WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff mam herbatke ;)
    Niestety nic sie nie zmieniło i nadal mam gorączkę :/ i teraz dylemat co robic, jechac do gin czy brać nadal paracetamol.

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 06:43

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek a masz możliwość zadzwonić do gin? Jak tak to dzwoń i się pytaj co robić
    Rano temperatura powinna spadać

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia Cioteczki.
    Gosia wszystkiego najlepszego dla meza :)
    Madziorek poczekaj na "przyzwoita" pore i dzwon do gina. A probowalas letniej kapieli albo oklady?
    Wstaje z lozka i lece czym predzej na badania zeby potem nie stac w kolejce..

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem spróbuje na odzial dzwonic. Maz pojechał do pracy urlop załatwić i mowil ze jakby cos postara sie tez do szpitala pojechac.

201505111762.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu! Jestem w szoku, jaka masz pamiec! Ja dawno już pisalam o tych watpliwosciach.. Wciaz mnie nachodza.. Kocham ta perle moja nad zycie już teraz, ale boje się.. Jestem niecierpliwym czlowiekiem, boje się że mogę się zniechecic czy cos.. Czy wyrzucac sobie że gdyby nie dziecko to moglabym zrobic to czy tamto.. Mam nadzieje że na strachu się skonczy i bede ja kochac rzeczywiscie nieograniczona miloscia... Pewnie jak kazda z nas ;)
    Aaa i przekaz od Mezowi najlepsze zyczenia ;) miejmy nadzieje, że mój przepis na lody bedzie Wam smakowal ;)

Madzia, oklady rob.. Czolo, kark i brzuszek.. No i dzwon do lekarza lub na ip..

• katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole to nie wiem co dziś bede robic.. O 6:30 mialam już umyta i posprzatana kuchnie, zamiecione i umyte podlogi wszedzie i teraz nie wiem co ja pozniej bede robic..

Popoludniu mam isc na ktg wg wskazan z piatkowej wizyty w szpitalu.. Nie wiem dlaczego tak szybko, bo mialam chodzic co 5-7dni a nie co 3.. Zadzwonie do poloznej i spytam czy dziś to koniecznosc bo musialabym sama do centrum metrem a ledwie chodze lub autem... :/

Magic jak tam?

Kciuki za wizyty dzisiejsze. Milego dnia <3

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 06:44

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) wlasnie jade na wizytę, w koncu 27 jest... Ale po tej wymuszonej wizycie 2 tyg temu jestem spokojna :) ciekawe ile mała urosła i jak moja szyjka :P no i na kiedy mnie zapiszą na kolejna wizytę, czy zmieszczą sie z terminem przed porodem... Czy teraz GBS juz powinnam miec? W ogole to mam wrażenie, ze w ciagu jednego dnia mi bardzo brzuch urósł, pewnie mnie wzdelo :P

Ogolnie dzien sie zaczal do dupy, mój kochany o 6 sie kładł, cała noc siedział nad projektem i cos mu tam nie idzie, wiec wkurzony na maxa, żal mi go :(

A z lepszych info to rodzina niemeza sobie przypomniała, ze dziecko w drodze, wczoraj niemaz miał urodziny i okazało sie, ze każdy chce nam kupić wózek :P teraz to chyba 3 będziemy mieli ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 06:44

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak nie mam skierowania, ale ja w ogole cala ciaze nie mialam skierowan tylko pokazywalam karte z przyczepiona karteczka jakie badania w ktorym tygodniu sie wykonuje.
    Ale nie udalo mi sie zrobic dwa razy morfologii i siuskow na ten sam tydzien bo odnotowane bylo w systemie.
    Wiec pojechalam do diagnostyki i zaplacilam 50. Kolejka masakryczna. A dziadki to by mnie jeszcze stratowaly bo oni by chcieli pierwsi wejsc :/ ale guzik z tego, (akurat mijalam sie z ta babka przy przestanku- nie dosc ze kopcila papierochy to jeszcze biegla na autobus a tutaj do pobrania to udawala ze ledwo sie na nogach trzymala)

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ cudny dzień - cieplutki, słoneczny poranek! Dobry dzień na rodzenie :p Alma, kciukam!

Moje chłopy wyprawione z domu, także biorę się za mycie okien. W tym tygodniu będzie już maj...o rany....ale to zleciało!!!!

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella, żeby te okna Ci nie przyspieszyły czasem ;)

Karolcia, Gosia, to chyba co luxmed to inaczej, bo ja robię wszystko ile chce, nawet toxo zrobili mi za darmochę 3 razy :P Zwykle mam wszystkie skierowania od prywatnego gina i nikt krzywo nie patrzy, także to chyba "co luxmed to obyczaj"..

Gosia, lody są super, ale dla mnie za słodkie trochę, przed ciążą to bym wcisnęła i pudełko tego ulepka, ale teraz to mam opory :D

Aktyde, powinni Ci zrobić GBS, przypomnij im w razie co, bo mogą zapomnieć..

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina i dla mnie to wlasnie glupota. Skoro to jedna firma to wszedzie powinny obowiazywac takoe same zasady- najlepiej takie jak u Ciebie :p

katalina lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a miałam chwalić się kącikiem Młodej.. W sobotę zrobiliśmy literki DIY i taki oto efekt.. na razie nie będę wkładać tam nic więcej, ani montować karuzelki. Problemem jest dla nas tylko, że nie jestem pewna tych literek tzn. ich mocowania.. Czy któraś z Was ma takie przyklejane do ściany? Jak je mocujecie?
    Dziś w nocy dwie nam odleciały, nie wiem dlaczego i wpadły wprost do łóżeczka.. jak chcę je oderwać to nie idzie, bo niby dobrze przytwierdzone.. Teraz dokleiłam je jeszcze raz do ściany, ale chyba jeszcze jakiś klej albo na gwoździe zastosuję...
    920a8f0d850768a0med.jpg
    a47c5b1f31639636med.jpg

Puella, gosia86, Bluberry, dorota1987, madziorek, nojaniewiem, Wonderwall, GabiK, Lama, slash, Minka:), gosiunia lubią tę wiadomość

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina, ja bym je przykleiła na dobrą taśmę dwustronną. Mam w ten sposób kilka dzieł syna przyklejonych do ściany (obrazki w ramkach, gipsowe fantazje, itp. ) i wszystkie trzymają się super.

Wszystko jest na taśmy i od roku sobie wisi:

b5c8153f0ae07e9bm.jpg

7d2cffc822d5fbeem.jpg

Myślę, że takie literki jak Twoje bez problemu się utrzymają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:19

katalina, gosia86, Bluberry lubią tę wiadomość

3i49df9htr170int.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ta emerytka pewnie sie spieszyla na śniadanko nikotynowe
    Katalina śliczny kącik, a może spróbuj przykleić te literki na taśmę tesa? Powinna się sprawdzić

Coś to moje dziecko dzisiaj leniwe :( może jak zjem śniadanie to się ruszy bo rani nawet na tatusia nie reagowała

Katalina ja mam takie parcie na słodkie że część tego mleka skondensowanego zjadłam łyżką, miałam 3*200 śmietankę 36% i puszkę mleka ale nie wlałam wszystkiego

Puella teraz będziemy się sypać jedna za drugą;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 08:13

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny, to jest gipsowe, ale obklejone wstążką.. Te z wstążką na całej powierzchni trzymają się super na takie dwustronne przylepce, a te U ma siateczkę i N jest oplecione tylko to właśnie nie bardzo się trzyma.. jak jeszcze raz coś odpadnie to mąż stwirdził, że wbije 6 gwoździ, ale mnie trochę szkoda ściany.. Kupię jeszcze tę taśmę na wszelki wypadek.. Jeszcze Małej do domu nie przywozimy przecież, to niech przez kolejne kilka dni pokaże, co się będzie z tym działo..

• Puella Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalinka, rzeczywiście bezpośrednio na gips będzie ciężko. Obrazek gipsowy nie chciał mi się przykleić. Facet w Leroy polecił mi takie przezroczyste haczyki na przylepce (http://www.wprost.pl/ar/356233/Uporzadkuj-i-udekoruj-dom-z-produktami-Command/) i to był strzał w dziesiątkę. Przyczepiasz je do ściany i na nich bez problemu już wszystko zawiesisz (wtedy do literek można przyszyć wstążeczki, albo z tylu literek jakieę pętelki zrobić i na nich powiesić literki). Ja na tych haczykach zrobiłam tą linkową tablicę, do której syn przyczepia obrazki, miśki, skarpetki i co mu tylko w łapki wpadnie i o dziwo od roku trzyma się mocno).

3i49df9htr170int.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina śliczny pokoik, a elementy mozesz spróbować przyklejać taśmą firmy tesa, są mocne, wypróbowałam :)

Lama albo śpi po ciężkiej nocy albo rodzi :)

Magic jak u Ciebie?

Pigulska jak wczorajsze skurcze rozwinęła sie akcja?

Ja idę na 12 na ktg i potem wizyta, mam juz dość wczoraj w nocy napadł mnie bez przyczynowy płacz (poza skurczami które i tak przeszły) pewnie z tydzień będę tak sie turlać aż sie na de mną zlitują.

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ