X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Ja w dwupaku jeszcze ...
    Kika trzymam kciuki za bezproblemowe cc i nie denerwuj sie tak.
    Pigulska gratuluje czopa, wczoraj mi sie śniło że urodziłaś :) .
    Ja juz 8 dzień bez czopa także nie ma tak hop siup u mnie :D
    Gabik trzymam kciuki za laktacje , na pewno sie rozkręci :). A żółtaczka jest bardzo częsta, mój syn tez miał, ponaswietlaja go i będzie dobrze :) .

nadulek, GabiK, PIGULSKA lubią tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Gosia nie dosypiasz?
    Na razie mi się nie chce spać bardziej mnie żołądek wzywa do lodówki ;)
    Odeśpię potem :) teraz może coś ogarnę póki mąż w pracy bo niby dzisiaj ma wrócić kolo południa i potem na 15 na nockę jechać
    Sie zastanawiam co wybrać łazienkę czy meble w kuchni które muszę myć na kolanach bo kucać sie nie da

Kika co za chamstwo że każą czekać myślałam że jak ma się umówiony termin to niw robią takich problemów bo ogólnie to słyszałam ze odsyłają bl często nie ma miejsc
    Ja nawet nie biorę pod uwagę żadnego wyjścia awaryjnego gdyby na brochowie nie było miejsc to nie wiem co bym wybrała

Ofeline nie zarzekam sie że nie spróbuje sama nie wiem ale chyba obawy są większe niż chęci, może gdyby mąż wykazał inicjatywę to jakoś by poszło ale widzę u niego obawy takie jak ja mam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to przyjedź doi mnie na Kamienskiego :D

• kika79 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wspaniała Ploska służba zdrowia wrrrrrrr

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Laura zobaczymy ;) wierzę że będzie miejsce
    A wiesz że na kamieńskiego pracuje dr Wysocki?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, ale ja u niego byłam chyba ze 4 razy na sekundę :P Wiec slabo mnie zna

• Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika co za akcja... Jak mialas umowiony termin to powinni cie przyjac bez problemu ale widac, ze w tych szpitalach to burdel maja Za przeproszeniem.

Ja to znow musze obiad zrobic robotnikom wiec nici z lezakowania do poludnia :/ i nawet nie wiem co ugotowac.

Gosiu tez sie balam ale jak zobaczylam ze nic nic nie bolalo i ogolnie nic sie nie dzieje to teraz sama za mezem latam :D ale on wiecznie zmeczony i dupa blada,nie chce mnie :D
    Po naszej 2- miesiecznej przerwie czulam sie dziwnie, prawie jak dziewica :) wiec nie dziwie ci sie strachu. To tak jakbys na nowo pierwszy raz z mezem miala miec.

Brzuch mnie cmi jak na @ ale bardzo lekko.

gosia86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dowiedzialam sie za pozno, gdybym wiedziala to bym sie bardziej do niego przykleiła :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide jeszcze polezec i poczytac.
    Piszcie, piszcie zebym miala co czytac do drugiej kawy ;)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna jest dr hurnik-szurkiewicz tez tam pracuje i w luxmed ale przyjumuje tylko raz w tygodniu wiec nie chcialam u niej prowadzić ciąży
    Kika a dr Piec pracuje w jakimś szpitalu?

No szkoda że nie wiedziałaś wczesniej zawsze to inaczej patrzą niż na kogoś z ulicy
    Ja poznałam kilku lekarzy na brochowie i byłoby w kim wybierać i to nawet na nfz

Ofeline właśnie czuję się tak jak piszesz jak przed pierwszym razem ;) no zobaczymy zobaczmy
    Co remontujesz kobieto?

Magic a jak remont u Ciebie? I co z tymi wczorajszymk skurczami?

Obstawiam że jutro odezwie sie Eklerka że są z Karolem w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:41

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam wyjscia awaryjnego jakby w Strzelinie nie bylo miejsca. Chyba by mnie szlag trafil jakby tak sie zdarzylo.

Gosiu remontujemy domek, ktory dostalismy od taty mojego po babci. Czekamy na pozwolenie ze starostwa zeby podnieść dach ale to co mozna w srodku podszykowac pod remont juz po malu sie robi. A te papiery wszystkie zalatwian juz rok czasu co najmniej jakbyn si budowala. W tym kraju jak widac Wszystko jest mozliwe :/ aby tylko utrudnić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 07:50

atdc8iikup31msj2.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie :-) pamiętamy o was i trzymamy za wszystkie kciuki.
    U nas ciężki czas bo Mia cały czas słabo przybiera i musieliśmy wprowadzić dokarmianie a później zmieniać mleko bo mała mi go nie tolerowała. Kupno innego mleka dla wcześniaków niż bebilon nenatal graniczy z cudem. No i jeszcze nawrót żółtaczki. :-(
    Mamy nadzieję że u was wszystko dobrze.
    Widzę że Gabik się rozpakowała - gratulacje i wiele szczęścia życzę

GabiK, beti97 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ofeline współczuję tych formalności u nas w trakcie całej budowy najgorsze było załatwianie formalności właśnie
    Ale super że macie jakąś perspektywę własnego kąta po mimo tego że blisko rodziców ale jednak sami

Nadulek biedna Mia że słabo przybiera na wadze, podobno jest jakieś mleko na receptę próbowaliście wydębić receptę?

nadulek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,
    u nas noc tak jak przeważnie - spokojna i przespana, czułam tylko przez sen, że Pączek miał czkawkę w nocy :D Jak to u Was jest z tymi czkawkami? Bo mój mały ma często, czasem nawet 2-3 razy dziennie czuję :D Zawsze mi go wtedy żal, bo tak nim trzęsie w tym brzucholku :D

GabiK - kciuki za laktacje są! Będzie dobrze, tylko spokojnie, pewnie wszystko wymaga czasu. :)

Kika - powodzenia!!!!! Dziś wielki dzień!!! ;-)

Nadulek - niech Mia rośnie zdrowo, dużo dużo siły dla Was i powodzenia! :)

GabiK, nadulek lubią tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niestety nic przyjemnego ale juz jestesmt na koncowym etapie i niedlugo powinnismy miec pozwolenie. Wtedy zalatwimy kredyt i ruszamy z remontem na calego.
    Juz nie moge sie doczekac przeprowadzki dlatego teraz zaciskam zeby bo pojscie na wynajem nie ma sensu,szkoda kasy. Lepiej to odlozyc na poczet remontu.

Nadulek zycze aby Mia jak najszybciej zaczela przybierac na wadze. :)

Czuje rozwieranie szyjki i jakbym miala okres zaraz dostac. Moze sie skraca w koncu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 08:03

nadulek lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była ta sama sytuacja że nie szliśmy na wynajem bo szkoda było na to kasy lepiej przeznaczyć to na budowę

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaiHania wrote:
    Też stosuję skróty myślowe.....
    Chodzi mi o to, że Łubinowa ma I stopień referencyjności i tam tylko książkowo urodzić i do domku, a jeżeli coś się dzieje grubszego to raczej odsyłają do innych szpitali. Jeżeli, odpukać, coś się u nas będzie działo to pewnie będziemy rodzić w Tychach, bo tam mamy lekarza prowadzącego.

A kto Was prowadzi?? Bo ja będe rodzić w Tychach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 08:17

03.02.2014
  • MamaiHania Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiM dr Jędrzejko, ale obecnie leży w szpitalu i przekierował nas do dr Nowosielskiego.

• Kosogłos83 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika, my też trzymamy kciuki żeby Cię przyjęli a potem żeby wszytsko ładnie sprawnie poszło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika kciuki za dzisiejszy dzień, oby miejsce się jednak znalazło dla Was i już tego kolejnego stresu Wam oszczędzili.
    Powodzenia kto dziś wizytuje <3

‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ