X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic, gratulacje!!! Byłaś dzielna, a nagroda jaką już tulisz w ramionach to najlepsze wynagrodzenie trudu i bólu! <3
    Dużo dobrego dla Was!! :*

Magic lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w szpitalu tak jest że jak się kończy 40 tydz to wolą mieć pacjentkę na oku, a raczej dziecko. No i zacznie się ktg, usg i siedzenie, a jak się zlitują to może zaczną wywoływać. Szczerze mówiąc nie myślałam że dociągnę do maja i powrotu B. A tu wygibasy, spacery i cisza. Trochę mnie pomęczy parę skurczy, trochę postrzyka ale wszystko się zawsze rozchodzi mimo najlepszych chęci. Wiki od rana mało aktywna, stresuje mnie. Wiem że odrobi na wieczór , ale im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się o nią boję, czy aby na pewno jej tam dobrze.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofeline jak tam pierwsza nc w domu wam minęła?

Beti mam dokladnie to samo, staram się myśleć pozytywnie ale to cholernie trudne
    Dzisiaj aktywność młodej raczej w normie wiec już mi się odmieniło i nie chcę rodzić bo się boję
    Czasem czuję się rozchwiana emocjonalnie a wszystko przez hormony

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:27

Magic lubi tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Magic gratulacje dla pierwszej majowej mamusi ;-)

U mnie cisza ze hoho.
    Corka mowi ze dzis urodze ;-) A maz ze w poniedziakek wieczor hmmm...
    Chcialabym ;-)

Magic lubi tę wiadomość

• MiM Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie aktywność Młodego się troszkę zmniejszyła, ale pewnie dlatego że ma coraz mniej miejsca i czuje go już bardzo nisko.
    Czarna nasi to się chyba zgadali co do tego seksu. W pierwszej ciąży wszystko braliśmy na tzw "luz" a teraz to Szanowny wymiguję się "bólem głowy" ;)

czarna panda lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • DżoanaA Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Beti szpital w którym będę rodzic tez preferuje żeby się stawić na oddział po terminie.. tak mi mówiła moja położna.. jestem z nią umówiony w poniedziałek w szpitalu na badanie jeszcze wtedy się wypytam o moje wszystkie wątpliwości ;)

Dzis jedziemy juz do moich rodziców, został tydzień do terminu będziemy tak czekać aż coś zacznie się dziać :) mama miała urodziny i dziś jeszcze robi imprezę to się najem dobrych rzeczy :D

Mój mąż ma zupełnie inne podejście mówi ze jak się nie będziemy kochać to synek nigdy nie wyjdzie i ze do porodu potrzebne jest dużo seksu.. on to by mógł ze 2 razy dziennie.. ciągle mnie namawia chce mi pomóc chłopak ale mi jest tak ciężko :p

relghdge5lg0owut.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana no i Twój mąż ma super podejście:P
    Z moim troszkę muszę powalczyc ale jakos go zachęce:P

Pisałam dzisiaj z nojaniewiem i dzisiaj wychodzi!! Także czekamy na szczegółowe relacje i fociaszki:)) Bardzo zadowolona z tego szpitala w ktorym lezala.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to ekspresem wychodzi ze szpitala :)
    Ale nie ma to jak w domu. Mnie dzisiaj lekarz na obchodzie tez chcial wypuscic do domu (jakis lekarz dyzurny) ale powiedzialam ze w pon cc to mnie zostawil.

Czarna a Ty bedziesz rodzic tam gdzie nojaniewiem?

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Oo to ekspresem wychodzi ze szpitala :)
    Ale nie ma to jak w domu. Mnie dzisiaj lekarz na obchodzie tez chcial wypuscic do domu (jakis lekarz dyzurny) ale powiedzialam ze w pon cc to mnie zostawil.

Czarna a Ty bedziesz rodzic tam gdzie nojaniewiem?

No pewnie Karolcia przynajmniej w szpitalu Cie obserwują, dobrze ze zostałas skoro w pon juz cc. Jak to jest miec zaplanowany dzien przyjscia na swiat swojego dziecka? Chyba mniej niepewnosci, stresu masz niz my...u nas to nie wiadomo kiedy, jak.

Miałam rodzic tam gdzie nojaniewiem, ja kiedys lezalam w tym szpitalu z 1 ciążą i wiem jakie tam są warunki-hotelowe wrecz. Bo to jest prywatny szpital, ale porod normalnie na nfz. Myślalam o tym szpitalu ale jednak wybrałam ten w ktorym pracuje mój lekarz i ostatnio tam rodziły moje kolezanki które były zadowolone.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zauważyłam brązowe małe plamienie na bieliźnie, doktor kazała się obserwować iw razie nasilenia podjechać na ip na ktg. Powiedziała że to pewnie z rozwierajacej się szyjki.

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Gratulacje dla pierwszej majóweczki :) całuski.

U mnie spokój - bez zmina, nic sie nie dzieje. Choc w nocy jest mi bardzo duszno i pocę się od dwóch dni. Ale czy to cos oznacza, pewnie nic.

Póki co - nadrobię wieczorkiem.
    Miłej soboty majóweczki.

klz98u696p33kjce.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic! Gratulacje! :) Lilka jest prześliczna, a tato jaki dumny! :) Zdrówka dla Was :*
    Mam nadzieję, że szybko zapomnisz o tym szpitalnym horrorze

Ewelinkie, na mnie to ta teoria seksu i plemników totalnie nie działa.. złożyłam broń, żeby już nie zniechęcać męża, bo taki mechaniczny seks już się powoli na nas odbija.. Tęsknię za tym, sprzed ciąży... ech..

A ja wczoraj na kolację jeszcze rodziców zabrałam, było super :) Dziś od rana sobie dłuuuugo gadaliśmy, teraz jeszcze poszli z mężem na spacer, ja się ogarnęłam i za chwilę będę do nich dobijać. Zrobimy sobie krótki spacer i muszą wracać do siebie..

Ale humor o dziwo dobry, tylko raz wyszłam z siebie (sukces :D) i teraz troszkę inaczej patrzę na poród i ten dzień.. jakoś jestem trochę spokojniejsza już i myślę, że bardziej cierpliwa.

Jeżeli Iza nie zechce pojawić się na świecie do 10.05 wtedy w naszym przypadku czekamy do 17.05 i stawiamy się na oddział, mam jednak nadzieję że do tego nie dojdzie ;) Wszak ja urodziłam się przed terminem i mężu też.. może podtrzymamy ten trend ;)

czarna panda, Magic lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie wscieklam!!!! :/ moj mial dzisiaj przygotowywac rzeczy ktorych ja nie zrobilam to nie- trzeba dziadkom wymalowac kuchnie przed weselem ( w osobnym domu mieszkaja). No ja pierdo...!!!!!!

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artykuł o karmieniu piersią, może ktoś jeszcze wyczyta coś ciekawego dla siebie:

http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138585,17833377,Karmienie_na_zadanie_to_najlepsza_metoda__FAKTY_I.html#TRwknd

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TEz miałam ten artykuł wrzucić - przescignęłaś mnie :)

Ja dziś zaciskam nogi i nie rodze bo mąż pojechał na jeden dzień w interesach :/

A wszyscy wyjechali i mi nudno :)

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, doskonale teraz rozumiem Kike- kazda minuta wlecze sie niczym godzina ;) nie jest tak (przynajmniej w moim wypadku) ze skoro wiem, ze w poniedzialek Mala pojawi sie na swiecie to nie siedze jak na szpilkach ;) oj dluzy sie ;) ale Wam czekajacym na "niewiadomo kiedy" to juz w ogole..

Czarna zawsze to lepiej chyba rodzic w szpitalu w ktorym pracuje lekarz prowadzacy.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna Kate urodziła:P

dxom6iye3mh7f98x.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :)
    Bardzo Wam dziekuje za wszystkie mile slowa :) Blu dziekuje za wstawienie zdjec :* to fakt ta trauma poszla w nie pamiec jak tylko Lilka wyladowala na brzuchu ;)

Trzymam za wszystkie jeszcze nie rozpakowanyle :* wszystkie bole odchodza :)
    Czarna popieram Jarolcie zobacz nasz orzyklad... nue zrobili by nic gdyby nie dr Siergyi :)

aktyde85, czarna panda, Wonderwall, Emiliada lubią tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzila corke :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ