X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle jakoś spuchłam, że szok...a twarz??? jak księżyc w pełni :D ale wiadomo każda ma inaczej :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was.
    Jak często twardnieje Wam brzuch? Mi tak dzisiaj twardniał już z 6 razy. Nie jest ból ale dyskomfort jest. Tak jakby Milenka rozpychała się jednak widać że to macica się kurczy na całym brzuszku tak około 0,5-1 minuty.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    ja w ogóle jakoś spuchłam, że szok...a twarz??? jak księżyc w pełni :D ale wiadomo każda ma inaczej :)

Ja też tak mam - twarz jak siężyc w pełni - nie lubię tego :/ Do tego usta mam jakbym była po operacji plastycznej powiększającej usteczka ;)

Magic lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Gabi chcesz namiary na fajnych kreatywnych ludzi do sesji?? Z Piaseczna. Mogę Ci podesłać, ja na pewno z nich skorzystam :)

Blu....podeślij mi namiary. Mieszkam rzut beret od Piaseczna, więc może skorzystam.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej MiM nie gadaj że takie rzeczy się dzieją :P Mąż mi dzisiaj powiedział, że moje czoło mam jak kasjopea! W sensie, że taka kasza mi wyszła! :P Jakaś masakra, skomentował też, że na nosie bomba rośnie :P już usunęłam, ale on się ze mnie śmieje zawsze jak mi coś wyjdzie, bo to raczej z nas dwojga to on bardziej "pryszczaty" i tylko latam za nim że coś ma, teraz się może odegrać ;) No i też puchnę, a nos myślałam, że nabrzmiały bo cały tydzień w zeszłym miałam katar przecież :P

Ofe, ja za świeże truskawki i lody śmietankowe bym się dała pokroić teraz :P
    A udało mi się jakoś stanąć na nogi i powolutku powolutku pomidorową ugotowałam :) Wyzwanie nie lada z bolącym kroczem, ale i tak co chwila do kibla latam...

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sesje brzuszkowa zrobi moja kolezanka, mam kilka pomysłów i mam nadzieje, ze wyjda nam fajne zdjecia. Troche szkoda nam kasy na profesjonalna sesje ciazowa ale jak malutka sie urodzi to juz wybierzemy sie na pewno do fotografa :)

Wesola mamo mi sie zdarzaa takie twardnienie tylko wieczorami i tez jakies 5-6 razy i na tym koniec.

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline - ja mam częściej w ciągu dnia i wieczorem też. Ale w nocy to już nie czuję ;) Wiem że to skurcze przepowiadające, ale ciekawa jestem ile w ciągu doby to norma?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od dawna mam usta jak po botoksie, takie pelne, nawet w pracy zauwazyli. Akurat one moglyby takie zostac po porodzie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Mam pytanie do Was.
    Jak często twardnieje Wam brzuch? Mi tak dzisiaj twardniał już z 6 razy. Nie jest ból ale dyskomfort jest. Tak jakby Milenka rozpychała się jednak widać że to macica się kurczy na całym brzuszku tak około 0,5-1 minuty.

ja do południa mam kilka razy takich twardnień. Sporo tego, ale wg badania z soboty - nie wpływa to na szyjkę ani rozwarcie :) a w nocy też mam, jak wstaje, jak leże na boku.

a czy Wam jak twardnieje to czasami aż brakuje tchu? takie zapieranie oddechu...

No i mojego męża siostra jest juz po wizycie - zrobili jej tylko bete i jakieś bakterie a usg dopiero po 25 kwietnia. Mówiłam jej, że wcześnie idzie, bo nic nie zobaczą. Ale dobrze, że jej te badania zlecił. Ciekawe jak jej Maleństwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:21

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja bym też namiary prosiła :) Może się z mężem skusimy na sesję dla Małej i z Małą :))

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik "lubię" za te kolana :D

GabiK lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciągu dnia twardnieje tak do 10-u razy. W nocy śpię jak suseł, więc nie czuję. Mi ginka zwiększyła nospę, która brałam dorażnie, do 3x1.

WesołaMama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to właśnie takie dziwne odczucie jakby mnie ten skurcz za gardło łapał.
    WesołaMama z tego co pamiętam należy zacząć się niepokoić jeśli jest więcej niż 6 w ciągu godziny, a w ciągu doby może być i 20 i nic to nie znaczy, oprócz tego co mówisz,że macica ćwiczy. Ale u niektórych z nas te skurcze powodują skracanie się szyjki. Tyle,że na tym etapie to już chyba wskazane :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic o tak wlasnie mam, jakby dech zapieralo i tak dusilo w klatce piersiowej.

Tez mialam was o to pytac, czy tak macie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze takie, że jak ściśnie mi brzuch to tak jakby to nie był mój brzuch tylko jakiś ciężar doklejony :P na godzine max mam 3 więc szału nie robi ;)
    Raczej rozkłada mi sie to w ciągu dnia, a często łączy się z dużą aktywnością małej co jest normalne, bo ponoć ona pobudza macicę i ok :) Tyle, że u mnie szyja już poniżej 2cm. Będę wiedziała w pon czy się nie rozwiera..

Póki co baaaardzo intensywnie mnie czyści, pomimo małego apetytu :|

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik mi lekarz powiedział, że nawet już 4 w ciągu godziny to powód do wizyty na IP. A mnie straszny głód złapał :D mogłabym przechylić lodówkę i pochłonąć wszystko co w niej jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:35

GabiK lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedz. Mi twardnieje co najwyżej 2razy na godz. Ale faktycznie najczęściej po tym jak mała się porozpycha w brzuchu.

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dzieciaki przyczyniają sie do twardnienia :) tym bardziej, że mają coraz mniej miejsca :) a mówicie, że Was uciskają/kopią po żebrach... ja swoją czuję z 7 cm nad pępkiem i w okolicach pepka....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zadowoliłam dżemem truskawkowym i zjadłam poł słoiczka łyżeczką :)

Ofeline nie lubię Ząbkowic :( ale byłam tam tylko kilka razy i to w odwiedzinach w szpitalu wiec to pewnie dlatego
    Ale te ze strzelina lody znasz?

U mnie twardnienia są raczej dołem brzucha i właśnie mam zamiar zapytać gin czy to normalne bo na Sr położna mówiła że jak skurcze to cała macica się napina a w szpitalu to powiedziały że to nie jest reguła bo każdy jest inny
    Ja czasem mam wrażenie takiego rozwierania szyjki przed okresem tez zawsze tak miałam no i jeszcze takie klucia w szyjce

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo te kłucia i to uczucie....jakbym miała zaraz okresu dostać - też to mam :) czyli wychodzi na to, że to normalny objaw na ten okres ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:44

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ