Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja muszę się w końcu zacząć też rozglądać za knajpą.. chrzciny 21.06. Dla nas bardzo ważne jest kto chrzestnym ma być.. W tym roku mój przyjaciel zostanie księdzem, więc już nie chciałam go fatygować, będzie dla następnego dziecka
Dla Izabeli chrzestną będzie moja siostra a chrzestnym przyjaciel męża. Oboje przeszczęśliwi, więc i my zadowoleni, że nic na siłę.
Pospałam sobie godzinę i wyciszyłam tel. Mąż dzwonił 3 razy, przerażony że nie odbieram już chciał wyjeżdżać z pracy! Ależ go wzięło
Ale faktem jest, że dziś ani w formie fizycznej ani psychicznej nie jestem...
-
do dziewczyn z warszawy:
czy któraś z was ma lekarza ze św. zofii i może polecić ? moja kuzynka dowiedziała się, że jest w ciąży, a jest kompletnie zielona w temacie, chce się umówić za 2 tyg na wizytę , a nie wie do kogo
-
Magic polubiałam za ten tekst o kosciele -ja też nie chodze do koscioła ale jestem wierząca co jest ciężkie przy mężu który jest ateista;)
Powiedział ze jesli chce ochrzcic dziecko to ok, pomyśle nad tym jak sie lila urodzi bo u mnie z lokalem nie bedzie problemu-teściu ma mini hotel z sala.
Ja równiez prawie 20 kg przytyłam-ważylam 54 a teraz 73;) A widziałyscie moje zdjecia jaki mam brzunio malutki.
Z tym wiesiołkiem to dalej nie wiem bo kurde przypadkowo sobie zamowilam z ta witamina e i nie wiem czy brac czy nie..
Mam dzisiaj bóle miesiaczkowe i to takie konkretne, ogolnie dziwnie mnie cos tam boli po wczorajszym seksie, az sie boje napic tej herbatki z lisci malin:P
Lilka musi poczekac jeszcze bo własnie piore jej kocyczki, baldachim itp! i łózeczko nie skrecone:P
Magic lubi tę wiadomość
-
Tak wyglądamy w pierwszym dniu 35 tc

Wiem, że z tą ręką wygląda jakbym miała popuścić, ale chciałam pokazać cały kształt brzucha
Twarzy nie pokazuję, bo wyglądam jak księżyc w pełni jeszcze bardziej niż zwykle
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/972764435c69.jpg
katalina, Nejcik, beti97, gosia86, AGA 30, MiM, MiM, GabiK, Magic lubią tę wiadomość
-
MiM co Ty wyrabiasz? szybko do zdrowia wracaj..może latałaś w krótkich gaciach z Pumy, skoro mąż w nich nie może?
Dostałam pierwszą ofertę na chrzciny z miejscówy gdzie mieliśmy wesele i wychodzi 115zł/os, a to bez ciast czy tortu, jedynie panna cota do kawy. Jak dla mnie to jest mocno za dużo. Jakie WY macie ceny?
Anioł, MiM lubią tę wiadomość
-
MiM, dopiero na 19 i jak nie będzie opóźnień to moja wizyta zwykle około 45min trwa.. już mi się nie chce czekać.. nawet mnie to jakoś już nie jara jak dawniej

Nojaniewiem ze św. Zofii niestety nikogo.. Jeśli byłaby innym szpitalem zainteresowana to mogę się podzielić swoim lekarzem na prv.. -
hej mamuśki
wpadłam ty;lko na chwilkę poprosić żebyście trzymały kciuki za mojego męża... będzie miał jutro wyjmowane płytki i śruby z ręki... denerwuje się tym gorzej niż on..
a my dalej w dwupaku
chociaż od kilku dni chyba organizm mi się oczyszcza... jem tyle czekolady a tu zero zatwardzeń...
Ciesze sie z pozytywnych wieści z wizyt
ja obstawiam że teraz Eklerka będzie nastepna do porodu
-
nick nieaktualny
-
Gosia i mnie było podobnie moja teściowa już całe menu zaplanowała i jakie ciasta bedą i że wszystko będzie w domu ale nas o zdanie nawet nie zapytała... bo przecież, będzie tylko 10 osób.. a skad ona wie kogo ja chce zaprosić? może ja bede miała 30 osób? i jej powiedziałam, że robimy w knajpie bo ja nie bede latac naokoło wszystkich z małym dzieckiem... tesciowa oczywiscie by pomogla pewnie i nawet sama wszystko nagotowała ale ja jak juz wole sama gotowac i piec bo to uwielbiam a jej kuchnia jest troche dziwna... i sie nie przejmujegosia86 wrote:Muszę się Wam wyżalić bo mnie męczy temat od wczoraj
Pojechaliśmy do teściów i teść wyjechał z tematem chrztu że chcemy zrobić gdzies w knajpie a nie w domu że to bez sensu bo po obiedzie i tak wszyscy przyjadą do nas do domu więc może lepiej zamówić catering i zrobić w domu
(ukryty sens tego jest taki że jak zrobimy w knajpie to bez wódki a w domu to będzie okazja napic sie od razu po kościele)
Ja nie chcę szykować imprezy na 20 osób przy małym dziecku
Poza tym nie lubię imprez z alkoholem u siebie w domu zwłaszcza przy teściu zawsze wtedy się denerwuję
Poza tym pewnie skończyło by sie tak że wszyscy by pojedli popili a ja bym została z teściem na głowie i jeszcze sprzątaniem plus małe dziecko
A dodatkowo nie znoszę jak ktoś mi narzuca swoje zdanie
Jeszcze bym przymknęła oko gdyby dołożył do imprezy wtedy mógłby się wypowiadać ale to moja impreza i moje dziecko
Nie wiem jak ugryźć temat i pogadać o tym z mężem
Teściowie i tak u nas zostaną po chrzcie wiec dziadziuś i tak liczy na picie

a moi rodzice tez u nas potem zostana i tesciowie bo razem mieszkamy wiec pewnie bez alkoholu sie nie obejdzie ale dam im wypic po dwa drinki i koniec do spania..
-
A z moich wczorajszych planów o seksie nie wyszło nic...
Wieczorem Pojechaliśmy ze znajomymi na pizze a wcześniej zjeździliśmy innych znajomych i padliśmy z mężem o 22 w łóżku wykończeni, mi przeszło przez myśl, ze może coś zacznę ale stwierdziłam, że jednak nie chcę jeszcze rodzić i poszłam spać
Aktyde śliczny maly brzusio
MiM wracaj szybko do zdrówka i nabieraj siły na poród.
Mój mezu tez z katarem łazi i sie boje, żeby mnie nie zaraził...
Kurde zjadłabym coś ale nie mam nic dobrego w domu oprócz resztki lodów i chipsów.. ;/
czarna panda, MiM, Magic lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki!
Meldujemy się po wizycie. Wszystko jest w porządku, szyjka dużo lepsza, nic się nie rozwiera, jesteśmy już 14kg na plusie!!!!
Jestem w szoku, długo było 8, 10 a teraz odkąd brzuch rośnie tak szybko to waga skoczyła jak szalona. Może 2 kg jeszcze przybędą
Wyniki są ok. Na hemoroida zmiana z czopków na procto glyvenol, od razu jest ulga, czopki to kiepski pomysł, bo źle aplikować...
Rozmawiałam z ginką o moich obawach sporego brzuszka do niskiego wzrostu, bo nie ukrywam, że wolałabym poród sn niż cc. Dokładnie dotykała brzuch, mówi, że jest miękki, a mały na jej oko będzie ważyl po porodzie około 3500g. Czyli tak w sumie standardowo, bo mam dość dużo wód. w 38 tygodniu mamy jechać do szpitala, zrobią ktg i zmierzą miednicę, żebym była spokojna, że dam radę naturalnie a w razie czego dopiero cesarka jeśli będzie konieczność.
Pytałam o jej zdanie o zzo, mówiła, że była na konsylium ostatnio, gdzie byli lekarze z całego świata, ona jedyna Polka, nikt nie był do końca za znieczuleniem, ona osobiście tego nie popiera, bo często poród się wydłuża, poza tym czasem zdarzają się powikłania, bo organizm różnie reaguje na znieczulenie w kręgosłup. Mówiła, że jest to ingerencja, ale oczywiście decyzja należy do mnie. Ja będę próbowała swoich sił bez znieczulenia.
Co do chrzestnych - my już wstępnie pytaliśmy, bo zamierzamy chrzcić małego 9-go sierpnia, a to okres wakacji i urlopów, dlatego chcieliśmy poinformować przyszłych chrzestnych i zapytać czy są dostępni. Chrzesntym będzie najlepszy przyjaciel mojego męża - aż się wzruszył z radości, zareagował super, a chrzestną moja najbliższa kuzynka, też była przeszczęśliwa i zaangażowana jest tak samo mocno jak chrzestny, także o chrzestnych jestem spokojna, zawsze mogę na nich polegać. A będziemy robić przyjęcie w restauracji blisko kościoła
Zarezerwujemy jak mały się urodzi 
dorota1987, katalina, gosia86, slash lubią tę wiadomość
-
No 119zł..heh dlatego pytam jakie u Was ceny, żeby wiedzieć jak wyrobić sobie opinię. Na razie uważam, że ta porażka, bo przez tyle miesięcy się kupowało wszystko dla dziecka, jak najfajniesze, ale też w rozsądnych cenach, a to przecież nie koniec...bo teraz zacznie się życie szczepionki, materiały eksploatacyjne jak pampersy itd. Chrzciny są dla mnie ważne i poczęstunek dla gości też, ale nie takim kosztem żeby się spłukać.
Paulinka trzymam kciuki. -
witamy sie po wizycie
szyjka skrócona, rozwarcia brak do piątku nie urodzimy( według pana doktora)(mieliśmy też się już dziś nie zobaczyć)
jak mnie zobaczył w drzwiach to zdębiał
a co pani tu jeszcze robi? a ja że przyszłam pożegnać się przed cc 
mały fika prawidłowo i waży 3800 +- 400g zobaczymy w piątek kto byl bliżej prawdy z wagą pan doktor czy położna z centymetrem wyszło 44cm
i na co bylo mi to skakanie jak małpka w sobote i wczoraj i tak nic nie wyskakałam on faktycznie się z tatkiem dogadał że wyjdzie dopiero w piątek i innej opcji nie bierze pod uwagę eh te dzieci jeszcze w brzuchu a już nami rządzi
czarna panda, gosia86 lubią tę wiadomość
Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
Dorotko, u nas z tego co się orientowałam wstępnie to 90-95zł/os. na chrzcinach, bez tortu i ciast. Alkoholu nie chcemy, będziemy mieć tylko winko do obiadu, ewentualnie whisky, ale wódki absolutnie nie chcemy, bo to nie ma być popijawa tylko fajny obiadek na luzie.
-
nick nieaktualnyJa o chrzcinach nie myślę , znaczy mysle ale teść ma stację narciarską z knajpą i tam mielismy wesele i tak chyba ochrzcimy, ale kiedy to nie wiem. Moze we wrzesniu? Więc mamy po kosztach, a że ja spod Wawy jestem mąż z Wro a rodziny po cąłej Polsce to z noclegami (to juz po znajomosci trzeba ogarnąc u sąsiadów) i z piciem. A niech mają
Mój jak troszke podpije to kocha mnie ogromnie i zawze mam z tego ubaw. Prbolemu z alko nikt w rodzinie nie ma - problemów to znaczy ze MUSI się naje...ać - wiec nie bede nikomu zabraniać.
-
Anioł to mój też jest taki, że po % to mnie kocha na zabój, łapy mu się kleją, czułości włączają, na rodzinnych imprezach maja z niego niezły ubaw... Jak już zaczyna się bawić moimi włosami i kręcić mi loki to już wiadomo, o co chodzi
Eklerka, katalina, czarna panda, GabiK lubią tę wiadomość