Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej juz się melduję! Nie pojechałam na izbę rzeczywiście udało mi się godzinę przespać
czuje że coś się dzieje, ale to jeszcze nie ten moment żeby jechać rodzić
na razie oczysciłam jelita zobaczymy jak dalej pójdzie. Ból jest ale nieregularny a nie umiem niczym się go pozbyć. na razie bacznie obserwuje swoje reakcje
Blu gratuluję 40 tygodnia! To brzmi poważnie
Powodzenia wszystkim wizytującym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:17
-
Puella to teraz ile juz Twoja dzidzia wazy?
Ja juz po wizycie, pobrał mi ten GBS, nie wiem jak u Was to wyglądało, ale mi tylko pomachał przy pochwę patyczkiem i tyle.
Szyjka nie ruszona, zero rozwarcia, także jeszcze mamy czasmała od 16 kwietnia przybrała niecałe 200g, teraz ma ok 2600, wiec jest szansa, ze nie bede 4,5 kg rodzic
Pytałam o to wskazanie do skrócenia 2 fazy porodu, ktore dostałam od okulisty, gin potwierdził, ze to proznociag lub kleszcze, starał sie mnie przekonać ze pewnie nie bedzie potrzebne, a w razie co to po to zeby mi sie wzrok nie pogorszył, na co mu przekazalam słowa okulisty, ze juz mi sie pogorszył i pogorszy jeszcze bardziej i nic ma to nie poradzi, a gin mi kazał tego światka nie pokazywać w szpitalu...
Nadrobie Was pozniej, bo juz mnie szef telefonami meczy żebym mu cis tam pozalatwiala, ech fajne to moje l4... -
nick nieaktualnykatalina wrote:O, a miałam chwalić się kącikiem Młodej.. W sobotę zrobiliśmy literki DIY i taki oto efekt.. na razie nie będę wkładać tam nic więcej, ani montować karuzelki. Problemem jest dla nas tylko, że nie jestem pewna tych literek tzn. ich mocowania.. Czy któraś z Was ma takie przyklejane do ściany? Jak je mocujecie?
Dziś w nocy dwie nam odleciały, nie wiem dlaczego i wpadły wprost do łóżeczka.. jak chcę je oderwać to nie idzie, bo niby dobrze przytwierdzone.. Teraz dokleiłam je jeszcze raz do ściany, ale chyba jeszcze jakiś klej albo na gwoździe zastosuję...
katalina lubi tę wiadomość
-
Z hardcorowych historii to ja w pokoju bylam z dziewczyna,ktora urodzila dzidziusia 4,5kg 62cm. Wg usg mialo byc 3400g
dlatego rodzila sn. Ale duza z niej kobitka i dala rade. Przy kazdym obchodzie lekarze ja podziwiali
"to ta Pani, pogratulowac"
Minusem duzej wagi i sn jest asymetria malego i koniecznosc rehabilitacji,ale to tylko brzmi tak strasznie. W gruncie rzeczy przez jakis czas trzeba cwiczyc z maluchem,aby nie przykurczal glowki w jedna strone tylko. Dzieciaczki szybko lapia o co chodzi,moja przyjaciolka po miesiacu cwiczen juz nie miala problemu. To tak tytulem,ze nie mialam intencji straszyc
A takie cwiczenia to badz co badz dodatkowy czas z maluchem,wiec tez na plus.
AGA 30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie.
Ofe - ja tez dzis wizytuję o 18tejwiec jednoczesnie bedziemy lezec u ginów.
Dziewczyny to zamiast Seni ktore podkłądy polecacie, bo ja tez je kupiłam i juz jest pod przescieradłem w łozeczku? Skoro odpaza to wolę kupić inne.Ofelaine lubi tę wiadomość
-
To taka myjka by mi sie przydala bo ja nie nawidze myc okien.
Lama to nadal czekamy na rozwoj sytuacji
Ja jestem bardzo ciekawa ile moja corcia wazy,dzis sie dowiem bo bedzie usg.
Do bolu malpowego doszedl bol krzyza. Moze ja urodze w tym tygodniu ??moja siostra przylatuje w piatek i nawet byloby by mi to na reke a z drugiej strony chce ten maj
Gosiu najlepsze zyczenia dla meza.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Puella jednak zakupiliscie karcher?
super sprawa, noe?
Karolcia...ja Ci za polecenie tego Karchera dobre wino powinnam kupić!
Ja jestem zachwycona. Właśnie okna i drzwi balkonowe umyte, lśnią :p Moja mama na razie sceptycznie patrzyła na "potwora". Później pożyczyła do mycia swoich okien i tydzień temu kupiła sobie taką samą myjkęJa miałam wyjątkowego pecha i kupiłam wadliwy egzemplarz, popsuł się po tygodniu, ale Karcher zaskoczył mnie i po tygodniu od reklamacji przysłali mi nowiutka myjkę, która już śmiga.
Jeżeli chodzi o skuteczność - to dla mnie wystarczająca, okna od wewnątrz myjkę tylko myjką i załączonym płynem, zewnętrzne najpierw myję woda z płynem i gąbką, a później myjką i efekt super. Moje dziecię uwielbia wchodzić na parapety i podglądać świat przez okna, więc co tydzień musze je przecierać, bo są całe upaćkane od dziecinnych rączek. Teraz z myjka - to moment.
Polecam, polecam, polecam!
Wonderwall, gosia86 lubią tę wiadomość
-
AKTYDE....teraz będę miała usg w najbliższą środę, to "zaważymy" moją kluchę. W 30 tyg miała ok 1900 g.
EWELINKIE...super zdjęcie w awatarku, to twój brzuszek? :p Moja myjka zakupiona w tym sklepie: http://nexterio.pl/138831,Myjka-do-okien-WV-2-Plus-NOWY-MODEL-za-WV-50-Plus-Karcher.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 09:47
dorota1987, Wonderwall lubią tę wiadomość
-
Na reklamie w tv widziałam taką myjke co tak da się ją wyciągnąć na takim drążku. Nie wiem czy zwykłą myjke da się tak rozbudować czy to inny (i pewnie droższy model).
Właśnie wracam z wc i na wkładce pojawił się najprawdopodobniej fragment czopa, jakby ktoś wysmarował ją bardzo lepką pomarańczowo-czerwoną galaretką. No niech się coś wreszcie dzieje. Aż wracając do laptopa ubrałam materacyk z łóżka w prześcieradełko i zawiązałam ochraniacz. Pewnie już nie zdąży się zakurzyć. -
oooo Dorotka, to jak podbarwiony czop to ponoć szybko.. zazdrościć..
Ja czekam do 14 z tel do położnej bo nie wiem czy miała nockę czy dniówkę.. Nie chcę jej budzić. Chociaż szczerze mówiąc to obawiam się tych jej "złotych porad"... Z domowych sposobów, które sprawdzały się w rodzinie i u znajomych to nie próbowałam jeszcze tylko ananasa i tego masażu pochwy.. Wszystko inne mnie tylko hartuje z tego co widać.