnej nocy.

Gratuluję Gosiunia, Beti, donoszonych ciąż Pigulska nowego tygodnia :)
    Wczoraj widzę sesja brzuszkowa wszystkie piękne <3
    Agusia Zosieńka słodziutka.
    Eklerka i Gabi to już same konkrety fajnie coraz bliżej celu :)

A ja wczoraj nic nie robiłam aż takiego poza lekkim spacerem z przyjaciółką a jak przyjechałam do domu po krótkim leżakowaniu czekając na męża jak wstałam ledwo stałam na nogach, prysznic lekko rozluźnił mięśnie ale później i tak były nie regularne skurcze (w moim odczuciu bezbolesne dopiero w nocy może ze 4 z bólami) ból krocza, kłucia w szyjce jak by mi ktoś zadrę tam wsadził.

WesołaMama zus wypłaca pieniądze po 30 dniach od dnia otrzymania L4 sama im zawozisz czy pracodawca? jeśli oddałaś 13 marca to po 30 dniach powinnaś dostać pieniadze mi ostatnio wypłacili tydzień wcześniej ale za to szefowa późno złożyła

PIGULSKA, GabiK, gosiunia, Eklerka, WesołaMama, Agusia246 lubią tę wiadomość

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) u nad tez nadal nic porodowego się nie dzieje :( w sobotę ciąża będzie juz donoszona.. ale coś czuje, ze szybko jeszcze nie urodze...

Współczuję wam tych przebojów Z zusem, dobrze że mi wypłaca pracodawca..

Powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach; )

Eklerka lubi tę wiadomość

relghdge5lg0owut.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Ja włąsnie wróciłam z Luxmedu i modlę się o dobre wyniki -bioceroza, morfologie obie, hiv i etc. Chcę rodzić w wodzie i już ;)

Posikałam się dziś. Kichnęłam i lunęło :/
    Któraś z was pisała ze można sprawdzić czy to wody się sączą. Siknąć na pewno siknełam ale w innym sytuacjach się zastanawiam czy nie cieknę.

Teraz odpoczynek a na 12:00 do prawniczki. No ta sprawa już mi bokiem wychodzi :D

A wczoraj miałam słaby wieczór - mąż zajęty przy kompie a ja bez sił i z nudów myślałam ze umrę.

Aguś śliczna ta twoja Gwiazdeczka :)

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Jak to jest z tymi wypłatami z ZUS? Już raz dostałam wypłatę od nich. I teraz czekam na drugą. Jeśli mam od 13.03. - 13.04 to wypłacają mi po tym 13.04 czy jeszcze później???

Wesoła....nie masz na PUE info kiedy pójdzie przelew? U mnie wygląda to tak:

L4 od 14.02 d0 10.04 podzielony został na 3 wpłaty:

14.02-28.02 - przelew 16.03
    01.03-31.03 - przelew 02.04
    01.04-10.04 - przelew 13.04

Teraz dostałam L4 od 11.04 do 20 maja i typuję takie terminy przelewów:

11.04-30.04 - przelew początek maja
    01.05-20.05 - przelew po 20 maja

WesołaMama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ten artykuł - co za absurd.

Eklerka lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Tak poza tym od poniedziałku nadal jestem w złym nastroju, w sumie bez powodu... Chyba już mi jest zbyt ciężko. Jestem ograniczona fizycznie - czego nie lubię...
    Oj ja też mam już powoli dość mojej niesprawności :/ ale nie ma co trzeba jeszcze troszkę wytrzymać :) dobrze ze aby auto mam to nie jestem odcięta od świata ;)

Ja łóżeczko mam już ubrane i czeka :) w sumie potem z lokatorem też będzie się kurzylo więc niczym nie nakrywam ;)

gosiunia, WesołaMama lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosiunia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczniemy od tego ze jesteśmy donoszeni <3

no i wiemy już na pewno że będziemy kwietniowi ;)
    Pani doktor wyznaczyła nam date cc i powiedziała ze według niej nie mam szans na poród naturalny :( z jednaj strony się cieszę a z drugiej mi szkoda,ale tak jak pisałam wcześniej zrobimy tak jak będzie lepiej dla Wojtusia czyli jeszcze sie oszczędzamy żeby dotrwać do 27.04 <3

Wojtuś waży 2851 i wszystko u niego w porządku <3

pierwsze słowa Pani doktor jak mnie zobaczyła...widzę że brzuszek opadł ;) a dzień wcześniej właśnie z mężem stwierdziliśmy że tak nam sie wydaje.może później wstawię zdjęcia dla porównania :)

miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach.

PIGULSKA, nojaniewiem, kika79, Bluberry, beti97, katalina, GabiK, Wonderwall, dorota1987, WesołaMama, maribel, madziorek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti Gosiunia gratuluję donoszonych ciąż :)

Gosia to super juz wiesz kiedy zobaczysz Wojtusia :D teraz to tylko odliczać ;)

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

O 17:20 wizyta:)

Czuję jakby mi się przekręcił, mam nadzieję, że mylne uczucie bo już był główką w dół i cholera niech tak siedzi.
    Dzisiaj lekarz podejmie decyzję czy będę rodzić sn, czy łożysko na tyle się podniosło, że główka wyjdzie pierwsza.

Wczoraj po kąpieli dostałam skurczy, to dziwne bo raczej kąpiel mi uspokajała skurcze. Oby mi badaniem nie wywołał porodu bo chciałam w sobotę jeszcze jechać do szkoły i iść na wesele.

Proszę o mocne kciuki:)

GabiK lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej nas mam cesarkowych z jednej strony fajnie bo znamy termin a z drugiej wcale się nie cieszę :-( wiem jak to po operacjach dochodzi się do siebie

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, lekarze wiedzą co robią. Jeśli tak trzeba to głowa do góry i Wy do siebie dojdziecie. Może SN nie tylko dla Maluszków, ale i dla Was jest większą szkodą. Spokojnie :)

Jaki ja mam dziś szalony poranek..... Najpierw zus mi mówi, że 20 wypłata, a teraz jeszcze domofon dzwonił.. nie słyszał mnie nikt bo chyba słuchawka się zepsuła, a ja sobie myślę, może to kontrol z zusu przyszli sprawdzić czy siedzę w domu.. Jakoś się zwlekłam i poczłapałam do windy.. tam patrzę a w korytarzu listonosz :D i co? Przekaz pieniężny przyniósł :D skarbowy mężowi podatek zwrócił :P

aktyde85, kika79, gosiunia, gosia86, WesołaMama, madziorek lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia gratulacje <3

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie miał być mega upał i słońce a tu "upał"co prawda jest 16stopni ale same chmury zero słońca...dalej mi się coś sączy nie wiem czy już moczu nie trzymie czy co ale dzwoniłam do lekarza powiedział zebym poczekała do wizyty skoro skurczy nie czuje bo nie czuje...mi to ogólnie zus tak wypłaca ze masakra ale po podliczeniu za dany miesiąc kwota się zgadza tyle że jest rozbita na dwie połowy np raz 500 raz 900zł raz 1100porazka a wszystko dlatego ze nie zaczelam l4od 1danego miesiąca tylko od 12

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka - ja mam podobnie - L4 zaczęłam od środka miesiąca.
    PUE - nie sprawdzam bo nie mogę się tam zalogować... Generalnie myślałam że mobilnie jestem nie najorsza a ta strona coś mi nie wchodzi. Więc nie mogę tego sprawdzić internetowo.
    Myślę że jeśli mam L4 do 13.04 to możliwe że dostanę kasę 20.04.?
    L4 - daję Szefowej bo ona musi podbić pieczątkę z tyłu L4, podpisać kiedy dostarczyłam L4 do firmy.
    A beż tego można samemu dostarczyć do ZUS?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola weź kup sobie te paseczki będziesz bardziej spokojna.

• katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama, a potwierdzałaś konto PUE w ZUS? bo z tego co pamiętam, to tak trzeba to zrobić.. aktywują dopiero jak się tam pokażesz

Ola kup paseczki.. To dziwne, że wciąż się sączy

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Olka - ja mam podobnie - L4 zaczęłam od środka miesiąca.
    PUE - nie sprawdzam bo nie mogę się tam zalogować... Generalnie myślałam że mobilnie jestem nie najorsza a ta strona coś mi nie wchodzi. Więc nie mogę tego sprawdzić internetowo.
    Myślę że jeśli mam L4 do 13.04 to możliwe że dostanę kasę 20.04.?
    L4 - daję Szefowej bo ona musi podbić pieczątkę z tyłu L4, podpisać kiedy dostarczyłam L4 do firmy.
    A beż tego można samemu dostarczyć do ZUS?

zadzwoń na infolinię do Zusu powiedz i zapytaj czy zwolnienie za dany okres zostało dostarczone i w jakim dniu, oni zadadzą Ci kilka pytać w celach weryfikacji i Ci powiedzą i będziesz wiedzieć mniej więcej kiedy kasę Ci prześlą

• slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Wstałam dzis o 8ej, ale musze sie na chwile teraz połozyc bo nie mgoe sobie poradzic, dziwnie czuje sie zmeczona i jakies powieki mam ciezkie. Nawet maz jak rozmawialismy na skypie - mowi do mnie ze widac ze jestem jakas zmeczona. Zerkne do Was pozniej poki co ide polezec, moze się zdrzemne.

Beti ty tez pisałas ze Cię ciągnie do snu.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to w aptece te paseczki normalnie kupię??podjade chyba i kupie bo az strach glowe mi to ryje i mysle o tym :)wesołamama mi wypłacają do 3dni po dacie l4 które mam wiec powinnas wg mnie dostac

‹‹ 1365 1366 1367 1368 1369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ