X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się w końcu zacząć też rozglądać za knajpą.. chrzciny 21.06. Dla nas bardzo ważne jest kto chrzestnym ma być.. W tym roku mój przyjaciel zostanie księdzem, więc już nie chciałam go fatygować, będzie dla następnego dziecka ;) Dla Izabeli chrzestną będzie moja siostra a chrzestnym przyjaciel męża. Oboje przeszczęśliwi, więc i my zadowoleni, że nic na siłę.

Pospałam sobie godzinę i wyciszyłam tel. Mąż dzwonił 3 razy, przerażony że nie odbieram już chciał wyjeżdżać z pracy! Ależ go wzięło ;) Ale faktem jest, że dziś ani w formie fizycznej ani psychicznej nie jestem...

• MiM Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina o której idziesz do lekarza?

03.02.2014
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn z warszawy:
    czy któraś z was ma lekarza ze św. zofii i może polecić ? moja kuzynka dowiedziała się, że jest w ciąży, a jest kompletnie zielona w temacie, chce się umówić za 2 tyg na wizytę , a nie wie do kogo :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic polubiałam za ten tekst o kosciele -ja też nie chodze do koscioła ale jestem wierząca co jest ciężkie przy mężu który jest ateista;)
    Powiedział ze jesli chce ochrzcic dziecko to ok, pomyśle nad tym jak sie lila urodzi bo u mnie z lokalem nie bedzie problemu-teściu ma mini hotel z sala.
    Ja równiez prawie 20 kg przytyłam-ważylam 54 a teraz 73;) A widziałyscie moje zdjecia jaki mam brzunio malutki.
    Z tym wiesiołkiem to dalej nie wiem bo kurde przypadkowo sobie zamowilam z ta witamina e i nie wiem czy brac czy nie..
    Mam dzisiaj bóle miesiaczkowe i to takie konkretne, ogolnie dziwnie mnie cos tam boli po wczorajszym seksie, az sie boje napic tej herbatki z lisci malin:P
    Lilka musi poczekac jeszcze bo własnie piore jej kocyczki, baldachim itp! i łózeczko nie skrecone:P

Magic lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglądamy w pierwszym dniu 35 tc :)
    Wiem, że z tą ręką wygląda jakbym miała popuścić, ale chciałam pokazać cały kształt brzucha ;)
    Twarzy nie pokazuję, bo wyglądam jak księżyc w pełni jeszcze bardziej niż zwykle :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/972764435c69.jpg

katalina, Nejcik, beti97, gosia86, AGA 30, MiM, MiM, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM co Ty wyrabiasz? szybko do zdrowia wracaj..może latałaś w krótkich gaciach z Pumy, skoro mąż w nich nie może?

Dostałam pierwszą ofertę na chrzciny z miejscówy gdzie mieliśmy wesele i wychodzi 115zł/os, a to bez ciast czy tortu, jedynie panna cota do kawy. Jak dla mnie to jest mocno za dużo. Jakie WY macie ceny?

Anioł, MiM lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM, dopiero na 19 i jak nie będzie opóźnień to moja wizyta zwykle około 45min trwa.. już mi się nie chce czekać.. nawet mnie to jakoś już nie jara jak dawniej :(

Nojaniewiem ze św. Zofii niestety nikogo.. Jeśli byłaby innym szpitalem zainteresowana to mogę się podzielić swoim lekarzem na prv..

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, gdzie Twój brzuch? Mnie mój strasznie mocno wyprzedza.

dqprj44jymj31xvy.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:05

nojaniewiem lubi tę wiadomość

• paulinqa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki ;) wpadłam ty;lko na chwilkę poprosić żebyście trzymały kciuki za mojego męża... będzie miał jutro wyjmowane płytki i śruby z ręki... denerwuje się tym gorzej niż on..

a my dalej w dwupaku ;) chociaż od kilku dni chyba organizm mi się oczyszcza... jem tyle czekolady a tu zero zatwardzeń...

Ciesze sie z pozytywnych wieści z wizyt ;)

ja obstawiam że teraz Eklerka będzie nastepna do porodu ;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    119 zł? To jak wesele prawie. strasznie drogo

• DżoanaA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Muszę się Wam wyżalić bo mnie męczy temat od wczoraj
    Pojechaliśmy do teściów i teść wyjechał z tematem chrztu że chcemy zrobić gdzies w knajpie a nie w domu że to bez sensu bo po obiedzie i tak wszyscy przyjadą do nas do domu więc może lepiej zamówić catering i zrobić w domu
    (ukryty sens tego jest taki że jak zrobimy w knajpie to bez wódki a w domu to będzie okazja napic sie od razu po kościele)
    Ja nie chcę szykować imprezy na 20 osób przy małym dziecku
    Poza tym nie lubię imprez z alkoholem u siebie w domu zwłaszcza przy teściu zawsze wtedy się denerwuję
    Poza tym pewnie skończyło by sie tak że wszyscy by pojedli popili a ja bym została z teściem na głowie i jeszcze sprzątaniem plus małe dziecko
    A dodatkowo nie znoszę jak ktoś mi narzuca swoje zdanie
    Jeszcze bym przymknęła oko gdyby dołożył do imprezy wtedy mógłby się wypowiadać ale to moja impreza i moje dziecko
    Nie wiem jak ugryźć temat i pogadać o tym z mężem
    Teściowie i tak u nas zostaną po chrzcie wiec dziadziuś i tak liczy na picie :(
    Gosia i mnie było podobnie moja teściowa już całe menu zaplanowała i jakie ciasta bedą i że wszystko będzie w domu ale nas o zdanie nawet nie zapytała... bo przecież, będzie tylko 10 osób.. a skad ona wie kogo ja chce zaprosić? może ja bede miała 30 osób? i jej powiedziałam, że robimy w knajpie bo ja nie bede latac naokoło wszystkich z małym dzieckiem... tesciowa oczywiscie by pomogla pewnie i nawet sama wszystko nagotowała ale ja jak juz wole sama gotowac i piec bo to uwielbiam a jej kuchnia jest troche dziwna... i sie nie przejmuje :)

a moi rodzice tez u nas potem zostana i tesciowie bo razem mieszkamy wiec pewnie bez alkoholu sie nie obejdzie ale dam im wypic po dwa drinki i koniec do spania.. :)

relghdge5lg0owut.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z moich wczorajszych planów o seksie nie wyszło nic...
    Wieczorem Pojechaliśmy ze znajomymi na pizze a wcześniej zjeździliśmy innych znajomych i padliśmy z mężem o 22 w łóżku wykończeni, mi przeszło przez myśl, ze może coś zacznę ale stwierdziłam, że jednak nie chcę jeszcze rodzić i poszłam spać :P

Aktyde śliczny maly brzusio ;)

MiM wracaj szybko do zdrówka i nabieraj siły na poród.

Mój mezu tez z katarem łazi i sie boje, żeby mnie nie zaraził...

Kurde zjadłabym coś ale nie mam nic dobrego w domu oprócz resztki lodów i chipsów.. ;/

czarna panda, MiM, Magic lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!

Meldujemy się po wizycie. Wszystko jest w porządku, szyjka dużo lepsza, nic się nie rozwiera, jesteśmy już 14kg na plusie!!!! :) Jestem w szoku, długo było 8, 10 a teraz odkąd brzuch rośnie tak szybko to waga skoczyła jak szalona. Może 2 kg jeszcze przybędą ;-) Wyniki są ok. Na hemoroida zmiana z czopków na procto glyvenol, od razu jest ulga, czopki to kiepski pomysł, bo źle aplikować...

Rozmawiałam z ginką o moich obawach sporego brzuszka do niskiego wzrostu, bo nie ukrywam, że wolałabym poród sn niż cc. Dokładnie dotykała brzuch, mówi, że jest miękki, a mały na jej oko będzie ważyl po porodzie około 3500g. Czyli tak w sumie standardowo, bo mam dość dużo wód. w 38 tygodniu mamy jechać do szpitala, zrobią ktg i zmierzą miednicę, żebym była spokojna, że dam radę naturalnie a w razie czego dopiero cesarka jeśli będzie konieczność. :)

Pytałam o jej zdanie o zzo, mówiła, że była na konsylium ostatnio, gdzie byli lekarze z całego świata, ona jedyna Polka, nikt nie był do końca za znieczuleniem, ona osobiście tego nie popiera, bo często poród się wydłuża, poza tym czasem zdarzają się powikłania, bo organizm różnie reaguje na znieczulenie w kręgosłup. Mówiła, że jest to ingerencja, ale oczywiście decyzja należy do mnie. Ja będę próbowała swoich sił bez znieczulenia. :)

Co do chrzestnych - my już wstępnie pytaliśmy, bo zamierzamy chrzcić małego 9-go sierpnia, a to okres wakacji i urlopów, dlatego chcieliśmy poinformować przyszłych chrzestnych i zapytać czy są dostępni. Chrzesntym będzie najlepszy przyjaciel mojego męża - aż się wzruszył z radości, zareagował super, a chrzestną moja najbliższa kuzynka, też była przeszczęśliwa i zaangażowana jest tak samo mocno jak chrzestny, także o chrzestnych jestem spokojna, zawsze mogę na nich polegać. A będziemy robić przyjęcie w restauracji blisko kościoła ;-) Zarezerwujemy jak mały się urodzi ;-)

dorota1987, katalina, gosia86, slash lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina , wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciolek, zebys mogła na priv napisać.

Ewelinkie, dziekuje, przekazałam jej :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 119zł..heh dlatego pytam jakie u Was ceny, żeby wiedzieć jak wyrobić sobie opinię. Na razie uważam, że ta porażka, bo przez tyle miesięcy się kupowało wszystko dla dziecka, jak najfajniesze, ale też w rozsądnych cenach, a to przecież nie koniec...bo teraz zacznie się życie szczepionki, materiały eksploatacyjne jak pampersy itd. Chrzciny są dla mnie ważne i poczęstunek dla gości też, ale nie takim kosztem żeby się spłukać.

Paulinka trzymam kciuki.

dqprj44jymj31xvy.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie po wizycie

szyjka skrócona, rozwarcia brak do piątku nie urodzimy( według pana doktora)(mieliśmy też się już dziś nie zobaczyć) :) jak mnie zobaczył w drzwiach to zdębiał :) a co pani tu jeszcze robi? a ja że przyszłam pożegnać się przed cc :)
    mały fika prawidłowo i waży 3800 +- 400g zobaczymy w piątek kto byl bliżej prawdy z wagą pan doktor czy położna z centymetrem wyszło 44cm :)

i na co bylo mi to skakanie jak małpka w sobote i wczoraj i tak nic nie wyskakałam on faktycznie się z tatkiem dogadał że wyjdzie dopiero w piątek i innej opcji nie bierze pod uwagę eh te dzieci jeszcze w brzuchu a już nami rządzi :)

czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, u nas z tego co się orientowałam wstępnie to 90-95zł/os. na chrzcinach, bez tortu i ciast. Alkoholu nie chcemy, będziemy mieć tylko winko do obiadu, ewentualnie whisky, ale wódki absolutnie nie chcemy, bo to nie ma być popijawa tylko fajny obiadek na luzie. :)

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o chrzcinach nie myślę , znaczy mysle ale teść ma stację narciarską z knajpą i tam mielismy wesele i tak chyba ochrzcimy, ale kiedy to nie wiem. Moze we wrzesniu? Więc mamy po kosztach, a że ja spod Wawy jestem mąż z Wro a rodziny po cąłej Polsce to z noclegami (to juz po znajomosci trzeba ogarnąc u sąsiadów) i z piciem. A niech mają ;) Mój jak troszke podpije to kocha mnie ogromnie i zawze mam z tego ubaw. Prbolemu z alko nikt w rodzinie nie ma - problemów to znaczy ze MUSI się naje...ać - wiec nie bede nikomu zabraniać.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioł to mój też jest taki, że po % to mnie kocha na zabój, łapy mu się kleją, czułości włączają, na rodzinnych imprezach maja z niego niezły ubaw... Jak już zaczyna się bawić moimi włosami i kręcić mi loki to już wiadomo, o co chodzi :D

Eklerka, katalina, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ