Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
KotMisia a Ty też leczysz się na tarczycę? Może to u Oli przejściowe i leki okażą się niepotrzebne i wyniki się unormują. Bo skoro po lekach wskoczyła w nadczynność to może albo za duża dawka albo organizm sam się próbuje wyregulować. Tak czy siak trzymam za Was kciuki
niech Ola rośnie zdrowo, a Wam życzę dużo siły.
-
Ja z tarczyca nie mam problemów. Na wypisie ze szpitala Ola ma wpisana przejściowa niedoczynnosc więc jestem pełna wiary

A co do kup
to w szpitalu robili Oli wlewki bo kupy nie robila a teraz to codziennie jest
i to duuza
i baczki smierdziuszki 
A pazurki musiałam już po tygodniu obcinac.
A może polecacie coś na sucha skórę u maluszka? -
Dziewczyny odszedł mi czop! Nie da się go z niczym pomylić. Wylazł w całości, ale nie był podbarwiony krwią więc może jeszcze trochę pochodzę. A wizytę jutro mam o 16 40
pachwiny mnie łupią, ciekawe co jutro gin powie. Mi się wydaje ze robi mi się rozwarcie bo po kąpieli musiałam się sprawdzić i czułam taki otworek. Jutro już chyba podaruję sobie macmiror dopochwowo. Zostały 2 globulki z 12 , wolę już bez bariery nie truć dziecka. Za to zaaplikuję probiotyk żeby żadne g..no mi się nie przyplątało.
katalina, GabiK, Ofelaine, czarna panda, MiM, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
beti97 wrote:Dziewczyny odszedł mi czop! Nie da się go z niczym pomylić. Wylazł w całości, ale nie był podbarwiony krwią więc może jeszcze trochę pochodzę. A wizytę jutro mam o 16 40
pachwiny mnie łupią, ciekawe co jutro gin powie. Mi się wydaje ze robi mi się rozwarcie bo po kąpieli musiałam się sprawdzić i czułam taki otworek. Jutro już chyba podaruję sobie macmiror dopochwowo. Zostały 2 globulki z 12 , wolę już bez bariery nie truć dziecka. Za to zaaplikuję probiotyk żeby żadne g..no mi się nie przyplątało.
Jak to sprawdzacie? Normalnie paluch do środka i co tam czuć? -
Puella, położna jest zwolennikiem rodzenia dzieci po skończonym 38tc, mówi że jest dużo spokojniejsza o dziecko wtedy i pewnie ma baaardzo dużo racji.. Mnie może uwierać, męczyć, ale dla Izuli to na pewno ogromne znaczenie i duży poziom bezpieczeństwa. Przy moim starym łożysku prosiła tylko o wzmożony monitoring ruchów i w piątek idę do niej na nockę na ktg. W sumie zadowolona jestem, że to późną porą, bo o tej porze łapią mnie najczęściej przepowiadacze.
Beti! Gratulacje
jestem ciekawa ile my odczopione będziemy chodziły bez czopów... I szacun, że odważyłaś sobie sprawdzić rozwarcie, ja się boję co tam dotknę..
Najlepszy mój mąż.. Po przytulanku w ikei tak się zatrzymał i mówi do mnie "ej, a jak tam już rozwarcie jest, to przecież ona mnie mogła za niego złapać, nie?" i strach w oczach
Normalnie się uśmiałam, że ruszyć z miejsca nie mogłam i bałam się, że popuszczę 
Zakupy udane, zakupiłam jeszcze pojemniczki na pieluszki jednorazowe, wodę i kosz na kosmetyki i zużyte pieluszki/ubranka żeby nie miksować z naszymi i nie wynosić każdorazowo do łazienki. Będzie pod łóżeczkiem.. I inne bajery dokupiłam także mam teraz trochę spokoju
Jestem zadowolona, ale wykończona i obolała.. Jeszcze się zastanawiam nad tym masażem sutków
Ale z drugiej strony włącza mi się głos położnej i jestem między młotem a kowadłem
gosia86, gosiunia, Agusia246 lubią tę wiadomość
-
Katalins Twój mąż powala tekstami:D
A ja głupia cipa uderzyłam drzwiami od samochodu w brzuch nie wiem wyczucia nie mam czy co? Mam nadzieję że nic małej nie zrobiłam bo akurat w tym miejscu miała pupę
pewnie do jutra będę się martwić aż do wizyty czy wszystko ok
-
Katalina ja tez sie zaklinowalam !! A szlam na pewniaka, ze sie zmieszczę ) ogólnie ciagle gdzieś zahaczam brzuchem, np w ubikacji o szafkę, jak drzwi otwieram. Na szczęście nie mocno a najcześciej tylko lekko pukne.
A mi gorąco jest, nie wiem czy taka noc ciepła, bo 13 stopni na termometrze, jeszcze maz gierkę włączył na laptopie to na mnie to gorące powietrze leciało czy po tych sterydach na płucka
-
Katalina tekst meza mnie rozwalil hehe
Beti jestes juz o krok blizej do porodu
A z tym brzuchem, ze sie wciskam to tez tak mam, zapominam sie, ze on az tak wystaje i nie mam dawnej figury. Ostatnio zaklinowalam sie z mezem w drzwiach bo on ma tez brzusio wystajacy
Podczas kapeli zauwazylam w wodzie sporego glutka i sie zastanawiam czy to kawalek czopa czy zwykly sluz..
Teraz mnie kluje po bokach jakby jajniki..
I przeziebienie mnie dopada
Kotmisia wierze, ze te problemy ze zdrowkiem Oli sa przejsciowe i szybko wyjdziecie na prosta.
Gosiu nie martw sie, na pewno nic sie nie stalo. -
Hej dziewczyny
dopiero udało mi się was nadrobić
Beti gratuluję odejścia czoła 
My mieliśmy dziś usg Mały waży 3100g, łożysko dojrzałe między 2 a 3 stopniem i wyszło ze termin porodu na 12 maj także myślę ze jeszcze pochodzę trochę
widzieliśmy twarzyczke i jest taki śliczny nasz synek
juz się nie mogę go doczekać
a teraz idziemy spać
dobranoc
GabiK, AGA 30, madziorek, katalina, gosia86, MiM, PIGULSKA, dorota1987 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, mi ogólnie ostatnio ciagle jest gorąco a mąż sie wkurza, bo śpimy przy otwartym oknie ( takim uchylonym) i jemu jest zimno. Jeszcze zgagę dostałam, bo zjadłam na kolacje twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem

KotMisia oby to wszystko było przejściowe, trzymam za to kciuki. Jak będziesz mogła to napisz czy po cc dostawałas jakies leki p/bólowe i jak z karmieniem wtedy?
Beti Ty to odważna jesteś, ze jeszcze wymacalas rozwarcie
ja to bym juz paniki narobiła 
A w ogóle pisaliście ze ten Gbs nieprzyjemny i boli. Dla mnie nie było masakry, położna była delikatna, gorzej z pobieraniem z drugiej dziury to juz niezbyt fajne
-
Już po spaniu obudził mnie głód
mogłabym teraz jeść i w dzień i w nocy
a co do odczucia to najlepiej po kąpieli sobie sprawdzić kiedy ciało zrelaksowane. Żeby nie było nie wpychałam palucha na siłę do środka ale wyczułam szyjkę z centymetrowym otworkiem. Jestem ciekawa czy lekarz potwierdzi moje spostrzeżenia.
A czop to taki charakterystyczny glut, który zostaje na wkładce. Na własną rękę nic nie masuję, tak sobie wczoraj stwierdziłam że zobaczę sobie co wymacam. Dziś zaczynamy nowy tydzień, ale ten czas leci
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Chyba rodze
nojaniewiem, MiM, WesołaMama lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Snilo mi sie ze rodze po czym obudzilam sie z strasznym bolem brzucha. I od tej pory co ok 10minut ten bol powraca silny w podbrzuszu jak na okres i towazyszy mu parcie na stolec i skurcz i do tego strasznie bola mnie sutki. Co sie dzieje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 05:47
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍