Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magic wrote:ja w ogóle jakoś spuchłam, że szok...a twarz??? jak księżyc w pełni
ale wiadomo każda ma inaczej
Ja też tak mam - twarz jak siężyc w pełni - nie lubię tegoDo tego usta mam jakbym była po operacji plastycznej powiększającej usteczka
Magic lubi tę wiadomość
-
Bluberry wrote:Gabi chcesz namiary na fajnych kreatywnych ludzi do sesji?? Z Piaseczna. Mogę Ci podesłać, ja na pewno z nich skorzystam
Blu....podeślij mi namiary. Mieszkam rzut beret od Piaseczna, więc może skorzystam. -
Eeeej MiM nie gadaj że takie rzeczy się dzieją
Mąż mi dzisiaj powiedział, że moje czoło mam jak kasjopea! W sensie, że taka kasza mi wyszła!
Jakaś masakra, skomentował też, że na nosie bomba rośnie
już usunęłam, ale on się ze mnie śmieje zawsze jak mi coś wyjdzie, bo to raczej z nas dwojga to on bardziej "pryszczaty" i tylko latam za nim że coś ma, teraz się może odegrać
No i też puchnę, a nos myślałam, że nabrzmiały bo cały tydzień w zeszłym miałam katar przecież
Ofe, ja za świeże truskawki i lody śmietankowe bym się dała pokroić teraz
A udało mi się jakoś stanąć na nogi i powolutku powolutku pomidorową ugotowałamWyzwanie nie lada z bolącym kroczem, ale i tak co chwila do kibla latam...
-
Nam sesje brzuszkowa zrobi moja kolezanka, mam kilka pomysłów i mam nadzieje, ze wyjda nam fajne zdjecia. Troche szkoda nam kasy na profesjonalna sesje ciazowa ale jak malutka sie urodzi to juz wybierzemy sie na pewno do fotografa
Wesola mamo mi sie zdarzaa takie twardnienie tylko wieczorami i tez jakies 5-6 razy i na tym koniec. -
WesołaMama wrote:Mam pytanie do Was.
Jak często twardnieje Wam brzuch? Mi tak dzisiaj twardniał już z 6 razy. Nie jest ból ale dyskomfort jest. Tak jakby Milenka rozpychała się jednak widać że to macica się kurczy na całym brzuszku tak około 0,5-1 minuty.
ja do południa mam kilka razy takich twardnień. Sporo tego, ale wg badania z soboty - nie wpływa to na szyjkę ani rozwarciea w nocy też mam, jak wstaje, jak leże na boku.
a czy Wam jak twardnieje to czasami aż brakuje tchu? takie zapieranie oddechu...
No i mojego męża siostra jest juz po wizycie - zrobili jej tylko bete i jakieś bakterie a usg dopiero po 25 kwietnia. Mówiłam jej, że wcześnie idzie, bo nic nie zobaczą. Ale dobrze, że jej te badania zlecił. Ciekawe jak jej Maleństwo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:21
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualny
-
Magic to właśnie takie dziwne odczucie jakby mnie ten skurcz za gardło łapał.
WesołaMama z tego co pamiętam należy zacząć się niepokoić jeśli jest więcej niż 6 w ciągu godziny, a w ciągu doby może być i 20 i nic to nie znaczy, oprócz tego co mówisz,że macica ćwiczy. Ale u niektórych z nas te skurcze powodują skracanie się szyjki. Tyle,że na tym etapie to już chyba wskazane -
Ja mam skurcze takie, że jak ściśnie mi brzuch to tak jakby to nie był mój brzuch tylko jakiś ciężar doklejony
na godzine max mam 3 więc szału nie robi
Raczej rozkłada mi sie to w ciągu dnia, a często łączy się z dużą aktywnością małej co jest normalne, bo ponoć ona pobudza macicę i okTyle, że u mnie szyja już poniżej 2cm. Będę wiedziała w pon czy się nie rozwiera..
Póki co baaaardzo intensywnie mnie czyści, pomimo małego apetytu -
Gabik mi lekarz powiedział, że nawet już 4 w ciągu godziny to powód do wizyty na IP. A mnie straszny głód złapał
mogłabym przechylić lodówkę i pochłonąć wszystko co w niej jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:35
GabiK lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
No tak, dzieciaki przyczyniają sie do twardnienia
tym bardziej, że mają coraz mniej miejsca
a mówicie, że Was uciskają/kopią po żebrach... ja swoją czuję z 7 cm nad pępkiem i w okolicach pepka....
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja się zadowoliłam dżemem truskawkowym i zjadłam poł słoiczka łyżeczką
Ofeline nie lubię Ząbkowicale byłam tam tylko kilka razy i to w odwiedzinach w szpitalu wiec to pewnie dlatego
Ale te ze strzelina lody znasz?
U mnie twardnienia są raczej dołem brzucha i właśnie mam zamiar zapytać gin czy to normalne bo na Sr położna mówiła że jak skurcze to cała macica się napina a w szpitalu to powiedziały że to nie jest reguła bo każdy jest inny
Ja czasem mam wrażenie takiego rozwierania szyjki przed okresem tez zawsze tak miałam no i jeszcze takie klucia w szyjce -
oooo te kłucia i to uczucie....jakbym miała zaraz okresu dostać - też to mam
czyli wychodzi na to, że to normalny objaw na ten okres ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 14:44
gosiunia lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018