X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...z tymi chrzestnymi to tez wielki problem, bo wybrac trzeba rozsądnie. Kuzyna miała dwie chrzestne, ale naszukała sie parafii gdzie to zaakceptują. Warto zapytać :)

slash cieszymy sie z dobrych wieści :) my też czekamy na regularne skurcze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:10

slash lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash lubię za to ze Mała cała i zdrowa :)
    Wagą się nie przejmuj przecież nie będziesz się teraz głodzić a już tak niewiele zostało :)
    Badania czasem może boleć tymbardziej jak szyjka rozmiękczona to i wrażliwsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:11

slash lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • czarna panda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline dobrze ze nie spadłas na brzuszek.
    Ja dzisiaj ostatni raz byłam na szmatach-powiedziałam sobie koniec!!!
    Wystarczy lilce ubrań:P Ale oczywiscie wyszłam z reklamówa;) Wiekszosc ubran 68 bo tych mam mało a akurat były ładne w tym rozmiarze. Przydadza sie na jesien pewnie:)
    Kurde z tą przejściowka z stanow niestety nie taka prosta sprawa...musze kupic jakis transformator bo napiecie cos sie nie zgadza. Byłam dzisiaj w roznych sklepach z tym kabelkiem ale niestety musze isc do sklepu specjalistycznego czyli z sama elektronika.

Przyszla mi dzisiaj paczuszka z gemini. Zamowilam wiesiolek z witamina E. Jak sprawdzilam sobie dzienna zalecana dawke wiesiolka z ta witamina plus witaminy dla kobiet w ciazy gdzie tez jest ta witamina to przekraczam dawke tej witaminy dla kobiet w ciazy. Czy patrzycie na to , moze zmniejsze dawke wiesiolka? Tylko zeby przyjmowanie jego mialo sens...bo skoro pisza 2 razy dziennie... Jak myslicie-patrzec na to dawkowanie czy nie?

dxom6iye3mh7f98x.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grono oczekujących na regularne skurcze powiększa się :)

Tylko gdzie te skurcze....

Magic, czarna panda, slash lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie taką siłę sugestii że wysłałam zapytanie do ok. 6 restauracji w okolicy (na razie). Może któraś jednak zauroczy nas ofertą. My planujemy chrzest w ostatnią niedzielę czerwca, więc trzeba mieć plan. U nas chrzestnymi będzie rodzeństwo, chociaż uważam że jak ktoś ma dobrych przyjaciół to nie raz jest to lepsze rozwiązanie. A tak wogóle to ja jestem chrzestną kuzynki, która ma teraz 9 lat i idzie do komunii w maju i ma też drugą chrzestną - kuzynke swojej mamy...a na chrzest to szłyśmy 3 baby z dzieckiem, bo ojciec to jest tylko można to nazwać dawcą nasienia. Dziwie się, że tamten ksiądz był taki wyrozumiały. Nie było też żadnych nauk, ani spowiedzi...nic. Dziwna historia.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnapanda ja mam wiesiołka bez witaminy to ci nie podpowiem, a u mnie dawkowanie to 3xdziennie 2 kapsułki

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie pojawiają, ale pare razy na dzień :) najlepsze jest to, że pod czas KTG nie łapały mnie te bolesne ;) miałam całą mase skurczy niewyczuwalnych ale związane były z ruchami Małej :) ja właśnie muszę wykorzystać znizke do TESCO na F&F ale z kasą krucho :) maż by mnie ubił :)
    dorotka ja z mężem posiedze i pomyślę nad lokalem :) w okolicy mamy ich sporo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:18

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:05

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pełno lokali, z tym że wychodzi nam w lokalu raz drożej taka impreza niż w domu, więc jest nad czym myśleć.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorotka natchnęłas mnie by juz się rozejrzeć :) pierw musimy ustalić date :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie - ja na chwilkę.
    Juz po wizycie mała wazy 3127 g :) a lekarz mowi szczuplutka.
    Niestety ja od 3 kwietnia przybrałam 2,5 kg :( niby sie nie martwię ale jeszcze trochę to 100 kg przekroczę.
    Szyjka taka jak powinna byc - miękka, rozwarcia nie ma zadnego. Ilosc wód prawidłowa.
    Czekac na regularne skurcze.
    Chyba juz chcę urodzic.

Nadrobię Was pózniej - chciałam Wam tylko napisac ze u mnie wszystko ok.
    Tylko jakos dzis badanie mnie bolało trochę, nie wiem dlaczego, jeszcze teraz mam takie uczucie dziwne jakby posladki i przy pochwie mnie bolało.
    nie przejmuj się mi brakuje dosłownie 4kg do setki!!!! w ciązy przytyłam juz 18kg i jeszcze przez te dwa tyg dobije więc sete przekrocze lekko takze masakra...
    jak mi się chce szampana ale takiego konkretnego nie ruskiego za piątke....mmmmmmm oszaleć można z tymi zachciankami :(

slash lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tym chrztem to dla mnie taka hipokryzja z naszej strony, bo ani do Kościoła nie chodzimy (z lenistwa głównie, no i rozgrzeszenia i tak nie dostaniemy) plus żyjemy w nieformalnym związku, a z drugiej strony chcę żeby moja Karola była ochrzczona, jakoś sobie bez tego elementu nie wyobrażam życia. Jeszcze sobie uświadomiłam, że ta moja koleżanka i spowiedź to się nie dodaje :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota1987 wrote:
    U nas też pełno lokali, z tym że wychodzi nam w lokalu raz drożej taka impreza niż w domu, więc jest nad czym myśleć.
    u ans też raz drożej a date mamy chrztu na 21 czerwca i Wam powiem ze juz duzo zajętych lokali z przyziemną ceną zostały same jakieś z kosmosu wiec chyba w domu zrobie

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej z tą wagą to dzieje się cos niemożliwoego...mi pokazuje już 20 kg ale ja nie wierzę w to, że jedząc tak mało jak jadłam i zdrowo w tydzień przytyć 2 kg! Ale strasznie spuchałam, nogi, ręce i nawet twarz...ciśnienie w normie, wyniki dobre...fizjologia :( ale po porodzie mi zejdzie...kochane nie ma co sie przejmowac wagą, wszystko wróci do normy. No mi do setki to brakuje jeszcze troche aktualnie mamy 78 kg :) a startowałam z 57 ;)
    ooo 21 moja ulubiona liczba :) my też nie chodzimy do kościoła, ale ja duzo sie modlę i z mężem wyznajemy zasadę, że kościół jako budynek nie jest nam potrzebny do tego by wierzyć i się modlić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:40

czarna panda, slash lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 78,5 a startowałam z 68,5 przy czym na początku schudłam 4 kg :)

Magic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to i tak malutko przy mnie ;) chociaż mi tyle kg nie dają jak mnie widzą to mówią wyglądam na takie 80 ale nie wiem w sumie czy jest się z czego cieszyć...no ale cóż ciąża to nie dieta mogłam się tego spodziewać:)

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) mi też nie chcą wierzyć, że przytyłam 20 kg ;) ale tak pokazuje waga :) ja się czuję na jakieś 15 kg na plsuie :) ale po tym jak spuchałam to serio czuję sie okropnie i grubo :(

uciekam kochane moje do sklepu po bułeczki i dupke ruszyć trochę... dziś z rozpaczy zjadłam z 10 łyżeczek kremu czekoladowego :( i mam moralniaka...
    Wpadne jutro :*
    Ciekawe czy któraś urodzi ;)
    Buziaki!

olka24, slash lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • MiM Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na koniec przyplatalo się zapalenie oskrzeli i niestety antybiotyk. kurwa

03.02.2014
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    wow super wazy ! nasz dopiero ok 2800 ;) i my mamy cesarke na zadanie,z racji tego ze syna juz raz rodzilam i przeszlam osobiscie niemaly koszmar jak dla mnie :) zobaczymy jak bedzie z cc (choc jestem zdrowa jak ryba) :)
    Dopiero 2800? Toż to super dziecko :D :P

Gosia, postaw sprawę jasno :)
    Ja na początku czaiłam się przed mężem jak by mu tu powiedzieć coś na temat jego ojca, ale go nie urazić... Ale skoro sama widzę jaki ma do niego stosunek, to teraz wyzywamy go oboje od tępaków, idiotów i kretynów i sama dałam jego ojcu do zrozumienia, że nie jest u nas mile widziany ;)
    No ale co można powiedzieć o człowieku, który synowi zostawia mieszkanie (nie, to nie mieszkanie własnościowe) w takim stanie, że kran odpada, w wc cieknie woda, a na ścianach są za przeproszeniem gówna papugi i na podłogach płytki PCV i mówi, że daje nam to w prezencie ślubnym? :/ Mieszkał tam ponad 30 lat, nawet ścian nie malował, bo pieniądze chomikował żeby wyremontować swoje przyszłe mieszkanko... Remont trwał 3 lata (!!!), porobił sobie gładzie, ściany wyłożył kamieniem elewacyjnym, na podłodze panele po 100zł/m2, po czym przyszedł do nas po malowaniu i położeniu paneli i wyskoczył mi z tekstem, że JESTEM ROZRZUTNA A TO MIESZKANIE NIE WYMAGAŁO REMONTU ;)
    Na ślub przyszedł w marynarce, która nie pasowała do spodni (na pewno to nie był komplet), a pod marynarką jakiś stary sweterek, bo powiedział, że on nowego nie będzie kupował... Złotówki nie dostaliśmy, a na weselu narobił wstydu, bo przy wszystkich gościach, kelnerkach i menadżerze lokalu powiedział, że mam mu jedzenie ze stołu zebrać i popakować w serwetki, bo on wszystkiego nie da rady zjeść, a przecież za to zapłaciliśmy :/ Mężowi kazał ściągać obrączkę, bo "ja tylko przymierzę" i rzucał nią radośnie po podłodze, bo ma dwie lewe ręce...
    A teraz kupił sobie laptopa, a nie potrafi go obsługiwać i co chwilę traktuje męża jak chłopczyka na posyłki i każe mu do siebie przychodzić i pokazywać po 100 razy jak ma coś uruchomić czy sprawdzić w internecie... I już mi zapowiada, że dziecko nie będzie żadną wymówką i nadal mąż ma do niego przychodzić np. na 2-3h żeby go uczyć... ;) Jego niedoczekanie ;D
    Pomijam już to, że po tym jak razem zamieszkaliśmy i twierdził, że oddał nam wszystkie klucze do mieszkania... potrafił wpadać do nas o 7 rano, otwierać sobie drzwi i ściągać nas z łóżka, bo on "ma sprawę" ;) :/
    Mówię Wam, masakra...
    Dlatego powiedziałam, on nawet nie ma prawa komentować co my robimy, ile pieniędzy na co wydajemy ;)
    Gosia, ustaw teścia do pionu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:05

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widze ze nie tylko ja mam dylemat co.do chrzestnych. U nas mial byc moj brat i siostra meza
    Ale ona tez jest w ciazy i ma termin miesiac po mnie choc nie wiem czy donosi bo juz ma rozwarcie. No ale chodzby to i tak mam dylemat.

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ