Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, nie mam dziś siły, żeby wszystko przeczytać. Miałam mieć fajny dzień, spotkanie z koleżankami, a wyszło, że mam doła, i to przez prace
mówiłam, że dziś nie będę dostępna pod telefonem, to mi dzwonili od rana, a później dostałam maile, i coś mi w nich nie gra, podejrzewam, że już znaleźli kogoś na moje miejsce...i teraz się stresuje, że wyjdzie, że całą ciąże zapierdalałam bez sensu bo i tak nie będę miała gdzie wrócić
I jeszcze mam wyrzuty sumienia, że czegoś nie zrobiłam jak powinnam. Pewnie przesadzam, jak tu się zrelaksować i o tym nie myśleć?
Byłam też dzisiaj w mojej fantastycznej przychodni, w której muszę czekać tygodni na wizytę u ginekologa, i dowiedziałam się, że mój lekarz wyjeżdża za granicę, na stałe...stąd te problemy z terminami, super... -
aktyde miałam to samo przy pierwszej ciąży. Jeszcze na macierzyńskim odbierałam telefony z pracy. Masakra. Teraz już byłam mądrzejsza i zwinęłam się z pracy zaraz na samym początku.
I powiem Ci jedno - nie ważne ile byś zapiperzała w pracy, nie ważne do którego miesiąca i tak będziesz ta zła bo zaszłaś w ciążę.03.02.2014 -
Skonczyłam układanie ciuszków w komodzie. Jak tak lezały nie wyprasowane to taka góra sie wydawała a jak ułozyłam to mam wrazenie ze jakos wszystkiego jest mało. Ale nic co ma byc to bedzie. Jak bedzie trzeba to dopkupie poki co musi to wystarczyc.
Musze jeszcze zadzwonic do szpitala i zapytac co potrzeba do noworodka a co daja.
Dziewczyny na wyjscie ze szpitala co szykujecie dzieciaczkom?
pieluszka
kocyk
kombinezonik
pajacyk
body
czapeczka
co jeszcze?
wiem ze to juz było wałkowaneale wtedy nie uszykowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:14
-
Aktyde... Tak się zdarzyc moze.. Ale weź pod uwage teraz że rok spedzisz z dzieckiem... Przez ten rok na pewno znajdziesz pomysl na siebie i bedziesz się cieszyc że już nie musisz tam wracac i się stresowac
Ja niestety się sypie... Chyba rozwalilo mi się spojenie bo kroka nie mogę zrobic ;( boli jak diabli polozna zalecila mi lezenie.. Nogi w gorze glowa w gorze, w kolysce... Czuje też napieranie Malej na dol i jakoś dziwnie się obrocila.. Boli niemilosiernie... ;( -
Katalina może powinnaś skontaktować się z ginem jak tak bardzo boli
Aktyde to przykre że tak się dzieje ale popatrz na to z drugiej strony że firma tez musi jakoś funkcjonować ale powinni szczerze powiedzieć czego możesz się spodziewać a nie że po macierzyńskim zostaniesz z ręką w nocniku bez pracy
Ja wiem ze nie mam powrotu na moje stanowisko
Ostatnio czytałam ba ovu że to nie jest tak jak sobie planowałam
Że macierzyński, rodzicielski i kolejne ciążowe L4
Podobni trzeba wrócić do pracy
Nie wiem jak to jest faktycznie a kadrowej głupio mi pytać -
Aktyde nie załamuj się, pamiętaj ze zwykle jest tak ze nie ma tego złego co .... Wiec na pewno wszystko sę ułozy zobaczysz. Wiadomo stresowac sie bedziesz. Ale staraj sie myslec pozytywnie bo pewnych rzeczy u tak nie przeskoczysz a co ma byc to bedzie.
-
Czesc Truskaweczka zalezy ile Ciebie nie było, Blu ładnie prowadzi nasz grafik narodzin
na 1 stronie
MARZEC
Nana86 SYNUŚ NATANEK2000g 48cm
urodzony 25 marca 2015 w 33t1d CC TP 12.05.
KotMisia CÓRCIA OLA2730g 52cm
urodzona 26 marca 2015 w 34t4d CC TP. 03.05
Nadulek CÓRCIA MIA WIKTORIA2010g
urodzona 29 marca 2015 w 33t6d CC TP. 11.05
KWIECIEŃ
Shaja88 CÓRCIA NELCIA1985g 47cm
urodzona 1 kwietnia 2015 w 34t SN TP 13.05
Agusia CÓRCIA ZOSIA AURELIA2320g 49cm
urodzona 7 kwietnia2015 w 36t SN TP 04.05
Zgredka CÓRCIA ŁUCJA2510g 52cm
urodzona 9 kwietnia 2015 w 35t6d SN TP 03.05
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:35
Magic, Truskaweczka250, czarna panda lubią tę wiadomość
-
gosia86 wrote:Katalina może powinnaś skontaktować się z ginem jak tak bardzo boli
Aktyde to przykre że tak się dzieje ale popatrz na to z drugiej strony że firma tez musi jakoś funkcjonować ale powinni szczerze powiedzieć czego możesz się spodziewać a nie że po macierzyńskim zostaniesz z ręką w nocniku bez pracy
Ja wiem ze nie mam powrotu na moje stanowisko
Ostatnio czytałam ba ovu że to nie jest tak jak sobie planowałam
Że macierzyński, rodzicielski i kolejne ciążowe L4
Podobni trzeba wrócić do pracy
Nie wiem jak to jest faktycznie a kadrowej głupio mi pytać
Gosia chyba na jeden dzien trzeba wrocic do pracy. Ale mysle ze po tych urlopach mac i rodz bedziesz wykorzystywac zaległ urlop wypoczynkowy wiec to tak jakbys wrociła do pracy. Nie wiem na 100% moze się mylę. Jak sie okaze ze jestes w ciąży to wtedy albo na L4 100% płatne albo bedziesz chodziłą do pracy, potem zno macierzynski itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:42
-
Aktyde współczuję sytuacji, ale może jednak będziesz mogła wrócić do pracy. Wiesz już na pewno że takie zastępstwo za Ciebie to już na stałe? Ja mam ten komfort że mam gdzie wracać, a osoba za mnie pracująca jest do dnia mego powrotu.
Położyłam się już do wyrka, próbuję dodzwonić się do szanownego na skypie ale nie odbierawczoraj nie dzwoniłam żeby dać mu ochłonąć od moich tel to dzisiaj rano pisał jak moje zdrówko. A teraz albo net mu nawala, albo gdzieś polazł. Idę zaraz spać , jakaś taka jestem do kitu.
-
Aktyde kochana dlatego wspolczuje tym ktore musze pracowac u kogos... pracowalam niedlugo w znanej firmie TP S.A. i moja kolezanka pracowala tam 5 lat. Znala sie na rzeczy i bardzo sumiennie wypelniala wszystkie obowiazki i zlecone zadania. Raz jeden jedyny raz jakis papierek nie zostal wproadzony do systemu i odhaczony ze wyplynal. Ja rozumiem gdyby to bylo pismo z rodzaju WAZNE NAJWAZNIEJSZE ale to byla jakas glupota. Tej mojej znajomej tak sie oberwalo od kierownika i echem odbilo sie u dyrektora pionu... zalamana byla pare dni. Ale powiedziala jedno zdajie ktore popchnelo mnie do dzialania na wlasna reke... mowi do mnie"Madzia zapamietaj, nie wazne ile razy zrobisz cos dobrze, zapamietaja tylko ten jeden raz jak potkniesz". Przyezrklam sobie ze nigdy nie pozwole sobie na to by ktos mna pomiatal i mowil mi jak mam zyc, kiedy zajsc w ciaze kiedy wrocic do pracy. Bardzo Ci wspolczuje tego stresu...
gosia86 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Slash ogólnie to po rodzicielskimi muszę iść po skierowanie na badania okresowe żebym mogła wykorzystać zaległy urlop wypoczynkowy na dzień dzisiejszy mam zaległe 21 dni plus tegoroczny urlop czyli razem 41
Może urlop jest traktowany jako podjęcie pracy nie wiem ale dobrze by było
Beti może faktycznie net mu nawalaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 19:46
-
slash wrote:Czesc Truskaweczka zalezy ile Ciebie nie było, Blu ładnie prowadzi nasz grafik narodzin
na 1 stronie
MARZEC
Nana86 SYNUŚ NATANEK2000g 48cm
urodzony 25 marca 2015 w 33t1d CC TP 12.05.
KotMisia CÓRCIA OLA2730g 52cm
urodzona 26 marca 2015 w 34t4d CC TP. 03.05
Nadulek CÓRCIA MIA WIKTORIA2010g
urodzona 29 marca 2015 w 33t6d CC TP. 11.05
KWIECIEŃ
Shaja88 CÓRCIA NELCIA1985g 47cm
urodzona 1 kwietnia 2015 w 34t SN TP 13.05
Agusia CÓRCIA ZOSIA AURELIA2320g 49cm
urodzona 7 kwietnia2015 w 36t SN TP 04.05
Zgredka CÓRCIA ŁUCJA2510g 52cm
urodzona 9 kwietnia 2015 w 35t6d SN TP 03.05
No to bardzo dlugo mnie nie było;) to juz od marca widzę dziewczyny zaczęły to Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych mam -
No właśnie nie pracuje w jakiejś korpo czy w ogóle w dużej firmie gdzie pracownik jest jakimś nieistotnym trybikiem, a w firmie gdzie pracuje kilka osób, dla gościa, który od kilkunastu lat jest w UK i zawsze powtarza, że nie chce być takim pracodawcą jak ci tu w Polsce. Z tymże wiem, że to różnie bywa, i mam bardzo ograniczone zaufanie do wszystkich, w dodatku chyba mało wierze w siebie i doceniam samą siebie.
Beti, nie wiem nic na pewno, to na razie tylko moje podejrzenia, może jutro się czegoś więcej dowiem. -
Katalina weź sobie nospe mi po niej wczoraj przeszło a było całkiem podobnie i jeszcze do tego skurcze
Ale jestem dziś padnieta,jeszcze gości miałami tylko usłyszałam ale ty masz wielkie stopy...no do cholery w ciąży wkoncu jestem i to końcówka to czego to się spodziewać wrrrrrr...
Muszę jeszcze gary pomyc i moim ogrom kolacje zrobić echWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:01
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Gosia mi też się wydaje, że urlop jest traktowany jako powrót do pracy- w końcu za ten czas pracodawca musi opłacić składki. I dobrze mówisz, że przed wykorzystaniem urlopu będziesz musiała pofatygować się do lekarza medycyny pracy.
ja też bym tak chciała, po macierzyńskim,rodzicielskim wziąć zaległy urlop a po urlopie od razu na l4 z kodem b
Dodzwonił się mąż?
a mi się znów coś zaczyna dziać. tzn dziwnie się czuję, serducho wali jak oszalałe a praktycznie cały dzień leżę. ciśnienie niby jeszcze w normie bo 138/89 ale puls 120...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 20:02
gosia86 lubi tę wiadomość
-
No tak pewnie trzeba bedzie pojsc na badania okresowe, nie pomyslałam.
Własnie zerknełam czy sa moje wyniki krwi i moczu.
No powiem Wam ze hemoglobina 14 - niezlea było 12,7, mysle ze wkoncu gin bedzie zadowolony.
Limfocyty mam ponizej normy.
Bakterie w moczu miałam 29, spadły do 24 - piłam sok z zurawiny ale widac mały efekt.