WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) Mężowi będę teraz truła, żeby to zabezpieczył, niby to lekkie, ale jakby spadło na Młodą to bym sobie nie wybaczyła..

Blu, gratuluję 40 długich i nieraz trudnych tygodni :* Mam nadzieję, że jakoś szybko Ci pójdzie mimo wszystko ;)

Bluberry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis też wizytuje o 11:30 :)

No ciekawe czy się dzis ktoś wyjmuje?

Powodzenia na wizytach :*

A co do leków to ja też mam. Jaka będę mama i czy sobie poradzę? Ja? Mattka?

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu....40 tydzień...budzi respekt! :p Nade mną lekarka w 40 tyg się zlitowała, oksy podała i poszło. U Ciebie nie ma szans, żeby już Cię nie męczyli i pomogli?

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr nie ingeruje zbyt czekamy tydzień jak by co i dopiero, w szpitalu u teściowej też na życzenie nie wywołują, dopiero po przenoszeniu.

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnelam jeszcze i dopiero sie dobudzam :)

Te leki o ktorych piszecie mi takze towarzysza. Pewnie większość kobiet spodziewajacych sie pierwszego dziecka ma takie odczucia.

Katalina ladny kacik :)

Puella tez mam w planach mycie okien w tym tygodniu ale dzisiaj sie oszczedzam przed wizyta, brzuch znow boli malpowo.

Blu juz niedlugo :*

atdc8iikup31msj2.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak z tymi ingerencjami jest. Chyba nigdzie na życzenie nie wywołują. Powinno się czekać na sygnał dziecka. Ale jak sobie pomyślę, że moja dok nie wywołałaby mi w 40 tyg porodu, to w moim szpitalu czekają ok tydzień a nawet dwa z wywołaniem, a wtedy urodziłabym dziecko 5 kg. Teraz też powiedziała, że nie będzie mnie do końca trzymać i pomoże wcześniej. Tylko u mnie wchodzi w grę ta duża waga dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:50

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę, ze dziś trochę wizytujących, więc będę trzymać kciuki. Mam nadzieję, że u Magic wszystko dobrze i się odezwie żeby powiedzieć co nowego. Ciekawe czy Lama pojechała na IP i co z tego wyszło. Całej reszcie życzę sporo zdrowia i wytrwania na sam koniec.

Ja myślałam, że wczoraj ok 22:00 będę dzwoniła do doktora albo pojade na IP, bo mały zaczął być mocno aktywny, macica też i mocne bóle @ miałam, ale skończyło się tylko na obserwowaniu sytuacji. Nie działo się to w cyklach, że np. skurcz co kilka minut, tylko np. przez pół godziny masę ruchów, pół minuty przerwy i znowu. Potem przestało i poszłam spać, chociaż wiem, że bóle małpowe zostały. W nocy spałam jak zabita, raz wstałam na siku. Rano obudziłam się ze strachu czy coś małemu się nie stało, że był taki ruchliwy, ale zaraz mnie niechętnie kopnął ze dwa razy.

dqprj44jymj31xvy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, dokladnie u Ciebie była duża waga dziecka a przez tydzień wiecej by przybrał i tak ja Cię podziwiam sn urodzić dziecko z taką wagą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u Ciebie tez to juz tuż tuż

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka moja też wczoraj tak szalała wieczorem ze aż się bałam - a mąż na koncercie był :P

Ja to chyba jakas niezdecydowana. Z jednej strony mam nadzieje ze wytrzymam do piatku (1 maja) a ja chce majowe dziecko, z drugiej strony dziwi mnie ze nic sie nie dzieje - zero skurczy, czop na miejscu, z trzeciej strony wiem ze ja mog eurodzic nawet ok 10 maja bo mam ciaze mlodsza o tydzien a liczac ze moze byc dwa w te i dwa we wte to i pozniej. A czekanie tez dobija ;p

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu...gdybym wiedziała, że taka waga będzie to bym na poród sn się nie zgodziła. Wtedy nie miałam wyjścia. Teraz jestem już bardziej świadoma i bardzo tą wagę kontroluję.

Dobrze...za robotę się biorę...szukam mojego przyjaciela Karchera i okna bójcie się!

Karolcia88 lubi tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ruszam okien :) za ladna pogoda jest szkoda mi psuć.. U nas takie fatum rodzinne babcia mylą okna zaraz deszcz padał, przeszło na mame i na mnie ;) po wizycie wezmę sie w mieszkaniu za sprzątanie.

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak na pocieszenie...teram mamy super porę do rodzenia. Mi końcówka w pierwszej ciąży przypadła na koniec lipca. To był hardcore - siedziałam wiecznie mokra, cała spuchnięta, dysząca jak astmatyk w napadzie. Wyjść na dwór nie mogłam, bo skwar, od razu słabo mi się robiło i mdlałam co chwila (w kolejce po chleb, na poczcie). Teraz wiadomo jest ciężko ze względu na dodatkowe kg i objawy, ale przynajmniej można oddychać i wyjść na spacer, czy coś załatwić.

Ofelaine, Bluberry, Wonderwall, katalina lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już na prawdę mam nadzieję, że to tuż tuż, bo ze mnie żadnego pożytku nie ma. Wczoraj to się wystraszyłam, że może jestem nieczuła i ja nie będę czuła specjalnie skurczy, no ale jak wszystko minęło no to wiadomo, że nie zaczęłam rodzić. Na prawdę wolałabym, że odeszły wody, bo to sygnał że do kilku godzin już na pewno trzeba jechać do szpitala, jak nie od razu...bo ja panikara jestem czasem.

Ja widzę, że co raz więcej z Was ma myjki co okien. Ja się zastanawiam co mojej mamie kupić w prezencie (wiem, że prezenty w takim stylu to masz babo i zasuwaj w kuchni albo przy oknach), ale jak mama oprócz swoich okien myje u jednej i drugiej babci, to chyba taki prezent nie byłby głupi. Tylko nie wiem czy są jakieś różne modele myjek i czym się sugerować - to takie pytanie na marginesie, żeby Was trochę od bieżących tematów oderwać:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:10

• madziorek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Maz pojechał do gin, ta kazała do internisty i badanie moczu i jakby cos to do niej. Badania porobione, jeszcze krwi opuściliśmy. Dobrze, ze mam mamę w przychodni to szybko poszło a i tak mnie starsza babcia zje...ze ona była pierwsza.

201505111762.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w dwupaku !
    mam dość , jestem jeszcze bardziej spuchnięta niż byłam, w nocy budzi mnie ból zdrętwiałych rąk. objawów przedporodowych brak :/

trzymam kciuki za wizyty! i miłego dnia życzę. a sama proszę żebyście mi życzyły spektakularnego odejścia wód dzisiaj.. ;)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • Karolcia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella jednak zakupiliscie karcher? :) super sprawa, noe? :)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko duzo moich znajomych na Karchera do okien - ok 200 zł kosztuje

Moj maz tradycyjnie byje plynem do szyb i sciagaczką

dorota1987 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Ewelinke :( coś około 3500 od 35tc nie mialam juz usg wiec tylko strzelam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:12

‹‹ 1504 1505 1506 1507 1508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ