Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dzisiaj pierwszy raz doświadczyłam "przywileju ciążowego"
. Było dzisiaj otwarcie media expert i wiadomo super extra promocje z tego tytułu, a że ja teraz robię wszystko żeby urodzić to pojechałam z tatą zobaczyć co tam ciekawego jest. Przyjeżdżamy a tam kolejka przed wejściem chyba z 70 ludzi. Pytam sie pani ochroniarz przy wejściu czy to kolejka żeby wejść, ona że tak, ale Pani w ciąży to proszę bez kolejki
. No to wzięłam tatę i weszłam, z gazetkowych produktów prawie nic nie zostało, udalo mi sie dorwać odkurzacz z Zelmera, przedostatnie pudło
za 129 zł. Idziemy do kasy, oczywiście kolejka, ale uwaga pan z obsługi mnie wyczaił i prowadzi do kasy, że ja bez kolejki
!! Tata podaje odkurzacz, a jakas baba w kolejce sie pluje że teraz ona, gość z obsługi mówi że ja w ciąży to mam pierwszeństwo, a ona że przecież ja nie targam odkurzacza tylko ten pan (mój Tato). Babka w kasie i pan z obsługi zaczeli ją besztać że przeciez sama nie będę dźwigać, że w ciąży itd, no tak mnie bronili że aż miło. Wyszłam stamtąd z bananem na twarzy
Pierwszy raz od 2 ciąż tyle życzliwości mnie spotkało i to w jednym sklepie heheKarolcia88, Eklerka, Anioł, Wonderwall, gosiunia, gosia86, czarna panda, Ofelaine, MiM, GabiK, katalina, aktyde85, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotko,
ja mam od poczatku łupież ciążowy.
A w ostatnim miesiacu miałam tak okropną cerę że kupiłam mydło aleppo i krem jakis magiczny od kosmetyczki, maluję się jak muszę a kąpiel biorę w czystej wodzie lub emoliencie - czasem tylko w płynie do kąpieli.
Polrecam mydło aleppo. Na policzkach miałam mega czerwone łuszczące sie plamy a dzis jak nowa
Nojaniewiem,
mnie poki co spotkało to w Superpharmie - bardzo to miłedorota1987 lubi tę wiadomość
-
właśnie pobiłam rekord w wchodzeniu po schodach do siebie na 4 piętro moje dziecko weszło rozpakowało(łącznie z pochowaniem produktów) 3 torby z zakupami,i wychodzi na korytarz i krzyczy
mamo idziesz czy rodzisz?
a ja do niej spokojnie już jestem na 3 piętrze:)
normalnie nie mogłam się wdrapać do siebie a teraz bebzon napięty a młody wierci sie okrutnie i noga krwawi bo bąbel na pięcie się zrobiłAGA 30, gosiunia lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Anioł, szkoda że tak rzadko sie spotyka takie zachowanie. To byl mój pierwszy raz w zyciu- na koniec 2 (widocznej) ciąży w 9 miesiacu... No ale dobrze że chociaż ten jeden raz był
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 15:20
gosiunia, gosia86, paulinqa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nojaniewiem wrote:Anioł, szkoda że tak rzadko sie spotyka takie zachowanie. To byl mój pierwszy raz w zyciu- na koniec 2 (widocznej) ciąży w 9 miesiacu... No ale dobrze że chociaż ten jeden raz był
ja wczoraj też dwa razy miałam taka uprzejmośc jedna w sklepie a druga jak chciałam do toalety iść i w galerii u nas płatna 1 zła babeczka mówi PAni w ciąży za darmo może wejść
napisze wam co kiedyś mi sie przytrafiło;p
czekając na męża w szpitalu(podczas pobierania krwi) usiadła obok mnie dziewczyna w ciąży 6 miesiąc, popatrzyła na mój brzuch i mói ja to mam mały brzuch jak na 6 miesiac a ja do niej że no nie wiem bo ja jestem w 9 miesiącu a w 6 prawie widać nie było;D mina jej była bezcennagosia86, nojaniewiem, Eklerka, GabiK, aktyde85, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Już wszystko wyjaśniam, była u mnie koleżanka na kawce
Dochody na pewno za rok 2013 obowiązują one do dnia 31.10.2014.
Dochód ( nie przychód) po odjęciu podatku, skl. społ. skł. zdrowotnej dzielimy na liczbę przepracowanych miesięcy i liczbę osób w rodzinie ( już z urodzonym dzieciaczkiem) jeśli ktoś ma dochód z róznych "zajęć" to taki dochód też jest brany po uwagę oczywiście, bądź wygodniej można jechać do skarbówki i oni wystawią zaświadczenie na którym dochód będzie wyliczony. Nie trzeba się samemu męczyc z liczeniem pitów.
Dochód za rok 2013 na becikowe nie może przekraczać 1922, zł netto na zasiłek rodzinny 574 zł.
Jeśli osoba straciła prace tak jak Anioł, przedstawia świadectwo pracy i te swoje dochody ma utracone czyli wychodzi na 0.
Jak coś jeszcze to pytajcie -
Kika maż złoży oświadczenie z zerowym dochodem, osoby pracujące muszą wpisać swój dochód a osoby bezrobotne wpisują sobie po prostu 0.
Wszystkie druki dostaniecie w OPS.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 15:41
kika79 lubi tę wiadomość
-
Ofe dziękujemy za informacje mam nadzieje że problemu nie będą robić,bo ostatnio jak sobie obliczyłam to pomimo iż młody będzie 3 dzieckiem i mam tylko moje dochody to rodzinnego nie dostaniemy pomimo iż będziemy juz rodziną wielodzietną
już się przyzwyczaiłam że w tramwaju czy autobusię muszę stać bo wszyscy widzą moj brzuch ale tak naprawdę nikt go nie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 15:47
Podczytalam trochę i powiem wam że mój małż jak rodziły się nasze dziewczyny też był tak nierozgarniety myślał o kolegach pepkowym itp miał sieczke z mózgu ze tak powiem ale teraz po 22 latach bycia razem ja nie muszę się o nic martwić on wszystko zaplanował on martwił się o kase on robił tak by na wszystko było i starczyło i pomimo tego że samochodu nie mamy on już jest już zabezpieczony na dojaz i powrót ze szpitala i wiecie po tylu latach kocham go nad zycie
gosia86, Eklerka, madziorek, MiM, Anioł, GabiK, aktyde85, gosiunia lubią tę wiadomość
Dzisiaj się przestraszyłam nie na żarty! Nie dość że mały sie nie ruszał to przy podcieraniu zauważyłam zielonkawego gluta. Glut był wielkości pół małego paznokcia. Oczywiście dr google! Nigdy w życiu nie będę czytać dr googla - wyszło że mały jest niedotleniony. no i w główce złożyła się całość - nie rusza + zielony glut + popieprzone sny= nieszczęscie.
Jak tylko zaczął sie ruszać to odetchnełam z ulgą, ale moja chora głowa dalej pracuje03.02.2014 -
no dziewczynki myślałam, że to ja mam dziś kryzys, ale pospałam trochę
a Malutka ze mną
trocha sie powoli budzi
masakra taka piękna pogoda a ja przespałam pół dnia
MiM masz dożywotni szlaban na googleLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny wiecie może co to może być?
bo mi urosło coś takiego na brzuchu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9005f21efa1e.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d315cb7c6117.jpg
zaczęło się od maleńkiej czerwonej kropki wielkości piega a urosło i już wystaje..