Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK trzymam kciuki za laktację :) i szybki wypis oczywiście

Nadulek i wam życzę powodzenia żeby Mia szybciutko zaczęła przybierać :)

Karolcia czop był podbarwiony. A ty dzisiaj wizytujesz u gina?

Nojaniewiem oby twój sen okazał się proroczy ;)

Kika współczuję dodatkowego stresu :( tak to jest u nas w naszym pięknym kraju :/ jeszcze pewnie biedna z sił opadniesz po nieprzespanej nocy i na głodzie :/ powodzenia niech się szybko ogarną

Ofelaine może i u ciebie coś dziać się zaczyna :) bo ja póki co nie mam bóli @ ale już byłam dwa razy na 2 ;)

nadulek lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska nie, dzisiaj tylko ściągnięcie szwu i okulista (dobranie nowych okularów). Do gina wybieram się w środę ;)

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania wrote:
    MiM dr Jędrzejko, ale obecnie leży w szpitalu i przekierował nas do dr Nowosielskiego.

Nowosielski przyją mój pierwszy poród. Dobrze mnie pozszywał :) Na tzw "18-stkę"

Ja wiem że w Tychach pokoje to "wczesny Gierek", a nie boisz się rodzić na Łubinowej?

03.02.2014
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska a jak u Ciebie? Jak czop podbarwiony to może ruszyć niespodziewanie.

Ewelinke gdybym miała wybierać między tymi dwoma wybrała bym Madalińskiego.

Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia - Ty to bidulko najeździsz się za tymi lekarzami...

GabiK - ja również trzymam kciuki za laktację, może herbatka laktacyjna trochę pomorze?

Nadulek - moja miała skazę białkową i usiała mieć mleko na receptę Bebilon Pepti 2 (bo wcześniej karmiłam ją cycem); Jednak jak zaczęłam ją dokarmiać to wymiotowała mi każde inne mleko i dostawała wysypki. Może pediatra Ci coś doradzi? I chyba Nutramigen mleko też jest na receptę ale te ponoć jest niesmaczne...

Witam się z rana przy kawusi i pączusiu - to ciekawe że wcześniej nie lubiłam pączków a teraz wcinam do kawy prawie codziennie... Ale muszą być z lukrem ;)

nadulek lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska cos wątpię w to zeby mnie wzielo na dniach,ten bol to taki mini poki co,chyba ze sie rozkreci cosik. :)

Alez te nasze dzieci uparte,nie chca do rodzicow przyjsc...

PIGULSKA lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Lama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym dniu! Wstałam dzisiaj opuchnięta jak mały baleron:( to już chyba nie jest pogoda dla mnie:( mam podobne odczucia co do seksu jak wy, ale chyba się przemoge ;)
    Pigulska gratulacje, czekamy na rozwój sytuacji :D
    Mój czop sobie poszedł we wtorek i na razie cisza...
    Kika jakaś masakra w tym szpitalu:( ale wierzę że zaraz Cie przyjmą i będziesz tulic dzisiaj Dominika:)
    Gabik gratuluję formy i nie poddawaj się! Trzymam kciuki.
    Ewelinkie obstawiam, że planujesz na żelaznej?:) Podobno już nie zdarzają się sytuacje gdy masz położna to odsyłają. Po remoncie więcej miejsc mają. Najwyżej jak twoja będzie przy innej rodzącej to dostaniesz inną. A gdyby było to już absolutnie konieczne to wybrałabym inflancka. Warunki podobno tak samo dobre i przede wszystkim blisko żelaznej.

Wonderwall, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5stv7321mp2ntw.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj spotkałam na palcu zabaw koleżankę z osiedla z dzieckiem i teraz już powinna urodzić 5 dni temu i dalej chodzi z brzuchem, ale widać że podminowana i ma już dość. Dziś ma jechać do szpitala i pewnie ją zostawią już.
    Przenoszenie równie stresujące co poród przedwczesny...

• katalina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszmarną noc miałam... będę odsypiać pół dnia jak tyko schłodzę jakimś cudem mioeszkanie.. jestem obolała i opuchnięta.. W nocy o 1 obudziłam się z chęcią na 2.. Wstałam i czułam jak te jelita pracują i "gadają" dosłownie jakby wodę przelewało.. Przeczyściło mnie i zaczęły się skurcze (!) Przez 3h baaaardzo nieregularne przez co okropnie męczące.. od 4 do 32 minut... szału można było dostać.. w końcu się poddałam i położyłam.. Czułam ćmienie, ale już nie miałam sił czuwać i liczyć.. Iza całą noc przekopała w dole brzuszka jak nigdy.. Już znów mnie przeczyściło, spuchłam i zaliczyłam porządny bolesny skurcz. Jestem ciekawa czy dziś coś na KTG wyjdzie..

Ewelinkie, ja Ci chyba nie pomogę, bo z madalińskiego mam złe doświadczenia a z Inflanckiej rodziła koleżanka niedawno i gdyby nie własna położna to poród miałaby "z taśmy", a opieka poporodowa wykończyła ją psychicznie.. Ja wybrałam Solec, ale każdy szpital ma swoje wady i zalety..

Kika trzymam kciuki żeby się udało dziś trafić na oddział... Współczuję stresu..

Nadulek, Mia na pewno wkrótce się unormuje i będzie pięknie przybierała na wadze. Sił i zdrówka Wam życzę :*

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

• MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM wrote:
    Nowosielski przyją mój pierwszy poród. Dobrze mnie pozszywał :) Na tzw "18-stkę"

Ja wiem że w Tychach pokoje to "wczesny Gierek", a nie boisz się rodzić na Łubinowej?

Nie boję:) Prawda jest taka, że ile ludzi tyle opinii. O każdym szpitalu słyszałam tyle samo dobrego, co i złego... Powtarzam sobie, że idziemy rodzić do ludzi i niemal wszystko od nich zależy, a na Łubinowej jeżeli coś się dzieje, z czym oni mogą sobie teoretycznie nie dać rady to zaraz przekierowują do innego szpitala, a w Katowicach trochę ich jest:) Jestem spokojna i się nie nakręcam:)

A w Tychach leżałam na patologii na wyremontowanym oddziale i powiem Ci, że luksus:) Może i za resztę się kiedyś wezmą....

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze z tym przenoszeniem to chyba różnie. Ja raczej przenosze na 100% bo:

- nie wiem czy liczyc moj ostatni okres od 25 lipca czy ok 29 (25 pierwsza kropla, potem cisza i na maksa sie okres rozkrecil ok 29-30 lipca)
    - w lipcu mialam cykl 38 dniowy gdzie zwykle mialam normalny 28dniowy - wynik stresu i do tej pory sie zanstanawiam czy samoczynnie nie poronilam, ale wtedy nie wiem czy udaloby mi sie od razu zajsc w ciazę

Dlatego teoretycznie rodze ok 4-5 maja a wg ostatniego usg 18 maja a kiedy tak naprawde to ch... wie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego tez nie wiem czy poszlabym do spzitala na wywolywanie po 5 maja

• katalina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na karowej na pewno super personel i IIIst referencyjności. Inflancka Solec i Madalińskiego mają II. Byłam akurat w każdym z tych szpitali z różnych względów zdrowotnych i w ciąży i jak na razie mnie najbardziej zadowala Solec.. Ale ciekawa jestem tej żelaznej ;)

Wonderwall lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    To może jeszcze karowa w razie czego brać pod uwagę? już sama nie wiem :-(

miałam Ci właśnie napisać o Karowej nie wiem jakie są inne opinie ale ja znam od znajomych same dobre, moja bratowa tam rodziła i była bardzo zadowolona

Wonderwall lubi tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Pigulska nie, dzisiaj tylko ściągnięcie szwu i okulista (dobranie nowych okularów). Do gina wybieram się w środę ;)
    Najezdzisz się po tych lekarzach jeszcze MPK to już w ogóle porażka :/
    A jak język lepiej już?

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Pigulska a jak u Ciebie? Jak czop podbarwiony to może ruszyć niespodziewanie.
    Póki co spokój, jak dotrwam do wieczora to wezmę męża w obroty ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno szpital na Karowej wybiorę przy drugiej ciąży, sama się tam też urodziłam :)

‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ