X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze blade, prześladuje mnie ten obiad. Szwagierka jak robiła 2x chrzciny to w kościele było na 17:00 więc tylko kawa i kolacja, więc nie miała problemu.

Mąż jest tego zdania, że w domu to obie mamy pomogą i hejaaa...ale coś ostatnio moi rodzice mają mnie na dalszej liście priorytetów i nie wiem czy mogę ich o coś prosić. A miałam z nimi takie super relacje.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a tam w lokalu po obiedzie nie macie w cenie kawy i ciasta?
    Bo u nas to jest w standardzie. Obiad+kawa/herbata ciacho+ zimna płyta i chyba jeszcze jedno ciepłe danie (ale tutaj głowy nie dam bo ostatnie chrzciny mieliśmy we wrześniu ale szybko się zmyliśmy). I u nas to 100zł/os.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorota dlatego ja nie chcę robić w domu, bo tak to ktos będzie kursował tylko między kuchnią a gośćmi :)

Karolcia no co Ty? Mi mąż kupuje jak i sobie bierze piwko :) a warka 0% jest faktycznie bezalkoholu, bo nie każde piwo, które nazwane jest bezalkoholowym faktycznie takie jest...czytajcie etykiety :) ja czytam wszystko :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No serio Magic! powiedział, że oszalałam i absolutnie i kategorycznie nie kupi.
    Ale dziś jadę do mamy to może sama sobie kupię ;) ale znając życie jak kupię napiję się łyka i mi chęci przejdą ;)

Magic, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie w domu tego nie wyobrażam, kupa ustawiania, pełno zakupów, gotowanie + kolacja pewnie tylko jakieś koryto, potem masa sprzątania, a w trakcie imprezy jeden wielki chaos. Jak by nie to, że będą jeszcze pradziadkowie Jasia i najmłodsze pokolenie (3 x niecały roczek i 1x niecałe 3 lata) to była by szansa że bym to ogarnęła.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja sie tez trzymam terminu z OM. Wydaje mi sie najbardziej wiarygodny.
    a kiedy Lilcia bedzie chciala wyjsc to sie okaze :)

Ide chyba segregowac te moje papierzyska bo armagedon. Posciel tez juz wyschla wiec mozna prasowac.

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie widzę, że temat chrzcin macie już dopracowany. My totalnie w polu z tym, nie wiem ani kiedy, ani gdzie. Problem mam taki-gdzie znaleźć księdza, który w ogóle zechce ochrzcić, wszak w grzechy żyjemy, to raz. A dwa kogo poprosić i bycie rodzicami chrzestnymi. Czy kogoś ze znajomych czy z rodziny. W sumie nikt mi zbytnio nie pasi. Myślałam o bracie, ale kontakt z nim jest taki, że jak ja się nie odezwę to on sobie nie przypomni, że ma siostrę :/ Gdybym ja wybrała brata, to mój E. na matkę chrzestną wybrałby swoją przyjaciółkę, wiem że kontakt mają od wielu lat i on się raczej nie urwie, ale niestety naraziła mi się, jak ponad rok temu się z E. rozstaliśmy i ona go od razu zeswatała z jakąś swoją koleżanką i ogólnie wyglądała na zadowoloną, że już nie jesteśmy razem (jakoś nie mogę jej tego darować).
    Druga opcja to nikt z rodziny, tylko moja koleżanka, nie nazwałabym ją jakąś wielką przyjaciółką, ale dziewczyna bardzo lubi dzieci, bardzo nam dopinguje żeby wszystko się dobrze układało, była przy tym gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, co było niemałym szokiem :D A mój E. wybrałby wtedy swojego przyjaciela, któremu też dużo zawdzięcza, i który też nam bardzo kibicuje, trochę nieogarnięty, ale porządny i sympatyczny chłopak. I ten zestaw mi bardziej pasuję, tylko obawiam się, że np. zerwie nam się kontakt, już parę razy przejechałam się na "najlepszych przyjaciółkach". Macie jakieś rady? Kogo Wy wybieracie?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wszystko zależy od tego jak widzi to Twój mąż i jakie macie relacje.

My uważamy, że chrzciny, komunie, roczki itp to imprezy dziecka, a o dziecku do 18. roku życia decydują jego rodzice. To my zadecydujemy kiedy, w jakiej formie i gdzie będą chrzciny, a jak się komuś nie podoba, to trudno, wszystkim nie dogodzisz. I też uważamy, że chrzciny to nie jest okazja do napicia się.

A propos chrzcin, to jak u Was wygląda kwestia prezentu? W sensie w Waszych rodzinach/okolicach. Daje się kasę czy prezent - pamiątkę dla dziecka?

o148i09k1ixi8pfq.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my też chrzciny tylko w knajpie! Raz ze u nas nie ma warunków na takie większe imprezy a dwa ja nie będę głupiec przy garach i potem sprzątać! A na komentarze typu a bo to szkoda kasy i w ogóle mam wyje...e bo w końcu z mężem za to zapłacimy nikt nie będzie fundował. Co do alkoholu to ewentualnie wino do obiadu chociaż mąż od wesela uchował flaszeczkę na chrzciny to nie będę protestować bo nikt mi popijawy nie urządzi,wszystko z głową :)
    U nas z reguły daje się kasę chociaż i prezenty się zdarzają ale raczej rzadko :)

Chrzestnymi dla Nikosia będą mój brat i siostra męża wiec nie ma z tym problemu.
    Aktyde z rodziną czasem ma się gorszy kontakt jak z przyjaciółmi, ale decyzja należy do was. Mi się wydaje ze pomysł tej koleżanki i przyjaciela twojego niemęża to dobry pomysł :) a księdza po prostu trzeba zapytać czy zechce wam ochrzcic dziecko bo niestety czasem się zdarza ze robią problemy a to się w głowie nie mieści bo czemu winne jest to dzieciątko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:00

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:04

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde dlatego my wybieramy z rodziny chrzestnych, bo ze znajomymi to tak właśnie jest. Dziś się przyjaźnicie a jutro kto wie. My rozmwialiśmy juz wcześniej o tym, bo właśnie nie bardzo mamy kogo wziąć na chrzestnych ;) MOjego męża siostra jest w ciąży to nie bardzo, moja siostra - ehh szkoda gadać...nie wiemy kogo możemy wybrać :)
    Ewelinke to witaj z klubie :) też mam z tym problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:58

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka u nas się daje kaskę+ ewentualnie jakąś maskotkę.
    Aktyde u nas nie ma problemu z chrzestnymi (przynajmniej tymi pierwszymi :P ) będzie moja siostra i brat męża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 13:59

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie a chrzestnymi nie mogą być dwie siostry?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas daje się kasę plus prezent :) wiadomo jak chrzesni to kupuja łańcuszek złoty i medalik plus kolczyki lub bransoletkę :)
    PIGULSKA nie w każdej parafii się godzą na dwie chrzestne...moja kuzynka miała ten wielki problem i szukała bardzo długo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:03

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na chrzestnych wybieramy moja ukochana siostre i brata meza. Z tym akurat problemu nie bedziej gorzej przy 2 dziecku bo ja juz rodzenstwa nie mam wiecej a z kuzynostwem kontakt ograniczony.

atdc8iikup31msj2.png
  • Anielka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z rodziny nie mamy kogo wziąć na chrzestnych, bo ja jestem jedynaczką, z kuzynostwem mam słaby kontakt, a mój mąż co prawda ma dwóch braci, ale jeden żyje w nieformalnym związku i do spowiedzi na pewno nie pójdzie, a drugi się nie nadaje. Większość znajomych to też albo rozwodnicy, albo z samym cywilnym, albo w nieformalnych związkach (tzn. mi to nie przeszkadza, ale księdzu w konfesjonale to już raczej może). Ale tym się będziemy martwić później bo u nas chrzciny to najwcześniej w grudniu, a może nawet później.

o148i09k1ixi8pfq.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - ja na chwilkę.
    Juz po wizycie mała wazy 3127 g :) a lekarz mowi szczuplutka.
    Niestety ja od 3 kwietnia przybrałam 2,5 kg :( niby sie nie martwię ale jeszcze trochę to 100 kg przekroczę.
    Szyjka taka jak powinna byc - miękka, rozwarcia nie ma zadnego. Ilosc wód prawidłowa.
    Czekac na regularne skurcze.
    Chyba juz chcę urodzic.

Nadrobię Was pózniej - chciałam Wam tylko napisac ze u mnie wszystko ok.
    Tylko jakos dzis badanie mnie bolało trochę, nie wiem dlaczego, jeszcze teraz mam takie uczucie dziwne jakby posladki i przy pochwie mnie bolało.

Wonderwall, Magic, PIGULSKA, Anielka, czarna panda, nojaniewiem, dorota1987, GabiK, Eklerka, katalina, paulinqa, kika79, beti97, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic no mogą robić problemy ale warto zapytać jeśli jest problem z ojcem chrzestnym

Ja mam jeszcze siostrę którą bardzo chciałam na chrzestna ale jest po rozwodzie i u nas niestety tego nie tolerują :(

Kurcze Ewelinkie to rzeczywiście macie nie lada kłopot kogo prosić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 14:07

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ