X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik pięknie jest :)

Nejcik lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne te kąciki dla waszych dzieciaczków

dqprj44jymj31xvy.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Gdzie się podziewacie dziewczyny?
    Co tu taka cisza?

Gosia86, bo to chyba cisza przed burzą ;).

A ja właśnie trochę ochłonęłam z emocji. Już miałam wizję siebie na porodówce. Noc nieprzespana, bo brzycho bolał na @ i jeszcze do tego pojawiło się dużo wodnistego śluzu. Od razu myśli, że to pewnie sączące się wody :/. Mąż przywiózł test gineintima i jednak to nie wody. Może po luteinie tyle tego śluzu?

Stresująca ta końcówka. Do donoszenia jeszcze 8 leżących dni :/.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po wizycie.

Wyniki moczu, morfologia ok. Ale Gbs - dodatnie mi wyszło. Lekarka kazała mi się nie przejmować i że dostanę antybiotyk przed porodem i tyle.

Zbadała mnie manualnie - wszystko zwarte więc my do maja na pewno wytrwamy ;)
    Mała wazy według sprzętu 2300g ale lekarka powiedziała że mała wazy na pewno więcej tak 2800g bo sprzęt zaniża wagę!!! Super nie ma jak "super sprzęt na NFZ" ;)

I powiedziała że bardzo spuchłam i zbieram wodę - poleciła pić herbatę z pokrzywy. Tak więc zakupiłam i piję.

czarna panda, AGA 30, Wonderwall, MiM, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze pokoiki :)

201505111762.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pokoiki dziewczyny!!! Super macie pomysły! Ja niestety nie mogę sie wykazać bo mieszkam w mieszkaniu tesciów dopiero za jakis rok, dwa bede mogła urządzać pokoik dla lili.
    Nejcik też mam podobna komode do mycia. Podobno nie sprawdzają się bo są małe te wanienki no ale nie wiem... Fajne są własnie te półki pod nimi.
    Ofeline też marze o takiej własnie komodzie jak Ty masz:) I koszyczek mam taki sam tylko czarny z kosmetykami dla baby:)Śliczny baldachim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:20

Nejcik lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołamama herbata z pokrzywy na opuchniecia?
    Ja tez chodze na nfz i gadalam ostatnio z taka laska co chodzila do tego samego lekarza co ja , tez na nfz. Dziecko miało wazyc 3500 a urodziło sie 4200;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna panda koszyczek kupiłam w biedronce, jest szary a komoda z Ikei za cale 260 zl z karta Ikea family. Jestem z niej bardzo zadowolona ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedziała Herbata z pokrzywy na odprowadzenie wody bo jestem opuchnięta... Pierwsze słyszę no ale spróbuję - ponoć nie zaszkodzi bo dopytałam farmaceutkę ;)

• slash Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Sliczne te wasze pokoiki dla Waszych pociech.
    Ja juz nie mogę się doczekac kiedy bedziemy mieli wąłsne M i wtedy będe mogła zrobic pokoik dla naszego dziecka ale to jeszcze kilka lat upłynie. Póki co mogę zrobić jedynie kącik.

Nejcik pompony ktore wiszą na oknie sama robiłas czy kupowałas gotowe? Zabieram sie do pomponów i nie wiem czy ryzykowac zamowic tiul i robic sama czy kupic juz zrobione?

Naprawdę ślicznie to wszystko wygląda na Waszycg zdjęciach.

Ja dzis czułam się kiepsko - strasznie było mi cięzko w klatce piersiowej, cisnienie miałam ciutkę podwyzszone ale potem spadło 132/84 ale puls to miałam 100, potem spadło do 93 i 80.
    Małą mnie tak dzis cisnie w pachwinach i po prawej stronie tak pod zebrami - ze chwilami to sprawia ból.
    Poza tym jakos się turlam.

Gratulacje dla wizytujących i dobrych wiesci.

Karolcia - Co do tej czerwonej plamki na brzuszku to tez nie mam pojecia co to moze byc, przypomina mi to tak jakby robił się pieprzyk. Daj znac co powiedział lekarz.

Dzastina ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:24

klz98u696p33kjce.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna panda wrote:
    Piękne pokoiki dziewczyny!!! Super macie pomysły! Ja niestety nie mogę sie wykazać bo mieszkam w mieszkaniu tesciów dopiero za jakis rok, dwa bede mogła urządzać pokoik dla lili.
    Nejcik też mam podobna komode. Podobno nie sprawdzają się bo są małe te wanienki no ale nie wiem... Fajne są własnie te półki pod nimi.
    Ofeline też marze o takiej własnie komodzie jak Ty masz:) I koszyczek mam taki sam tylko czarny z kosmetykami dla baby:)Śliczny baldachim
    Czarna panda, my kupiliśmy komodę kąpielową głównie ze względu na fajny przewijak i te półki, bo chciałam wszystkie higieniczne rzeczy małego mieć w jednym miejscu, wanienka to była drugorzędna sprawa, wiadomo, że do 3-4 miesięcy się przyda a na potem mamy większą wanienkę taką normalną ;-) Ale mimo wszystko każdemu polecam, zmieściły mi się wszystkie ręczniki dla małego, wszystkie kosmetyki, pieluchy, pampersy, chusteczki i to wszystko posegregowane w jednym miejscu, dla mnie super! ;-)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie pokoiki aż Wam zazdroszczę bo my nic specjalnego nie szykujemy, może dopiero jak mała pójdzie do swojego pokoju to wtedy coś się przygotuje

Anielka mi do wizyty pozostało 5 dni damy radę

Wesoła Mama ktoś musi rodzić w maju ;) gratuluję sporej córci i pozytywnych wieści:)

A mój mąż dzisiaj taki zapracowany że nawet nie ma czasu do mnie zadzwonić:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SLASH, robiłam pompony sama, kupiłam tiul na allegro i kombinowałam według filmików na youtube i wyszło ;-)

gosiunia lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:03

• slash Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ślicznie Ci wyszły. Kupując tiul wychodzi o wiele taniej ile metrów czy rolek miałas na jeden pmpon? I powiedz szerokosc tiulu nie ma nic wspolnego z wielkoscią pompona to zalezy od tego jaką formę się zrobi?
    Obejrzałam kilka filmików na youtubie ale kurcze jakos sie nie podjęłam, moze jeszcze sprobuję?

Podeslesz linka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:28

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke mi np bardzo podoba się ta komoda z Ikea
    jak w przyszłosci mała bedzie miała swoj pokoik to w takim wyglądzie będe zamawiac u stolarza. Moze tu jakies wymiary Ci podpasują.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10103347/#/10214557

i ta tez mi się bardzo podoba

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80178612/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 19:31

Wonderwall lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze na swoj suwak ja mam juz 37 tydzien 1 dz - tzn ze ciąże mam juz donoszoną?!

Eklerka, GabiK lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Nejcik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Nejcik ślicznie Ci wyszły. Kupując tiul wychodzi o wiele taniej ile metrów czy rolek miałas na jeden pmpon? I powiedz szerokosc tiulu nie ma nic wspolnego z wielkoscią pompona to zalezy od tego jaką formę się zrobi?
    Obejrzałam kilka filmików na youtubie ale kurcze jakos sie nie podjęłam, moze jeszcze sprobuję?

Podeslesz linka?
    Kurcze, nie pamiętam dokładnie skąd brałam przykłady, bo robiłam je jakieś 2 miesiące temu... Ale korzystałam z tego filmiku, bo w sumie najbardziej jasno ta babka tłumaczyła :D --> https://www.youtube.com/watch?v=cH8HVyb_sec
    wcale nie takie trudne to jest, spróbuj i na pewno super ci wyjdzie! ;-)

Wonderwall lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej rolki wyszedł mi jeden pompon, kupiłam tylko trzy rolki, bo mi się wydawało, że będzie aż nad to, a tu wystarczyło tylko na trzy.

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik to fakt Ty masz te półeczki głebokie to tam się dużo zmiesci zreszta bardzo pasuje do pokoiku:)
    Ja mam niestety takie dupne te półki bo jedna płaska na dodatek ale na kosmetyki , pieluszki bedzie.

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ