Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti jest od apteki
MiM to widzę, że też uprawiasz sporty ekstremalne
ja chyba jednak zacznę się powoli ogarniać, pozmywam co by było w czym makaron na obiad ugotować, zrobię włosy i makijaż i tak powoli wyjdę już z domu po tę chałkę! nim wrócę do domu to obstawiam że będzie gruuubo po drugiej (piekarnia po drugiej stronie ulicy za parkingiem raptem 100m
) ale w pół godziny myślę, że "szybkim marszem" się ogarnę i zdążę zjeść chałkę z masłem przed wyjściem
Gorzej jak chałki w piekarni już nie będzie... to chyba zjem ekspedientki ze złościMiM lubi tę wiadomość
-
Skontaktowałam się z babeczką z PetitStudio w sprawie sesji noworodkowej. Cena 350zł +30zł za dojazd do Piaseczna. Zdjęć 15szt na CD + 15 wydrukowanych. Daje rabat, ale dopiero na następną sesję. Jak fajnie wyjdzie to skorzystalibyśmy przy okazji chrztu. I wstępnie umówiłyśmy się na 8 lub 11.05. Kubuś będzie miał tydzień lub trochę więcej. Jeszcze nie mam pomysłu skąd wezmę kaskę
ale mąż uznał,że warto, bo zdjęcia super a to piękna pamiątka, więc błogosławieństwo już jest
Wonderwall, Puella, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelinkie bardzo tanio, ale zobacz ile negatywnych i neutralnych komentarzy
Ofe ja wyczytałam gdzieś,że to się należy dla rodzin gdzie dochód na osobę to max 1922zł netto. Też się przyłączam do pytania -czy dzielimy na ilość osób już z dzieckiem czy bez? A i jeszcze jedno - jak mam umowę o pracę + działalność to przedstawiamy nasze PITy z umowy o pracę i mój z działalności też, racja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:27
-
MiM wrote:Ofe to jak to teraz jest z tym becikowym. Boje się że my nie dostaniemy bo niby "za dużo zarabiamy".
Dodajemy przychód z pita i dzielimy na 4?.
i jeszcze dodatkowe pytanie czy odliczamy od przychodu składki na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne i dopiero wtedy dzielimy?03.02.2014 -
Ofe, a jak my małżeństwem od zeszłego roku jesteśmy? W 2013 jeszcze byłam studentką, nie pracowałam... To jak do tego podejść?
No i sprawdził się scenariusz męża, poszłam pozmywać i chęć na chałkę mi minęłaNo ale kurde.. wypadałoby mi coś zjeść jadłam tylko śniadanie przed 8
-
Dochód dzielimy już na 3 ale ja nie wiem czy się załapiemy bo albo będzie równo albo trochę przekroczymy. Chyba by mnie coś trafiło jakbym się nalatała i g z tego miała. Ja niestety w ogóle się na tym nie znam i jestem apteczna
czekam na tą decyzję z ubezpieczenia a oni sobie jaja robią i nic nie odpisują
wkurzają mnie bo ich czas się kurczy. W zasadzie jakby dobrze policzyć dni to dzisiaj powinnam mieć odpowiedź. Jak jutro nie będzie to dzwonię bo chyba niezły bajzel tam mają.
-
Ja dzisiaj pojechalam do apteki w tych balerinach z Lidla i oczywiście mnie obtarły i mam pęcherze z woda a przeszłam około kilometra na autobus i z powrotem a w aptece poszła stówka
Wkurza mnie nadal wszystko
Byłam z mama u znajomej w lumpie i powiedziala że w sobotę przywiezie kołyskę już lepsze to niż by mi ja miała przywieść jak będę w szpitalu
A w łóżeczku się okazało że jeden szczebelek jest pęknięty o trzeba go skleić i jeszcze szczebelki wypadają z jednej strony i tez trzeba podkleić i mąż mówi że o tym wiedział
Nawet się nie pytam dlaczego tak długo z tym zwlekał bo to bez sensu
Mam nadzieję że kupi jakiś nie śmierdzący klej i to poskleja i zdarzy wszystko wyschnąć -
Bunt! Przestańcie pisać o jedzeniu
Zamawiam lody, najlepiej cytrynowe, pączka z Lidla z nadzieniem czekoladowo-orzechowym, dżemik truskawkowy i Krzysia gruszkowego. Któraś się skoczy do sklepu?
Moje stópki też spuchnięte jak ta lala... Nie dość, że opuchnięte, to jeszcze bolą i parzą
Gosia, ja jestem lepszaWsadziłam balerinki (najszersze jakie w domu znalazłam) i zeszłam do auta, pojeździłam po mieście (nigdzie nie wysiadałam, bo tylko podwoziłam ojca w różne miejsca) i wlazłam na 4 piętro i co? Dwa odciski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:50
Karolcia88 lubi tę wiadomość