X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:
    \

Magic....a w Pruszkowie jest możliwe znieczulenie? Jak dwa lata temu rodziłam, to nie było tam takiej opcji.

kochana moja kuzynka tam rodziła i miała znieczulenie :) i też dokładnie dwa lata temu :) ja brałam jeszcze Inflancką pod uwagę :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia - bo to jest tak ze niby ta skladka jest do zusu wprowadzana no ale chyba pup jest teraz pracodawca... to chyba na umowie o prace musze 30 dni przepracowac ale u danego pracodawcy co nie ? PUP sie nie liczy?

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja tez siedzę w pracy i czuje taką niewygode na dole kręgosłupa tez tak macie? Jestem troche przewrazliwiona chyba pierwsza ciążę mialam obumarlo w 10 tyg i strasznie sie boję. W drugiej ciąży plamilam w 6 tyg teraz mam nadzieję ze wszystko bedzie ok.

Ból pleców nie musi oznaczać niczego złego, bo jak masz ciąże ułozoną w okolicach kręgosłupa to tam będzie cie bolało :) Mnie nie boli krzyż, no chyba, że sie przepracuję :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam bol plecow na dole.. po calym dniu siedzenia w pracy na fotelu...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Marrta Znajoma

Wysłany: 26 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też miałam perypetie w wieku 18 lat poroniłam samoistnie, po 3 miesiącach byłam znowu w ciąży i mam teraz 12 syna. Hmmm po 10 latach zaczęliśmy się starać o drugie dziecko i zaraz zaszłam w ciąże i była to ciąża pozamaciczna operacja ( strasznie to przeżyłam ) ale się nie poddaliśmy po pół roku znowu byłam w ciąży i około 2 miesiąca okazało się że mam puste jajo płodowe oczywiście na początku ciąży szereg badań beta co drugi dzień i rosłą min. 66 % ale znowu się nieudało puste jajo. Po pół roku jestem teraz w ciąży i strasznie się stresuje że znowu coś się stanie czasami mam lepsze dni ale natłok myśli jest ..... Musimy wierzyć że się uda :)

Marta
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez powiedzial ze go juz zaczynam doprowadzac do szalu z moimi humorami- alw powiem Wam szczerze ze zdziwiona jestem bo wczoraj pierwszy raz pokazalam z hormonami na co nas stac ;) a tak to tylko wiecznie bym spala wiec nie wiem o co mu chodzi ;)
    Ale zaraz dopowiedzial ze i tak mnie bardzo kocha (chyba zrobilam grozna mine wiec wolal zalagodzic ;) )

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • marlencia Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria wg.mnie PUP sie nie liczy, bedzie sie liczyc ta umowa o prace musisz na niej przepracowac 30 dni i dopiero mozesz isc na zwolnienie. Moja bratowa rowniez jest w ciazy i byla zatrudniona na umowe zlecenia i z kolei musiała przepracowac 90 dni i dopiero moze isc na zwolnienie. ważne jest zatem zeby to była normalna umowa o prace

8599rjjgs46ucla6.png
    Moja Fasolka [*] 19.02.2014 7 tc (5tc)
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam jakiś wisielczy nastój, smutno mi bez powodu, najchętniej bym siadła i płakała.. Nawet gadać mi się nie chce z nikim i na forum się też mało coś odzywam...
    Dobrze, że za godzinę do domu

atdc8iikup31msj2.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:
    No a moja nie:) mowila wlasnie odwrotnie ze narazie trzeba sie wstrzymac z kupowaniem wozka szczegolnie - przesady i zabobony dzialaja:) no ale ja sama nie chce zapeszac:) jest czas:)

a ktos mi powie bo ja juz nie wiem... mam staz do konca wrzesnia... od 1 pazdziernika mam umowe o prace na 3 msce... i kiedy moge isc na l4 ale takie juz do porodu zebym miala zasilek chorobowy... od listopada dopiero??

Anooosiak - moja tak samo.. te chlopy glupie:) mi w ogole powiedzial ze go juz wykorzystuje ze wzgledu na ciaze... az sie poklocilam z nim czy chce miec codziennie grype zoladkowa... no ale jak dostal zjoby od sowjej mamy - ze to nie jest tak jak sobie mysli latwa sprawa i ze w ogole teraz najwazniejszy okres i ze ma mnie nie denerwowac bo pozniej dziecko bedzie plakalo i da nam popalic... i w ogole jak to u niej bylo, ze ja mulilo calymi dniami...

a on myslal ze w ciazy bach - potem bach 9 mscy normalnie przejdzie sie i porod tez pikus i juz dziecko jest... i ze dopiero najbardziej sie bedzie dzieckiem opiekowac jak sie urodzi a w ciazy nic nie wplywa na nie....

to teraz sie zmienil -szczegolnie jak byl swiadkiem moich wymiotow... bo myslal ze sciemniam tylko - malpiszon jeden.... nawet obiad wczoraj sam zrobil...

No oni to są niepoważni czasem. Mi wczoraj się dostało, bo zasnęłam o 21, i " znów filmu razem nie obejrzeliśmy" o_O.

No i w ciągu dnia wczoraj się uderzył w łokieć i normalnie ubolewał 2h nad nim ;/ MA-SA-KRA ;/

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlencia u mnie to bedzie umowa o prace... no to dobrze liczylam... listopad ...

Anooosiak
    a te chlopy to sa marudy coo nie:) a pomysl jakby oni przezywali dopiero jak mieliby mdlosci caly dzien i wymioty i to codziennie, i zmeczeni codziennie i jakies bole... to dopiero przezywaliby:) a nam sie dziwia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:52

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam etapu spania po południu, ale dzisiaj popłakałam się na serialu - prawo agaty ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria89 wrote:

Anooosiak
    a te chlopy to sa marudy coo nie:) a pomysl jakby oni przezywali dopiero jak mieliby mdlosci caly dzien i wymioty i to codziennie, i zmeczeni codziennie i jakies bole... to dopiero przezywaliby:) a nam sie dziwia:)

No mój by leżał i kwiczał :D jak ma katar to już chce na l4 iść :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna a to przyjdzie na to czas no chyba ze w ogole nie bedziesz zmeczona:)
    ja to na poczatku zadnych objawow az sie dziwilam - zero mdlosci, zero zmeczenia (tylko czasem podbrzusze pobolewalo) a teraz... masakra - mdlosci caly dzien, a zmeczenie to calodzienne i nic nie robilabym tylko spalabym.... no ale minie w 2gim trymestrze jeszcze niecaly miesiac i powinno byc lepiej:)

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma tak samo, kichnie parę razy i już wielce chory trzeba skakać koło niego i do łóżka się od razu kładzie hehe

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane :) dlatego to my mamy okres i to my jestesmy w ciazy i my rodzimy bo oni niby silniejsi od nas a jeczeliby codziennie :) czasem zaluje ze nie ma mozliwosci choc jednego dnia przelac na nich naszego samopoczucia :) moze wtedy zrozumieliby :)
    juz od poczatku od plemniczka - plemnik zenski jest wytrwalszy :D i cos w tym jest ze jednak zenski jest wytrwalszy a nie meski :) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 15:05

Anooosiak86 lubi tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna ja też tak miałam jak Anna Maria, narzekałam na brak objawów a teraz mdłości od kilku dni, życie jakby ze mnie uszło, senność mega wielka, i śmierdzi mi wszystko - lodówka, ludzie nie mogę normalnie pracować bo jak ktoś najarany przyjdzie to cofa mi się..
    Przyjdzie i pora na Ciebie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 11:44

• katalina Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 08:00

• Anooosiak86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Katarzyna ja też tak miałam jak Anna Maria, narzekałam na brak objawów a teraz mdłości od kilku dni, życie jakby ze mnie uszło, senność mega wielka, i śmierdzi mi wszystko - lodówka, ludzie nie mogę normalnie pracować bo jak ktoś najarany przyjdzie to cofa mi się..
    Przyjdzie i pora na Ciebie :)

A kiedy Ci się kochana pojawiły objawy takie nasilone? :D

f2w33e3k2hwnvdoc.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje ze zycie ze mnie uszlo... czuje sie jak wrak czlowieka... jakbym kosteczki miala a nie kosci... musze kupic baterie do wagi i sie zwazyc bo nawet nie wiem ile schudlam...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ