Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wkońcu mi zasięg wrócił i mogę się z wami dziś przywitać my w dwupaku,urodziła któraś majóweczka?
tyle naskrobałyście że niewiem kiedy nadrobie
od wczoraj mam nerwa i jeszcze nie przeszło ,małż pytał czy okres mam dostać bo jestem nie do zniesienia,ponadto czuję sie dziwnie byłam już 3 razy na 2 i do tego już kilka razy wymioty(całą ciąże nie miałam) masakra jakaś i ciąśgle coś mi się chce jeśćDominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Katalina ze stopami mam to samo na dodatek wylewają mi si ę z każdych butów ledwo deptam prawie jak gejsza jak ide do sklepu tak mnie krocze nawala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 13:55
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
kika79 wrote:Wkońcu mi zasięg wrócił i mogę się z wami dziś przywitać my w dwupaku,urodziła któraś majóweczka?
tyle naskrobałyście że niewiem kiedy nadrobie
od wczoraj mam nerwa i jeszcze nie przeszło ,małż pytał czy okres mam dostać bo jestem nie do zniesienia,ponadto czuję sie dziwnie byłam już 3 razy na 2 i do tego już kilka razy wymioty(całą ciąże nie miałam) masakra jakaś i ciąśgle coś mi się chce jeśćPoczłapałam dziś do mamy na skargę a ta mi na to: "oczyszczamy się przed porodem"
Cóż...
Gosia, ja w tych balerinkach po skałkach wapiennych brykałam i było ok, a teraz jak księżniczka macedońska, stópka urażona od samego leżeniagosia86, kika79 lubią tę wiadomość
-
Na razie wygląda na to, że ruszam z domu po obiadku na ten cmentarz. Włosy umyłam, żeby jakoś wyglądać, ale nie wyglądam...i znowu humor do d***. Od jakiegoś czasu pojawił mi się łupież, a w trakcie całej ciąży przybyło mnóstwo siwych włosów, na szczęście rozsiane po całej głowie a nie w jednym miejscu. Jak nadejdzie dobry moment to zrobię sobie refleksy, żeby zatuszować. Moja twarz wygląda na jakąś strasznie zmęczoną, a trądzik zrobił mi się jeszcze bardziej nie ładny niż dotychczas. Doszły syfki na granicy z włosami, a te które mam na podbródku świecą jak takie czerwone neony. Przemyłam to tonikiem, ale znowu sobie przypomniałam, że musze skład przeczytać czy mogę to wogóle stosować. Jest mi źle, że mąż musi mnie nie dość że grubą to i taką zdefektowaną oglądać. Nie ma sensu przecież w domu tego malować, tuszować fluidem, bo tylko to pozapycham. A podobno to córki odbierają urodę...no ale trzeba zacząć od tego że uroda nigdy nie była moim atutem. Wy też macie takie "problemy"?
-
Mi udało się dzisiaj wyprasować ostanie ubranka małej i resztę naszych ubrań.
Męża naszło na placki po węgiersku więc zamówiliśmy w Magillo a ja sałatkę z kurczakiemWięc prezent mam - bo gotować nie musiałam
Za chwilę zbieram się po córkę do przedszkola. Ciekawe czy będzie dzisiaj chciała ćwiczyć na dwukołowym rowerku ???
Też mam głodomorka, najchętniej to bym zjadała lody z McDonalda.... -
Dołączam zatem do gorzkich żali...
jestem biała jak ściana, usta mam białe, włosy oklapnięte mimo że myłam, cycki mi zwisają kur*a i naprawdę odechciało mi się wszystkiego. Jestem zła i chce mi się ryczeć a w dodatku czas tak wolno płynie i w dodatku muszę dostać się do centrum zasranej korkami warszawy, żeby potem zdążyć do kardiologa....... Mogę jechać też metrem ale nie mam siły chodzić! ;(
-
Dorotka - ja ze względu na policystyczne jajniki miałam trądzik zawsze. Jedyne sytuacje w życiu kiedy mam twarz jak pupka niemowlaka to gdy zażywałam antykoncepcje oraz stan Ciążowy!
Od kąt jestem w ciąży trądzik omija moją twarz (pojedyncze małe, wiadomo ale to praktycznie nic).
Za to twarz mi puchnie, wody się gromadzą i wyglądam jak księżyc w pełni - a tego nie lubię. Do tego zrobiły się dwa podbródki... MASAKRA!
Ja maluję się na codzień bo zawsze córkę odprowadzam czy zabieram z przedszkola więc nie pokażę się taka popuchnięta i do tego brak make-up.. Horror -
Kochane do tych ktorym doskwieraja opuchniete nogi ja opatemtowalam sposob jak by ktoras chciala sprobowac to polecam zakupic w aptece sol bohemska i w letniej wodzie moczyc nogi a kladac sie spac klasc pod nogi poduszke tak zeby byly wyzej i powiem wam ze jal och nie przemecze to sprawe mam z glowy2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Mam naprawdę kochanego męża ;( wyjdzie niedługo z pracy i przyjedzie po mnie, kupi mi po drodze chałkę i pojedziemy na SR razem samochodem od razu.. i nie muszę nigdzie sama albo metrem i się stresować ;( i wyje jak głupia....
gosia86, dorota1987, Eklerka, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość
-
hej kochane;) urodziła któras???
ja dziś odpoczywam. wczoraj byliśmy u teścia i tak mi spuchły nogi ze nie mogłam butow włozyc wieczorem;/ najgorsza dla mnie ta końcówka jest chyba...;/ a i teść bierze 10 dni urlopu jak urodze i obiło mi sie o uszy ze z teściowa przyjeżdżaja do nas... mam nadzieje że to był żart...;/
od kilku dni mam też biegunke tzn nie non stop ale kilka razy dziennie chyba organizm szykuje się
co słychać bo chyba wszystkiego nie nadrobie;) -
oooo zaczyna się dziać na majówkach
)
ja tez mam taka nadzieje bo ja chce po porodzie w spokoju odpocząć i być tylko z dzieckiem i męzem
mnie od wczoraj lekko pobolewa brzuch;/ obym wytrzymała do 27;)
wczoraj zachaczyliśmy o lumpa i kupiłam 15 rzeczy dla małego za 50 zła najlepsze jest to że z metkami nowe!!!
wszystko z nexta h&m i carter
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 14:43
GabiK, Mia1988 lubią tę wiadomość
-
Hmm to u mnie w sumie najlepiej. Nic mi nie puchnie, wszędzie chodzę sama. Czasami jedynie brakuje mi ławki na przystanku bo robi mi się słabo do omdlenia. Z trądzikiem to u mnie albo był wysyp i od razu mówili mi że córę noszę, albo był spokój. No i mam patent żeby nie wyłaziły. Przemywam buzię pianką do mycia twarzy i wycieram ręcznikiem jednorazowym tak jak kosmetyczki. Najmniej bakteri jest w nich. I skutkuje na szczęście. Kremu używam jak czuję że skóra jest przesuszona, bo codzienne stosowanie też nasilało trądzik. Z resztą kiedyś widziałam wypowiedź dermatologa, który mówił że skóra twarzy najmniej potrzebuje kremu bo sama się natłuszcza i w idealnych warunkach mielibyśmy piękne buźki. No ale niestety takich nie da się stworzyć. Niestety tak jak Gosia mam gorzkie żale gdy oglądam swoje konto z którego pieniądze płyną jak woda. A dzisiaj też idę do apteki i wydam ok 100zł
mój ubezpieczyciel ma 10 dni roboczych na wydanie decyzji. Czekam i odliczam ale mam złe przeczucia. Ten miesiąc finansowo jest do bani. Już na samych ginów tylko w kwietniu wydałam 500 zł. Teraz napisałam do tatuśka żeby mi przysłał kasę na następną wizytę bo ja już nie mam z czego płacić.
A jak mi koleżanka w niedzielę opowiedziała jak ją potraktowała p dr na NFZ która przyjmuje koło nas to ręcę mi oklapły. I jak tu nie wydawać kasy prywatnie?
Poszła potwierdzić ciążę, ale na etapie gdzie już powinno być coś widać 8 tydz. No i ani usg, ani karty ciąży, ani wagi. No nic jedynie cytologię jej zrobiła. To jest Narodowa Fikcja Zdrowia .