X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koszt za chrzciny to około 35-60zł w tym jest obiad, ciasto chyba ze 3 rodzaje, kawa, herbata i napoje.. cena zależny od tego jaka wersje obiadu wybierzesz..

My planujemy chrzciny we wrześniu myslicie, ze juz powinnismy szukac lokalu czy wystarczy po porodzie?

U nas tez jest problem z chrzesna.. Chrzesnym bedzie brat meza a ja nie wiem kogo wybrac nie chce drugiej osoby ze strony meza.. chce kogos od siebie. nie mam rodzenstwa a z kuzynostwem tez slaby kontakt.. mysle o takiej mojej kolezance.. mamy bardzo dobry kontak.. w sumie rzadko sie spotykamy bo ona ma bardzo absorbujaca prac... ale wiem ze zawsze moge na nia liczyc i bardzo duzo rozmawiamy chociaz by przez tel.. ale moj maz kreci nosem.. nie wiem kogo wybrac co o tym sadzicie?

relghdge5lg0owut.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Tak wyglądamy w pierwszym dniu 35 tc :)
    Wiem, że z tą ręką wygląda jakbym miała popuścić, ale chciałam pokazać cały kształt brzucha ;)
    Twarzy nie pokazuję, bo wyglądam jak księżyc w pełni jeszcze bardziej niż zwykle :P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/972764435c69.jpg
    Jaki maleńki brzuszek, ja też chcę taki :(

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DżoanaA wrote:
    U nas koszt za chrzciny to około 35-60zł w tym jest obiad, ciasto chyba ze 3 rodzaje, kawa, herbata i napoje.. cena zależny od tego jaka wersje obiadu wybierzesz..

My planujemy chrzciny we wrześniu myslicie, ze juz powinnismy szukac lokalu czy wystarczy po porodzie?

U nas tez jest problem z chrzesna.. Chrzesnym bedzie brat meza a ja nie wiem kogo wybrac nie chce drugiej osoby ze strony meza.. chce kogos od siebie. nie mam rodzenstwa a z kuzynostwem tez slaby kontakt.. mysle o takiej mojej kolezance.. mamy bardzo dobry kontak.. w sumie rzadko sie spotykamy bo ona ma bardzo absorbujaca prac... ale wiem ze zawsze moge na nia liczyc i bardzo duzo rozmawiamy chociaz by przez tel.. ale moj maz kreci nosem.. nie wiem kogo wybrac co o tym sadzicie?
    Myślę, źe wstępnie możesz zrobić przegląd w restauracjach/knajpkach, zorientować się gdzie najlepiej i po porodzie zarezerwować na spokojnie jak już bobasek się urodzi ;-)

Co do chrzesntych to nie myśl o tym czy z Twojej strony czy z meża i czy rodzina czy nie, wybierz osobę, z którą masz super kontakt i która wiesz, że ma dobre serce i pomoze Ci w razie potrzeby lub dziecku. To jest najwazniejsze <3

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę temat chrzcin na czasie. Ja nie wiem jeszcze dosłownie nic, wiem że sama będę się musiała z tym zmierzyć bo gdybym zostawiła to swojemu B. to nigdy by to do skutku nie doszło. Ja bym chciała kameralnie my plus chrześni ewentualnie moja mama plus siostra z córką. Obiado-kolacja u nas w domu i koniec. Teściowie się póki co interesują tak wnuczką że nawet nie zapytają jak się czujemy. Oczywiście my też bez ślubu ale moja mama pogada u nas w kościele z proboszczem i powinno się udać. Ale kiedy ochrzcimy to sama nie wiem. Jest to temat do przedyskutowania po powrocie B. z delegacji. Ślub planujemy ale wtedy gdy finanse na to pozwolą.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, to jednak gdzieś jeszcze położne te miarki praktykują, bo już myślałam że u mnie tylko takie szalone :P

Nojaniewiem napisałam do Ciebie, w razie co pytaj :)

• kika79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina wrote:
    Kika, to jednak gdzieś jeszcze położne te miarki praktykują, bo już myślałam że u mnie tylko takie szalone :P

katalina wzięłam miarę z twojego przykładu i twojej położnej :)

mój gin nie przyjmuje z położną ja przez całą ciąże nie widziałam żadnej na oczy :):)

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, no to ciekawe co Ci tam w piątek wyskoczy na wadze Dominisia :)

kika79 lubi tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj on nie jest mały, dobrze się wkomponował w 180 cm wzrostu ;) I rozstęp mi wyszedł paskudny po lewej stronie :(

Byłam się dopisać do listy wyborców, pół godzinki spacerku łącznie i już mnie giry bolą :/

Po obiedzie jedziemy jeszcze poobczajać wózki, wszyscy mnie cisną, że już mam kupić :P

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:05

• Agusia246 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde, masz super maleńki brzusio :* Moja matka już by utyskiwała, że dziecko miejsca nie ma :P

Ceny w lokalach są zatrważające... Ja myślę, żeby zrobić w domu poczęstunek dla najbliższych. A z chrzestnymi też problem. Ze strony męża z rodziną jest krucho żeby kogoś wybrać, a z mojej nie ma problemu z chrzestną, ale facetów brak...
    No i właśnie też ubolewam, że nie może być dwóch matek chrzestnych. Ale za to może być świadek chrztu - wtedy nie musi spełniać tych wszystkich wymogów.

age.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, lekarz mi powiedział, że każdego kto mi powie, że dziecko nie ma miejsca mam odesłać do niego, to mu zamknie wykładem usta ;) ponoć mała jest duża a miejsca ma jeszcze sporo ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinke, te porody gdzieś na necie można oglądać? Bo też mi się takiego małego masochizmu zachciało ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 08:55

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde zgrabniutki masz brzusio

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Przepraszam, że mało się odzywam. Cały czas mocno trzymamy kciuki!
    My zaliczylysmy pierwszy spacer. Co prawda 15 min ale się liczy :)
    W srode mamy endokrynologa zobaczymy co powie. Ola mimo apetytu nie przybiera na wadze. Zaraz będzie miała miesiac a nie wróciła do wagi urodzeniowej :( i to spędza mi sen z powiek...
    A tak to jest słodką, kochaną dziewczynką :) Malutko płacze, nawet jak jej krew pobierają.
    A tak się bałam brzydkiego dziecka a Ola jest tak śliczna że aż dziw po kim ;)
    A Wy dziwczynki na co czekacie? Tak się bały porodu przed czasem że jeszcze po 40 tyg zamierzacie się kulac ;)

gosia86, Wonderwall, czarna panda, MiM, Eklerka, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia każde dziecię jest inne, jeszcze zdąrzy nadrobić. Na kwietniówkach jest mama co ma szczuplutką córunię a ma już z 4 latka i jest po prostu drobna. Co do porodów to rzeczywiście zrobiłyśmy przestój i jakoś nikomu się nie śpieszy, bynajmniej nie dziecią. Ja pewnie znowu w środę usłyszę mój ulubiony tekst długa i zamknięta. No i wróżby mamy i siostry póki co się nie sprawdzają a od 1 kwietnia oby dwie są w stanie czuwania. Chyba się wyrodziłam.
    Właśnie zjadłam kisielek własnej roboty z jabłuszek i dodałam cynamon. Mam jeszcze jedną porcyjkę w miseczce na czarną godzinę wieczorną bądź na jutro.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczycie jak się rozkręcą porody to po kilka dziennie będzie

KotMisia Beti dobrze pisze każde dziecko jest inne i Ola pewnie niedługo zacznie przybierać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem jeszcze w jaki miesic bede robiła chrzest może sierpien...
    Zalałam herbatke z lisci malin ta z gemini w takiej duzej saszetce...ja pierdole wygląda to strasznie, nie wiem jak ja to bede piła:P Mam nadzieje ze smakuje lepiej w co wątpie

Eklerka lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
‹‹ 1432 1433 1434 1435 1436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ