X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnapanda zgrabny brzusio rzeczywiście nie wygląda na 9 miesiąc ;)

Ja też miewam takie twardnienie ze aż brakuje tchu w piersiach
    W sumie nie liczyłam jak często to się pojawia ale chyba dość często no i czuje to głównie jak siedzę lub leżę

Aktyde mozliwe ze to przez ruchy Małej te kłucia

Aga gratuluję wieści :) a do wizyty szybko zleci :)

Ja też słyszałam o tym powiększeniu się nosa...mi podobno też spuchł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:01

czarna panda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde tez myślę że to przez ruchy dziecka.
    A dziś to jakiś taki dzień. Męża wysłałam do apteki po te paski, a krocze mam wrażenie że się rozjeżdża na 2 strony. Twardnień brzucha nie liczę bo się już w tym nie łapie.

Ewelinke ja mam coś z nivea

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:06

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie ja mam linomag z wit.a+e a z filtrem UV Pharmaceris sph+50

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linomag sun z filtrem uv ale teraz nie pamiętam już ile ten filtr
    Bluberry my placilismy 7 lat temu 2000 za kamerzystę i fotografa
    Może zdjęcia u was drogie ale samochody tańsze niż na dolnym śląsku :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Nivea.

Hemoglobina 13,3 :) Czekam na resztę wyników :)

• GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzarnaPanda nystatyna jest bezpieczna,ja bralam kilkakrotnie dowcipnie w ciazy :-)
    Bluberry te ceny u nas sa powalajace :-/ o polowe wyzsze niz gdzie indziej.

czarna panda lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po sr dziś były ostatnie zajęcia, dostaliśmy skarpetunie Oilatum soft :) i udało sie trafiłam na niebieskie :D
    Wciągnęłam tez sorbet malinowy z lidla, na szczęście udało mi sie nie pochłonąć całego :P
    Lada chwila zabieram sie za dokończenie prasowania a jutro wyniki, dermatolog i wracam do moich malutkich Bubusiowych ubranek <3
    Ewelinkie ja mam krem do twarzy i ciała z hippa a z filtrem jak Pigulska pharmaceris baby spf 50+

201505111762.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu...ja jeszcze myślę o taj babeczce: http://petitstudio.pl/galeria/fotografia-niemowleca/. Dojeżdża do domu klienta, co w przypadku noworodka bardzo wygodne, no i tańsza, za podstawowy pakiet bierze 300 zł.

Ja nystatyne biorę profilaktycznie, raz w tygodniu ze względu na pessar, więc musi być bezpieczna w ciąży. Inaczej profilaktycznie by jej nie zapisywali.

Dziewczyny, ale u Was super hemoglobina...u mnie zaledwie 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 18:55

GabiK, Bluberry, Wonderwall lubią tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    Blu...ja jeszcze myślę o taj babeczce: http://petitstudio.pl/galeria/fotografia-niemowleca/. Dojeżdża do domu klienta, co w przypadku noworodka bardzo wygodne, no i tańsza, za podstawowy pakiet bierze 300 zł.

Ja nystatyne biorę profilaktycznie, raz w tygodniu ze względu na pessar, więc musi być bezpieczna w ciąży. Inaczej profilaktycznie by jej nie zapisywali.

Dziewczyny, ale u Was super hemoglobina...u mnie zaledwie 8.

Też ma śliczne zdjęcia takie cukierkowe ale i za reportaż chrztu ma całkiem całkiem... no to mi teraz namieszałaś pokaże mężowi

a wiesz skąd ona jest? bo pisze że dojazd do 30km gratis a powyżej jest dopłata

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już doczytałam w kontakcie z Brwinowa (jeśli to o ten Brwinów chodzi k/ Milanówka) dopłacała bym mi bliżej do Góry Kalwarii

• beti97 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy z Wikusią po ginie :) szyjka długa , zamknięta, ale jak to dr powiedział już jest nie zła. Śmiał się na początku że tak mnie zbada źebym urodziła, ale powiedział że nie będzie mi gmerał żeby mnie nie rozkrwawić. Koniec końców wizyta za tydzień plus ktg. Czyli rodzice szczuplejsi o 180 zł, ale na mojego gina nie szkoda mi kasy bo naprawdę zawsze mi pomoże i nigdy mnie nie zbył. No a później zobaczymy. Póki co jak tylko wyczuwa badanie w powietrzu albo skurcz to ląduje mi pod żebrami i wypycha tyłeczek. W dół zapuszcza się tylko w nocy jak idę spać. Uparte dziecię mam, chyba wie gdzie jest wyjście i póki co nie ma zamiaru z niego korzystać.

Bluberry, katalina, GabiK, gosia86, AGA 30, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu...jest z Brwinowa, ode mnie to 16 km. Powyżej 30 km dopłata 30 zł. Moja koleżanka robiła u niej sesję brzuszkową i była zachwycona jej podejściem i ciepłem. Umówiła się już na sesję noworodkową. Dlatego mnie też to kusi.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaleee mam dziś dzikie zachcianki.. Najpierw nim mąż wrócił z pracy wlałam sobie do szklanki pomidorowej... przegryzłam to czekoladą i tą (mając jeszcze resztki w ustach) znów zalałam pomidorową i przygryzłam ugotowaną marchewką z zupy...

Teraz mąż idzie biegać... pobiegnie mi też do KFC ;) na dziś mały longer i mały twister.. Nie jadłam nic w większej (normalnej choćby) ilości od poniedziałku chyba.. ciągle mdłości.. Więc teraz już nie mogę się doczekać :D chyba że mi przejdzie smak...

gosia86, kika79, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyznam że mi też się bardzo podoba i cena zachęca, ja bym musiała dopłacić ale 330zł a 500zł to spora różnica więc i tak zachęca

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnapanda boze masz super brzusio malenki i zgrabny :)ja wyglądam jak slonica nawet zdj ni wrzucam bo wstyd :)
    ja po wizycie wzystko u nas gra szyjka zamknięta nic się nie skraca nie otwiera i generalnie nic a nic sie nie dzieje a to rano to musialam nie utrzymac na pewno to nie były wody bo przecieku nie ma :)3maja ide do szpitala 4go z rana mam cc także jeszcze 19dni i zobacze syneczka...mały waży 3200 prawie! więc za te 2,5tyg myśle ze pod 4kg podejdzie więc będzie duuzy ale teraz sie zastanowilam i doszlam do tego ze nie miałam tego badania co wy gbs a wizyty juz nie mam przed cc więc co nie robi mi lekarz tego??to jest obowiązkowe?? pozdrawiam wszystkie :)

katalina, gosia86, GabiK, kika79, Eklerka, czarna panda lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka ryzyko zakażenia istnieje kiedy dziecko przechodzi przez pochwę , a u Ciebie przy cc ominie tą ścieżkę :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti97 wrote:
    Olka ryzyko zakażenia istnieje kiedy dziecko przechodzi przez pochwę , a u Ciebie przy cc ominie tą ścieżkę :)
    aaaa czyli dlatego nie mam tego badania :)ok dziękuje za odp :)

• katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jeżeli masz mieć i tak CC to pewnie lekarz Ci oszczędza wydatku.. bo chyba gbs się pobiera do porodów fizjologicznych w razie kontaktu dziecka z wydzieliną/kałem (jeżeli matka ma właśnie jakieś kolonie, to dziecko mogłoby się zarazić podczas porodu sn). Cesarka chyba nie niesie za sobą takiego efektu..

Super dziewczyny wieści macie :) to teraz tylko grzecznie czekać do terminu :)

olka24, gosiunia lubią tę wiadomość

‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ