SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    \

Magic....a w Pruszkowie jest możliwe znieczulenie? Jak dwa lata temu rodziłam, to nie było tam takiej opcji.

kochana moja kuzynka tam rodziła i miała znieczulenie :) i też dokładnie dwa lata temu :) ja brałam jeszcze Inflancką pod uwagę :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia - bo to jest tak ze niby ta skladka jest do zusu wprowadzana no ale chyba pup jest teraz pracodawca... to chyba na umowie o prace musze 30 dni przepracowac ale u danego pracodawcy co nie ? PUP sie nie liczy?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tez siedzę w pracy i czuje taką niewygode na dole kręgosłupa tez tak macie? Jestem troche przewrazliwiona chyba pierwsza ciążę mialam obumarlo w 10 tyg i strasznie sie boję. W drugiej ciąży plamilam w 6 tyg teraz mam nadzieję ze wszystko bedzie ok.

Ból pleców nie musi oznaczać niczego złego, bo jak masz ciąże ułozoną w okolicach kręgosłupa to tam będzie cie bolało :) Mnie nie boli krzyż, no chyba, że sie przepracuję :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bol plecow na dole.. po calym dniu siedzenia w pracy na fotelu...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 26 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam perypetie w wieku 18 lat poroniłam samoistnie, po 3 miesiącach byłam znowu w ciąży i mam teraz 12 syna. Hmmm po 10 latach zaczęliśmy się starać o drugie dziecko i zaraz zaszłam w ciąże i była to ciąża pozamaciczna operacja ( strasznie to przeżyłam ) ale się nie poddaliśmy po pół roku znowu byłam w ciąży i około 2 miesiąca okazało się że mam puste jajo płodowe oczywiście na początku ciąży szereg badań beta co drugi dzień i rosłą min. 66 % ale znowu się nieudało puste jajo. Po pół roku jestem teraz w ciąży i strasznie się stresuje że znowu coś się stanie czasami mam lepsze dni ale natłok myśli jest ..... Musimy wierzyć że się uda :)

Marta
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez powiedzial ze go juz zaczynam doprowadzac do szalu z moimi humorami- alw powiem Wam szczerze ze zdziwiona jestem bo wczoraj pierwszy raz pokazalam z hormonami na co nas stac ;) a tak to tylko wiecznie bym spala wiec nie wiem o co mu chodzi ;)
    Ale zaraz dopowiedzial ze i tak mnie bardzo kocha (chyba zrobilam grozna mine wiec wolal zalagodzic ;) )

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria wg.mnie PUP sie nie liczy, bedzie sie liczyc ta umowa o prace musisz na niej przepracowac 30 dni i dopiero mozesz isc na zwolnienie. Moja bratowa rowniez jest w ciazy i byla zatrudniona na umowe zlecenia i z kolei musiała przepracowac 90 dni i dopiero moze isc na zwolnienie. ważne jest zatem zeby to była normalna umowa o prace

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam jakiś wisielczy nastój, smutno mi bez powodu, najchętniej bym siadła i płakała.. Nawet gadać mi się nie chce z nikim i na forum się też mało coś odzywam...
    Dobrze, że za godzinę do domu

atdc8iikup31msj2.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    No a moja nie:) mowila wlasnie odwrotnie ze narazie trzeba sie wstrzymac z kupowaniem wozka szczegolnie - przesady i zabobony dzialaja:) no ale ja sama nie chce zapeszac:) jest czas:)

a ktos mi powie bo ja juz nie wiem... mam staz do konca wrzesnia... od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msce... i kiedy moge isc na l4 ale takie juz do porodu zebym miala zasilek chorobowy... od listopada dopiero??

Anooosiak - moja tak samo.. te chlopy glupie:) mi w ogole powiedzial ze go juz wykorzystuje ze wzgledu na ciaze... az sie poklocilam z nim czy chce miec codziennie grype zoladkowa... no ale jak dostal zjoby od sowjej mamy - ze to nie jest tak jak sobie mysli latwa sprawa i ze w ogole teraz najwazniejszy okres i ze ma mnie nie denerwowac bo pozniej dziecko bedzie plakalo i da nam popalic... i w ogole jak to u niej bylo, ze ja mulilo calymi dniami...

a on myslal ze w ciazy bach - potem bach 9 mscy normalnie przejdzie sie i porod tez pikus i juz dziecko jest... i ze dopiero najbardziej sie bedzie dzieckiem opiekowac jak sie urodzi a w ciazy nic nie wplywa na nie....

to teraz sie zmienil -szczegolnie jak byl swiadkiem moich wymiotow... bo myslal ze sciemniam tylko - malpiszon jeden.... nawet obiad wczoraj sam zrobil...

No oni to są niepoważni czasem. Mi wczoraj się dostało, bo zasnęłam o 21, i " znów filmu razem nie obejrzeliśmy" o_O.

No i w ciągu dnia wczoraj się uderzył w łokieć i normalnie ubolewał 2h nad nim ;/ MA-SA-KRA ;/

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia u mnie to bedzie umowa o prace... no to dobrze liczylam... listopad ...

Anooosiak
    a te chlopy to sa marudy coo nie:) a pomysl jakby oni przezywali dopiero jak mieliby mdlosci caly dzien i wymioty i to codziennie, i zmeczeni codziennie i jakies bole... to dopiero przezywaliby:) a nam sie dziwia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:52

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam etapu spania po południu, ale dzisiaj popłakałam się na serialu - prawo agaty ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:

Anooosiak
    a te chlopy to sa marudy coo nie:) a pomysl jakby oni przezywali dopiero jak mieliby mdlosci caly dzien i wymioty i to codziennie, i zmeczeni codziennie i jakies bole... to dopiero przezywaliby:) a nam sie dziwia:)

No mój by leżał i kwiczał :D jak ma katar to już chce na l4 iść :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna a to przyjdzie na to czas no chyba ze w ogole nie bedziesz zmeczona:)
    ja to na poczatku zadnych objawow az sie dziwilam - zero mdlosci, zero zmeczenia (tylko czasem podbrzusze pobolewalo) a teraz... masakra - mdlosci caly dzien, a zmeczenie to calodzienne i nic nie robilabym tylko spalabym.... no ale minie w 2gim trymestrze jeszcze niecaly miesiac i powinno byc lepiej:)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma tak samo, kichnie parę razy i już wielce chory trzeba skakać koło niego i do łóżka się od razu kładzie hehe

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :) dlatego to my mamy okres i to my jestesmy w ciazy i my rodzimy bo oni niby silniejsi od nas a jeczeliby codziennie :) czasem zaluje ze nie ma mozliwosci choc jednego dnia przelac na nich naszego samopoczucia :) moze wtedy zrozumieliby :)
    juz od poczatku od plemniczka - plemnik zenski jest wytrwalszy :D i cos w tym jest ze jednak zenski jest wytrwalszy a nie meski :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:05

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja też tak miałam jak Anna Maria, narzekałam na brak objawów a teraz mdłości od kilku dni, życie jakby ze mnie uszło, senność mega wielka, i śmierdzi mi wszystko - lodówka, ludzie nie mogę normalnie pracować bo jak ktoś najarany przyjdzie to cofa mi się..
    Przyjdzie i pora na Ciebie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:44

• katalina Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:00

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Katarzyna ja też tak miałam jak Anna Maria, narzekałam na brak objawów a teraz mdłości od kilku dni, życie jakby ze mnie uszło, senność mega wielka, i śmierdzi mi wszystko - lodówka, ludzie nie mogę normalnie pracować bo jak ktoś najarany przyjdzie to cofa mi się..
    Przyjdzie i pora na Ciebie :)

A kiedy Ci się kochana pojawiły objawy takie nasilone? :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje ze zycie ze mnie uszlo... czuje sie jak wrak czlowieka... jakbym kosteczki miala a nie kosci... musze kupic baterie do wagi i sie zwazyc bo nawet nie wiem ile schudlam...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ