X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle jakoś spuchłam, że szok...a twarz??? jak księżyc w pełni :D ale wiadomo każda ma inaczej :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do Was.
    Jak często twardnieje Wam brzuch? Mi tak dzisiaj twardniał już z 6 razy. Nie jest ból ale dyskomfort jest. Tak jakby Milenka rozpychała się jednak widać że to macica się kurczy na całym brzuszku tak około 0,5-1 minuty.

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    ja w ogóle jakoś spuchłam, że szok...a twarz??? jak księżyc w pełni :D ale wiadomo każda ma inaczej :)

Ja też tak mam - twarz jak siężyc w pełni - nie lubię tego :/ Do tego usta mam jakbym była po operacji plastycznej powiększającej usteczka ;)

Magic lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Gabi chcesz namiary na fajnych kreatywnych ludzi do sesji?? Z Piaseczna. Mogę Ci podesłać, ja na pewno z nich skorzystam :)

Blu....podeślij mi namiary. Mieszkam rzut beret od Piaseczna, więc może skorzystam.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej MiM nie gadaj że takie rzeczy się dzieją :P Mąż mi dzisiaj powiedział, że moje czoło mam jak kasjopea! W sensie, że taka kasza mi wyszła! :P Jakaś masakra, skomentował też, że na nosie bomba rośnie :P już usunęłam, ale on się ze mnie śmieje zawsze jak mi coś wyjdzie, bo to raczej z nas dwojga to on bardziej "pryszczaty" i tylko latam za nim że coś ma, teraz się może odegrać ;) No i też puchnę, a nos myślałam, że nabrzmiały bo cały tydzień w zeszłym miałam katar przecież :P

Ofe, ja za świeże truskawki i lody śmietankowe bym się dała pokroić teraz :P
    A udało mi się jakoś stanąć na nogi i powolutku powolutku pomidorową ugotowałam :) Wyzwanie nie lada z bolącym kroczem, ale i tak co chwila do kibla latam...

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam sesje brzuszkowa zrobi moja kolezanka, mam kilka pomysłów i mam nadzieje, ze wyjda nam fajne zdjecia. Troche szkoda nam kasy na profesjonalna sesje ciazowa ale jak malutka sie urodzi to juz wybierzemy sie na pewno do fotografa :)

Wesola mamo mi sie zdarzaa takie twardnienie tylko wieczorami i tez jakies 5-6 razy i na tym koniec.

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline - ja mam częściej w ciągu dnia i wieczorem też. Ale w nocy to już nie czuję ;) Wiem że to skurcze przepowiadające, ale ciekawa jestem ile w ciągu doby to norma?

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od dawna mam usta jak po botoksie, takie pelne, nawet w pracy zauwazyli. Akurat one moglyby takie zostac po porodzie :)

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WesołaMama wrote:
    Mam pytanie do Was.
    Jak często twardnieje Wam brzuch? Mi tak dzisiaj twardniał już z 6 razy. Nie jest ból ale dyskomfort jest. Tak jakby Milenka rozpychała się jednak widać że to macica się kurczy na całym brzuszku tak około 0,5-1 minuty.

ja do południa mam kilka razy takich twardnień. Sporo tego, ale wg badania z soboty - nie wpływa to na szyjkę ani rozwarcie :) a w nocy też mam, jak wstaje, jak leże na boku.

a czy Wam jak twardnieje to czasami aż brakuje tchu? takie zapieranie oddechu...

No i mojego męża siostra jest juz po wizycie - zrobili jej tylko bete i jakieś bakterie a usg dopiero po 25 kwietnia. Mówiłam jej, że wcześnie idzie, bo nic nie zobaczą. Ale dobrze, że jej te badania zlecił. Ciekawe jak jej Maleństwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:21

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja bym też namiary prosiła :) Może się z mężem skusimy na sesję dla Małej i z Małą :))

gosiunia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik "lubię" za te kolana :D

GabiK lubi tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w ciągu dnia twardnieje tak do 10-u razy. W nocy śpię jak suseł, więc nie czuję. Mi ginka zwiększyła nospę, która brałam dorażnie, do 3x1.

WesołaMama lubi tę wiadomość

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to właśnie takie dziwne odczucie jakby mnie ten skurcz za gardło łapał.
    WesołaMama z tego co pamiętam należy zacząć się niepokoić jeśli jest więcej niż 6 w ciągu godziny, a w ciągu doby może być i 20 i nic to nie znaczy, oprócz tego co mówisz,że macica ćwiczy. Ale u niektórych z nas te skurcze powodują skracanie się szyjki. Tyle,że na tym etapie to już chyba wskazane :-/

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic o tak wlasnie mam, jakby dech zapieralo i tak dusilo w klatce piersiowej.

Tez mialam was o to pytac, czy tak macie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze takie, że jak ściśnie mi brzuch to tak jakby to nie był mój brzuch tylko jakiś ciężar doklejony :P na godzine max mam 3 więc szału nie robi ;)
    Raczej rozkłada mi sie to w ciągu dnia, a często łączy się z dużą aktywnością małej co jest normalne, bo ponoć ona pobudza macicę i ok :) Tyle, że u mnie szyja już poniżej 2cm. Będę wiedziała w pon czy się nie rozwiera..

Póki co baaaardzo intensywnie mnie czyści, pomimo małego apetytu :|

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik mi lekarz powiedział, że nawet już 4 w ciągu godziny to powód do wizyty na IP. A mnie straszny głód złapał :D mogłabym przechylić lodówkę i pochłonąć wszystko co w niej jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:35

GabiK lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za odpowiedz. Mi twardnieje co najwyżej 2razy na godz. Ale faktycznie najczęściej po tym jak mała się porozpycha w brzuchu.

• Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, dzieciaki przyczyniają sie do twardnienia :) tym bardziej, że mają coraz mniej miejsca :) a mówicie, że Was uciskają/kopią po żebrach... ja swoją czuję z 7 cm nad pępkiem i w okolicach pepka....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zadowoliłam dżemem truskawkowym i zjadłam poł słoiczka łyżeczką :)

Ofeline nie lubię Ząbkowic :( ale byłam tam tylko kilka razy i to w odwiedzinach w szpitalu wiec to pewnie dlatego
    Ale te ze strzelina lody znasz?

U mnie twardnienia są raczej dołem brzucha i właśnie mam zamiar zapytać gin czy to normalne bo na Sr położna mówiła że jak skurcze to cała macica się napina a w szpitalu to powiedziały że to nie jest reguła bo każdy jest inny
    Ja czasem mam wrażenie takiego rozwierania szyjki przed okresem tez zawsze tak miałam no i jeszcze takie klucia w szyjce

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo te kłucia i to uczucie....jakbym miała zaraz okresu dostać - też to mam :) czyli wychodzi na to, że to normalny objaw na ten okres ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:44

gosiunia lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1369 1370 1371 1372 1373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ